Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici acuză un cunoscut ”ziarist de la dezbatere”: ”Va primi o funcție pentru soție”

1152
(reînnoit 07:35 19.11.2019)
Între realizatorul TV și ministrul Finanțelor nu au fost cele mai bune relații - ultimul atac al jurnalistului a avut loc după ce Teodorovici l-a criticat pe generalul Ciucă

BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik, Evan Răutu. Președintele executiv al PSD a făcut o afirmație bombă despre unul dintre ziariștii invitați la dezbaterea de mâine a lui Klaus Iohannis – și anume că o respectivul va avea un beneficiu în urma participării.

Concret, Eugen Teodorovici a afirmat în emisiunea ”Sinteza zilei” că soția jurnalistului în cauză ar urma să ocupe un post în administraţia publică. ”Oare de ce nu a trimis echipa lui Iohannis o adresă către trusturi – trimiteți unul sau doi ziariști?”, a întrebat Teodorovici. ”Nu, ei au desemnat exact persoana dorită!”.

”Despre cine e vorba?”, a întrebat Mihai Gâdea. ”Credeţi-mă, ştiţi că vorbesc serios”, a replicat Teodorovici care, la insistențele realizatorului a  cerut răgaz – ”Nu pot veni mâine, să spun ce ştiu?”

Mihai Gâdea a înțeles despre ce este vorba – ”Domnule ministru, dumneavoastră spuneţi că în funcţie de întrebare...” (va primi sau nu funcția, n.n.).

”Dintre cei de acolo, există cel puţin un ziarist care, în funcţie de ce întrebări pune acolo, are o persoană numită în zona de administraţie”, a aruncat bomba Teodorovici.

Mihai Gâdea a insistat ”Spuneţi despre cine e vorba, pentru că este o acuzaţie foarte gravă”. ”Da, este foarte gravă şi adevărată!”, a replicat Teodorovici.

”Ştiţi de ce este incorect? Pentru că va plana suspiciunea asupra tuturor de acolo”, a spus Mihai Gâdea, la care Eugen Teodorovici a replicat – ”Asta este, să trăiască toţi cu asta”.

Totuși, Eugen Teodorovici a făcut o concesie – ”Vă dau un indiciu: este bărbat”.

Precizăm că au fost invitați pentru a pune întrebări următorii ziariști: Radu Tudor - Antena 3, Cristina Șincai - România Tv, Cristian Leonte - Pro TV, Moise Guran - Europa FM, Silviu Mănăstire - B1TV, Clarice Dinu - HotNews, Ramona Avramescu - TVR și Ion M. Ioniță - Adevărul.

Având în vedere că singurii ziariști bărbați, care nu au atitudine pro-Iohannis și sunt relativ independenți de politica postului lor – și de impunerile patronatelor – sunt Radu Tudor și Silviu Mănăstire, bănuiala cade asupra celor doi.

Pe de altă parte, soția lui Radu Tudor este director în Ministerul de Externe, Irina Zidaru, a fost numită în martie 2019 director general adjunct al Departamentului afaceri strategice din MAE. Va fi promovată în funcție șefa propagandistului șef al NATO? Adică… Teodorovici să fi vorbit de Radu Tudor?

Un argument în plus este că între realizatorul Antena 3 și ministrul Finanțelor nu au fost cele mai bune relații. Ultimul atac al realizatorului TV a avut loc după ce Teodorovici l-a criticat pe generalul Ciucă.

”După repetate deplasări la Moscova, Orlando a lu’ Valcov atacă cel mai important general al Armatei Române”, scria Radu Tudor pe Facebook, transmițându-i lui  Teodorovici ”#culcat”. Într-o altă postare, Radu Tudor numea atitudinea lui Teodorovici ”#tupeu de slav”.

Deci, ”secretul” e cam transparent – și, mai mult ca sigur, acum Teodorovici i-a plătit-o lui Radu Tudor…

Oricum, de precizat că fosta jurnalistă Irina Zidaru are o carieră lungă în MAE, deci nu a fost brusc propulsată de relațiile soțului. Sigur, acestea nu au stricat, dar nu se pot nega meritele.

1152
Tagurile:
Jurnaliști, Eugen Teodorovici, Klaus Iohannis, Dezbatere, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

ÎPS Teodosie mesajul zilei pentru români și… autorități!

25
(reînnoit 07:07 01.12.2020)
Arhiepiscopul Tomisului dovedește românilor că pot găsi curajul necesar pentru un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea NU se respectă pe ele înseși!

BUCUREȘTI, 1 dec - Sputnik. L-am putea numi ”eroul acestor zile” – dar, de fapt, Arhiepiscopul Tomisului, înaltul slujitor al Domnului a săvârșit, prin demersurile sale, un act de credință.

Un act adevărat de credință – insuflând românilor curaj și, mai ales, întețind flacăra credinței  - nu numai în cei care l-au urmat în pelerinaj – ci în toți românii, mai ales în preajma sacrei Zile Naționale.

Aseară târziu, ÎPS Teodosie a vorbit despre cele întâmplate, despre restricții și libertate religioasă, despre credință în condițiile unui adevărat asalt asupra Bisericii – transmițând românilor un adevărat mesaj de întărire de Ziua Națională.

”Ne-a fost încălcată autonomia, ne-a fost încălcat dreptul la religiozitate”, a declarat ÎPS Teodosie, subliniind că ”acest drept nu poate fi încălcat, e un drept fundamental”.

Înaltul prelat spune că demersurile sale pentru respectarea credinței, este ”un apel, nu cu revoltă, ci cu sinceritate şi cu obiectivitate - pentru că eu reprezint credincioșii mei”.

”Nu caut binele meu, trebuie să caut binele tuturor”, spune Teodosie, subliniind că ”binele tuturor este în a ne manifesta înaintea lui Dumnezeu - pentru că sufletul este mai valoros decât trupul”.

De aceea el le spune autorităților ce greșeală fac: ”Sufoci sufletul, îmbolnăveşti trupul”.

”Mântuitorul ne-a dat exemplul - când a curățit sufletul s-a vindecat şi trupul”, spune ÎPS Teodosie, subliniind că ”Toată evanghelia abundă în asemenea exemple şi sunt exemple grăitoare”.

Întrebat de Mihai Gâdea la „Sinteza zilei” dacă restricţiile impuse de autorităţi ”au fost un atac la credinţă, un atac la Biserică” – Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: ”Eu spun ce simt credincioşii - credincioşii s-au simţit discriminaţi, marginalizaţi”.  

ÎPS Teodosie amintește cum, recent, ”în această perioada de frig, au venit să ne scoată afară din biserică la Sf. Ecaterina”.

”Nu puteam să îi ţin afară, erau -2 grade - cum ne vrea Sănătatea, puterea politică dacă vrea să ne scoată în frig?!”, întreabă înaltul prelat. ”E la mintea oricărui om simplu, nu trebuie să ai multă carte, dacă stai pe loc în frig încremeneşti, te îmbolnăvești de inimă de plămâni, de toate… Plămânul, care este aşa sensibil la coronavirus, tocmai trebuie să îl ocrotim”.

Și, da, „au simţit credincioşii această discriminare”, a spus Teodosie, reproducând și o replică șocantă a credincioșilor, revoltați de deciziile autorităților: ”Să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

”Unii credincioşi mi-au zis: hai să închiriem în mall dacă acolo e voie, să nu ne fie frig”, a povestit ÎPS Teodosie la Antena 3. ”Până acolo au mers, să îşi poată face închinarea - să ducem icoanele în mall, să ne închinăm acolo dacă în biserică nu avem voie”.

Vor accepta credincioșii alte restricţii de Crăciun? ÎPS Teodosie răspunde ferm: ”Nu vor accepta, pentru că… închiderea Bisericii le aduce tristeţe!”.

”Tristeţea este început de boală - omul care este vesel este şi sănătos”, spune ÎPS Teodosie, asigurând autoritățile că ”putem să păstrăm aceste reguli sanitare în biserici, chiar dacă suntem puţin mai mulţi, dar nu suntem afară, să răcim”.

În plus, statul trebuie să-și înțeleagă limitele, acelea de apărător al cetățeanului și instituțiilor, nu de uzurpator: ”Trebuie să rămânem cu autonomia noastră - Biserica are autonomie faţă de stat”, a spus Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului.

Insultat și amenințat, Teodosie, slujitorul lui Dumnezeu, a dovedit românilor că pot găsi curajul necesar pentru a lua parte și a face un act de credință – respectând reglementările și autoritățile, chiar atunci când acestea nu se respectă pe ele înseși!

25
Tagurile:
Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie

Загрузка...
Icoane făcătoare de minuni

Mare analist ATEU, mesaj incendiar pentru dreptul la credință

540
(reînnoit 07:16 30.11.2020)
Un gânditor ateu se revoltă contra celor care nu respectă dreptul la credință: ”Nu accept lecții de la frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei. Nu accept ca orice terchea-berchea ajuns șef să îngrădească drepturile și libertățile”

BUCUREȘTI, 30 nov – Sputnik. Unul dintre cei mai apreciași analiști, jurnalistul și consilierul politic de top Constantin Gheorghe, un veritabil om de stânga, și-a declarat, cu onestitate, în repetate rânduri, atitudinea față de religii: este ateu.

În același timp, fostul consilier politic al fondatorilor noii social democrații din România – Iliescu și Năstase – este un apărător constant și vehement al drepturilor cetățenilor, al respectului față de valorile și reperele naționale – și un pentru care respectul, înțelegerea și onestitatea sunt principiile pe care se bazează relația interumană, inclusiv societatea.

Ier, Constantin Gheorghe s-a revoltat din cauza nedreptăților flagrante la care sunt supuși credincioșii de către ipocriții din structurile statului – altfel mereu grijulii să îi afirme ”credința” și respectul pentru Biserică.

Constantin Gheorghe repetă onest: ”Cum spuneam, sunt ateu. E alegerea mea. Sunt dotat și cu o coadă extrem de sensibilă, drept pentru care nu-mi place să fiu călcat pe ea, pe motiv că iau apărarea pupătorilor de moaște, ca în cazul Teodosie Tomitanul”.

Și, observă revoltat analistul, ”Văd că și altor prieteni le este reproșat acest sprijin”!

”Să ne înțelegem bine: înainte de orice, suntem cetățeni, cu drepturi, libertăți și obligații egale”, subliniază analistul, punctând clar: ”Când iau apărarea credincioșilor, iau apărarea unor cetățeni cărora o mână de netrebnici le încalcă drepturile și libertățile constituționale”.

Altfel spus - ”Îi apăr pe ei, mă apăr pe mine! Apăr Constituția!”, scrie Constantin Gheorghe.

Ori, în acest sens, reputatul consilier politic le atrage atenția conducătorilor asupra Legii legilor: ”Poate ați uitat, de asta pun mai jos prevederi esențiale din Constituție”

”Art. 1:

3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.

(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor - legislativă, executivă şi judecătorească - în cadrul democraţiei constituţionale.

(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie...

Art. 2:

1) Suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum.

(2) Nici un grup şi nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.

Art. 4:

(2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenență politică, de avere sau de origine socială.”

Ori, acestea fiind amintite, reputatul analist spune clar: ”Nu accept lecții de la tot felul de frustrați, totalitari în gândire, care ar lua gâtul oricui nu gândește ca ei”.

”Și nu voi accepta ca orice terchea-berchea, ajuns șef peste noapte, să-mi îngrădească mie drepturile și libertățile, că așa i s-a sculat lui! Punct! Sictir!” – încheie dur Constantin Gheorghe, revoltat și scârbit de atitudinea autorităților.

 

540

Загрузка...