Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București

O carte șoc în România: ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”

542
(reînnoit 11:41 21.11.2019)
Calistrat Atudorei, doctorand în filosofie la Universitatea din București, și-a lansat ieri la Târgul de Carte Gaudeamu lucrarea intitulată ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială”, în versiunea în limba română și engleză (”America’s plan for world hegemony”)

BUCUREȘTI, 21 nov - Sputnik, Marius Holdean. Cartea lui Calistrat M Atudorei ”Planurile Americii pentru hegemonia mondială” a fost deja prezentată pe numeroase portaluri de știri și de analiză din lumea întreagă, în limbile arabă, germană, engleză, franceză, armeană și altele.

Potrivit autorului, după ce în decembrie 1991 Uniunea Sovietică a fost dizolvată oficial, Statele Unite a rămas singura mare putere a lumii. Dacă până atunci existaseră două mari blocuri de putere – blocul capitalist și cel comunist – din acel moment lumea a devenit unipolară, dominată tot mai net de America. Reprezentanții administrațiilor de la Washington au declarat că asumarea rolului de lider mondial presupune din partea Statelor Unite responsabilitatea de garant al stabilității și păcii la nivel global. În virtutea acestui statut auto-asumat America și-a arogat însă o serie de privilegii și inițiative care trădează, din păcate, alte intenții decât altruismul frumos prezentat de diplomați și larg propagat de mass-media, este opinia lui Calistrat Atudorei.

Serghei Lavrov
© Sputnik / Григорий Сысоев

”Când ne raportăm la „America” – sau mai exact spus, la Statele Unite ale Americii – nu putem vorbi despre o entitate singulară, care să reprezinte o orientare unitară și nici măcar foarte coerentă. Pentru că, așa cum voi prezenta pe parcursul lucrării, în Statele Unite există o serioasă ruptură între clasa financiar-politică și populație sau chiar între grupul care îl susține pe actualul președinte, Donald Trump, și vechiul stabiliment politic-administrativ. Este, de asemenea, semnificativ un studiu foarte riguros al Universității Princetown, care afirmă că SUA nu mai este cu adevărat un stat democratic, ci unul condus de o oligarhie, de o „Elită”, care nu reprezintă cu adevărat voința populației. De altfel, despre această „Elită” au vorbit numeroase personalități din Statele Unite, printre care președinții Kennedy, Eisenhower sau Donald Trump. Este vorba despre acea structură denumită „complexul militaro-industrial”, „cartelul financiar”, „Statul Profund” (în sensul de „subteran”), „Statul Paralel” sau în diverse alte moduri. Așadar, când mă refer la „Planurile Americii”, nu înseamnă nici pe departe că aceste planuri ar reprezenta concepția sau voința predominantă a poporului american”, precizează autorul cu privire la conceptele folosite în cartea sa.

Acțiunile SUA și consecințele lor

El atrage atenția asupra activităților americane din ultimii ani:

”Așa-numitele „intervenții umanitare” din țări precum Irak, Libia sau Siria au lăsat în urmă un adevărat genocid (milioane de morți), un imens dezastru material, haos social și o uriașă suferință și nicidecum „democrația” și pacea mult-promise. Retragerea Americii din diferite acorduri internaționale majore, pe care anterior le ratificase – cum ar fi din Tratatul împotriva Rachetelor Balistice (ABM), din Tratatul privind Forțele Nucleare Intermediare (INF), din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului sau din Tratatul cu Iranul – indică o tot mai pronunțată situare a liderilor de la Casa Albă deasupra normelor internaționale ce vizează colaborarea și cooperarea și reflectă o sfidare aproape fățișă a majorității celorlalte state”, mai arată Calistrat Atudorei.

Autorul mai observă în lucrarea sa că a devenit deja o obișnuință ca Statele Unite să execute atacuri asupra altor țări fără a se mai sinchisi de opoziția Consiliului de Securitate al ONU sau fără a mai prezenta vreo dovadă pentru acuzațiile aduse respectivelor state.

”Siria a fost bombardată în ultimii doi ani doar pentru supoziții legate de atacuri cu arme chimice, rămase și acum în stadiul de acuzații neprobate. O altă obișnuiță deja foarte transparentă este – după cum veți vedea pe larg în paginile acestei lucrări – finațarea mai mult sau mai puțin secretă a grupărilor de „rebeli”. Aceștia reprezintă ulterior pretextul răsturnării unor guverne indezirabile pentru SUA (guverne care chipurile îi persecută pe „rebelii-protestatri”), fie pretextul „războiului împotriva terorii”. Să remarcăm că războiul „împotriva terorii” aduce și numeroase argumente pentru înarmare, motive pentru invazia altor state, justificări pentru supravegherea populației, precum și oportunități pentru vânzarea de armament”, mai spune Calistrat Atudorei în introducerea la lucrare.

Mai mult, în septembrie 2018, atunci când a fost acuzată la Tribunalul Penal Internațional pentru crime de război, administrația SUA a lansat amenințări fățișe că îi va sancționa pe oficialii Curții dacă vor declanșa vreo anchetă și că aceeași soartă o vor avea și statele care sprijină eventualele investigații, observă autorul.

Obiectiv oficial: Supremația Statelor Unite

Chiar în documentele sale oficiale, inclusiv în Strategia Națională pentru 2018, Casa Albă admite că primul său obiectiv este acela de a avansa o ordine internațională care să asigure supremația Statelor Unite. Deși diplomații americani ne asigură că aceasta este pentru binele tuturor, rămâne îngrijorătoare viziunea americană despre modul în care dorește să instituie un climat mondial de pace, observă Calistrat Atudorei, subliniind că viziunea strategilor SUA este cea de „realizare a păcii prin forță”, ceea ce implică, paradoxal, „pregătirea pentru război”! Și, într-adevăr, înarmarea SUA crește de la an la an. America are acum peste 800 de baze militare în afara țării, a ajuns foarte departe în militarizarea spațiului cosmic și urmărește continuu să își lărgească stocul de arme letale, extrem de puternice și de toate tipurile. Pentru ce fel de război se pregătește America în condițiile în care este deja cea mai mare putere din lume?, se întreabă Calistrat Atudorei.

El atrage atenția însă: contestarea supremației americane este însă un subiect foarte sensibil, mai ales în țările dominate total (sau, poate că e mai bine zis, „colonizate”) de Statele Unite. Subiectul deficiențelor „visului american” este un fel de tabu (de neatins), iar alternativa este imediat scoasă în evidență: ar fi mai bine să ne conducă Rusia sau China? Sau să ajungem să fim dominați de Islam? Sau să scăpăm terorismul internațional de sub control? Politicienii, comentatorii și analiștii din țările „americanizate” apreciază unanim prin mass-media că cineva trebuie să conducă și atunci cel mai bine este să fie America!, nu se sfiește să arate Calistrat Atudorei.

Autorul ne arată că scopul cărții este acela de a oferi o imagine a relațiilor de putere pe plan internațional, relații ce sunt dominate net, de la sfârșitul Războiului Rece, de către Statele Unite.

Lucrarea reprezintă o cercetare fundamentată pe surse dintre cele mai credibile: documente oficiale sau recent desecretizate, declarații ale unor personalități importante, evenimente consemnate de istorici sau de mass-media, interpretări ale experților din diferite domenii.

 • Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  © Sputnik
 • Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  © Sputnik
 • Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  © Sputnik
 • Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
  © Sputnik
1 / 4
© Sputnik
Lansarea cărții ”Planurile Americii pentru Hegemonia mondială”, București
542
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Moldova, lecție de diplomație României! Rușine, epigoni ai lui Titulescu și Ștefan Andrei!

607
Chișinăul arată că știe mai multă diplomație decât Bucureștiul – respectă și întărește relația cu cel mai investitor din lume, nu își bate joc de una dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Recent, s-a petrecut un fapt trecut sub tăcere de mass media, dar care spune multe despre cum vede diplomația de la Chișinău relația cu cel mai puternic investitor al lumii, China.

Jurnalistul Dan Tomozei Dimian, jurnalistul român care lucrează în Beijing la Radio China Internațional, a transmis că ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză, E.S. Dumitru Braghiș, a prezentat, miercuri, Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping, în cadrul unei ceremonii la care au participat 29 de diplomați veniți la post în ultima perioadă.

Tomozei relatează că, în cadrul ceremoniei organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, președintele Xi Jinping ”a transmis cele mai calde urări de bine conducătorilor țărilor reprezentate de ambasadori, subliniind că în anul în care este marcat centenarul de la fondarea Partidului Comunist din China, autoritățile de la Beijing vor continua să pună în aplicare, cu fermitate, noua filozofie de dezvoltare și vor crea o nouă paradigmă de dezvoltare, astfel încât de dezvoltarea Chinei să beneficieze cât mai mult toate țările”.

Toate țările care… înțeleg să respecte și să mențină relația cu China! Ceea ce NU este cazul României, dar este cazul Moldovei!

Cine este ambasadorul Dumitru Braghiș? Cartea sa de vizită spune totul, despre cum înțelege să respecte Chișinăul relația cu Beijingul. Născut în 1957, Dumitru Braghiș este o personalitate cu mare experiență politică și diplomatică – specializat în relațiile cu Estul.

Braghiș a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova (1999–2001) și a fost Ambasador în Federația Rusă (Noiembrie 2015 – Martie 2017).

Daniel Tomozei Dimian evidențiază însă și un alt aspect important – un atu al ambasadorului Moldovei: ”De la momentul sosirii la post, Ambasadorul Dumitru Braghiș desfășoară o impresionantă activitate de cunoaștere și promovare a relațiilor bilaterale China – Republica Moldova, având deja marcate câteva zeci de acțiuni, vizite și semnări de acorduri bilaterale”.

Deci, DA, așa se reprezintă o țară în capitala unei superputeri - trimițând personalități importante, bine pregătite și cu merite recunoscute bilateral.

Pe când… România?

Relația României cu China este marcată de sabotarea firmelor chineze de stat, de atacuri virulente venite de la demnitari ai partidelor din Coaliția de guvernământ (cazul Pavel Popescu este fie patologic, fie demn de a fi cercetate de Servicii!), de susținere de către președinte și ministrul de Externe a politicilor anti-chineze americane.

În plus (de fapt, în mare minus!), România a menținut în funcție un ambasador, Vasilică Constantinescu, care s-a remarcat prin… accidente auto!

”Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică”, îi relata Dan Tomozei lui Ion Cristoiu, anul trecut.

Reacția MAE român, întârziată, a fost că ”situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate”.

Sigur că da, cu aceeași seriozitate… de 1 an fără rezultate și măsuri concrete!

Dan Tomozei descrie relația româno-chineză ca fiind ”fracturată”, marcată de ”erorile de calcul pe care le observ în deciziile politice de la București”, dar și de ”gravele derapaje diplomatice ale României în China”.

De altfel, între pagina de socializare a lui Daniel Tomozei și cea a Ambasadei României la Beijing, ai dori ca ziaristul să fie reprezentantul țării noastre în China! Găsești relatări despre activități culturale, încurajarea colaborării bilaterale, demersuri constante pentru menținerea unei dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie!

De aceea spun – mica Moldovă dă o jenantă lecție de diplomație României lui Titulescu, Ștefan Andrei sau Adrian Năstase!

 

607
Tematic
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români
Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
Împușcături la granița României cu Republica Moldova

Загрузка...
Vladimir Putin

Presa bulgară: Rusia a obținut o victorie diplomatică

278
(reînnoit 17:43 16.04.2021)
Publicația bulgară Duma consideră că Rusia a obținut o victoria diplomatică în fața SUA după ce Biden a propus organizarea unui summit cu Putin.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Propunerea președintelui american Joe Biden de a organiza un summit cu Vladimir Putin în viitorul apropiat reprezintă o victoria diplomatică a părții rusesc, consideră publicația bulgară Duma.

Marți, la inițiativa SUA, a avut loc o conversație telefonică între Putin și Biden. În cadrul discuției președintele SUA și-a exprimat dorința de a se întâlni personal cu liderul rus. După ce Washingtonul a introdus noi sancțiuni împotriva Moscova, Casa Albă a subliniat că propunerea rămâne în vigoare.

“În jocul de nervi, Biden, mai exact, echipa lui Biden, a fost prima care a clipit. Invitația reprezintă o victorie diplomatică a părții ruse”, consideră jurnaliștii bulgari.

În articol se menționează că există “mai multe capcane” care ar putea împiedica realizarea întrevederii dintre cei doi lideri. Totodată, în opinia jurnaliștilor, chiar dacă cei doi președinți se vor întâlni personal, relațiile dintre SUA și Rusia nu vor avansa.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexei Druzhinin

Publicația bulgară este convinsă că principalele subiecte de negocieri vor deveni problemele armelor nucleare, programul nuclear al Iranului, soarta Afganistanului.

Mai devreme SUA au anunțat că introduc noi sancțiuni împotriva Rusiei. Restricțiile vor viza 32 de persoane fizice și a juridice. Sancțiunile interzic instituțiilor financiare să cumpere obligațiunile de stat ale Rusiei la prima lor plasare după 14 iunie. În afară de aceasta, Washingtonul intenționează să expulzeze 10 angajați ai misiunii diplomatice rusești.

În replică, Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că politica sancțiunilor, promovată de Washington, nu corespunde intereselor popoarelor ambelor state. Vineri, Kremlinul a declarat că obsesia sancțiunilor a americanilor sunt inacceptabile, adăugând că macrostabilitatea Rusiei este deplin asigurată. Comentând despre eventualele răspunsuri la sancțiuni, Kremlinul a declarat că principiul reciprocității nu a dispărut, însă totul va depinde de decizia șefului statului, Vladimir Putin.

278
Tagurile:
Bulgaria, Vladimir Putin
Tematic
VIDEO: Putin și-a administrat a doua componentă a vaccinului rusesc
Biden și Putin se vor întâlni la Viena?
Kremlinul: Discuția dintre Putin și Biden a fost una lucrativă

Загрузка...
Dan Chitic

Dan Chitic, mesaj excepțional - al victoriei și continuării luptei!

0
(reînnoit 07:51 17.04.2021)
Unul dintre cele mai emoționante și în același timp aplicate mesaje ale avocatului Dan Chitic, emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor

BUCUREȘTI, 17 apr – Sputnik. Avocatul Dan Chitic, cel mai consecvent apărător al bogățiilor și tradițiilor românești, lansează un mesaj emblematic pentru cei care înțeleg adevăratul sens al protestelor.

Dan Chitic este considerat un lider al protestelor – dar el este în primul rând un creștin adevărat, pentru care cămașa sacrificiului pentru binele comun este mai importantă de mantia sau laurii oferiți!

”Dragilor, Noi Poporul, am învins!”, spune Dan Chitic, subliniind formula concilierii pentru națiune – ”Noi, Poporul”. 

Și iată câteva dintre reușitele pentru care ”Poporul” merită felicitările lui Dan Chitic?

-”Am reușit să ne recăpătăm dreptul de a avea sărbători pascale normale!”

-”Am reușit să ne redobândim dreptul de a ne îngropa morții cum se cuvine!”

-”Am reușit sa determinăm demiterea lui Vlad Voiculescu și Andreei Moldovan, doi dintre artizanii măsurilor aberante ale dictaturii medicale!”

-”Am reușit sa îl determinam pe Voiculescu să denunțe public falsurile și crimele comise de guvernările PeNaLe!”

-”Și, mai important, am reușit sa învrăjbim dușmanii și trădătorii acestui neam: Coaliția PeNaLo-uSRIstă e în moarte clinica!”

-”Am reușit și am șubrezit și scaunul PrimSinistrului Câțu: e o chestiune de zile până la căderea acestuia!”

Per total, da, se poate spune că ”Am reușit multe Împreună!”.

Și asta în condițiile unei permanente denigrări și a unor atacuri de toate felurile, a unor intoxicări din toate direcțiile, pe care Dan Chitic le expune acum:

”Așa, prea puțini, prea știrbi, prea inepți, prea mahalagii, prea dezbinați, prea nu la înălțimea pretențiilor unora sau altora dintre elitiștii / etiliștii erijați in criticii noștri, totuși am fost suficient de mulți și de buni pentru a face ce nu a reușit nici o-poziția parlamentară și nici parerologii cu aere de oracole coborâte din tabernacolele Serviciilor”.

Ori, în urma luptei – dar mai ales a unei treziri tot mai mult resimțită, se remarcă și alte câteva reușite:

-”Am reușit să redevenim demni, chiar dacă nu intru totul liberi!”

-”Am reușit să le arătăm că #NeAmTrezit și ca împreuna #SuntemPuternici, ca suntem Adevărații deținători ai Suveranității acestei Țări„.

-”Noi am reușit să avem o victorie importantă, deși doar parțială, asupra Sistemului”.

Cine sunt acești ”Noi”? Dan Chitic nu dă nume, așa cum ar vrea poate cei ce lucrează contra unității, ci spune clar: ”Noi, fiecare dintre noi cei care am riscat și am ieșit in strada, cei bătuți, cei amendați, cei înjurați, cei diabolizați, cei ridiculizați, cei umiliți și cei “blaim”-uiți”,

”Împreună! Nu uitați asta!” – spune Dan Chitic.

Iar lucrurile nu se opresc aici, ci continuă pentru atingerea unor obiective pe care Dan Chitic le definește clar: ”demiterea lui Arafat, abrogarea Legii 55/2020!”.

”Și mai ales: Demiterea lui Iohannis. Va veni și vremea aia”, transmite avocatul, arătând că ”Acum însă e timpul să se taie ei intre ei... să se bată pe viața și pe moarte aripile Securității care au împărțit puterea pana acum”.

De aceea, propunerea lui este una de introspecție, dar și de reculegere în ton cu perioada sfântă în care creștinii ortodocși au intrat: ”Vă propun sa ne tragem sufletul, să ne revenim, să ne împăcăm și să ne reorganizăm, asta cât ne uităm la dușmanii noștri cum se întretaie, cum se omoară unii pe alții!”.

Promisiunea lui Dan Chitic este fermă: ”Vom reveni cu forțe proaspete și ne vom năpusti asupra dușmanilor noștri, care vor fi mai slăbiți și mai dezbinați!”.

”Vă mulțumesc încă odată pentru tot: pentru curaj, pentru determinare, pentru demnitate, și mai ales pentru eroismul de care ați dat dovada fiecare dintre Dvs, oriunde ați fost in străzi sau piețe in oricare dintre cele 100 de orașe ale Țării!”, încheie Dan Chitic.

0
Tagurile:
Dan Chitic
Tematic
Dan Chitic surprinde: ”Mă bazez pe cel mai bun vaccin contra Pandemiei”
Dan Chitic, incendiar: ”Singura noastră soluție este dispariția voastră!”
Manifestații în toată țara: ”Șoșoacă și Chitic le-au dat curaj!”

Загрузка...