Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici acuză un cunoscut ”ziarist de la dezbatere”: ”Va primi o funcție pentru soție”

1191
(reînnoit 07:35 19.11.2019)
Între realizatorul TV și ministrul Finanțelor nu au fost cele mai bune relații - ultimul atac al jurnalistului a avut loc după ce Teodorovici l-a criticat pe generalul Ciucă

BUCUREȘTI, 19 nov - Sputnik, Evan Răutu. Președintele executiv al PSD a făcut o afirmație bombă despre unul dintre ziariștii invitați la dezbaterea de mâine a lui Klaus Iohannis – și anume că o respectivul va avea un beneficiu în urma participării.

Concret, Eugen Teodorovici a afirmat în emisiunea ”Sinteza zilei” că soția jurnalistului în cauză ar urma să ocupe un post în administraţia publică. ”Oare de ce nu a trimis echipa lui Iohannis o adresă către trusturi – trimiteți unul sau doi ziariști?”, a întrebat Teodorovici. ”Nu, ei au desemnat exact persoana dorită!”.

”Despre cine e vorba?”, a întrebat Mihai Gâdea. ”Credeţi-mă, ştiţi că vorbesc serios”, a replicat Teodorovici care, la insistențele realizatorului a  cerut răgaz – ”Nu pot veni mâine, să spun ce ştiu?”

Mihai Gâdea a înțeles despre ce este vorba – ”Domnule ministru, dumneavoastră spuneţi că în funcţie de întrebare...” (va primi sau nu funcția, n.n.).

”Dintre cei de acolo, există cel puţin un ziarist care, în funcţie de ce întrebări pune acolo, are o persoană numită în zona de administraţie”, a aruncat bomba Teodorovici.

Mihai Gâdea a insistat ”Spuneţi despre cine e vorba, pentru că este o acuzaţie foarte gravă”. ”Da, este foarte gravă şi adevărată!”, a replicat Teodorovici.

”Ştiţi de ce este incorect? Pentru că va plana suspiciunea asupra tuturor de acolo”, a spus Mihai Gâdea, la care Eugen Teodorovici a replicat – ”Asta este, să trăiască toţi cu asta”.

Totuși, Eugen Teodorovici a făcut o concesie – ”Vă dau un indiciu: este bărbat”.

Precizăm că au fost invitați pentru a pune întrebări următorii ziariști: Radu Tudor - Antena 3, Cristina Șincai - România Tv, Cristian Leonte - Pro TV, Moise Guran - Europa FM, Silviu Mănăstire - B1TV, Clarice Dinu - HotNews, Ramona Avramescu - TVR și Ion M. Ioniță - Adevărul.

Având în vedere că singurii ziariști bărbați, care nu au atitudine pro-Iohannis și sunt relativ independenți de politica postului lor – și de impunerile patronatelor – sunt Radu Tudor și Silviu Mănăstire, bănuiala cade asupra celor doi.

Pe de altă parte, soția lui Radu Tudor este director în Ministerul de Externe, Irina Zidaru, a fost numită în martie 2019 director general adjunct al Departamentului afaceri strategice din MAE. Va fi promovată în funcție șefa propagandistului șef al NATO? Adică… Teodorovici să fi vorbit de Radu Tudor?

Un argument în plus este că între realizatorul Antena 3 și ministrul Finanțelor nu au fost cele mai bune relații. Ultimul atac al realizatorului TV a avut loc după ce Teodorovici l-a criticat pe generalul Ciucă.

”După repetate deplasări la Moscova, Orlando a lu’ Valcov atacă cel mai important general al Armatei Române”, scria Radu Tudor pe Facebook, transmițându-i lui  Teodorovici ”#culcat”. Într-o altă postare, Radu Tudor numea atitudinea lui Teodorovici ”#tupeu de slav”.

Deci, ”secretul” e cam transparent – și, mai mult ca sigur, acum Teodorovici i-a plătit-o lui Radu Tudor…

Oricum, de precizat că fosta jurnalistă Irina Zidaru are o carieră lungă în MAE, deci nu a fost brusc propulsată de relațiile soțului. Sigur, acestea nu au stricat, dar nu se pot nega meritele.

1191
Tagurile:
Jurnaliști, Eugen Teodorovici, Klaus Iohannis, Dezbatere, Alegeri prezidenţiale
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
World war

Analist: ”NU naționalismul va alimenta viitorul război mondial - ci lipsa lui”

158
(reînnoit 08:02 21.06.2021)
”Orice am crede noi, războiul se va întâmpla”. O deformare a mentalului colectiv – ”războiul este parte a normalității”. O idee care se impune unei generații – culmea, NU prin exacerbarea naționalismului, ci prin eliminarea lui

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Transformările prin care trece mentalul colectiv sunt vizibile, delimitând o veritabilă criză social-morală, care poate avea implicații fulminante.

Impunerea unor idei, a unor mentalități nu este ceva nou în istorie – iar în câteva cazuri așa ceva a avut rezultate cumplite. Cel mai recent caz, cel ce a avut în centru antisemitismul, supremația de rasă a dus la schimbarea mentalului unor majorități sau cel puțin ale unor segmente semnificative din populație – transformate în acuzatori sau chiar asasini colectivi.

Cazul Germaniei este cel mai grav – dar, de fapt, majoritatea statelor europene au fost lovite de un fel de epidemie morală – practic, o pandemie. Avea vreo logică ura sau chiar acuzarea evreilor? NU! La fel cum nici ”inferioritatea” altor etnii, popoare sau națiuni nu avea nicio noimă pentru un om normal – dar nu și pentru unul afectat de nebunia deceniilor de după Marele Război.

Grav este că experimentul a continuat după Al doilea Război mondial în SUA – ”cea mai mare democrație din lume” trecând prin două etape succesive - antisemită și antichineză, în paralel cu o exacerbare a urii de rasă contra afro-americanilor.

De ce dau exemplu SUA? Pentru a arăta că se poate! O țară puternică, cu pretenții și intenții democratice, neafectată direct, pe teritoriul ei de război, a cunoscut manipularea unei/unor generații care se vedeau „amenințate” și erau de acord cu măsuri radicale – de la războaiele cu China sau Vietnam, până la folosirea din nou a bombei atomice!

Și, după un timp, a reizbucnit nebunia manipulării odată cu ”terorismul”, cu 11 septembrie și ”armele chimice”, ajungând la o adevărată nebunie în societățile occidentale în legătură cu musulmanii! Manipulată, populația multor state asimila musulman sau arab cu ”terorist”! Asta deși o mare parte din populația țărilor lor era formată din musulmani! Se repeta fenomenul cu chinezii din SUA anilor 50!

Am amintit aceste episoade pentru că excelentul analist Constantin Gheorghe, fostul meu coleg de presă și consilier al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, atrage atenția asupra unui fenomen asemănător care se petrece sub ochii noștri: manipularea noii generații în privința Rusiei și Chinei.

O manipulare care induce o fobie – deci o formă de afecțiune psihică – și care pare a avea ca scop acceptarea unei confruntări cu cele două superputeri militare – deși acestea NU provoacă și nu au în trecutul lor cea care să sugereze că ar putea fi agresori mondiali!

”Mă înspăimântă seninătatea, și chiar fervoarea, cu care tot mai mulți din generația tânără acceptă ideea unui război cu Rusia și China”, scrie Constantin Gheorghe, constatând că manipulații ”par a crede că au o datorie sfântă, aceea de a curăța lumea liberă de dușmanii ei”.

Și, culmea, analistul remarcă paradoxul: ”Deși ei sunt prizonierii acestei lumi, care îi disprețuiește, și-i tratează ca pe niște slugi”.

”Pentru ei competiția, în orice domeniu, se reduce la ”ucide, sau vei fi ucis!” - este lumea în care trăiesc, lumea care i-a format așa: una fără milă, fără Dumnezeu, adică fără valori etice și morale, fără solidaritate, o lume fără umanitate”, scrie Constantin Ghoerghe.

De fapt, aici este și cheia manipulării actuale: inducerea lipsei oricărei responsabilități față de națiune, spirit național, tradiție sau istorie. Implicit eliminarea naționalismului, înlocuit cu conectarea la alte surse de stimuli. 

”Nu naționalismul va fi cel care va alimenta viitorul război. Ci lipsa lui”, scrie analistul, explicând – ”Când nu ai nimic de apărat, nimic de păstrat, nimic de transmis mai departe, războiul este parte a normalității. Ceva banal, precum un joint fumat la Untold”.

Ei bine, în aceste condiții, dialectica istorică pare a duce la concluzii sumbre: ”Orice am crede noi, războiul se va întâmpla”, scrie Constantin Gheorghe, subliniind un adevăr: războiul ”face parte din tradiția Occidentului, care așa și-a rezolvat mereu crizele”.

Logica lui Constantin Gheorghe este, din păcate, greu de combătut. Mai rămâne doar de atins masa critică a manipulării – ceea ce nu a fost niciodată o problemă.

Rămâne, totuși, o speranță: atât eu, cât și Constantin Gheorghe am scris aceste rânduri de sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt a coborât peste omenire. Cine știe, poate de data asta și oamenii îl vor păstra în sufletele lor.

158
Tagurile:
Război, România, Naționalism, Rusia, Constantin Gheorghe

Загрузка...
Adrian Năstase

Adrian Năstase șochează: în relația cu Rusia ”rămâne discutăm CINE este BOUL!”

312
(reînnoit 07:36 21.06.2021)
Fostul premier atrage atenția că România ar putea fi vizată de un mesaj al Germaniei – chiar cu caracter imperios – și care se referă la Rusia.

BUCUREȘTI, 21 iun – Sputnik. Fără îndoială este un comentariu șocant, pentru că marele diplomat rareori se exprimă atât de tranșant ca în postarea de azi noapte.

Năstase vorbește de căderea Guvernului cu sprijinul lui Cîțu >>>

În textul intitulat ”O afirmație care a căzut ca un trăsnet”, Adrian Năstase se referă la recenta declarație a cancelarului german Angela Merkel: ”Cred că din moment ce președintele SUA, Joe Biden, se întâlneşte cu omologul său rus, Vladimir Putin, şi poartă un dialog deschis, este important ca şi noi de partea europeană să facem exact la fel”.

”Să-i fi avut în vedere și pe liderii de la București?”, întreabă imediat Adrian Năstase, preluând din vole mesajul imperios al cancelarului german.

Și, sigur, Năstase nu se poate abține de la a comenta ironic că declarația Angelei Merkel ”a sunat ca o blasfemie pentru „reziștii” de la noi, obișnuiți să fie mai catolici decât Papa și pentru care ideea de dialog cu (unii) vecinii pare de neacceptat”.

”De-a lungul anilor, am pledat pentru intrarea României în NATO și pentru aderarea la Uniunea Europeană”, subliniază Năstase, precizând însă – ”Am considerat, de asemenea, pe linia lui Titulescu, că trebuie să avem relații de bună vecinătate cu țările din jurul nostru”.

Ei bine, această linia directoare a reperului diplomației românești a fost pusă în evidență și la instituția care îi poartă numele ”Fundația Europeană Titulescu”, de-a lungul a trei decenii – ”în mii de conferințe și dezbateri” în care Năstase a reamintit ”relațiile complicate cu Rusia, începând cu anul 1812 și trecând prin diverse momente de pace sau război”.

”Cred, în continuare, însă că vecinătatea Rusiei ne impune să construim canale de legătură pentru a discuta aceste aspecte complicate”, subliniază ferm Adrian Năstase. În articolul de pe blogul personal

Legat de situația României, Adrian Năstase consideră ”că este bine ca președintele american a avut un prim dialog cu președintele Rusiei”.

”Cred însă că agenda (recentă sau viitoare) a discuțiilor nu cuprinde în mod necesar și toate temele care ne interesează. China reprezintă subiectul cel mai delicat pentru americani - este firesc să fie așa”, scrie Năstase. ”Cu creșterea sa economică si demografică, China a devenit un competitor/adversar redutabil. De aceea, din punctul de vedere american, Rusia trebuie decuplată de China”.

Dar, atenție – ”probabil însă că rușii vor cere unele concesii. Să vedem unde – Ucraina, Marea Neagră, Balcani, Siria? Și nu vreau să dau mai multe exemple”.

În acest context (ipotetic?) urmează întrebarea cheie: ”Nu ar trebui ca unele teme ale noastre (dincolo de aspecte de securitate comună etc.) să le discutăm direct și nu doar prin intermediari?”.

Adică, ”așa cum face Germania, cum face Franța, cum face Ungaria?”, dă exemple Năstase… și nu inutil! Pentru că, atrage el atenția din nou – ”Unii talibani din țară vor spune poate „Quod licet Jovi non licet bovi”, sau în traducere, ”Ce i se permite lui Jupiter nu este permis boului”.

”Rămâne să discutam cine este boul…” – încheie Adrian Năstase acest text care, în opinia mea, cere ferm deschiderea unei noi pagini a activității diplomatice românești. Sau nominalizarea acelui/acelor „bovi”…  Poate pricepe și Bogdan Aurescu ceva latină, nu numai ”slang-ul” pe care îl folosește pe Twitter.

Apropo, pe vremuri francezii spuneau – ”Dacă vrei să admiri frumusețea limbii franceze, ascultă-l pe Nicolae Titulescu”. Oare acum utilizatorii de Twitter l-or lăuda și ei pe Aurescu? Că alții nu ar avea motiv…

312
Tagurile:
România, Rusia, Adrian Năstase

Загрузка...
Vaccinare în București la Obor: Acțiunea „mici pentru vaccin”

Avertizare: Cei vaccinați împotriva COVID-19 trebuie evite asta

0
Șeful Centrului ”Gamaleya”, Alexandr Ginzburg , a făcut câteva recomandări persoanelor care au decis să se vaccineze pe parcursul sezonului cald.

Directorul Centrului de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie numit după Gamaleya Alexander Ginzburg i-a sfătuit pe cei care sunt vaccinați împotriva coronavirusului să evite supraîncălzirea pe vreme caldă.

„Pe timp de caniculă, supraîncălzirea, disconfortul și transpirația excesivă nu contribuie nu numai la vaccinare, ci și la starea generală a unei persoane”, a spus Ginzburg.

El a subliniat că toate persoanele care suferă de hipertensiune sau diabet trebuie să fie deosebit de precaute, scrie RT.

În același timp, el a menționat că nu există contraindicații pentru înotul în bazine după vaccinare, cu toate acestea, înotul îndelungat ar trebui evitat.

0

Загрузка...