Răzvan Savaliuc

Savaliuc, avertisment: iată ce se pregătește, ce se află în spatele gestului lui Iohannis!

4363
(reînnoit 07:42 02.12.2019)
În spatele acestei decorări și a răsplătirii generalilor se află o intenție periculoasă, o revenire în forță ”într-o Românie dezbinată, cu clasa politică și presa cotropite de servicii”

BUCUREȘTI, 2 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul investigator de presă Răzvan Savaliuc a urmărit cu atenție - și acum scoate la iveală ce se află în spatele decorării mai multor generali și a altor personalități din zona serviciilor.

Pe scurt, lui Savaliuc i-au atras atenția ”nășirile-record, prin decrete prezidențiale”, adică avansările - operate într-o singură zi -  a 11 generali la SRI și 13 generali la SIE,

În acest context, ”nu se putea să lipsească de la marea împărțeală de stele și tinichele oferite de Klaus Iohannis nici “eminența cenușie” Raul Eduard Hellvig”, cel ridicat în cea mai înaltă funcție a Intelligence-ului românesc în februarie 2015, de Klaus Iohannis.

Raul Eduard Hellvig a fost decorat de Iohannis cu Ordinul National Steaua României în grad de Ofițer, Savaliuc amintind că e vorba de cel mai vechi ordin național, creat în 1864 de Alexandru Ioan Cuza.

Motivația decorării este: “...în semn de înaltă apreciere pentru excepționala contribuție avută la consolidarea siguranței naționale și la îndeplinirea atribuțiilor specifice instituției, pentru coordonarea cu profesionalism a activității SRI”.

Răzvan Savaliuc are obiecții la aceste motive, considerând că explicațiile date de Iohannis ”contrastează cu percepția publică și realitățile negative față de SRI păstorit de Hellvig” , și expune mai multe argumente, din mai multe domenii.

Politic - ”percepția majorității populației este că SRI controlează mai toată clasa politică și presa, dar și o parte a Justiției, și că a fost implicat în multe acțiuni împotriva fostei guvernări”;

Securitatea economică - ”percepția unei bune părți a populației este că SRI nu asigură siguranța naționala întrucât pădurile se fură/defrișează în continuare într-un ritm care pune în pericol clima tarii”;

Energetic - ”cam toate resursele naturale strategice au fost înstrăinate”;

Constituțional – ”Hellvig a fost depistat ca semnatar al ilegalului protocol (declarat ca atare de CCR) semnat în 2016 de procurorul general de atunci Augustin Lazăr și directorul SRI Eduard Hellvig” – aspect la care Savaliuc adaugă: ”nici azi SRI, care a făcut mare caz de declasificarea protocoalelor, nu a publicat actele de denunțare a acestora”;

Justiție – ”nici azi SRI nu a binevoit să lămurească opinia publica despre protocolul ilegal descoperit că a fost încheiat în 2009 între SRI – PICCJ - Înalta Curte de Casație și Justiție”, ceea Savaliuc consideră că e un ”semn clar că poliția politică activează în continuare sau își protejează cadrele de nădejde racolate în rândul procurorilor și judecătorilor”;

Risipa bugetară – ”SRI are cele mai numeroase efective raportate la numărul de locuitori, comparativ cu toate serviciile de informații interne din UE si SUA, precum și bugete anuale care cresc de la un an la altul neîncetat, indiferent dacă pentru asta se taie de la Sănătate, Educație, Transporturi etc”;

Electoral – ”percepția unei bune parți a populației este că SRI, ca și celelalte servicii sunt implicate în manipularea votului românilor la alegerile din ultimii 10 – 15 ani”;

Drepturile omului – ”SRI operează ilegal – fără a avea legi de abilitare – cele doua “autorități naționale” în domeniul comunicațiilor – Centrul National de Interceptare a Comunicațiilor (CNIC), precum și pe cea de control a internetului – Centrul National Cyberint, care au fost create ilegal prin hotărâri secrete ale CSAT”.

La act ultim punct, Savaliuc explicitează situația – ”toți cetățenii României sunt monitorizați în afara legii, iar Hellvig știe asta dar nu a făcut nimic pentru intrarea in legalitate”. Concret, e vorba de noul sediu a Centrului Național Cyberint, inaugurat de Hellvig și Iohannis, ”care controlează toate comunicațiile românilor de pe internet” – adică toată activitatea online, fără a exista o legislație aferentă corespunzătoare.

Acestea sunt argumentele pe care Răzvan Savaliuc le expune – și în urma cărora dă verdictul: Raul Eduard Hellvig ”nu merita, în opinia noastră. nicio decorație, darămite să mai ocupe în continuare funcția de director al SRI”.

Dar, concluzia – și avertismentul grav la care se face referire în titlu, este că în spatele acestei decorări și a răsplătirii șefilor din servicii se află o intenție periculoasă, revenirea în forță a ”Statului paralel”:

”Decorarea șefului SRI Raul Eduard Hellvig cu ordinul “Steaua României” anunța exaltarea statului polițienesc”, afirmă Răzvan Savaliuc.

Iar semnalele din ultimul timp – cu atacul la SIIJ, la reforma începută în Justiție, revenirea amenințărilor ”cu DNA” făcute de la vârful noii puteri indică exact asta.

În plus, mesajele de la ”partenerul strategic” sunt în același sens – al ”reluării luptei anticorupție”, adică la ceea ce Savaliuc numește ”statul polițienesc” sau ”statul procurorilor”. De asemenea, opțiunea europeană pentru Laura Kovesi – prin ignorarea totală a abuzurilor și încălcării Constituției din perioada sa – reprezintă un argument în plus pentru ceea ce se pregătește în România.

”Într-o Românie dezbinată, cu clasa politică și presa cotropite de servicii, securitatea națională e utopie”, conchide Savaliuc, în editorialul din ”Lumea Justiției”
4363
Tagurile:
Eduard Hellvig, Ludovic Orban, Klaus Iohannis, Avertisment, Răzvan Savaliuc
Dan Chitic

Chitic ia apărarea marilor fotbaliști români: „Nu au meritat această umilință!”

292
(reînnoit 12:24 15.06.2021)
Gheorghe Hagi, Gică Popescu și Dorinel Munteanu au urmărit partida Austria - Macedonia de Nord din cadrul EURO 2020, desfășurat la București, de la tribuna a doua a Arenei Naționale, zona VIP fiind ocupată de politicieni.

BUCUREȘTI, 15 iun – Sputnik. Oficialii Federației Române de Fotbal (FRF) și mai mulți politicieni au fost repartizați în zona VIP la partida Austria-Macedonia de Nord din cadrul EURO 2020, desfășurată la București.

Astfel, Anca Dragu (președinta Senatului), Ludovic Orban (fost premier, președinte PNL), Dan Barna (vice-premier, președinte USR), Bogdan Aurescu (ministrul Afacerilor Externe), Lucian Bode (ministrul Afacerilor Interne), primarul Capitalei, Nicușor Dan, Vasile Dâncu (PSD) și Crin Bologa, șeful DNA, au stat în zona VIP la meci. Toți cei care au avut locuri la VIP au beneficiat de un protocol de lux, în timp ce marile nume ale fotbalului românesc au primit bilete printre spectatori.

Dan Chitic este necruțător cu politicienii care au ocupat zona VIP

Avocatul Dan Chitic a reacționat foarte dur: ”Veritabile monumente vii ale fotbalului International ridicate la rangul de simboluri naționale au fost umilite și dezonorante de către “elitele” politicii corect-politice, globaliste de “dreapta” din care amintim: Anca Dragu (președinta Senatului), Orban,  Barna, Bogdan Aurescu, Bode, Nicușor Dan, Vasile Dâncu, Crin Bologa. Asta e “meritocrația” promovată de politica de stat a României Iohaniste”, a transmis Chitic pe această temă.

Toate stadioanele Euro-2020 >>>

Chitic mai spune că VIP-uri sunt vechilii și “stăpânii” noștri de rit globalist, nu eroii fotbalului românesc!

”Noi, poporul care a votat, avem ce merităm! Ei, eroii sportului românesc, nu au meritat această umilință!”, a adăugat Chitic, care le-a cerut scuze fotbaliștilor, în numele electoratului român pe care Dan Chitic îl consideră ”principalul vinovat pentru halul în care arată clasa noastră politică!”.

Gică Hagi e detașat - reacția acestuia

"N-am o problemă. Am vrut să văd meciul, am stat unde am avut loc, mi-a plăcut partida, atât pot să spun. În rest, n-am nimic de comentat", a declarat Gică Hagi, dovedind un calm de invidiat în fața situației.

Ce-i drept, cei trei mari fotbaliști au făcut senzație în tribune, lângă spectatorii care au profitat de situație ca să-și facă poze cu adevăratele vedete de la acel meci.

FRF dă vina pe alții

FRF a fost nevoit să vină cu o explicație și s-a scuzat, dând vina pe alții.

”Întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitații. Federația Română de Fotbal a făcut o cerere de cumpărare de bilete la UEFA, pentru a oferi locuri în tribună fostelor glorii fotbalistice, și a primit bilete de categoria I. Prețul este tipărit pe bilet. FRF a făcut acest demers pentru 60 de glorii ale fotbalului românesc, oferindu-le cea mai bună variantă avută la dispoziție la meciurile organizate de UEFA”, a fost reacția FRF.

De asemenea, FRF spune că nu a deținut locuri în sectorul VIP și că UEFA a avut invitați proprii, străini și români, printre care conducerea FRF (președinte, secretar general, secretar general adjunct, director tehnic) și managerul Structurii Locale de Organizare a EURO 2020 la București.

EURO 2020: Doar cei vaccinați anti-COVID au acces pe Arena Națională din București >>>

Gică Popescu, ironie amară

Gică Popescu a declarat pentru GSP că se aștepta să primească invitație în altă parte a stadionului,

”Lui Gică Hagi i-am zis pe drum spre stadion unde avem locuri, mi-a fost teamă că dacă îl anunț înainte să plecăm că vom sta la tribuna a doua, nici nu mai vine la meci”, a comentat acesta situația neverosimilă. Mai mult, a spus Gică Popescu, ”pe oricare alt stadion de la acest Euro dacă aș fi fost invitat, aș fi primit loc la tribuna oficială!”.
292
Tagurile:
Gică Popescu, Gică Hagi, Dan Chitic, București, EURO 2020, Fotbal
Tematic
Dan Chitic face marele anunț pentru SUVERANITATE – impact asupra politicii românești
Dan Chitic îl anulează pe Ciolacu - și pretențiile liderului PSD
Dan Chitic acuză: ”Vlad Voiculescu a fost "spălat" de DNA!”
Dan Chitic e de neînduplecat - reacție fulminantă la anunțul lui Iohannis
Excusiv: Românul Dan Chitic lansează un curent internațional – pentru a trezi lumea!

Загрузка...
Река Днестр

Alarmant: Râul Nistru s-ar putea transforma într-un canal mort

304
(reînnoit 08:40 13.06.2021)
Situația râului Nistru se înrăutățește de la an la an. Tot mai multe specii din flora și fauna nistreană dispar, iar calitatea apei devine tot mai proastă. Care sunt cauzele.

CHIȘINĂU, 13 iun – Sputnik. Flora, fauna, inclusiv numărul speciilor din apele râului Nistru au fost grav afectate în ultimii ani. Cauza principală care are un impact semnificativ asupra debitelor, calității apei și diversității biologice ale Nistrului este Complexul Hidroenergetic Nistrean(CHN). Într-un studiu elaborat de o echipă de experți independenți la inițiativa Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu sprijinul Suediei și comandat de PNUD Moldova, sunt incluse câteva concluzii privind impactul social și de mediu al CHN asupra râului Nistru. Cum spuneam, construcția Complexului de către Ucraina a afectat în Republica Moldova atât calitatea apei, cât și habitatul natural al florei și faunei, precum și a redus numărul speciilor.

Potrivit studiului, debitele maxime s-au redus cu peste 30%. Acest lucru a dus la apariția efectului pulsatoriu, cunoscut cu numele de hydropeaking. Mai exact, este vorba de acel proces când nivelul apei din râu crește sau scade în funcție de deversările hidroenergetice. Specialiștii spun că, din cauza deversărilor hidrologice, s-au observat răcirea apei râului în perioada caldă și încălzirea în perioada rece a anului. Totodată, s-a redus nivelul de substanțe nutritive, nivelul de oxigen trece prin fluctuații semnificative, iar râul este supraaglomerat cu vegetație.

„Volumul mediu al apei în aval de CHN a scăzut cu peste 10% sau 800 de milioane de metri cubi, s-a modificat repartizarea sezonieră a scurgerii de apă, fiind înregistrate descreșteri de cca 6% în primăvară și creșteri vara și toamna, iar debitele maxime a apelor mari de primăvară au scăzut cu 38% în aval. Ca efect a funcționării barajului Novodnestrovsk, debitele maxime ale viiturilor pluviale s-au redus de două ori. După construcția CHN, debitele minime au crescut de două ori, fiind asigurate cele 100 m3/s stipulate în Regulamentul de exploatare, dar există și excepții. Efectul pulsatoriu este resimțit pe un sector de peste 130 de kilometri în aval, ca și schimbarea de regim termic”, precizează experții în studiu.

Autorii studiului remarcă faptul că temperaturile maxime ale apei sunt mai scăzute decât până la construcția Complexului Hidroenergetic Nistrean și sunt atinse nu în iunie-august, ci în august-septembrie. În sezonul rece, în aval de hidrocentrală temperatura este mai ridicată decât cea normală cu până la 5 grade și mai scăzută cu 7,5 grade în sezonul cald.

Deși apa din aval este mai săracă în nutrienți, experții susțin că scad și valorile maxime ale ionului de amoniu - cea mai toxică formă de azotat din apă. La fel, scade conținutul de metale grele. Datele studiului arată că atunci când descărcarea este în curs, se observă vârfuri cu conținut ridicat de oxigen, care alternează cu o scădere notabilă a conținutului de oxigen.

Ecologistul Anatolie Prohnițchi a precizat pentru Sputnik Moldova că râul Nistru este foarte poluat – atât pe teritoriul Ucrainei, cât și pe teritoriul Moldovei. Majoritatea localităților moldovenești de pe malul Nistrului sau afluenților lui nu au nici canalizare, nici stații de purificare. Toate apele uzate, precum și deșeurile de la întreprinderi sunt deversate în Nistru.  

„De exemplu, la Soroca, deja de 30 de ani, nu există stație de purificare. Și tot ce se varsă în canalizare ulterior nimerește în Nistru”, a spus Anatolie Prohnițchi.

Oamenii din multe localități folosesc apa poluată din Nistru și pentru a-și iriga legumele. Evident, acestea nu mai pot fi prezentate drept „legume eco”. Calitatea apei folosită la irigații este foarte importantă pentru calitatea produsului final.

Cum spuneam, în ultimele decenii se atestă o creștere intensivă a vegetației acvatice înalte a Nistrului Mijlociu de la Naslavcea până la Camenca, precum și în zona de apă a rezervorului hidrocentralei de la Dubăsari. Creșterea excesivă a plantelor numite macrofite în această secțiune a Nistrului s-a extins de la aproximativ 1% a suprafeței râului, până la 85%.

În același timp, scade numărul speciilor care trăiesc în cursul râurilor și crește numărul celor care preferă apele în stagnare. S-a redus diversitatea și populația zooplanctonului care, după cum se știe, este compus din protozoare, viermi, crustacee inferioare, moluște, larve ale unor animale de fund etc. Iar zooplanctonul servește mai ales ca hrană pentru pești. Potrivit experților, acest lucru a dus la dispariția a 19 specii de pești în segmentul mijlociu al râului și a 15 specii de pești în cel inferior.

Dumitru Bulat, șeful laboratorului ihtiologie și acvacultură a Institutului de Zoologie, a declarat pentru Sputnik Moldova că situația privind resursele piscicole în țara noastră este una deplorabilă. Un indicator în acest sens este și Cartea Roșie a Republicii Moldova, în care în cea de-a doua ediție, din 2005, erau incluse 12 specii, în cea de-a treia ediție, editată în 2015, au fost incluse 24 de specii. Potrivit biologului, lista se va mări, în special a speciilor cu statut de raritate.

Experții atenționează că fluviul Nistru, un râu transfrontalier, necesită o gestionare durabilă comună de către autoritățile din Ucraina, pe teritoriul căreia izvorăște și se revarsă, și a celor din Moldova, în baza principiului de management integrat al apelor. În acest sens, în 2018 a fost constituită Comisia Nistreană, ca un organ comun consultativ, care vine cu recomandări către autorități în privința gestionării Nistrului.

Trebuie precizat că în Programul de dezvoltare hidroenergetică a Ucrainei este prevăzută construcția a șase hidrocentrale pe cursul superior al râului Nistru. Ucraina și-a anunțat intenția de a construi cele șase hidrocentrale încă în anul 2016. Kievul a anunțat însă în 2019 că lucrările au fost sistate, dar nu definitiv, ci până la efectuarea unui studiu privind impactul acestora asupra mediului.

Ecologistul Anatolie Prohnițchi a declarat pentru Sputnik Moldova că Ucraina trebuie să țină cont și de poziția țării noastre în ceea ce privește soarta râului Nistru și să renunțe la intenția de a construi cele șase hidrocentrale în bazinul acestui fluviu. Aceasta este de fapt poziția organizațiilor de mediu din Republica Moldova. Ecologiștii spun că, odată cu ridicarea celor șase hidrocentrale, nivelul fluviului va scădea drastic, iar apa va fi mult mai poluată.

„Construcția celor șase hidrocentrale ar avea un impact catastrofal asupra fluviului, care și așa se confruntă cu un șir de probleme. Cele șase hidrocentrale vor sugruma acest râu, care se va transforma într-un canal mort. Este vorba de neprofesionalismul negociatorilor din partea Republicii Moldova și lipsa de insistență pentru a respecta prevederile Acordului de Asociere cu UE, dar și a altor convenții care prevăd ca toate problemele ce se referă la râul Nistru să fie coordonate de ambele părți, nu unilateral cum s-a procedat până acum” a declarat pentru Sputnik ecologistul Anatolie Prohnițchi.

În cadrul unei mese rotunde internaționale cu genericul „Salvarea Fluviului Nistru - problemă de securitate Națională și Regională”, organizată în luna februarie a acestui an, experții au anunțat că în țara noastră, 63% din teritoriu ar putea fi drastic afectat, iar peste 500 de mii de oameni vor fi nevoiți să-și caute alt loc de trai pentru că nu vor avea apă. Experții trag un semnal de alarmă și spun că Nistrul, considerat cândva unul dintre cele mai frumoase râuri din Europa, riscă să se transforme într-o mlaștină, în cazul construcției celor șase hidrocentrale. Complexul hidroenergetic nistrean a început să fie construit de către Ucraina în 1973 și prima unitate de producere a energiei hidroenergetice a fost lansată în 1983, urmată de cea de-a doua în 2002 și Centrala hidroelectrică prin pompare – în 2013.

304
Tagurile:
Nistru

Загрузка...
Înghețată

Alertă alimentară în Franţa: mărci de înghețată şi fursecuri posibil periculoase, retrase

0
Mai multe mărci de înghețată şi fursecuri au fost retrase din supermarketurile din Franţa deoarece s-a stabilit că există în acestea un conținut prea mare de oxid de etilenă, considerat cancerigen. Se aşteaptă rezultatele investigațiilor.

BUCUREŞTI, 15 iun – Sputnik. În Franţa, mai multe mărci de înghețată și prăjituri, precum și alte produse alimentare care conțin susan, cum ar fi cuşcuşul și unele fursecuri, au fost retrase din vânzare, a anunţat Direcția Generală pentru Concurență și Controlul Fraudelor din Franţa (DGCCRF), citată de Sputnik France

Motivul pentru care au fost retrase este prezența oxidului de etilenă, un pesticid clasificat drept cancerigen, „la o concentraţie, în anumite loturi, mai mare decât limita maximă reglementată” a acestor semințe, a explicat autoritatea.

Peste 7.000 de produse se află în prezent pe lista publicată pe site-ul DGCCRF, listă care este actualizată în mod regulat în așteptarea rezultatelor investigațiilor lansate.

Cazuri anterioare

Conținutul ridicat al acestei substanțe chimice, interzisă în Europa, dar care poate fi tolerată la doze mici în anumite produse importate, a fost raportat încă din toamna anului trecut. Urme ale acestei substanţe au fost detectate în peste 250 de tone de semințe de susan din India, a avertizat asociația de consumatori UFC-Que Choisir la începutul lunii noiembrie. Oxidul de etilenă este într-adevăr suspectat de a fi cancerigen și dăunător fertilității, a precizat organizaţia.

În consecință, o primă listă cu produsele amintite a fost publicată la jumătatea lunii noiembrie de către DGCCRF, fiind vorba de cereale, prăjituri, hummus, ciocolată și alte câteva produse vândute de mai multe lanțuri mari de comerț cu amănuntul.

0
Tagurile:
Înghețată, Franța

Загрузка...