Răzvan Savaliuc

Savaliuc, mesaj fulminant, acțiune în forță contra lui Orban oficială! - implică și SRI!

3999
”Aceste acțiuni se circumscriu trădării de țară și consideră că SRI a fost ori incapabil să depisteze acest plan care intră în aria atentatelor la siguranța națională ori chiar a fost complice la acest plan”

BUCUREȘTI, 24 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Români, iată dovada că ați fost mințiți și vânduți - pe față!”, scrie Răzvan Savaliuc într-un editorial incendiar publicat pe portalul „Lumea Justiției”, intitulat ”România trădată de iohanniști”. 

Savaliuc se referă la declarația ”îngrozitoare” de joi, de la Zagreb, în care Orban și ”camarila sa liberală au fost nevoiți să dea jos de la putere Guvernul PSD – Viorica Dăncilă, întrucât numai așa putea fi numit al zecelea comisar european care să poată asigura majoritatea de 10 – 9 a comisarilor PPE în Comisia Europeană prezidată de Ursula von den Leyen”.

”În timp ce Românii erau mințiți la București că Guvernul Dăncilă trebuie dat jos printr-o serie de motive însăilate în moțiunea de cenzură de luna trecuta, scopul – bine ascuns - era cu totul altul, fiind limpede acum pentru toți romanii că s-a instigat la ură împotriva PSD pentru ca Guvernul Dăncilă să nu poată desemna comisarul european, care ar fi lăsat PPE fără majoritate”, scrie Savaliuc.

Ideea e clară – fără trimiterea Adinei Vălean pe poziția de comisar european din partea României, PPE nu ar fi deținut majoritatea de 10 – 9 în Comisia Europeana care, explică Savaliuc, ”este în fapt guvernul Uniunii Europene, cel care administrează banii europeni”.

Declarația ”iresponsabilă” a premierului Ludovic Orban ”confirmă acum pe deplin tovărășia sa complice cu președintele Klaus Iohannis”, cei doi opunându-se și boicotând propunerile social democrate, arată Savaliuc.

”Este clar că nu s-a urmărit interesul României, ci satisfacerea dorințelor de control a banilor Uniunii Europene de către o grupare de la vârful PPE, partid la care sunt afiliați Klaus Iohannis și PNL-ul lui Orban”, acuză Răzvan Savaliuc.

Savaliuc arată că Iohannis și Orban au ”atentat continuu la ordinea constituțională” și au ”instigat permanent populația și mediul decizional politic în scopul ca “PSD SĂ DISPARĂ!”, acuzându-l în mod fals de “COMUNISM”, prin ”apariții publice, agresive, cu mesaje de incitare la ură și discriminare, doar pentru a satisface interese străine”.

Acuzația este cu atât mai gravă cu cât declarația lui Orban scos la iveală că a existat ”un plan de demolare a Guvernului Dăncilă ”în scopul declarat și asumat de a boicota numirea unui comisar socialist din partea PSD, pentru a satisface interese străine și a asigura majoritatea PPE în Comisia Europeana, adică controlul pe fondurile europene”.

În acest context, investigatorul de profesie pune o întrebare de baraj: ”Ce a păzit șeful SRI, Eduard Hellvig – prietenul lui Iohannis?”

”Lumea Justiției consideră că aceste acțiuni recunoscute public de premierul Ludovic Orban se circumscriu trădării de țară (…) și consideră că SRI a fost ori incapabil să depisteze acest plan care intră în aria atentatelor la siguranța națională ori chiar a fost complice la acest plan, nefiind cu siguranță străin de coruperea unor parlamentari din arcul guvernamental pentru a se obține minimum de voturi la recenta moțiune de cenzură pentru debarcarea Guvernului PSD”, scrie Răzvan Savaliuc.

Savaliuc anunță o mutare dură, în forță: ”Lumea Justiției anunță că, în perioada imediat următoare, va formula o sesizare penală pe marginea declarațiilor premierului Ludovic Orban pentru a se stabili ce mai știe Ludovic Orban și nu a spus despre demolarea Guvernului legitim PSD și stabilirea răspunderilor persoanelor implicate în acest atentat împotriva intereselor românilor și a celor europene”.

Dar Savaliuc mai atrage atenția asupra unui aspect: obținerea unor majorități în Comisia Europeană, ”prin lovituri subterane străine principiilor democratice după care funcționează UE, prin manipularea maselor și ascunderea față de cetățeni a scopurilor reale ale dărâmării unui guvern”.

În opinia lui Savaliuc și a celor de LuJu.ro, acesta constituie ”fapte reprobabile împotriva intereselor Uniunii Europene și ale cetățenilor europeni care votează în acest spațiu, care trebuie anchetate de urgență”.

Iar în final Răzvan Savaliuc pune punctul pe ”i” în acest caz – sumele imense ale bugetului UE, ca mobil al acțiunii denunțate!

”Comisia Europeana și comisarii care o formează sunt Executivul UE, care administrează uriașele fonduri europene care provin din procentele din PIB anuale ale tuturor statelor membre”, explică Savaliuc în editorialul pe care îl puteți citi pe Luju.ro.
3999
Tagurile:
SRI, Răzvan Savaliuc, comisar european, Ludovic Orban
Тема:
Activitatea guvernului Ludovic Orban (129)
Ludovic Orban și Klaus Iohannis

Mai grav ca orice: PNL a politizat dezvoltarea nucleară a României! Un program ascuns?!

170
(reînnoit 13:22 15.07.2020)
Mutarea pare a face parte dintr-un program politic ascuns al PNL – despre care liberalii ar trebui să dea mai multe lămuriri. Incompatibilitate clară!

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Premierul Ludovic Orban a dispus constituirea Comitetului de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă, decizia fiind publicată ieri în Monitorul Oficial.

Atenție însă, este vorba de un Comitet complet politic, toți fiind membri PNL – șef este ministrul Economiei, Virgil Popescu, iar din Comitet fac parte Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice, Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului și Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, fost vicepreședinte al comisiei de Buget-Finanțe a PNL.

Cât de compatibilă este această politizate a Comitetului de coordonare strategică cu  ”implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă”?!

Precizăm că obiectivele principale ale Comitetului sunt ”analiza, cristalizarea şi fundamentarea deciziilor strategice şi a măsurilor necesare pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă”.

Întrebarea este firească pentru că PNL pare a avea un program… anti-China! De exemplu, anul trecut, deputatul Pavel Popescu declara agenției Reuters că ”Este extrem de urgent să blocăm orice tranzacții publice, contracte, licitații cu compania chineză” – referindu-se la compania Huawei.

Popescu argumenta ”suprem” cu… SUA și NATO, dar și cu implicarea președintelui Iohannis în acest demers de blocare a firmei celui mai mare investitor mondial!

”Argumentarea supremă a poziției noastre este parteneriatul cu America și rolul-cheie al nostru în arhitectura NATO”, a spus Popescu, adăugând – ”Toate instrumentele sunt pe masă, inclusiv implicarea președintelui și evaluarea consiliului de securitate pe Huawei”.

Ori, în acest caz, ne mai miră că, printr-o altă decizie, premierul Orban a decis abrogarea Deciziei prim-ministrului (Cioloș) 318/2016 privind înfiinţarea Grupului de lucru pentru negocierea proiectului de Acord interguvernamental România- RP Chineză privind cooperarea pentru implementarea Proiectului Unităţile 3 şi 4 CNE Cernavodă?

Evident, nu, nu ne miră! Mutarea pare a face parte dintr-un program politic ascuns al PNL – despre care liberalii ar trebui să dea mai multe lămuriri și să răspundă la întrebarea clară: ”Are PNL o componentă politică anti-China?”

În al doilea rând, cum se poate justifica faptul că am înlocuit orice rațiune economică, de piață deschisă ofertei celei mai avantajoase, cu ce de ”decizie strategică”?! Și de când decizia strategică națională trebuie să aparțină unui partid minoritar, cu 20% în Parlament?!

Un proiect și o decizie de talia Unităților 3 și 4 sunt de importanță națională, pe termen lung – deci ar trebui să facă obiectul unei susțineri multipartinice, a unui pact național, nu să fie lăsată la mâna unei grupări minoritare! 

De aceea cred că această situație este total incompatibilă cu interesul național – și cred că e cazul ca PSD, USR și celelalte grupări să intervină.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

170
Tagurile:
Program, NuclearElectrica, Cernavodă, România, PNL

Загрузка...
Șerban Nicolae

Șerban Nicolae pune cea mai gravă problemă și o palmă PNL legat și de Dragnea

1481
Senatorul PSD nu pierde însă prilejul de a ironiza liderii PNL, dar și de a pune cea mai gravă problemă: planul care are în vedere înstrăinarea ultimelor participațiuni importante ale statului

BUCUREȘTI, 15 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum s-a anunțat, Curtea Constituțională a respins atacul PNL la proiectul de lege privind suspendarea înstrăinării participațiilor statului român. Ori, pentru PNL este o lovitură grea, pentru că proiectul lor privind o variantă de ”Fond suveran” viza exact implicarea participațiilor statului!

”Iar s-au dat politrucii în stambă degeaba - ca și la proiectul privind rezerva de aur a României, păreriștii pnl, usr și pmp s-au dovedit a fi exact ceea ce știam - anti-români cu acte!”, scrie Șerban Nicolae, arătând că ”Proiectul prin care înstrăinarea participațiilor statului român este suspendată pentru doi ani este constituțional!”.

Jaful penelist mai are de așteptat! – exclamă Șerban Nicolae… care, cum spuneam, știe la ce se referă…

Senatorul PSD nu pierde însă prilejul de a ironiza liderii PNL, dar și de a pune cea mai gravă problemă: planul care are în vedere înstrăinarea ultimelor participațiuni importante ale statului – în energie și în sistemul bancar.

”Bineînțeles, puii de securiști, petroviștii, grăsuții cu selfie-uri în baie, diverse stamule și alți aflători în treabă vor continua să abereze pe teme economice cu aere de mari specialiști... Cât de vândut trebuie să fii ca să susții că și ultimele resurse economice ale României - CEC Bank, Hidroelectrica, Nuclearelectrica etc. trebuie să ia calea jafului? Circulați, băieți! Și, mai răsfirați!”.

De reamintit că proiectul revenirii aurului bancar românesc în țară aparține lui Șerban Nicolae și Liviu Dragnea – dar actuala conducere a PSD nu mai ridică această problemă, chiar dacă acum s-ar impune stringent.

Reamintesc și că Șerban Nicolae a fost una dintre personalitățile PSD nedreptățite de Liviu Dragnea, deci e cu atât mai onorabil că amintește de inițiativa importantă pe care a avut-o cu fostul președinte PSD. Deci, de tace PSD în legătură cu repatrierea aurului?!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1481
Tagurile:
Privatizare, Liviu Dragnea, PNL, Șerban Nicolae

Загрузка...
медик применяет проверки образца крови

Românii din Franţa: ce se întâmplă de la 1 august în contextul creşterii infectărilor

0
(reînnoit 20:02 15.07.2020)
În contextul în care epidemia de Covid-19 prezintă „semnele” unei ușoare reveniri în Franța, președintele Republicii, Emmanuel Macron, a declarat că ar dori aplicarea obligatorie a acestei măsuri de la 1 august.

BUCUREŞTI, 15 iul – Sputnik, Doina Crainic. În contextul în care există „semne” ale unei reveniri a epidemiei de Covid-19 în Franţa, Emmanuel Macron a declarat că ar dori ca purtarea măştii să fie „obligatorie în toate locurile publice închise” începând cu 1 august.

Potrivit RTL, această măsură se va aplica în special în magazine, restaurante, muzee, cinematografe, spitale şi lăcașuri de cult. În prezent, în Franţa, este obligatorie purtarea măștii doar în mijloacele de transport public.

Această decizie a fost luată după ce medici și asistenţi au îndemnat în mod repetat, în ultimele zile, la prudență în fața semnalelor îngrijorătoare că ar putea existra o revenire a epidemiei în Franța. Astfel, rata de contaminare per pacient este din nou puțin peste 1.

Folosirea măștilor este un „rău mai mic” decât ar fi reintroducerea blocării, care „ar fi catastrofală”, a estimat marți Philippe Juvin, directorul spitalului de urgenţă Pompidou din Paris.

Virusul continuă să circule pe teritoriul francez, unde până acum a cauzat 30.032 de decese, potrivit datelor Universității Johns-Hopkins, citate de Sputnik France. Un număr total de 209.640 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus a fost înregistrat în țară.

Agenția de sănătate publică din Franța a constatat săptămâna trecută o „nouă tendință de creștere a circulației virusului” în Franța metropolitană, iar autoritățile au îndemnat, la rândul lor, la „vigilență” cu privire la riscul unui al doilea val.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Români, Franța
Tematic
Pe când și în România? Parchetul din Paris anchetează gestionarea epidemiei în Franța
Se întâmplă și în Franța: un fost premier, condamnat la închisoare
Italia și Franța au semnat un contract pentru 400 milioane doze ale vaccinului de COVID-19
Cristoiu demască ”minciuna ministrului Tătaru” că Franța ar reintroduce restricții
Franța: Doi români, arestați după omorul unei bătrâne de 93 de ani la domiciliul acesteia

Загрузка...