Răzvan Savaliuc

Savaliuc, avertisment: iată ce se pregătește, ce se află în spatele gestului lui Iohannis!

4330
(reînnoit 07:42 02.12.2019)
În spatele acestei decorări și a răsplătirii generalilor se află o intenție periculoasă, o revenire în forță ”într-o Românie dezbinată, cu clasa politică și presa cotropite de servicii”

BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul investigator de presă Răzvan Savaliuc a urmărit cu atenție - și acum scoate la iveală ce se află în spatele decorării mai multor generali și a altor personalități din zona serviciilor.

Pe scurt, lui Savaliuc i-au atras atenția ”nășirile-record, prin decrete prezidențiale”, adică avansările - operate într-o singură zi -  a 11 generali la SRI și 13 generali la SIE,

În acest context, ”nu se putea să lipsească de la marea împărțeală de stele și tinichele oferite de Klaus Iohannis nici “eminența cenușie” Raul Eduard Hellvig”, cel ridicat în cea mai înaltă funcție a Intelligence-ului românesc în februarie 2015, de Klaus Iohannis.

Raul Eduard Hellvig a fost decorat de Iohannis cu Ordinul National Steaua României în grad de Ofițer, Savaliuc amintind că e vorba de cel mai vechi ordin național, creat în 1864 de Alexandru Ioan Cuza.

Motivația decorării este: “...în semn de înaltă apreciere pentru excepționala contribuție avută la consolidarea siguranței naționale și la îndeplinirea atribuțiilor specifice instituției, pentru coordonarea cu profesionalism a activității SRI”.

Răzvan Savaliuc are obiecții la aceste motive, considerând că explicațiile date de Iohannis ”contrastează cu percepția publică și realitățile negative față de SRI păstorit de Hellvig” , și expune mai multe argumente, din mai multe domenii.

Politic - ”percepția majorității populației este că SRI controlează mai toată clasa politică și presa, dar și o parte a Justiției, și că a fost implicat în multe acțiuni împotriva fostei guvernări”;

Securitatea economică - ”percepția unei bune părți a populației este că SRI nu asigură siguranța naționala întrucât pădurile se fură/defrișează în continuare într-un ritm care pune în pericol clima tarii”;

Energetic - ”cam toate resursele naturale strategice au fost înstrăinate”;

Constituțional – ”Hellvig a fost depistat ca semnatar al ilegalului protocol (declarat ca atare de CCR) semnat în 2016 de procurorul general de atunci Augustin Lazăr și directorul SRI Eduard Hellvig” – aspect la care Savaliuc adaugă: ”nici azi SRI, care a făcut mare caz de declasificarea protocoalelor, nu a publicat actele de denunțare a acestora”;

Justiție – ”nici azi SRI nu a binevoit să lămurească opinia publica despre protocolul ilegal descoperit că a fost încheiat în 2009 între SRI – PICCJ - Înalta Curte de Casație și Justiție”, ceea Savaliuc consideră că e un ”semn clar că poliția politică activează în continuare sau își protejează cadrele de nădejde racolate în rândul procurorilor și judecătorilor”;

Risipa bugetară – ”SRI are cele mai numeroase efective raportate la numărul de locuitori, comparativ cu toate serviciile de informații interne din UE si SUA, precum și bugete anuale care cresc de la un an la altul neîncetat, indiferent dacă pentru asta se taie de la Sănătate, Educație, Transporturi etc”;

Electoral – ”percepția unei bune parți a populației este că SRI, ca și celelalte servicii sunt implicate în manipularea votului românilor la alegerile din ultimii 10 – 15 ani”;

Drepturile omului – ”SRI operează ilegal – fără a avea legi de abilitare – cele doua “autorități naționale” în domeniul comunicațiilor – Centrul National de Interceptare a Comunicațiilor (CNIC), precum și pe cea de control a internetului – Centrul National Cyberint, care au fost create ilegal prin hotărâri secrete ale CSAT”.

La act ultim punct, Savaliuc explicitează situația – ”toți cetățenii României sunt monitorizați în afara legii, iar Hellvig știe asta dar nu a făcut nimic pentru intrarea in legalitate”. Concret, e vorba de noul sediu a Centrului Național Cyberint, inaugurat de Hellvig și Iohannis, ”care controlează toate comunicațiile românilor de pe internet” – adică toată activitatea online, fără a exista o legislație aferentă corespunzătoare.

Acestea sunt argumentele pe care Răzvan Savaliuc le expune – și în urma cărora dă verdictul: Raul Eduard Hellvig ”nu merita, în opinia noastră. nicio decorație, darămite să mai ocupe în continuare funcția de director al SRI”.

Dar, concluzia – și avertismentul grav la care se face referire în titlu, este că în spatele acestei decorări și a răsplătirii șefilor din servicii se află o intenție periculoasă, revenirea în forță a ”Statului paralel”:

”Decorarea șefului SRI Raul Eduard Hellvig cu ordinul “Steaua României” anunța exaltarea statului polițienesc”, afirmă Răzvan Savaliuc.

Iar semnalele din ultimul timp – cu atacul la SIIJ, la reforma începută în Justiție, revenirea amenințărilor ”cu DNA” făcute de la vârful noii puteri indică exact asta.

În plus, mesajele de la ”partenerul strategic” sunt în același sens – al ”reluării luptei anticorupție”, adică la ceea ce Savaliuc numește ”statul polițienesc” sau ”statul procurorilor”. De asemenea, opțiunea europeană pentru Laura Kovesi – prin ignorarea totală a abuzurilor și încălcării Constituției din perioada sa – reprezintă un argument în plus pentru ceea ce se pregătește în România.

”Într-o Românie dezbinată, cu clasa politică și presa cotropite de servicii, securitatea națională e utopie”, conchide Savaliuc, în editorialul din ”Lumea Justiției”
4330
Tagurile:
Eduard Hellvig, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Avertisment, Răzvan Savaliuc
Traian Băsescu

Băsescu intră puternic în joc: calcă în picioare Guvernul PNL și… o atacă pe Olguța!

80
Fostul președinte acuză pe toată lumea de ”furt” - Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Printr-un articol incendiar postat acum puțin timp, Traian Băsescu arată cum se face… opoziție! Fost președinte distruge pur și simplu guvernul PNL pe tema pensiilor, dar lovește și în PSD cu putere pe același subiect.

”Pensionarii batjocoriţi  şi înşelaţi!” se intitulează textul lui Băsescu, care scrie că ”Fiecare pensionar este furat de  guvernul PNL şi fostul guvern PSD care v-a păcălit cu legea Olguţei, în medie cu 904 RON în anul 2020”.

Fostul președinte consideră totuși că ”liberalii încă mai au scuza crizei, dar Olguţa şi Dragnea au planificat furtul înainte de declanşarea crizei”.

Dar, datele sunt din 2020, din perioada guvernului Orban: ”Total bani furaţi din buzunarele celor 5,16 milioane pensionari  în anul 2020 – 4.664.640.000 RON sau 965.763.975 EURO”

”De patru ani atenţionez că pensionarii sunt furaţi ca-n codru prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an aşa cum cere Legea 263 din 2010”, scrie Băsescu, arătând că ”din păcate liderii aleşi sau autointitulaţi ai pensionarilor au prins gustul statului la televizor unde fără ruşine nu mai prididesc să lingă orice excroc (!) de politician care îi bagă în seamă”.

Traina Băsescu acuză că pentru ”plăcerea  de a linge la politicieni  şi de a se da în stambă la tv-uri” reprezentanţii pensionarilor își înşeală ”fără scrupule camarazii pensionari”.

Iată și patru ”concluzii” ale lui Băsescu, raportate la pensia medie din 2019, care a fost 1292 RON/lună:

1. ”Dacă la 1 ianuarie se aplica indexarea cu inflaţia cumulată cu 50 la sută din creşterea salariului mediu brut, ar fi trebuit aplicată o creştere de 136  RON/lună - ceea ce la nivelul a 12 luni ar fi însemnat 1.632  RON/an la nivelul pensiei medii”.

2. ”Prin creşterea valorii punctului de pensie cu 14 la sută începând cu 1 sepembrie  va fi o crestere de 181 RON/lună însemnând o creştere cumulate în anul 2020 de 724 RON/lună”.

3. ”Banii furaţi de guvern fiecărui pensionar anul acesta în lipsa aplicării indexării la 1 ianuarie la schimb cu creştere punctului de pensie cu 14 la sută : 1632 RON – 724 RON  egal  908 RON”

4. ”Dacă de la 1 ianuarie se aplica indexarea, creşterea cu 136  RON a pensiei medii, ar fi însemnat procentual o creştere cu 10,5% a pensiei medii.

”Acum pricepeţi dragi pensionari cât v-a înşelat Olguţa cu promisiunea de 40 % de la 1 septembrie 2020, când de fapt voi aveaţi dreptul conform Legii 263 din 2010 la o indexare de 10,5 la sută de la 1 ianuarie 2020?”

Desigur, e de așteptat o reacție a Olguței Vasilescu. Și, la fel de sigur, Traian Băsescu își urmează planul, declanșând dezbateri aprige, scandaluri și controverse. Adică mediul său… de succes!

Conștiincios, Băsescu prezintă și sursa datelor utilizate în analiză din sursă INS şi Guvern:

- salariul mediu brut în anul 2019                                   – 5163 RON;

- salariul mediu brut în anul 2018                                   – 4162 RON;

- inflaţie în anul 2019                                                     - 3,8 %;

- pensia medie în anul 2019                                           -  1292 RON;

- valoare punct pensie până la 1 septembrie 2020            - 1265 RON;

- valoare punct pensie începând cu 01.septembrie 2020 -1400 RON

- jumătate din creşterea salariului mediu brut în 2019     - 6,7%

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

80
Tagurile:
Traian Băsescu

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase în vileag DE CE se grăbesc PNL și Iohannis ce problemă mare au

163
Fostul premier punctează exact motivul din spatele grabei cu care PNL și Iohannis vor să organizeze alegerile parlamentare

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Fostul premier Adrian Năstase a reacționat, acum puțin timp, la declarația lui Ludovic Orban a declarat, că România va avea un deficit bugetar „între cele mai mici la nivel european chiar dacă acesta va ajunge la 8,5-8,6% în urma rectificării bugetare”.

”Evident că va creşte deficitul bugetar, probabil va fi în jur de 8,5-8,6% - în schimb, vă recomand să urmăriți evoluţia deficitelor bugetare în toate ţările europene şi să vedeţi că vom avea un deficit bugetar dintre cele mai mici la nivel european”, a declarat ieri, la Craiova, Ludovic Orban.

Adrian Năstase consideră că acest deficit mare și măsurile care vor urma sunt motivele pentru care PNL se grăbește cu alegerile.

”Vă aduceți aminte, am prevăzut că deficitul bugetar de anul acesta va ajunge la 9%”, scrie Năstase pe blogul personal. ”Guvernul Iohannis/Orban a anunțat ieri că, după rectificare, deficitul pe 2020 va ajunge la 8,6%”.

Adrian Năstase punctează: ”Și înțelegeți acum de ce alegerile trebuie sa aibă loc pană la sfârșitul anului?”

”Este clar că bugetul anului viitor, ce va fi adoptat după alegerile parlamentare, în sesiunea parlamentului din ianuarie/februarie, va fi construit pe o politică de austeritate, prin aplicarea constrângerilor de revenire la deficitul de 3%, conform Planului de stabilitate al Uniunii Europene”, arată clar Adrian Năstase.

Ori, conchide fostul premier, ”Cu un astfel de buget, alegeri amânate în anul viitor ar fi o catastrofă pentru Iohannis și PNL”.

Desigur, este vorba de alegerile parlamentare, iar procentele din sondaje nu garantează o posibilă viitoare majoritate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

163
Tagurile:
Klaus Iohannis, PNL

Загрузка...
Dezinfectarea mâinilor

Avertizare ANPC: dezinfectant extrem de toxic vândut în magazine poate provoca deces

0
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) atrage atenţia că în comerţ este vândut un gel de mâini dezinfectant care conţine o substanţă deosebit de toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

BUCUREŞTI, 14 aug – Sputnik. Paul Anghel, directorul general al Direcţiei de Control şi Supraveghere Piaţă şi Armonizare Europeană ANPC, a avertizat că în comerţ este vâdut un gel de mâini dezinfectant care conţine metanol, o substanţă foarte toxică pentru sistemul nervos central şi pentru ochi.

„Alertă RAPEX privind un produs care poate afecta sănătatea consumatorilor: gel de mâini produs în Turcia notificat de către Danemarca: produsul conține metanol (valoare măsurată: 11,6 %), care este deosebit de toxică pentru sistemul nervos central și pentru ochi”, a atras atenţia Paul Anghel, citat de Mediafax

Acesta a mai spus că de pe ambalaj lipsesc pictogramele de pericol şi avertizările necesare cu privire la toxicitatea și la inflamabilitatea produsului. Mai mult, ambalajul nu este prevăzut cu sistem de închidere de siguranță pentru copii.

Sursa citată mai avertizează că ingestia sau contactul cu metanolul poate duce la orbire și chiar la deces. De asemenea, se mai semnalează că produsul nu respectă regulamentele privind produsele biocide și clasificarea, etichetarea și ambalarea (CLP) acestora.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
magazine, deces, Scandalul dezinfectanților
Tematic
TEHNOLOGIE: în România a apărut spitalul care se dezinfectează singur
Peskov, despre "tuneluri pentru dezinfectare" de la Kremlin și Novo Ogarevo
Obiceiul bun care va rămâne după carantină: Dezinfectarea fructelor și legumelor
Ce interese serveşte Tolo.ro în scandalul dezinfectanţilor?
Mănuși, măști, dezinfectanți - Cum ne protejăm pielea în timpul pandemiei? -specialist rus
Kremlinul şi reședința lui Putin, echipate cu „tuneluri de dezinfectare” Covid-19 - VIDEO

Загрузка...