Florin Cîțu

Cîțu desființează cea mai importantă lucrare PSD –proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea

5039
A fost proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea – și, se pare, cheia de boltă a colaborării cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

BUCUREȘTI, 11 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Angajat într-o bătălie dură contra OUG 114/2018, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, face o ”victimă colaterală” de proporții: Fondul Suveran de Investiții. Astfel, controversatul Cîțu anunță că proiectul cel mai important din Programul de guvernare al PSD va fi desființat.

“Fondul Suveran de Investiții dispare prin eliminarea elementelor din OUG 114/2018”, a declarat Cîțu, precizând că ”Acesta nu a fost unul constituțional, sunt probleme de neconstituționalitate la mijloc și nu corespunde unui fond modern de investiții”.

În iulie 2018, preşedintele CCR, Valer Dorneanu, a anunţat că legea privind înfiinţarea FSDI a fost declarată neconstituţională, motivând că Fondul nu trebuia înfiinţat printr-o lege, ci printr-o hotărâre de Guvern.

Pe lângă asta, Florin Cîțu afirmă acum clar: ”FSDI nu a funcționat niciodată în România, deci nu este o pierdere”.

”Eliminăm și subiectivismul, pentru că în primii doi ani de zile, managerii acestui Fond au fost numiți de către ministrul de Finanțe”, arată Cîțu trecând în registrul politic: ”Era clar că acest Fond s-a format pentru că exista un sistem prin care se creau alte sinecuri și am oprit și acest lucru”.

Reamintim că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii era considerat punctul forte al PSD, Mihai Fifor, la vremea lansării proiectului de lege spunând că ”FSDI este elementul central al Programului de guvernare 2017 – 2020”.

Pe de altă parte, Mihai Tudose, considerat cel care a coordonat conceperea FSDI, a declarat, pe vremea când era premier și se lansa proiectul, că acesta a fost trimis și Eurostat, pentru o confirmare și corelare a cifrelor. Ulterior, Mihai Tudose a refuzat să își asume răspunderea unei ordonanțe pentru FSDI, mergând pe varianta parlamentară.

Dar, Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii a fost proiectul de suflet al lui Liviu Dragnea – și, se pare, cheia de boltă a colaborării cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

”Astăzi am avut plăcerea de a discuta cu Benjamin Netanyahu, prim-ministrul Statului Israel şi ministru al Afacerilor Externe, despre oportunitățile de a consolida cooperarea noastră prin atragerea #capitalului israelian în Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, dar și în alte sectoare ale #economiei românești”, scria pe 13 iulie 2017 Liviu Dragnea pe Facebook.

Acum, prin decizia lui Florin Cîțu, marele proiect… dispare. Ca și ideea de ”suveran”, neplăcută noii puteri și, probabil… ”adevăratei” puteri.

5039
Tagurile:
Florin Cîţu, desființare, PSD, Liviu Dragnea, Fondul Suveran de Investiții și Dezvoltare, Fondul Suveran de Investiți
Tematic
Cabinetul Orban: Cine este Florin Cîțu, noul ministru de Finanțe
Dan Chitic, lecție în direct pentru liberali – exemplu practic pentru Florin Cîțu
Daniel Zamfir pune lațul de gâtul lui Florin Cîțu - anunță o mutare radicală!
Florin Cîțu a pregătit lovitura: Teodorovici va fi înlocuit dintr-o funcție importantă
Ultima oră: Ludovic Orban, decizie dură în cazul Florin Cîțu
Știrea serii: Rezultatul moțiunii – demisia ministrului Florin Cîțu!
NUCLEARA: Florin Cîţu e acuzat de evaziune: ”Are ascunși bani din speculații financiare”

Загрузка...