Donald Trump şi Klaus Iohannis, la Washington

NUCLEARĂ internațională: BNR, avansul pentru Patriot, campania lui Iohannis și… Trump

7791
(reînnoit 20:09 05.12.2019)
”Absolut întâmplător, în timpul campaniei electorale pentru turul al doilea al prezidențialelor, Raytheon primește o plată neașteptată”. Bloomberg va candida contra lui Trump. Bloomberg dezvăluie ce le-a scăpat românilor”

BUCUREȘTI, 5 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Celebra publicație Bloomberg a publicat un articol neobișnuit de ofensiv pentru analiștii economici, confirmând ipotezele intervenției Băncii Naţionale a României pe pieţele valutare pentru a susţine cursul de schimb al leului.

Asta după ce ”îngrijorările cu privire la efectele creşterii cheltuielilor guvernamentale asupra inflaţiei şi bugetului au dus leul la un minim istoric”. Dar Bloomberg a mai aflat ceva, care va pune pe jar presa de investigații din România și, probabil, SUA.

Ce au aflat întâi americanii – și abia cum românii

Bloomberg a preluat informația de la un oficial BNR ”care a dorit să îşi păstreze anonimatul”, și care spune că banca a cheltuit ”mai puţin de un miliard de euro din rezervele sale valutare pentru intervenţii pe piaţă”.

”Aceste intervenţii au dus la cel mai mare declin al rezervelor valutare de după luna iunie 2018”, spune oficialul, confirmând analizele și ”Leaks”-urile lui Dan Diaconu, Radu Soviani și altor analiști financiari. Dar, ciudat, tuturor românilor le-a scăpat un aspect esențial – dar pe care Bloomberg l-a aflat!

Deci, atenție, pentru că urmează bomba! De fapt… rachetele! Iată ce afirmă Bloomberg, citând ”oficialul BNR”:

”Rezervele valutare ale României s-au diminuat cu 1,2 miliarde euro numai în luna noiembrie 2019, atât ca urmare a intervenţiilor BNR dar şi a plăţilor efectuate pentru achiziţionarea de rachete Patriot potrivit unui contract semnat cu SUA”. (traducere Agerpres

Rețineți, cu titlul de ”fapt divers”, Michael Bloomberg este potențial contracandidat al lui Donald Trump la alegerile prezidențiale.

Uimitoarea plată cerută de generalul Ciucă

Acum, plata în avans a rachetelor Patriot a fost prima (sau printre primele măsuri) solicitate de generalul Nicolae Ciucă, proaspăt ministru al Apărării – și susținută urgent de ministrul Finanțelor Cîțu (altfel, poreclit și ”Domnul Nu-sunt-bani”).

Am întrebat la vremea respectivă ce este cu acești bani care nu făceau parte din Bugetul 2019, dar nici din cel pe 2020, care nu a ajuns în Parlament încă. Demnitari, printre care Lia Olguța Vasilescu, au întrebat de ce nu s-a făcut această plată în 2020, așa cum era normal? De ce această grabă din partea unui guvern care acuză ”moștenirea dezastruoasă” a ”guvernării eșuate” – și care a făcut tăieri la rectificare?

Un prim răspuns ar fi reuniunea NATO, la care Iohannis trebuie să dea bine în fața lui Donald Trump. Ori, ce-l bucură mai tare pe Trump decât banii încasați de companiile americane?

Deci, să fie vorba de un umăr ”financiar” pus de BNR și Guvern pentru campania lui Iohannis și PNL? Chestiunea pare mult mai complexă dacă luăm în calcul informații venite pe o linie… bine informată.

Legătura ciudată între ”Patriot” și campania lui Iohannis - PNL

În martie 2018, publicația Cațavencii, arunca pe piață o informație bombă: omul care se ocupă de campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis și ale PNL se ocupă de… imaginea Raytheon în România.

Ce nevoie are colosul militar Raytheon nevoie de ”imagine” în România? Evident, nu are, doar nu e vreun retailer iar în acest domeniu ”strategic” nu există conceptul de ”piața liberă”.

”Firma care se ocupă, în România, de imaginea Raytheon se numește Chapter 4 Romania - acționarii acestei firme sunt Chapter 4 Viena, Ioana Mănoiu și Felix Tătaru”, scrie Patrick Andre de Hillerin, care explică mai departe cine este Felix Tătaru – ”Omul care, prin altă firmă, GMP, se ocupă de campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis și ale PNL”.

Absolut întâmplător, în timpul campaniei electorale pentru turul al doilea al prezidențialelor, Raytheon primește o plată neașteptată, dar mereu binevenită, consemnează cunoscutul jurnalist. Da, e plata pe care ministrul Ciucă s-a grăbit să o facă!

Culmea e că de aceeași grabă a dat dovadă și Iohannis, la primul său mandat. ”Prima acțiune prezidențială după depunerea jurământului, mesajele de Crăciun și Anul Nou, întoarcerea din vacanța de iarnă din 2014-2015 a fost semnarea unui acord între toate partidele politice prin care România se angajează, fără a fi consultat și Parlamentul, să aloce anual, începând cu 2017, 2% din PIB pentru armată”, scria sursa citată.

Cu umor, dar perfect adevărat, P.A. de Hillerin scrie: ”Consecvent, domnul Iohannis a urmărit cu atenție și îngrijorare respectarea acestui acord semnat de șefii partidelor parlamentare din 2015, ignorând, în același timp, legea învățământului, care prevede acordarea a 6% din PIB pentru educație”.

Care este profitul Raytheon la această afacere? Uriaș – sute de milioane! Ce se face pentru asta? Lobby! Și nu numai…

Să punem ordine în câteva informații

Propun să ne oprim deocamdată aici și să facem puțină ordine:

- 2014 – Iohannis câștigă inexplicabil alegerile, diaspora are un rol determinant, Felix Tătaru se ocupă se imagine a lui Iohannis și PNL;

- 2015 – 2017 - 2019, primele zile ale mandatului, Iohannis impune și supraveghează executarea a 2% din PIB, din 2017, pentru ”Apărare”, mai ales achiziții din SUA;

- Firma americană, principal furnizor, îl contactează pentru imagine (inutilă) în România pe omul care îi face campania lui Iohannis și PNL;

- 2019: Iohannis se duce la Trump unde semnează un protocol, un fel de ”To do list”;

- 2019: Iohannis urgentează căderea Guvernului României, servind și interesele PPE;

- Noul guvern, primele zile, ministrul Ciucă, plătește în avans, nejustificat, către Raytheon;

- BNR scoate din rezervele valutare ale României suma, dar toți ochii sunt ațintiți la cheltuielile pentru ținerea pe loc a valutei;

- Iohannis câștigă al doilea mandat;

- Fapt divers: Iohannis îl decorează pe Ciucă, Ciucă îl decorează pe Iohannis;

- Iohannis pleacă la NATO unde se întâlnește cu Trump, e lăudat, poze etc;

- Michael Bloomberg va candida contra lui Trump;

- În Bloomberg apare dezvăluirea despre scoaterea din rezerva valutară a plății pentru Raytheon, chiar când Iohannis se vede cu Trump.

Cum s-ar spune… restul urmează!

7791
Tagurile:
BNR, Sisteme Patriot, NATO, Donald Trump, Klaus Iohannis
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, anchetă fulminantă: nenorociri săvârșite de străini în România

123
Jurnalista independentă a realizat o anchetă laborioasă, punând cap la cap nenorocirile făcute de străini în România – și cărora le-au căzut pradă români nevinovați! Un tablou cumplit, care include o mulțime de fărădelegi!

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Tânăra activistă pentru democrație și jurnalistă independentă Iosefina Pascal are din nou o inițiativă inedită, punând cap la cap fărădelegile comise de străini pe teritoriul României – o idee interesantă, în contextul în care opinia publică este revoltată de cazul uciderii ursului Arthur de către un prinț străin care… nu vrea să dea explicații în legătură cu multele controverse din jurul cazului.

Și, nota bene, autoritățile române par să îi țină partea, având ”drept principală grijă ascunderea documentelor și informațiilor”, după cum observa celebrul jurnalist Ion Cristoiu, analizând acest caz.

De fapt, Iosefina Pascal spune chiar de la început că prin această nouă anchetă vrea ca opinia publică (din România) să cadă cazul ursului Arthur ca pe ”un semnal de alarmă ce trebuie tras cu privire la activitățile ilegale săvârșite de cetățeni străini pe teritoriul României, prin intermediul statului român”.

Iar aceste activități expuse de Iosefina Pascal sunt cele care au oripilat România… dar s-au uitat: turism sexual, trafic de copii, pedofilie, adopții internaționale ilegale, experimente pe copii.

Deci, NU este vorba de ilegalități economice, de implicarea ilegală a diplomaților și nici măcar de execuții la comandă sau trafic de droguri – ci de cazuri cu victime din zona celor mai puțin capabili să se apere: copii și femei.

Asta au căutat și au găsit străinii cu bani din Occident aici, unde au dat și peste autorități dispuse să închidă ochii când era vorba de infractori de peste graniță.

În ancheta pe care o puteți citi pe blogul Iosefinei Pascal, veți regăsi cazuri celebre ale unor cetățeni din țările bogate ale Europei și din SUA, ”țări libere și democratice”, care au comis fapte șocante aici.

Deci, fără pretenții de a fi exhaustivă, ancheta Iosefinei pascal merită citită.

123
Tagurile:
România, Iosefina Pascal

Загрузка...
Валерий Кузьмин, Valeri Kuzmin

Valery Kuzmin, despre deosebirile dintre Sputnik V și alte vaccinuri cifre concrete

57
(reînnoit 07:58 07.05.2021)
Ambasadorul arată diferențele între modul cum abordează Rusia relația cu țările care utilizează vaccinul Sputnik V -  un stil complet diferit de cel al giganților farmaceutici, mult mai avantajos ambelor părți. În plus, datele demonstrează că Sputnik V e mai eficient

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Așa cum am anunțat, ambasadorul Rusiei la București, Excelența Sa dr. Valery Kuzmin, a acordat un interviu cunoscutului realizator TV Mădălin Ionescu, pentru postul național Metropola TV.

Interviul a fost prezentat parțial în cadrul unei ample dezbateri realizată miercuri seara de Mădălin Ionescu – și va fi difuzat integral de Metropola TV sâmbăta aceasta, de la ora 19.00.

În opinia noastră, a fost cea mai serioasă dezbatere pe tema relației dintre Rusia și România găzduită de un post național, la ea participând personalități avizate precum Adrian Severin, Cristian Diaconescu, Petrișor Peiu, Cozmin Gușă sau Răzvan Savaliuc, totul sub bagheta lui Mădălin Ionescu.

Ieri am anunțat că vom da fragmente din interviul acordat de ambasadorul Kuzmin  - și astăzi dăm un prim fragment, cel referitor la un subiect de maxim interes – celebrul vaccin rusesc Sputnik V, produs de institutul N.V. Gamaleya – primul vaccin anti-Covid realizat în lume.

Din păcate, este un vaccin pe care România, în urma unor decizii politice greu de înțeles, nu îl folosește. Așa cum se va putea citi mai departe, vaccinul rusesc este nu numai eficient, dar și condițiile (contractuale) oferite de  partea rusă sunt extrem de avantajoase pentru industria farmaceutică din România.

De ce refuză autoritățile din România această colaborare avantajoasă? Desigur, aceasta nu este o întrebare pentru ambasadorul Rusiei – ci românii ar trebui să-și întrebe proprii conducători.

Prezentăm în continuare transcriptul fragmentului din interviu referitor la vaccinul rusesc Sputnik V.  În final, urmăriți și înregistrarea video a fragmentului despre Sputnik V.

Mădălin Ionescu: ”Înţeleg că sunteţi convins că vaccinul Sputnik este mai bun decât toate celelalte vaccinuri de pe piaţă?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Eu nu pot să vorbesc despre tot ce apare în domeniul vaccinurilor pe piaţă, dar eu ştiu că datele care provin din Argentina, din Ungaria, din Belarus arată că eficienţa vaccinului Sputnik este de peste 97%, ceea ce nu a arătat nici un alt vaccin”.

Mădălin Ionescu: ”Ce ar avea România de câştigat dintr-un import masiv al vaccinului Sputnik, pentru că pe piaţa româneasca de exemplu Sputnik nu a intrat. Sunt vreo patru vaccinuri dinspre ţările occidentale dar Sputnik și vaccinul chinezesc nu au ajuns pe piaţa din România. Ce am avea de câștigat dacă am importa masiv vaccinul Sputnik?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Practic, pe scurt, istoriei și vieții în general nu le place starea de subjunctiv. Dar, în acest caz, România nu va putea câștiga nimic, deoarece cu toată poziția sa politică, atunci când este ghidată de poziția de la Bruxelles, exportul în masă sau producția de vaccin din Rusia în România sunt imposibile. Ca să nu aveți ideea că vreau să discreditez România în vreun mod specific, voi spune că în Ungaria vecină, vaccinul din Rusia este deja utilizat pe scară largă. Mai mult, cu doar câteva zile în urmă, au fost publicate rezultatele vaccinării a sute de mii de oameni și aceste date certifică că eficacitatea vaccinului Sputnik V - depășește 97%”.

Datele ambasadorului sunt clare: la 100.000 de persoane vaccinate cu Sputnik V în Ungaria, s-au reinfectat cu COVID 95 de oameni.

În cazul AstraZeneca, cifra de reinfectaţi la 100.000 de ”imunizaţi”, a fost de 700 de oameni. Iar în cazul celor vaccinaţi cu Pfizer, s-au reinfectat 555 de oameni, la 100.000 de vaccinaţi.

Ambasador Valery Kuzmin: ”Vorbind de cazurile letale, în cazul vaccinului Sputnik, este vorba de o singură persoană la 100.000 de vaccinaţi, la AstraZeneca 7 oameni şi Pfizer 32 de oameni. Acestea sunt statistici”.

Mădălin Ionescu: ”Aceste date sunt din Ungaria?”

Ambasador Valery Kuzmin: ”Da, din Ungaria”.

Mădălin Ionescu: ”Și statistica cine a făcut-o?”

Ambasador Valery Kuzmin: Ungaria a decis să utilizeze Sputnik V pe baza unei clauze a Agenției Europene pentru Medicamente care a afirmat că, în situaţii de urgență, nu trebuie să fie aşteptată înregistrarea oficială la nivelul întregii Uniuni Europene a unui vaccin, ci se poate administra… pentru a salva oameni. Principala diferenţă între cum își promovează vaccinurile giganţii farmaceutici din vest și cum o face Rusia, este aceea că noi NU semnăm contracte pentru nişte volume uriaşe de ser, pe care noi în mod fizic nu avem cum să le producem. Noi oferim o oportunitate pentru industria farmaceutică locală - ca în Argentina, Coreea de Sud, China - care produce, pentru export, nu pentru consum intern, în mai multe țări. Este produs acum conform tehnologiei noastre, vaccinul Sputnik V în Argentina, Belarus, India, Serbia, Emiratele Arabe Unite etc. Recent, şefii mai multor land-uri din Germania, ni se adresează pentru posibilitatea de a le livra vaccinul din Rusia.

Valery Kuzmin a subliniat și un aspect pe care nu îl cunoaşte multă lume în România: ”Rusia, chiar la începutul acestei luni, a oferit Republicii Moldova 142.000 de doze de vaccin Sputnik V. Asemenea livrări vor fi continuate - mai mult, doamna preşedinte Maia Sandu şi-a exprimat public mulţumirea față de Rusia pentru aceste livrări de vaccin”.

Ambasador Valery Kuzmin: ”Foarte pe scurt trebuie să spun că în Rusia a fost creat şi înregistrat încă un vaccin - este monocomponent, sintetic, peptidic. Nu sunt necesare două înjecții, ci o singură injectie, este creat sintetic, artificial, adică nu se foloseşte niciun virus viu, activ. Și acum, în faza finală de testare, este un al treilea vaccin clasic, care este făcut pe baza unui virus care a fost neutralizat, ca și în majoritatea de vaccinuri simple folosite de mulți ani de zile în diferite țări”.

57
Tagurile:
Sputnik V, Rusia, vaccin, Valeri Kuzmin
Тема:
Vaccinul Sputnik V

Загрузка...