Sorin Roșca Stănescu

S.R. Stănescu prevede o Surpriză: ”O lovitură de maestru dată de Viorica Dăncilă”

5224
”Sunt sute și sute de poziții ocupate de membri ALDE în administrația centrală, în administrația locală, în deconcertate, în consilii de administrație ca rezultat al algoritmului puterii încheiat cu PSD”

BUCUREȘTI, 3 sept - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-o analiză de ultimă oră, intitulată ”Dăncilă, lovitură de maestru după ruperea coaliției - Cine ar putea prelua șefia Senatului”, celebrul jurnalist Sorin Roșca Stănescu face o trecere în revistă a acțiunii lui Călin Popescu Tăriceanu de a rupe Coaliția – și a reacției Vioricăi Dăncilă.

Mai mult, abilul analist pune un accent special pe „staff-ul” premierului. SR Stănescu consideră că, mergând pe oferta lui Ponta, Călin Popescu Tăriceanu s-a lăsat ”amăgit de un cântec de sirenă” dar că, de fapt, ”oferă totul fără a mai primi nimic”.

”Gestul este neașteptat, bulversant și descurajator pentru membrii ALDE - iar aceștia decid să recurgă la o formă nemaiîntâlnită de rezistență”, scrie SRS.

Sorin Roșca Stănescu atrage atenția că ”sunt sute și sute de poziții ocupate de membri ALDE în administrația centrală, în administrația locală, în deconcertate, în consilii de administrație, în consilii generale, ca rezultat al algoritmului puterii încheiat cu PSD”.

Ei bine, aceștia vor să-și păstreze pozițiile și au nevoie de exemple. ”După cum toată lumea a observat, unul dintre membri Cabinetului a refuzat să cedeze portofoliul Ministerului Afacerilor Externe și rămas pe poziții” – este un exemplu puternic, consideră SRS.

”Cu o abilitate de care nu o bănuiam, premierul Viorica Dăncilă a păstrat-o în funcție - a fost un semnal pentru toți ceilalți”, scrie SRS, constatând că ”pur și simplu Călin Popescu Tăriceanu a renunțat la a guverna împreună cu PSD, își pierde azi poziția de președinte al Senatului, nu mai candidează pentru funcția prezidențială și, în schimb se alege cu un partid practic înghițit de PSD - restul urmând să fie înghițit de Pro România”.

În general, arată SRS, un partid politic își promovează în funcții ”cei mai valoroși membri”. Ei bine, spune SRS, ”astăzi, cei mai valoroși membri ALDE îl părăsesc pe Tăriceanu și rămân în barca PSD”.

Dar dacă ar mai apărea un exemplu, chiar mai puternic decât controversata Ramona Mănescu? Și SRS explică ”lovitura de maestru” a Vioricăi Dăncilă, o adevărată surpriză:

”Care ar fi efectele în plan politic dacă, de pildă, pe locul rămas vacant de președinte al Senatului României, ar fi instalat senatorul ALDE Daniel Zamfir?”, scrie Sorin Roșca Stănescu. ”Eu unul nu m-aș mira deloc dacă se va întâmpla așa”.

Ar fi o nouă lovitură de maestru dată de staff-ul doamnei Viorica Dăncilă, consideră SRS, comentând ”Ca să vezi unde poate duce un cântec de sirenă”.

Reamintim că propunerea actuală este un alt demnitar ALDE, Teodor Meleșcanu – idee contestată de multe voci din spațiul public, din mai multe motive. Este deci posibil ca informatul jurnalist să aibă informații corecte despre „surpriza” Daniel Zamfir.

De altfel, Daniel Zamfir este cel mai popular parlamentar ALDE, aceasta din cauza activității sale extraordinare în apărarea drepturilor cetățenilor în bătălia cu băncile. În plus, este un preferat al presei, aparițiile sale TV fiind bine cotate de agențiile de rating.

”Dacă, Doamne ferește, va mai exista un episod?”, mai atrage atenția SRS, referindu-se la un moment neplăcut pentru Tăriceanu. ”Nu cu mult timp în urmă, procurorul general a solicitat un aviz al Senatului României în vederea punerii sub anchetă a lui Tăriceanu - în cazul unui dosar penal inventat sau nu”.

Între timp, spune SRS, lui Tăriceanu ”i-a fost întocmit un al doilea dosar penal, pentru care nu există până în prezent vreo solicitare”.

”Cu sprijinul parlamentarilor PSD, Călin Popescu Tăriceanu a avut câștig de cauză, solicitarea procurorului general a fost respinsă”, scrie SRS, completând ”Dar dacă vine o nouă solicitare? Ce se va întâmpla în condițiile în care Tăriceanu din aliat s-a transformat în inamic al PSD?”.

O întrebare la care Tăriceanu ar putea răspunde fie cu greu, fie sigur pe el… cum a fost Dragnea, după ce, probabil, primise niște ”asigurări”. Care s-a văzut cât de valabile erau!

Concluzia lui Sorin Roșca Stănescu confirmă cele scrise analiștii Sputnik: Viorica Dăncilă face multe mișcări foarte inteligente – și rămâne un om politic prin de surprize.

5224
Tagurile:
lovitură, Viorica Dăncilă, Sorin Roșca Stănescu, SRS
Iosefina Pascal

Dezvăluirea NUCLEARĂ a Iosefinei Pascal la care autoritățile NU vor reacționeze!

1215
(reînnoit 07:23 19.04.2021)
Jurnalista independentă a continuat ”săpăturile” în datele care dezvăluie confirmă o realitate șocantă, față de care autoritățile NU vor – sau le este teamă! – să reacționeze

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. În urmă cu câteva zile, am publicat o anchetă realizată de jurnalista independentă Iosefina Pascal din care rezulta un fapt extrem de grav – o acuzație NUCLEARĂ la adresa lui Iohannis și a celor din jurul său:  

”Iohannis, în dorința de a avea ”Parlamentul său”, are de dat socoteală pentru creșterea mediei de la 4000-5000 de decese pe săptămână în 2019 (când nu era pandemie), la 7000-8000 de decese în 2020, în pandemie”, atrăgea atenția – cu cifre oficiale! – jurnalista.

Și, atenție la aspectul esențial – ”oamenii care au murit în 2020 în luna de campanie electorala NU SUNT SARS-COV-2, SUNT BOLNAVI CRONICI”, scrie Iosefina Pascal, subliniind că în plină campanie electorală ”oamenii mureau pe capete pentru că nu primiseră MEDICAMENTE (au scos medicamentele pentru diabetici, cancer și pentru boli endocrine) și NICI NU MAI AVUSESERĂ ACCES în spitale de aproape un an”.

Și, evident, urmau întrebările, în primul rând ”CINE RĂSPUNDE pentru aceste DECESE?” și ”CUM le EXPLICĂ acești așa-ziși politicieni?”, mai exact cei care au susținut și beneficiat de derularea alegerilor atunci?

În ancheta de săptămâna trecută, jurnalista arăta că la compararea datelor din alte câteva săptămâni ”atât din anul 2020, cât și din aceeași perioadă din 2019”, numărul de decese pe săptămână era ”foarte SIMILAR în ambii ani, nu se vede o creștere MASIVĂ în anul 2020”.

Ei bine, Iosefina Pascal a mers mai departe cu analiza cifrelor deceselor săptămânale în România și a comparat ”decesele (peste 8000 săptămânal) din perioada alegerilor parlamentare din 2020, adică noiembrie - decembrie, cu aceeași perioada din anii 2017, 2018 și 2019”.

Într-adevăr, în anii trecuți – 2017, 2018, 2019 (an cu alegeri!)  - cifrele pentru aceleași săptămâni ale anului sunt între 4000 și 5000 de persoane decedate – vezi tabelele anexate – față de o medie de 8000 în anul în care Iohannis a vrut alegeri în pandemia care a dus la blocarea spitalelor și imposibilitatea intervenției în cazuri acute ale unor afecțiuni grave – sau chiar tratarea unor bolnavi cronici!

”Este ABSOLUT cutremurătoare diferența”, arată cifrele expuse – mai exact în anul de grație al alegerilor,  ”Campania, precampania și perioada post-campanie, au ucis peste TREIZECI DE MII DE ROMÂNI”.

Repet cifra șocantă – 30.000 de români decedați în plus față de anii trecuți!

”CE A CAUZAT ACESTE ZECI DE MII DE DECESE ÎN PLUS FAȚA DE ANII TRECUȚI?”, este întrebarea firească după această NUCLEARĂ!

Mai mult, Iosefina atrage atenția unui aspect colateral – ”nu vi se pare strigător la cer că România este țara cu cele mai multe decese din Uniunea Europeană, conform datelor oficiale?? Și asta nu de azi de ieri. Cât mai dormiți, dragi români?”

1215
Tagurile:
Iosefina Pascal

Загрузка...
Maia Sandu și Klaus Iohannis

Moldova, lecție de diplomație României! Rușine, epigoni ai lui Titulescu și Ștefan Andrei!

967
Chișinăul arată că știe mai multă diplomație decât Bucureștiul – respectă și întărește relația cu cel mai investitor din lume, nu își bate joc de una dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Recent, s-a petrecut un fapt trecut sub tăcere de mass media, dar care spune multe despre cum vede diplomația de la Chișinău relația cu cel mai puternic investitor al lumii, China.

Jurnalistul Dan Tomozei Dimian, jurnalistul român care lucrează în Beijing la Radio China Internațional, a transmis că ambasadorul Republicii Moldova în R.P. Chineză, E.S. Dumitru Braghiș, a prezentat, miercuri, Scrisoarea de acreditare președintelui Xi Jinping, în cadrul unei ceremonii la care au participat 29 de diplomați veniți la post în ultima perioadă.

Tomozei relatează că, în cadrul ceremoniei organizate la Marea Sală a Poporului din Beijing, președintele Xi Jinping ”a transmis cele mai calde urări de bine conducătorilor țărilor reprezentate de ambasadori, subliniind că în anul în care este marcat centenarul de la fondarea Partidului Comunist din China, autoritățile de la Beijing vor continua să pună în aplicare, cu fermitate, noua filozofie de dezvoltare și vor crea o nouă paradigmă de dezvoltare, astfel încât de dezvoltarea Chinei să beneficieze cât mai mult toate țările”.

Toate țările care… înțeleg să respecte și să mențină relația cu China! Ceea ce NU este cazul României, dar este cazul Moldovei!

Cine este ambasadorul Dumitru Braghiș? Cartea sa de vizită spune totul, despre cum înțelege să respecte Chișinăul relația cu Beijingul. Născut în 1957, Dumitru Braghiș este o personalitate cu mare experiență politică și diplomatică – specializat în relațiile cu Estul.

Braghiș a deținut funcția de prim-ministru al Republicii Moldova (1999–2001) și a fost Ambasador în Federația Rusă (Noiembrie 2015 – Martie 2017).

Daniel Tomozei Dimian evidențiază însă și un alt aspect important – un atu al ambasadorului Moldovei: ”De la momentul sosirii la post, Ambasadorul Dumitru Braghiș desfășoară o impresionantă activitate de cunoaștere și promovare a relațiilor bilaterale China – Republica Moldova, având deja marcate câteva zeci de acțiuni, vizite și semnări de acorduri bilaterale”.

Deci, DA, așa se reprezintă o țară în capitala unei superputeri - trimițând personalități importante, bine pregătite și cu merite recunoscute bilateral.

Pe când… România?

Relația României cu China este marcată de sabotarea firmelor chineze de stat, de atacuri virulente venite de la demnitari ai partidelor din Coaliția de guvernământ (cazul Pavel Popescu este fie patologic, fie demn de a fi cercetate de Servicii!), de susținere de către președinte și ministrul de Externe a politicilor anti-chineze americane.

În plus (de fapt, în mare minus!), România a menținut în funcție un ambasador, Vasilică Constantinescu, care s-a remarcat prin… accidente auto!

”Avem ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut, se ascunde în rezidența diplomatică”, îi relata Dan Tomozei lui Ion Cristoiu, anul trecut.

Reacția MAE român, întârziată, a fost că ”situația semnalată face deja obiectul unor cercetări în curs, aspectele în cauză fiind tratate cu maximă seriozitate”.

Sigur că da, cu aceeași seriozitate… de 1 an fără rezultate și măsuri concrete!

Dan Tomozei descrie relația româno-chineză ca fiind ”fracturată”, marcată de ”erorile de calcul pe care le observ în deciziile politice de la București”, dar și de ”gravele derapaje diplomatice ale României în China”.

De altfel, între pagina de socializare a lui Daniel Tomozei și cea a Ambasadei României la Beijing, ai dori ca ziaristul să fie reprezentantul țării noastre în China! Găsești relatări despre activități culturale, încurajarea colaborării bilaterale, demersuri constante pentru menținerea unei dintre cele mai mari și sincere prietenii față de România din istorie!

De aceea spun – mica Moldovă dă o jenantă lecție de diplomație României lui Titulescu, Ștefan Andrei sau Adrian Năstase!

 

967
Tematic
Cîțu trimite în Moldova vaccinurile refuzate de români
Expert: Este oare posibilă producerea vaccinului ”Sputnik V” în Moldova
Împușcături la granița României cu Republica Moldova

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir, o realizare de excepție! Veste uriașă pentru mii de români!

0
Mii de români care au probleme cu plățile primesc o veste excelentă – este o lovitură pentru recuperatorii care se îmbogățeau pe seama problemelor consumatorilor .

BUCUREȘTI, 19 apr – Sputnik. Da, este o veste cu ”adevărat bună pentru toți consumatorii care au mașini în leasing!”, cum bine spune inițiatorul legii privind ”DAREA ÎN PLATĂ LA MAȘINI”, senatorul Daniel Zamfir.

Vestea e că lupta lui Daniel Zamfir a fost încununată de succes – iar Legea a 83/2021 a fost PROMULGATĂ!!!

”Legea 83/2021 anulează titlul executoriu asupra contractului de leasing și acordă utilizatorului preempțiune în valorificarea bunului, tocmai pentru a obține prețul corect în vedere stingerii datoriei fata de finanțator”, scrie Daniel Zamfir.

Astfel, explică senatorul, se elimină abuzul firmei de leasing sau al recuperatorului ”prin care valorificarea mașinii se făcea la un preț mult subevaluat iar diferența o suporta consumatorul”.

”După șase luni de la adoptare, cu toata opoziția și piedicile pluseriștilor și peneliștilor-apărătorii IFN-urilor și recuperatorilor - facem dreptate oamenilor!”, scrie senatorul Zamfir.

Într-adevăr, o victorie mare – și o dovadă că bătălia politică poate avea și rezultate concrete. Un stop pus abuzurilor la care societate de consum supune românii de peste 30 de ani!

0
Tagurile:
Daniel Zamfir
Tematic
Daniel Zamfir dă în vileag Guvernul – iată MAREA rușine și VINOVĂȚIE!
Daniel Zamfir încearcă să spele fața PSD și a lui Ciolacu după acțiunea Ambasadei SUA
Daniel Zamfir denunță o manevră scandaloasă a lui Cîțu – este chiar uluitoare decizia!

Загрузка...