Răzvan Savaliuc

Acum: Ziua decisivă în Justiție! Savaliuc: ”Românii, când încep o ducă rău, vor sânge”

1025
”Ca atenția opiniei publice sa fie abătută de la măsuri împotriva interesului național, ni se servesc spectacole televizate cu ridicări de “pesediști”... ca poporul să fie mulțumit și să vadă abuzurile din Justiție ca pe o consolare”.

BUCUREȘTI, 10 dec - Sputnik, Evan Răutu. Azi, la ora 11, are loc ședința plenului Consiliului Superior al Magistraturii în care va fi  desemnată noua conducere pentru anul 2020.

Tot azi va fi dezbătut și raportul de activitate al CSM pentru 2019, la care președintele Iohannis, deși a fost invitat nu are trecut nimic în agendă referitor la ședința în care va fi desemnat noul președinte al magistraților. Să fie acesta un semn că președintelui nu-i convine opinia majoritară din CSM?

Este posibil, deoarece, Conform unor surse ale presei, favorită ar fi judecătoarea Nicoleta Ţînţ, descrisă de unele mass media ca fiind apropiată de curajoasa Lia Savonea, actuala preşedintă a CSM.

”Deşi mulţi magistraţi şi politicieni au prezentat-o drept o judecătoare echidistantă, un rău acceptabil, Ţînţ e din gaşcă cu Lia Savonea şi Florin Iordache, cele mai toxice personaje din Justiţie în ultimii ani“, au declarat ”surse judiciare” pentru ”Adevărul”, publicație apropiată puterii.  

Aceeași publicație scrie că judecătorul Bogdan Mateescu ar fi meritat șefia CSM, ”însă ar fi fost nevoie de implicarea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru a strânge o majoritate favorabilă”.

”La fel cum Ana Birchall şi grupul magistraţilor corecţi din CSM au blocat-o pe Adina Florea, omul Liei Savonea pentru şefia Secţiei Speciale, şi Predoiu s-ar fi putut implica pentru o conducere reformistă a CSM, însă a preferat să nu se amestece”, spune ”sursa” ziarului citat, care crede însă că Predoiu nu face suficiente eforturi.

De fapt, bătălia pare a viza și SIIJ, în contextul în care Marcel Ciolacu a declarat că PSD va vota desființarea dacă magistrații vor decide asta – deci CSM ar avea un cuvânt decisiv.

Pe de altă parte, ieri, în așa zisa ”Zi a anticorupției”, procurorii DNA Arad au fpcut o ciudată demonstrație de forță ”săltând” 3 parlamentari PSD. Răzvan Savaliuc a reacționat puternic după acest eveniment.

”Nici bine nu a devenit din nou Iohannis președinte - și ca un făcut cea mai odioasă unitate de parchet DNA (cu peste 1000 de achitări la activ și plină de procurori al căror loc ar trebui să fie după gratii) a înțeles să se “remarce” chiar de 9 decembrie – Ziua Anticorupției, organizând descinderi în forță, cu presa de casă din timp anunțată, la sediul PSD Arad - fieful lui Mihai Fifor, pentru a sălta la audieri trei parlamentari”.

Cum de își permite să facă DNA această acțiune? ”Cumva pentru că SIIJ este subminată chiar de Klaus Iohannis, care a promis într-un limbaj de mafiot ca “o vom rezolva”, și de asta unii procurori anticorupție nu au teama că vor ajunge unde le-ar fi locul – în boxa acuzaților?”.

”Buna dimineața, români! Dictatura lui Iohannis tocmai a început!”, scrie Savaliuc într-un fulminant editorial, avertizând: ”Neamul nostru românesc când începe să o ducă rău, vrea sânge. Nu mai construiește. Numai cu sânge își stinge focul și apoi îndură din nou. Ca prostul. Nu vede mai departe de ziua prezentă”.

De aceea alegerile din CSM sunt extrem de importante – și dacă se va ajunge la ceea ce avertizează cunoscutul investigator, atunci e foarte grav. Ca și concluzia din editorialul său

”Ca atenția opiniei publice sa fie abătută de la măsuri împotriva interesului național, ni se servesc din nou spectacole televizate cu ridicări de “pesediști”... ca poporul să fie mulțumit și să vadă abuzurile din Justiție ca pe o consolare”.
1025
Tagurile:
CSM, Lia Savonea, Răzvan Savaliuc
Флаги России и США

Politolog militar: se schimbă vectorul interacțiunii dintre SUA și Federația Rusă

310
(reînnoit 17:42 20.01.2021)
Administrația președintelui ales, Joe Biden, intenționează să ia în considerare o posibilă prelungire a Tratatului New START imediat după inaugurare. În emisie directă la radio Sputnik, aceste intenții au fost comentate de către politologul militar Andrei Koșkin.

CHIȘINĂU, 20 ian – Sputnik. Administrația președintelui ales al SUA, Joe Biden, imediat după inaugurare, se va ocupa de problema Tratatului privind măsurile pentru reducerea și limitarea ulterioară a armelor strategice ofensive (New START), a declarat candidatul la funcția de secretar de stat, Anthony Blinken.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului
© Sputnik / Григорий Сысоев

Potrivit acestuia, noua echipă din Casa Albă va căuta prelungirea acestui tratat. Candidatul la funcția de secretar de stat a asigurat că administrația nu va accepta orice restricție în ceea ce privește sistemul de apărare antirachetă.

În emisie directă la radio Sputnik, politologul militar, șeful catedrei de politologie și sociologie de la Universitatea Rusă de Economie Plehanov, Andrei Koșkin a comentat aceste intenții.

"Putem doar încuraja administrația Biden în intenția ei dea a extinde Tratatul New START. Într-o anumită măsură, acest lucru schimbă vectorul de interacțiune dintre Statele Unite și Federația Rusă. Aceasta – dorința de a păstra totuși mecanismul de reținere a cursei înarmărilor nucleare – va fi probabil începutul unei alte politici a administrației Statelor Unite în ceea ce privește conținerea armelor strategice. Și, cel mai probabil, ar trebui să ducă la crearea altor acorduri, care ar putea permite pe deplin controlul asupra mijloacelor nucleare ale statelor, inclusiv ale Statelor Unite", a spus Andrei Koșkin.

Tratatul New START dintre Rusia și Statele Unite a intrat în vigoare pe 5 februarie 2011. Acesta prevede că ambele părți își vor reduce arsenalele nucleare, astfel încât, peste șapte ani și ulterior, numărul total de arme să nu depășească 700 de rachete balistice intercontinentale, rachete balistice pe submarine și bombardiere grele, precum și 1.550 de focoase și 800 de lansatoare desfășurate și ne-desfășurate.

În prezent, Tratatul New START este singurul tratat activ de limitare a armelor între Rusia și Statele Unite; expiră pe 5 februarie 2021.

310
Tagurile:
Rusia, SUA
Tematic
Motivele pentru care SUA se opun apropierii dintre Germania și Rusia
Rusia, SUA și Franța vor emite o declarație comună în legătură cu Karabahul
SUA și Rusia, discuție la nivel înalt – o propunere binevenită a președintelui Putin

Загрузка...
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Reacție dură la linșajul mediatic contra ÎPS Teodosie

437
Se insistă cu privire la sancționarea de către Jandarmerie a arhiepiscopului Teodosie – iar o parte a presei face presiuni în acest sens. O reacție a unui cunoscut preot

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. Cunoscut pentru atitudinea sa intransigentă și pentru excelentele texte publicate, preotul jurnalist Eugen Tănăsescu reacționează la insistențele unei părți a presei privind sancționarea ÎPS Teodosie.

E vorba de sancționarea episcopului pentru slujbele de Bobotează și Sfântul Ion, dar și pentru pelerinajul de Sfântul Andrei.

”Comunistele "tribunale ale poporului" s-au mutat prin unele redacții”, scrie în replică Eugen Tănăsescu, subliniind că ”"Sancționarea lui Teodosie" este visul oricărui mic comunist securist, care vrea BOR fie eliminată, fie sclava statului”.

Deci, atenție la acuzația adusă seculariștilor și progresiștilor – vor ”BOR fie eliminată, fie sclava statului”!

Preotul jurnalist îi acuză pe aceștia că ”doar ei pot inventa vinovății închipuite, pentru a incita poporul la ură de clasă (clasa religioasă în cazul de față)”.

Să vedem, ce a făcut IPS Teodosie pentru a fi sancționat? – întreabă Eugen Tănăsescu, punctând faptele arhiepiscopului:

1. Și-a făcut slujbele prevăzute de canoane”.

2. N-a purtat mască la slujbă, excepție legală.

3. A împărtășit canonic credincioșii – iar Tănăsescu explică aici nu e ”legal treaba statului cum ne organizăm noi ritualul și nefiind dovedit vreodată că lingurița e focar de infecție, cum visează unii care ne tot dau în judecată (a treia oară e deja obsesie)”.

4. A chemat credincioșii la slujbă - dar, atenție – ”nu el i-a înghesuit sau le-a dat jos masca de la gură”.

5. A susținut dreptul credincioșilor de a participa la slujbe și de a nu li se mai închide bisericile, în acord cu drepturile la liberă exprimare și la libertatea de conștiință.

Concluzia: ”Așadar, e vinovat că... nu se lasă controlat de stat”, sau, completează Eugen Tănăsescu, ”Vorba cuiva: "scuzați-mă că exist!"”.

Desigur, odată cu avântul căpătat de ”progresiști” odată cu instalarea lui Joe Biden, este previzibilă o întețire a unor atacuri contra pilonilor credinței și tradițiilor, așa cum este ÎPS Teodosie.

437
Tagurile:
Presiuni, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Bill Clinton la funeraliile lui Boris Elțin

Secvența serii: Bill Clinton a adormit la discursul lui Biden

0
Fostul președinte american a fost surprins în imagini ațipind în timpul lungului discurs al noului președinte, Joe Biden.

BUCUREȘTI, 20 ian – Sputnik. O secvență mai puțin obișnuită a fost înregistrată cu ocazia ceremoniilor de la Washington, ocazionate de instalarea noului președinte, Joe Biden.

Alături de Biden au fost prezenți trei foști președinți – Bill Clinton, George Bush jr și Barack Obama. Culmea este că noul președinte este mai… în vârstă decât ceilalți trei!

Joe Biden are 78 de ani, Clinton și Bush, 74, iar Barack Obama 50 de ani. Dintre foștii ”POTUS”, mai în vârstă este doar Jimmy Carter. În vârstă de 96 de ani, venerabilul politician democrat a fost unul dintre marii și sincerii prieteni ai României, dar și al președintelui Nicolae Ceaușescu.

Deși mai tânăr decât actualul președinte, Bill Clinton nu a rezistat la lungul discurs al lui Joe Biden – și a fost surprins de cameramani ațipind în timpul alocuțiunii noului președinte.

Conform cutumei de instalare, discursul prezidențial are 12 minute și este un fel de prezentare a programului noului președinte – și are rolul unui angajament în fața națiunii.

0
Tagurile:
Joe Biden, Bill Clinton
Tematic
UE vrea de la Biden un nou pact fondator chiar din ziua inaugurării sale ca președinte SUA
Biden va relua strategia manipulării și destabilizării lumii
Moment istoric: Donald Trump a plecat de la Casa Albă în ziua inaugurării lui Joe Biden

Загрузка...