Aur

Apusul imperiului Rothschild: S-a prăbușit cartelul ce controla prețul la aur

2302
(reînnoit 20:12 01.10.2019)
Cartelul lui Rothschild, care controla prețul mondial la aur timp de 100 de ani, s-a prăbușit după ce băncile centrale europene au renunțat la “Central Bank Gold Agreement”.

CHIȘINĂU, 1 oct – Sputnik. Joi, 26 sept - băncile centrale europene au refuzat să prelungească acordul privind coordonarea vânzărilor de aur - Central Bank Gold Agreement. În sfârșit, piața internațională a metalelor prețioase s-a eliberat de controlul de o sută de ani și de manipulările Băncii Angliei și a dinastiei Rothschild. Cum acționa și de ce s-a prăbușit cel mai mare cartel al aurului din lume – urmăriți în materialul RIA Novosti, semnat de Maxim Rubchenko.

Regele pieței

Pe 19 septembrie, la sediul central al imperiului Rothschild, oficiul companiei N M Rothschild & Sons de pe St. Swithin's Lane din Londra, a avut loc o petrecere. Se marca o sută de ani de la așa-numitul Gold Fixing – reuniunea marilor bancheri pentru determinarea prețului la aur.

La aniversare a participat un cerc restrâns de persoane: reprezentanții băncilor Barclays, HSBC, Deustsche Bank, Scotiabank și Societe Generale, top-managerii companiei London Gold Market Fixing Limited (LGMFL, ai cărui fondatori sunt aceleași cinci bănci) și șeful Băncii Angliei, care a participat permanent la formarea cotațiilor de aur “pe piață”.

Invitații au fost primiți de șeful N M Rothschild & Sons, David Rene De Rothschild. De la prima zi a existenței a Gold Fixing-ului, 12 septembrie 1919, Rothschild au reprezentat aici nu doar propriul imperiu financiar, dar și Banca Angliei.

Acest lucru au scos la iveală accidental funcționarii Băncii Centrale a Marii Britanii în unul din buletinele din anul 1964.

“Banca Angliei nu este reprezentată fizic la Gold Fixing-ul, însă poate participa eficient la determinarea prețului la aur prin intermediul brockerului său, motiv pentru care Banca Angliei beneficiază de serviciile exclusive ale președintelui Gold Fixing-ului, Rothschild”, se spune în document.

De asemenea, se menționează că “Banca Angliei, aspiră, ca și în cazul pieței de valută, în măsura posibilității, să exercite o influență asupra pieței pentru a preveni o dinamică violentă și inutilă a prețurilor și în acest fel să ajute jucătorii de pe piață să-și desfășoare afacerilor”.

În decursul mai multor ani experții au tot dezbătut pe subiectul cine este mai influent în parteneriatul dintre Rothschild și Banca Angliei pe piața de aur – Banca Centrală sau corporația privată. În anul 2004, NM Rothschild & Sons a ieșit brusc din numărul „fixatorilor”, cedând locul băncii Barclays.

Analiștii s-au grăbit să concluzioneze că Banca Angliei a obținut o victorie certă, preluând controlul asupra Golden Fixing. Totuși, aceștia s-au făcut de rușine când s-a aflat că șeful Barclays, Marcus Agius, este ginerele fostului șef al N M Rothschild & Sons, Edmund de Rothschild, reprezentând, de facto, interesele clanului miliardarilor.

O lecție de exercitare a influenței

Punctul culminant al puterii Golden Fixing-ului au devenit anii 70-80 a secolului trecut. După ce în 1971 SUA au renunțat la acoperirea dolarului cu aur, prețurile la metalele prețioase au crescut rapid și în decursul a nouă ani s-au majorat de 25 de ori: de la 35 de dolari pentru o uncie în 1971, la 850 în anii 80.

Ulterior, prin eforturile lui Rothschild și Băncii Angliei, cotații nemotivate au coborât de trei ori în doi ani: în anul 1982 o uncie de aur valora aproximativ 300 de dolari. În acest fel “fixatorii” de la Londra au participa la războiul economic împotriva URSS, declanșat de Washington după introducerea trupelor sovietice în Afganistan.

Misiunea centrală era prăbușirea prețurilor la principalele mărfuri ale exportului sovietic: petrol și aur. În domeniul petrolului SUA au cooperat cu Arabia Saudită, convingându-l pe prințul Fahda să sporească producția de exportul de petrol în schimbul oferirii de către americani a armelor moderne.

În privința aurului Washingtonul a întâmpinat probleme. Vizita secretă în Pretoria a șefului CIA, William J. Casey, pentru a convinge sporirea exportului de metale prețioase a eșuat. Premierul Pieter Willem Botha a cerut în schimb anularea boicotării internaționale a Republicii Africane de Sud, considerată un regim rasist. Un astfel de pas ar fi însemnat pentru președintele SUA, Ronald Reagan, o moarte politică curată.

Iată de ce Washingtonul a cerut ajutor Londrei, iar „doamna de fier”, Margaret Thatcher, a dat instrucțiuni respective Băncii Angliei. Reprezentanții clanului Rothschild s-au arătat dispuși să sprijine lupta împotriva comunismului, iar Golden Fixing-ul de la Londra a coborât brusc cotațiile metalelor prețioase.

Un scandal însoțit de dezvăluiri

Totuși, măreția de altă data și petrecerea aniversară la sediul central al N M Rothschild & Sons nu era însoțită de mare entuziasm. Problema este că în ultimii ani organele de control au luat în vizor activitatea Golden Fixing de la Londra.

În decembrie 2013, autoritatea de reglementare financiară a Germaniei BaFin a solicitat Deutsche Bank să prezinte toate documentele legate de comerțul cu aur, după care colaboratorii instituției au efectuat câteva inspecții în sucursalele băncii, implicate în operațiuni cu metale prețioase. În cele din urmă, în ianuarie 2014 Deutsche Bank a anunțat ieșirea din cercul “fixatorilor”.

În mai 2014, Direcția britanică pentru Control Financiar și Reglementare (FCA) l-a acuzat pe directorul Barclays, Daniel Plunkett, de manipulări cu prețul aurului. Acesta a fost amendat cu o sumă semnificativă și lipsit de licența de brocker. Barclays a fost obligată să plătească 26 milioane de lire sterline pentru “incapacitatea de a rezolva în mod corespunzător conflictele de interese între ei și clienți, precum și eșecurile sistemelor de control cu privire la fixarea prețului la aur”.

În decembrie 2015 un grup de investitori canadieni s-a adresat Curții Supreme din Ontario cu o plângere colectivă împotriva tuturor membrilor Golden Fixing, inclusive compania The London Gold Market Fixing Limited, pe care au acuzat-o de “conspirație cu scopul corectării, ridicării, micșorării, susținerii, stabilizării, controlării sau majorării neîntemeiate a prețului la aur și instrumentele investiționale legate de aur”.

Pe fundalul acestei situații, sindicatul a fost părăsit de Barclays și Societe Generale, iar Scotiabank și-a reorganizat afacerile și a renunțat la operațiunile cu metalele prețioase.

“Problemele companiei London Gold Market Fixing Limited au devenit foarte serioase, încât toate fosta groapă de gunoi, numită “Golden Fixing” pare un blestemată. În acest fel, e doar o problemă de timp când cel de-al cincilea membru al sindicatului de rea faimă, HSBC, se va confrunta cu mari neplăceri, menționează analistul pieței de aur, Ronan Manly.

Imperiul lui Rothschild a reușit să evite din nou problemele, însă devine evidentă că aniversare de 100 de ani de la crearea proiectului de manipulare a pieței globale a arului va fi ultima.

Aurul, lăsat „să plutească liber”

Doar peste o săptămână de la petrecerea aniversară a partenerilor lui Rothschild, piața mondială a aurului a fost zguduită din nou: pe 26 septembrie băncile centrale europene au renunțat la prelungirea Central Bank Gold Agreemen (CBGA) – acordul de reglementare a prețurilor la aur, încheiată în anul 1999.

“În decursul funcționării înțelegerii prețul aurului s-a schimbat radical – explică Banca Centrală Europeană. Au crescut lichiditățile, s-a extins baza investițională, iar prețurile au crescut de cinci ori – de la 260 de dolari, în toamna anului 1999, la 1420 dolari acum”.

Într-adevăr, nu există riscuri de vânzare masivă a arului. Dimpotrivă, rezervele în aur ale băncilor centrale se completează în ritmuri rapide. Potrivit datelor Consiliului Mondial pentru Aur, anul trecut aceste reserve au crescut cu 651 tone – cel mai mare indicator din 1971. Iată de ce anularea CBGA nu va duce la prăbușirile cotațiilor.

Însă experții sunt îngrijorați de altceva: pentru prima dată în istorie piața mondială a aurului e lăsată “să plutească liber”. Experții sunt convinși că acum prețul la metalele prețioase va crește rapid.

Analiștii Citibank prognozează că în următorii un an – doi, cotațiile la bursele de valoare vor atinge nivelul de 2000 de dolari pentru o uncie, cu o treime mai mare decât este în prezent. Acesta este doar începutul.

„Nu mă voi mira dacă voi vedea aur la un preț de 3000 dolari”, declară analistul companiei de investiții Gluskin Sheff an Associates, David Rosenberg.

2302
Tagurile:
Banca Centrală Europeană, aur, Rothschild
Tematic
Van Damme: Familiile Rockefeller și Rothschild nu-l vor lăsa pe Trump să câștige
Rothschild: Omenirea se confruntă cu un test financiar la scară globală
Statul grec apelează la banca Rothschild pentru administrarea datoriilor
Franța: secretele din spatele lui "Rothschild" Macron
Rothschild cumpără o bancă din România. Ce interese urmărește
Puteți descifra enigma lui Rothschild pentru anul 2018?
Rothschild Bank, suspectat în Elveția de spălare de bani
Rothschild: Noua ordine economică mondială, în pericol!
Secretarul de stat Dan Tătaru dă citire mesajului ministrului apărării naţionale

S-a confirmat: manipulare și minciună în cazul senatorului ”ucis de Covid 19”

1282
(reînnoit 22:03 08.08.2020)
Oamenii mor din cauza panicii create! E caz pentru o anchetă serioasă - ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o comisie specială parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Duminica trecută, o veste șoca România – un fost senator și secretar de stat la Apărare, Dan Tătaru, ”a fost ucis de Covid”, la numai 51 de ani.

Aproape două zile, mass media a antrenat o avalanșă de știri pe tema acestui deces, despre bietul om scriindu-se mai mult decât în întreaga sa viață la un loc! De ce? Pentru a se da un exemplu că necruțătorul virus nu cruță pe nimeni, nici personalitățile chiar ”sănătoase tun”.

Da, pentru că așa era prezentat fostul senator în mass media – în special de propagandistul NATO, Radu Tudor: ”Sănătos tun, cum spune românul, și roșu în obraji, energic și plin de viață”, așa îl descrie pe fostul politician.

”La 51 de ani, un om fără probleme grave de sănătate, un om pe care l-am cunoscut – pleznea de sănătate!”, spunea Radu Tudor.

Mai mult, propagandistul, pentru a crește credibilitatea spuselor, face un fel de relatare de la patul de spital, pe care nici medicii nu au spus-o cuiva:

”De ieri, de la ora 18, starea lui s-a degradat într-un mod absolut violent, a început să aibă dificultăți de respirație pe care nu le avusese, a început să se simtă rău, și  cei de la spitalul Moinești l-au pregătit pentru intubare, în câteva ore situația lui de sănătate s-a prăbușit”.

De unde știe Radu Tudor toate detaliile astea? Apoi povestește cum medicii de la Moinești au dorit să-l trimită la București, dar  ”situația lui de sănătate s-a prăbușit, în câteva ore – și a rămas la Moinești cu o asistență medicală fără reproș”.

În realitate, Tătaru a ”intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”, explică însuși Raed Arafat, care menționează că ”s-a dorit transferul pacientului la Spitalul Militar ROL 2, instalat în incinta Institutului „Ana Aslan””. Deci, nu la Matei Balș – sau la Spitalul Militar Central al Armatei, așa cum credea ”Tele” 1 Bacău -  ci la spitalul de corturi de la Otopeni, redeschis chiar în acea zi, duminică, 2 august!

Importantă e și precizarea lui Arafat – fostul senator a ”a intrat în stop cardio-respirator, înainte de a putea fi transferat cu elicopterul și nu a putut fi resuscitat”. Deci nu i s-a degradat stare în câteva ore, ci a făcut, probabil, un infarct miocardic!

Dar de ce, dacă era ”sănătos tun” și „pleznea de sănătate”, după cum spune Radu Tudor? Simplu: pentru că NU era așa! Pentru că Radu Tudor a mințit – iar asta o spune chiar buletinul MAI din data de 2 august, iar ca să fim siguri că nu a fost un decalaj din cauza orei, și de pe 3 august toate decesele din perioada 2-3 august, inclusiv cei doi cu vârste între 50 și 59 de ani, ”sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități”.

Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 3 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 3 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00
Informare COVID -19, Grupul de Comunicare Strategică, 2 august, ora 13.00

De ce s-a dedat Radu Tudor la o asemenea manipulare – și chiar una de negru ”succes”, preluată de toată presa? Citim explicația tot printre vorbele lui:

”Cred că acest caz trebui să fie un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea și vă îndeamnă, într-un mod absolut criminal, să nu credeți în efectele acestui virus periculos”.

La fel, el a înfierat și în postarea de pe Facebook, cu mânie proletară și cuvinte demne de un sergent beat, pe câmpul de instrucție: 

”Mesaj pentru nemernicii care postează mizerii: nici acum nu vă potoliți, hienelor! E omul mort la 51 de ani și tot cu mizerii, minciuni și manipulări”, scrie Radu Tudor, continuând cu minciuna ”omului sănătos” – ”Să vă uitați în ochii familiei lui și să le spuneți lor că n-a murit de COVID19, el fiind sănătos și bine înainte să-l lovească acest virus nenorocit!”.

Dar, oare Radu Tudor și ceilalți manipulatori au curaj să se uite în ochii familiei lui Tătaru, să le spună că omul nu a murit în urma unui infarct sau a unui AVC cauzat tocmai de panica indusă de exagerările lor?!

Și oare nu cumva familia senatorului ar trebui să dea în vileag, chiar ca ”un foarte puternic semnal de alarmă pentru acei indivizi care răspândesc falsul minciuna, manipularea”, că isteria și panica nu fac decât să UCIDĂ oameni cu probleme cardiace sau circulatorii, inerente după o anumită vârstă?

Într-un editorial publicat de analistul Sputnik Dragoș Dumitriu, cu ocazia decesului marelui interpret folcloric Nelu Bălășoiu, se arăta foarte clar:

”Am afirmat în repetate rânduri că tensiunea indusă populației chiar de către autorități și amplificată în panică de mass media mainstream pune în pericol multe persoane – în primul rând pe cei cu afecțiuni cardiace sau care au suferit anterior atacuri vasculare cerebrale”.

Și în acest caz se pune această problemă care, în opinia noastră, ar trebui preluată la modul cel mai serios printr-o anchetă parlamentară – sau chiar printr-o anchetă la nivelul Parlamentului European.

Pentru a înțelege mai exact manipularea din cazul regretatului senator Dan Tătaru, citiți și articolul anterior despre caz – în link pe pagină – pentru a vedea fenomenul: un politician puțin cunoscut este ”umflat” de presa manipulatoare, pentru a fi transformat într-un exemplu!

Ori, în tragica realitate, e posibil ca tocmai această presă manipulatoare și panicardă să fie complice la moartea mult prea timpurie a senatorului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

1282
Tagurile:
coronavirus, COVID-19, ucis, Senator

Загрузка...
Gabriela Firea, Marcel Ciolacu

NUCLEARA de la Capitală manevră de culise… sau sinucidere în direct?!

350
(reînnoit 15:23 08.08.2020)
”În ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate și aranjamente de culise - alianțe comerciale de partide”

BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. După câteva mutări care păreau a aduce PSD pe o poziție câștigătoare la Capitală, Gabriela Firea a anunțat lista definitivă a candidaților pentru sectoarele bucureștene.

Ei bine, anunțul Gabrielei Firea este împotriva ultimei decizii a CExN – dar poate echivala cu o sinucidere în direct, prin renunțarea la unul dintre cei mai valoroși candidați (prin alianță), Neculai Onțanu, și preluarea unui liberal respins de propriul partid!

Aceasta a fost singura surpriză de o listă pe care vedem trei foști membri marcanți ai PNL (sau ex-PD):  Dan Cristian Popescu, Daniel Florea și Gabriel Mutu. Adică jumătate dintre candidații PSD la sectoare!

Sectorul 1 - Daniel Tudorache

Sectorul 2 - Cristian Popescu

Sectorul 3 - Aurelian Bădulescu

Sectorul 4 - Daniel Băluță

Sectorul 5 - Daniel Florea

Sectorul 6 - Gabriel Mutu.

Un episod „iertat”: excluderea Gabrielei Firea din PSD

Se poate spune că Mutu și Florea s-au integrat în PSD – deși, ne amintim, în timpul lui Dragnea, primarul sectorului 5 cerea, în CExN, în numele organizației sale, excluderea Gabrielei Firea din PSD!

Iată cum relata Codrin Ștefănescu derularea incidentului din CExN, în septembrie 2018:

”La final, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, a propus o rezoluție votată în Comitetul Executiv al organizației pe care o reprezintă privind excluderea lui Gabriela Firea din PSD pentru declarațiile făcute de Firea timp de 11 zile și care au afectat imens imaginea partidului. Sigur, foarte mulți dintre colegi au cerut un vot și cam cum ar fi fost. Dar Liviu Dragnea ne-a cerut calm și cooperare. A zis că, în calitate de președinte ne cere să NU supunem la vot și să avem încredere, ceea ce s-a și întâmplat, astfel că ”dictatorul” Liviu Dragnea a închis această chestiune - nu s-a mai supus la vot”.

În schimb, salvată atunci de Dragnea și Dăncilă, Gabriela Firea nu îi iartă nici acum pe foștii lideri, în schimb de ceilalți… a uitat! Acum spune că ”în ultimele săptămâni s-au consumat energii pentru trocuri politice, negocieri vinovate și aranjamente de culise care nu au avut oamenii în centrul preocupărilor. “Măreața realizare” obținută este unificarea unor șefi de partide, a unor interese, a unor încrengături și, implicit, bătălia pe funcții”.

Popescu – plângere penală contra primarului PSD și ”cartea neagră a PSD”

Pozând între Ciolacu și Popescu, Firea spune că ”am ales să formăm echipa cu cetățenii din acest sector și cu omul care știe, deja, toate problemele, are și soluții, pentru că a lucrat îndeaproape cu actualul primar - colegul nostru Mihai Toader -, dar care merge către un alt proiect”.

Ce să-i spui Gabrielei Firea? Că Dan Cristian Popescu a depus la DNA o plângere împotriva lui Mihai Toader, în 2016? Că în același an a scos ”Cartea Neagră a primelor şase luni de administrare PSD în Bucureşti”. Că a acuzat în fel și chip PSD?

”Vom merge împreună în această perioadă și în viitor cu Dan Cristian Popescu, viceprimarul sectorului 2, pe care PNL l-a trădat, în miez de noapte, ca să-i facă loc unui candidat USR lipsit total de experiență și viziune, doar de dragul aranjamentelor politice pentru partidele “de dreapta”, nu pentru toți cetățenii, indiferent de preferințele politice”, spune Firea, uitând că același lucru la făcut PSD cu Neculai Onțanu – candidat pentru… o săptămână în urma „alianței” cu PSD-Ciolacu.

Reamintim că Neculai Onțanu a fost desemnat candidat susținut de PSD în urma votului din CExN în ședința din 30 iulie – deci acum circa o săptămână! Se pare că votul a fost unanim – și de atunci nu s-a mai auzit de vreo altă decizie a CExN care s-o anuleze pe cea care îl desemnase pe Onțanu!

Bătălia cu PNL -  trimisă în ridicol printr-o înțelegere de culise

Firea a anunțat azi că PSD va depune săptămâna viitoare candidaturile pentru alegerile locale - ”în cazul în care guvernul le va mai organiza” – și le-a mulțumit ”pentru implicarea, în toată aceasta perioadă tensionată și în care am fost și suntem loviți din toate pârțile - și vizibile, și invizibile -, lui Marcel Ciolacu (președinte) și Paul Stănescu (secretar general)”.

”Întotdeauna, oamenii pe primul loc și nu alianțele comerciale de partide!”, a declarat în final Gabriela Firea, fără să specifice la ce ”alianțe comerciale de partide” se referă.

Întrebarea este – prin decizia de a-l susține pe Popescu, adversar vechi și vizibil al PSD, în dauna unuia dintre cei mai buni (foști) primari ai PSD, Neculai Onțanu, este o strategie câștigătoare, sau o sinucidere în direct?

Semnalul dat NU pare a fi pozitiv pentru membrii, susținătorii și mai ales pentru activiștii PSD, care văd schema în felul prezentat mai sus – și realizează că bătălia lor cu PNL poate fi trimisă în ridicol printr-o înțelegere de culise, dincolo chiar și de un vot al CExN.

În plus, Popescu nu se bucură de o atât de mare simpatie în Sectorul 2, fiind cel care a propsu una dintre cele mai controversate – sau chiar stupide! – măsuri, închiderea urgentă a parcurilor din sector și, după redeschidere, funcționarea acestora până la ora 22.

În plus, administrația sectorului 2 din ultimii 4 ani a fost catastrofală, fiind un adevărat pol al murdăriei, iar reparațiile ADP s-au derulat într-un mod care a deranjat cetățenii zonei. Să nu mai vorbim și de aberanta politică împotriva animalelor de companie, Primăria și ADP introducând o mulțime de restricții – și cheltuind sume colosale pentru panouri stupide, inutile, prin care aduc la cunoștință tot felul de interdicții.

Asta în timp ce, repet, curățenia din sector, ca și întreținerea spațiilor verzi și parcurilor a fost lamentabilă – un adevărat record negativ în București!

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

350
Tagurile:
PSD, București, Gabriela Firea

Загрузка...
A la terrasse d'un café

Cea mai tonifiantă cafea de vară

0
Având o textură similară cu berea și fiind preparată la rece, cafeaua nitro este populară în lunile de vară. Un specialist în cafea a relatat pentru Sputnik despre beneficiile acestei băuturi, dar a oferit și cazuri în care ar trebui evitată.

Într-un interviu pentru Sputnik, bloggerul Olga Ignatieva, specializată pe cafea, a explicat diferențele dintre cafeaua clasică și cea cu nitro, pe care mulți fani ai băuturii o aleg în timpul verii.

Astfel, principala caracteristică a cafelei nitro este faptul că este servită refrigerată. Odată ce este infuzată la rece, este îmbogățită cu azot, folosind echipamente de răcire utilizate în industria berii. Bulele mici îi conferă o textură de catifea.

„În loc de o cafea neagră, avem o băutură care seamănă cu o bere brună. Când este turnată într-un pahar, în interior apare puțină „spumă”. Azotul îi oferă și dulceață și un gust cremos".

Un dezavantaj semnificativ

Foarte bogată în cofeină, acest tip de cafea are un dezavantaj, în special pentru persoanele cu un sistem nervos slab sau pentru cei care suferă de probleme cardiace.

„Dacă beți 200 de mililitri de cafea nitro, aceasta va influența puternic sistemul nervos. Nu trebuie băută seara, întrucât există riscul să nu puteți dormi. Dimineața, ar trebui să vă limitați la o porție mică”.

Ea adaugă că conținutul de cofeină poate duce la reacții adverse, cum ar fi anxietatea, durerile de cap și tensiunea arterială ridicată.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
vară, Cafea

Загрузка...