DAESH

O cunoscută internaută pune problema cheie: “Se deschide drumul terorismului în România?”

715
(reînnoit 13:14 04.09.2019)
În acest an, în septembrie, pentru prima dată în ultimii trei ani, va avea loc ședința comisiei interguvernamental moldo-ruse pentru cooperare economică. Anterior, relațiile la nivel de guverne au fost înghețate. Ce probleme urmează să fie soluționate în primul rând?

BUCUREȘTI, 4 sept, Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Ambasada României din Afganistan, țintă a talibanilor”, titrează cunoscuta publicație ”Q Magazine”, fondată de Floriana Jucan.

Ideea vine chiar de la ministrul de Externe – ce-i drept, o persoană destul de puțin potrivită, care prinde un moment cu totul nepotrivit. ”Doamna ministru de externe spune că Ambasada României la Kabul ar fi fost ținta atentatului de noaptea trecută (nota bene după negocierile americanilor cu talibanii)”, notează cunoscutul jurnalist Andrei Bădin.

”Dacă într-adevăr a fost țintă atunci se schimbă un pic paradigma din ultimii ani: și anume România a acceptat discret anumite grupări care să facă tot felul de afaceri pe aci supravegheate de servicii, dar la schimb să aibă imunitatea intereselor românești în zona/zonele respective. Ar fi interesante mai multe detalii...”, scrie Andrei Bădin

De fapt, Ramona Mănescu a făcut o declarație ciudată – care poate fi interpretată în multe feluri:

”Nu cred că există o motivație pentru acest atac, nu cred că are legătură cu faptul că este Ambasada României. A fost un atac terorist îndreptat contra unei misiuni a unui stat european și a unui stat partener NATO, care își desfășoară activitatea acolo, cu partenerii din NATO”,  a declarat Mănescu la Digi24

Deci… când spune ”stat european și stat partener NATO” nu se referă la România? Cu siguranță, da!

Și ce mai spune ministrul: ”Atacul se încadrează în logica pe care o au talibanii, de a ataca fiecare punct care li se pare vulnerabil”.

În replică la această gândire profundă a ministrului mă simt obligat să-l citez pe Mircea Badea: ”Până acum, am avut noroc că nu au aflat teroriștii de noi”.

Dar cel mai direct pune problema tânăra și cunoscuta internaută Iosefina Pascal, pe excelentul său blog: ”Se poate deschide drumul terorismului în România?”

”Au folosit un tractor încărcat cu explozibil - mă întreb cum poate trece de filtrele de securitate și intra în oraș un TRACTOR plin de explozibili”, scrie Iosefina.  

Și, la fel ca Andrei Bădin, Iosefina a remarcat ceea ce s-a petrecut în prealabil:

”Halucinant este că asta s-a întâmplat la doar câteva ore după ce un reprezentant al Statelor Unite a spus că a ajuns la un acord de pace „de principiu” cu talibanii - talibanii și-au asumat responsabilitatea atacului terorist, pe fondul unor negocieri de pace cu SUA, spunând că acest atac le-a oferit o „poziție puternică” pentru a negocia”.

Iar acest al treilea atac al talibanilor (în ultimele trei zile în Kabul) este cu atât mai grav întrucât acest atac a vizat un obiectiv diplomatic, consideră Iosefina, care trage un semnal de alarmă.

”Atacul împotriva ambasadei României la Kabul, moartea diplomatului român, au implicații grave pentru țara noastră și pentru forțele noastre detașate în Afghanistan”, scrie internauta. ”Totodată, având în vedere contextul și “motivul” pentru care talibanii au făcut acest atentat, este un mesaj transmis direct către partenerul nostru strategic”.

Mesajul se leagă de ”un atac similar, în același complex, a avut loc în ianuarie, tot în timpul discuțiilor dintre SUA și talibani”.

”Pe de o parte avem tot felul de acorduri semnate, pe de cealaltă parte, avem atentate și, la mijloc, pică oameni nevinovați”, scrie Iosefina Pascal, care pune întrebările cheie:

  • ”A fost ambasada României o țintă aleasă în mod aleatoriu?”
  • ”A fost un mesaj, atât pentru România, cât și pentru SUA?”

O întrebare care ar trebui să ne pună pe gânduri.

Un alt fapt remarcat de Iosefina Pascal: ”SUA, Marea Britanie, NATO și alți diplomați au condamnat aseară atentatul talibanilor, dar niciunul dintre ei nu a menționat „talibanii” în mesajele lor, deși responsabilitatea exploziei a fost asumată deja de ei”.

Corect, s-a vorbit de teroriști. Oare există un limbaj al țărilor care se ”luptă” de mult timp cu ”teroriștii” – și, cumva, aceștia se tot înmulțesc și ajung pe mai multe meridiane?

Cert este că ”trompetele” NATO, Radu Tudor și Iulian Chifu se străduiesc de azi dimineață să anunțe și să convingă lumea că nu Ambasada României a fost ținta atacului.

Nu pot să nu mă întreb dacă niște teroriști care au penetrat un sistem de securitate bine pus la punct – oare chiar nu aveau o țintă clară?

Eu cred că România fost țintă - dar, poate așa cum spune Ramona Mănescu, ”ca partener NATO” – sau al SUA. Adică, de azi, se deschide capitolul ”România – țintă teroristă”.

Cert este că, orice ar spune propaganda NATO, politrucii de-aici și alți năimiți ai stăpânilor coloniei, România nu a cunoscut ”amenințări” de acest fel – iar misiunile noastre, de orice fel, nu au fost vreodată țintă. Asta pentru că România era o ”țară a păcii și prieteniei între popoare”, nu ”flancul estic”, ”partenerul partenerului”, ”avanpostul”  - și NU participa la aventuri militariste prin alte state.

În fine, după toate aceste considerații, să ne relaxăm în final: SRI are cota de alertă terorism la nivelul ”albastru” – ”precaut”. Nu e ”verde” – adică ”scăzut”, dar e binișor. Deocamdată.

P.S. Va fi folosită ”deschiderea capitolului” pentru măsuri excepționale pentru ”siguranța cetățenilor”? Adică verificări, monitorizări, interceptări etc.? Probabil. Atâta știu să facă ”partenerii” – iar rezultatele… le vedem pe tot mai multe meridiane, după cum spuneam.

715
Tagurile:
atentat, România, Afganistan
Tematic
Politrucilor, voi cu ce ocazie prin Armată?
Român UCIS - Acuzație GRAVĂ, vizează SUA! Probleme ascunse în spatele variantei oficiale!
Mircea Badea aruncă NUCLEARA după atentat: ”NU a fost ATAC, a venit cineva să-i ajute?”
Sistemul american de apărare antirachetă Patriot

Rachetele Patriot în România: Nu vor lupte, vor ruineze Rusia

16
(reînnoit 07:12 19.09.2020)
Americanii și-am amplasat rachetele sol-aer Patriot în România nu pentru intenționează să lupte cu Rusia, ci pentru că vor să ruineze economia acestei țări antrenând-o în goana înarmării, ca pe timpul războiului rece.

CHUȘINĂU, 19 sept – Sputnik. De această părere este directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

El a fost solicitat de Sputnik Moldova să comenteze evenimentul care a avut loc ieri peste Prut și anume festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

Întrebat cu ce scop au întreprins acest pas americanii, Dmitri Juravliov a spus că în evident nu pentru a lupta cu rușii.

"Este evident că americanii nu au de gând să lupte, dar este o astfel de lege: cu cât mai aproape sunt armele de țara ta, cu atât de mai multe arme ai nevoie pentru a riposta. Cu cât mai mic este timpul de zbor, cu atât mai puternică trebuie să fie apărarea. Iată de ce apropiind complexele lor militare mai aproape de hotarele rusești, ei provoacă Federația Rusă la cursa înarmării. Ca rușii să răspundă la acest pas cu altul similar, care este extrem de costisitor, ca economia rusească să se prăbușească".

Americanii au reluat tactica din perioada războiului rece

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova afirmă că SUA a reluat tactica pe care a aplicat-o în perioada războiului rece.

"E aceeași tactică ca în timpul războiului rece. Această tactică a avut-o și Obama, chiar dacă acesta declara că este împotriva războiului rece. Dar și actualul președinte american, care reprezintă blocul militar american. Iată de ce încă atunci URSS cerea scoaterea rachetelor americane din Europa de vest și din același motiv NATO a intrat în fostele state ale Tratatului de la Varșovia. Și din același motiv SUA au declanșat o adevărată isterică când rachetele sovietice au fost instalate în Cuba: cu cât mai aproape este amplasat armamentul, cu atât mai multe eforturi sunt necesare pentru a te apăra de el".

Directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov, spune că, din păcate, țările în care SUA își amplasează rachetele strategice nu înțeleg în ce joc periculos sunt implicate.

"Deci, este evident: nimeni nu vrea să lupte. Ei nu vor să lupte cu Rusia, ei vor să ruineze Rusia. De asta procedează astfel. Păcat că țările pe teritoriul cărora sunt amplasate aceste complexe sunt antrenate în această contrapunere. Dacă rachetele americanilor sunt îndreptate împotriva noastră și sunt amplasate în România, atunci noi suntem nevoiți să îndreptăm rachetele noastre spre România. Și asta nu pentru că noi vrem să luptăm cu România, ci pentru că așa este acest mecanism tehnologic. Iată germanii și francezii au înțeles acest lucru și au cerut scoaterea rachetelor americane din Europa occidentală. Și asta nu pentru că îi iubesc pe ruși, ci pentru că ei se iubesc pe ei înșiși", a spus expertul.

El a precizat că, din păcate, acest lucru nu îl înțeleg țările din Europa de est.

Prezența armamentului american nu sporește, ci afectează securitatea

"Din păcate, țările Europei de est sunt atât de ahtiate de marea Americă, încât nu pot să înțeleagă acest lucru. Lor le pare că simpla prezență a armamentului american pe teritoriul lor le sporește securitatea. Aceasta este o mare iluzie. De fapt, lucrurile stau invers. Securitatea acestor țări este puternic afectată odată cu prezența armamentului american în ele, mai ales când este vorba de arme strategice", a menționat Juravliov.

"Asta înseamnă că ele singure, în mod conștient își revendică rolul de țintă într-un eventual război. Nu mă apuc acum să judec dacă ei fac acest lucru conștient sau nu pentru că nu mă apuc să judec care este nivelul de calificare al politicienilor români. Înțeleg ei, intuiesc ei cât este de periculos ceea ce fac ei? Nu știu", a mai precizat expertul rus.

Euforie în Europa de est

"Acum românii, polonezii sunt în euforie: a venit marea Americă și acum rușii au să-și închidă gura. Dar nu poți să iei decizii într-o stare euforică, euforia este mai curând o stare de beție. Trebuie ca ei să iasă din această beție și pe urmă să se gândească dacă le trebuie aceste rachete. Dar deocamdată acest lucru nu se întâmplă", a conchis directorul Institutului pentru Probleme Regionale din Moscova, Dmitri Juravliov.

Amintim că după cinci ani de la semnarea contractului, ieri a avut loc festivitatea de recepție a primului sistem de rachete PATRIOT – din cele 4 cumpărate de România.

În prezența premierului Orban, a ministrului Nicolae Ciucă și a ambasadorului SUA, Adrian Zuckerman, a avut loc ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot.

Într-o atmosferă festivă, vorbitorii au subliniat importanța acestor sisteme de rachete, insistând că România a achiziționat cele mai moderne sisteme, pe care le utilizează acum și armata SUA.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

16
Tagurile:
Rusia, România, rachete Patriot
Tematic
S-a stins o lumină a Legii și Parlamentului României – avocatul patriot Lucian Bolcaș
Turcia a cerut SUA sisteme Patriot pentru a descuraja armata Siriei
Erdogan: SUA nu pot livra Turciei sisteme „Patriot”
Un nou lot cu S-400 va pleca în Turcia, ”Patriot” și ”Eurosam” - sub semnul întrebării
SUA nu au decis dacă oferă sisteme „Patriot” Turciei
Un nou eșec al sistemului american de apărare antiaerian ”Patriot”
Românii, reacții SURPRIZĂ după recepția rachetelor PATRIOT
Știrea zilei: recepția Sistemului PATRIOT – cum arată

Загрузка...
Vaccinul rusesc împotriva COVID-19

Distrugerea vaccinului rusesc: Un mic gheșeft al marii politici

213
Occidentul a folosit scrisoarea deschisă a lui Bucci pentru a aplica o lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider. Iar profesorul însuși s-a ales cu un PR de asemenea nivel la care nici nu putea să viseze.

Liderismul rusesc în domeniul dezvoltării unui vaccin împotriva coronavirusului a devenit pentru Occident nu doar o surpriză neplăcută, ci o provocare revoltătoare - atât din motive politice, cât și financiare, scrie Irina Alksnis în articolul său pentru RIA Novosti.

Vaccin
© Sputnik / Валерий Мельников

Pe de o parte, Rusia înapoiată și profund nedemocratică pur și simplu nu are dreptul să facă astfel de descoperiri în domenii științifice complexe și tehnologic avansate.

Pe de altă parte, este în joc un jackpot de asemenea proporții astronomice, încât simplul gând că ar putea trece pe lângă concernele farmaceutice occidentale le provoace arsuri la stomac. De exemplu, doar știrea despre acordul privind furnizarea a o sută de milioane de doze în India cât face.

Nu este surprinzător faptul că Rusia s-a confruntat cu numeroase tentative de discreditare a rezultatelor muncii oamenilor de știință ruși: politică mare, bani mari.

Vaccinul împotriva coronaviruslui
© Photo : РФПИ и Центр имени Гамалеи

Cu toate acestea, pe lângă rechini, există întotdeauna loc și pentru peștii-ferestrău, care obțin în mod constant ceva de la masa stăpânului.

Anume o astfel de istorie s-a desfășurat în jurul publicării rezultatelor testărilor ”Sputnik-V” într-una dintre cele mai vechi și mai influente reviste medicale din lume, The Lancet.

Articolul a fost criticat fulgerător. Vestea cea mare, răspândită de mass-media globală, a fost o scrisoare deschisă în care profesorul de biologie de la Universitatea American Temple Enrico Bucci și-a exprimat temerile cu privire la „posibilele greșeli comise de cercetătorii ruși”. Acesta a fost susținut de alți câțiva zeci de savanți occidentali.

The Lancet a propus ca dezvoltatorii ruși să răspundă la întrebările puse, ceea ce a și fost făcut. Centrul Gamalei i-a prezentat publicației un protocol clinic complet pentru studiul vaccinului ”Sputnik-V”. Șeful Fondului rus de investiții directe, Kirill Dmitriev, a publicat un editorial în care a comentat în detaliu principalele afirmații ale criticilor, în același timp sfătuindu-i pe aceștia să caute bârna din în ochiul lor și să risipească deja  îndoielile rusești în privința studiilor lor aflate în derulare.

Între timp, problema în acest caz nu este doar o chestiune pur științifică, asupra cărora s-au concentrat cercetătorii ruși.

Vorba e că însuși autorul scrisorii scandaloase este o personalitate remarcabilă. În materialul BBC, Enrico M. Bucci este numit „un luptător celebru împotriva pseudoștiinței”. Totuși, ar fi mai corect să folosim caracteristica „om de afaceri din domeniul științei”.

În 2016, Bucci a fondat ”Resis Srl”, o companie specializată în verificarea, validarea și validarea lucrărilor științifice.

Acesta este un subiect la modă în știința modernă. În ultimii ani, cercetătorii au fost prinși prea des cu erori, inclusiv dintre cele grave, apărute în articolele publicate. Nu vorbim neapărat despre abuzuri sau fraude, adesea există erori oneste, care, atunci când sunt anunțate, afectează totuși reputația oamenilor de știință și chiar a unor întregi instituții științifice.

Tocmai pentru a evita astfel de probleme, autorii și structurile de cercetare apelează adesea la firme specializate în astfel de lucrări pentru un audit independent al propriilor texte - înainte de publicare. În special, compania lui Bucci a fost angajată pentru această activitate de către Institutul german Fritz Lipmann, în jurul căruia a izbucnit un scandal puternic în urmă cu ceva timp doar din cauza unor erori inadmisibile în lucrările publicate. Această poveste a fost descrisă în detaliu în urmă cu un an de revista Nature.

Subtilitatea constă în faptul că o astfel de afacere impune anumite restricții etice pe care, apropo, profesorul Bucci le cunoaște foarte bine. În aceeași Nature, în decembrie 2019, a fost publicat un material despre puritatea și conștiinciozitatea muncii științifice, la vare a fost co-autor. Și acolo a fost indicat sincer că Enrico N. Bucci a avut un conflict de interese.

Sau mai simplu fiind spus, atunci când proprietarul unei companii comerciale vorbește public despre activitatea în care este specializat, devine în esență o reclamă pentru compania sa.

Dar, evident, atunci când vine vorba de „demascarea” vaccinului rusesc astfel de fleacuri nu mai sunt importante.

Occidentul a folosit scrisoarea deschisă (și, prin definiție este o auto-promovare) a lui Bucci pentru a aplica o nouă lovitură elaborărilor rusești în speranța că vor submina sau diminua calitatea lor de lider Ei bine, profesorul însuși s-a ales cu un PR de un asemenea nivel la care pur și simplu nici nu putea visa în nicio altă situație. Aceasta, de fapt, se numește „să prinzi valul”, de acest principiu se ghidează sute și mii de personalități media.

Fără îndoială, acest lucru i se va întoarce sub forma unor noi contracte comerciale foarte atractive. Să prinzi valul în apele tulburi ale politicii mari poate fi o chestiune extrem de profitabilă.

Dar acest lucru nu are nimic de-a face cu știința în general, cu medicina în special și cu salvarea a sute de mii de vieți în întreaga lume.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

213
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume
Tematic
Primele date despre testarea vaccinului rusesc în Belarus
Efecte grave ale vaccinului AstraZeneca din Marea Britanie

Загрузка...