Hezbollah

De ce SUA vor cât mai mult sânge în Siria: Ce se întâmplă

1165
De ce în ultimul timp se agravează situația din Siria și de ce SUA sunt interesate de menținerea unei atmosfere de violență în Siria. Observatorul militar rus Alexandr Horolenko relatează despre situația din această regiune într-un articol de analiză.

Alexandr Hrolenko, observator militar

Situația din Nordul Siriei s-a agravat din nou. Insurgenții atacă pozițiile guvernului sirian din zona Idlib. Turcia nu exclude în continuare crearea propriei zone de securitate de-a lungul frontierei țării. De agravarea situației ar putea fi interesată partea americană.

Pentru SUA este nedorită realizarea planurilor autorităților de la Ankara de curățire a regiunilor de la Est de Eufrat, unde sub controlul companiilor private militare se află zăcăminte bogate de petrol. Dacă acolo vor dispărea unitățile paramilitare kurde, atunci Damascul va putea să-și restabilească controlul asupra acestor resurse, iar Siria va face încă un pas spre instaurarea păcii.

Prin respingerea atacurilor insurgenților pe 10 și 11 august în zona Idlib, forțele guvernamentale siriene au suferit pierderi semnificative: 23 de uciși, 7 răniți. Pozițiile armatei Siriei au fost atacate de 700 de persoane. Teroriștii au utilizat mitraliere de calibru mare, aruncătoare de mine, precum și aruncătoare artizanale de butelii cu explozibil, “jihad-mobile”. În afară de aceasta, pe 11 august a avut loc un raid masiv a unor drone de asalt asupra bazei aeriene rusești Khmeimim. Șase aparate de zbor au fost distruse cu mijloace de apărare antiaeriană.

Teroriștii au pierdut mai mulți luptători și tehnică militară. Cu toate acestea, potrivit datelor Ministerului Apărării, pe 12 august au fost fixate peste 30 de cazuri de încălcare a regimului de încetare a focului în provinciile Alep, Idlib, Latakia și Hama.

Anterior, cu susținerea forțelor aero-spațiale ale Rusiei, armata siriană a reușit să elibereze de insurgenți localități importante din Sudul provinciei Idlib: Sukeik și Hobait. Cea din urmă era considerată o poartă de intrare a regiunii și devenise o fortăreață a militanților Frontului al-Nusra.

O răscruce de interese

Până la război, în provincia Idlib convețuiau pașnici arabii suniți, arabii creștini, turcii sirieni (cunoscuți ca “turcomani”) și kurzii – peste 1,5 milioane de oameni. Însă acțiunile militare au înrăutățit relațiile interetnice și interconfesionale în Nordul Siriei.

În acest context, statul vecin, Turcia, este îngrijorată de o eventuală formare a unui stat kurd în Siria, care ar putea să intensifice tendințelor separatiste printre kurzii turci. Ankara mizează pe populația arabo-sunită a Siriei, finanțează și înarmează mișcarea de opoziție Frontul Național de Eliberare, din care fac parte o bună parte a grupărilor care acționează în Idlib.

Turcia insistă pe înființarea unei zone de securitate la frontierele ei, în limitele căreia nu ar exista unități kurde. Ministrul Apărării al Turciei, Hulusi Akari, a specificat că această zonă ar putea fi extinsă până la 40 de kilometri în interiorul teritoriului sirian. Mai devreme, șeful forțelor armate turce și-a exprimat speranța că SUA vor renunța la susținere acordată unităților kurzilor sirieni.

Americanii susțin pe teritoriul Siriei militanții loiali cu arme, piese pentru drone și mijloace bănești din contul extracției resurselor din Siria. Șeful Direcției Operative a Cartierului General al Forțelor Armate ale Rusiei, generalul-locotenent Serghei Rudskoi, a anunțat că banii obținuți din vânzarea petrolului furat în Siria sunt destinați finanțării și înarmării insurgenților kurzi și arabi, între care sunt provocate ciocniri.

“Pe lângă antrenarea militanților, structurile americane din Siria sunt preocupate cu jefuirea obiectelor petroliere și zăcămintelor de dincolo de Eufrat, care aparțin legal guvernului sirian. În ultimul timp, în aceste obiecte se observă o creștere numerică activă a angajaților companiilor militare private americane. Astăzi în Siria numărul mercenarilor depășește cifra de 3,5 mii de persoane”, constată Serghei Rudskoi.

Americanilor nu le convine pierderea controlului asupra acestor teritorii. Recent, 90 de militari ai armatei SUA au sosit în provincia turcă Şanlıurfa, aflată în zona de frontieră, unde vor participa la lucrărilor unui centru de coordonare a operațiunilor în zona de securitate americano-turcă care ar urma să apară în Nordul Siriei. Ministrul Apărării al Turciei, Hulusi Akar, declarase că în cazul în care nu vor reuși să se înțeleagă cu partenerii americani, Turcia va crea de sine stătător această zonă de securitate în Siria.

Desigur, notele de protest ale oficialităților de la Damasc, în legătură cu atentatele la suveranitatea și integritatea teritorială a Siriei au fost ignorate. Ankara a demonstrat în mai multe rânduri că este dispusă să acționeze hotărât în chestiunea neutralizării “amenințării kurde”. Săptămâna trecută, aviația turcă a efectuat lovitură asupra pozițiilor Partidului Muncitoresc al Kurdistanului din Nordul Irakului. În acest caz Turcia a evitat să-și coordoneze acțiunile cu autoritățile irakiene, potrivit RIA Novosti, care face referință la declarația membrului Consiliului Reprezentanților (parlamentul) Irakului, Sarkawt Shamsuddin.

O nouă activizare a organizațiilor teroriste nu va reuși să pună în pericol existența statului sirian. Militarii ruși continuă să sprijine forțele guvernului Siriei. În același timp, țara revine la o viață pașnică. Evenimentele din ultimele zile nu vor reuși să întoarcă înapoi istoria Siriei.

1165
Tagurile:
Idlib, Rusia, Turcia, SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib (511)
Tematic
Alegeri în Europa. Ursula în campanie electorală: promisiuni pe bandă pentru voturi
Germania respinge solicitarea SUA de a detașa trupe militare în Siria
Extinderea sistemului antirachetă al SUA în România, controlată doar de Washington
Absența lui Iohannis de la Ziua Franței și Misterul Morții unui ofițer român în Africa
SUA folosește situația din Strâmtoarea Ormuz ca să își întărească prezența militară
Românii din Diaspora: top 10 ţări cu cei mai mulţi români plecaţi în străinătate
Turcia și-a expediat tehnica militară la frontieră cu Siria
Trump amenință să dea drumul teroriştilor ISIS în Europa
Alexei Navalnii

Reacții incendiare din România la atacurile anti-Putin legate de protestele din Rusia

185
Publicarea în revista ”Q Magazine” a unei analize a lui Iulian Chifu în care sunt atacați Putin și conducerea de la Moscova îi face pe români să reacționeze extrem de dur

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Revista ”Q Magazine” publică o analiză semnată de Iulian Chifu, controversat consilier al lui Traian Băsescu, cel care pretinde că ar fi directorul unui așa zis Centru pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning.

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Валерий Мельников

Analiza a fost publicată sâmbătă, 23 ianuarie, și este suficient de mare ca să ne întrebăm dacă nu cumva era parțial scrisă – la fel ca alte materiale ale unor propagandiști NATO și ”progresiști”.

Concluzia ”analizei” apare chiar din titlu – ”Moscova, RIDICULIZATĂ în „OPERAȚIUNEA NAVALNÎI”, se vorbește de ”Probe indubitabile” care  ”au expus programul de asasinate al FSB” și proclamă înfrângerea serviciilor ruse de către ”presa occidentală”.

Deci, un articol tipic pentru Iulian Chifu, cel transformat din știrist de găini care nasc pui vii și pasionat promotor al lui Michael Jackson pe plaiurile moldave, în analist și consilier pe probleme de securitate.

Reacția cititorilor Florianei Jucan la postarea care anunță „analiza„ spune totul! ”Analiza”, autorul dar mai ales ideea sunt făcute praf! Am reprodus aceste comentarii, fără corectură și fără răspunsurile la comentarii, care sunt cam de același fel…

Alexei Navalnîi
© Sputnik / Михаил Воскресенский

 

Ioan Bacos: ”Putin,ultimul mohican inaintea globalizarii totale.Din nefericire, au sa.l termine si pe el.Daca citim Apocalipsa din biblie ,o sa vedem ca ciparea,respectiv, controlul omenirii ,are sa aiba loc pe intreg pamintul.Chiar si in Rusia Mama. De aceea s.a intors globalistul rus acasa. Sa destabilizeze. Sper ca Putin sa gaseasca o solutie rapida!”

Dorin Barbu: ”Nu pot eu să contrazic veridicitatea anchetei coordonate a unor giganți ai presei mondiale, dar... Să pornim și o altfel de analiză - în rezumat, bineînțeles . Toate aceste trusturi de presă, au în comun două componente de orientare majore, politica neo stângistă și globalistă , și comunitatea distrugerii oricărei opozanți ai ideilor izvorîte din ordinele Ocultei Mondiale după fiecare forum economic. Tot presa aceasta l-a dărâmat și pe Trump. Iar ciorba, cu armele chimice și de distrugere în masă, este a N-a oară încălzită și pusă pe tapet, ca și cum ceilalți sunt curați, doar unul e murdar. Ceea ce le stă lor în cale, globaliștilor, este o Rusie, devenită incomod de puternică, sub Putin și care este cel mai puternic oponent al dezvoltării planului de sodomizare planetară. Că Rusia, are abaterile sale de la democrație, este real, dar ce să spunem atunci despre proaspetele exemple, ale încheiatei perioade, din SUA, pe care le putem găsi cu greu asemănarea cu țări avansate ?!!”

Marta Ilinca: ”Câinii latra,ursul merge!„

Sonia Soare: ”Ramane totusi o intrebare : de ce s a intors Navalnîi in Rusia , Unde stia ca l asteapta practic moartea ?”

Eduard Rădulescu: ”Sa ne uitam in gura fostului consilier al lui Basescu? Un om cu pretentii de profesionist, chipurile erudit si cu staif, sa accepte o asemenea pozitie, dinaintea unui individ ca Basescu? Hai sa fim seriosi! Nu mai poate Putin de "presa occidentala", care apartine unor mari oligarhi mondiali, cu interese politice si financiare, cu partizanate fatise si asa mai departe. L-au rapus pe Trump si acum vor sa-l inlature pe Putin..hai sa nu le iasa si asta! Decat cu degradarea si tirania Vestului care se prabuseste sub ochii tuturor, cu ultra-progresismul care calca in picioare drepturi si libertati in numele intaietatii unor minoritati de orice fel, mai bine cu Putin si cu Rusia, cu normalitatea si cu firescul, unde Statul este Stat, puternic si suveran, stapan pe fortele sale si aparator al cetatenilor patrioti, si nu o colonie precum Romania, supusa Americii, guvernata de Germania si Franta prin binecunoscutii oameni ai acestor state..sa nu-i mai numesc, ii stim cu totii!”

Caterin Hoffman: ”Io cred ca Putin a facut pipilica pe el. Sa fim seriosi! Ce articol de...pipi, ca sa fiu eleganta in exprimare”.

Liviu Gheorghina: ”Rahat cu apă rece! Totu-i dezinformare! Fraierii pum botul și nu-și văd necazul din țară!”

Mihai Niculescu: ”Dacă ar fi nebun Chifu ăsta ar fi sub tratament...doar că prostia nu are tratament...ghinion!”

Dan Mateescu: ”Au demonstra in capul vostru de ziaristi telecomandati de sionisti si masoni.....da au demonstrat ca exista democratie si dreptul de a urla ca prostu si atat ,iar in rest i -se rupe lu piticu de americanii comunisti si de satelitii lor printre care si prostii de romani...”

Marian Bereanda: ”O să-l pupati in tuhas pe PUTIN . De cînd îi dă tircoale americani sa înconjoare RUSIA. Troglodiți aia habar nu au că Navalstuica asta e omul Vestului”.

Stelian Mihai: ”Adio, Q magazin! Încet, încet se autodetoneaza toate conservele”.

Jan Radu: ”Poveste lungă, stufoasă, plină de tot felul de ,, certitudini" și ,,probe" de parcă ăștia de la serviciile ruse ar fi niște novici care lucrează in văzul lumii și spun la colț de stradă cu ce se ocupă ei ! Nemaivorbind de Putin care după unii, ar fi ,,omorâtorul- șef " ! Și până la urma Navalnai ăsta ce vrea, ce hram poartă, in numele cui face figuri.........de unde atâta opoziție in condițiile in care Putin este cotat acum ca popularitate la peste 65% ! Așa că să mai lase dracu" vrajeala organismele interesata in destabilizari !”

Delian Costea: ”crezi in Moș Crăciun?”

Florentin Banica: ”Dacă zice Chifu...”

Victoria Boicecofschi Vasiloi: ”Da valiza ? N-au găsit nici o valiză prin plantațiile de cartofi siberiene(fiecare țară cu culturile ei, la noi valiză lui Dragnea a fost găsită în porumb?”

Mihai Claudiu-Marian: ”Nici Sputnik n are informațiile astea„

Elena Dumitrescu: „Circ ! Ăștia cred ca au de-a face cu copii!”

Gabriela Ionita: „Preluare a Bellingcat, Floriana? C'mon! Chiar și voi puteți ceva mai mult și mai credibil...”

Livius Popika: „Nici serviciile de securitate nu mai sunt ce erau odata!!! Sa fim seriosi daca putin il vrea mort pe navalnii e mort si punct. Propaganda neomarxista europeana incearca din rasputeri sa prezinte faptele in mod diferit de realitate„

Vasile Ciosu: „MAI BINE NE-AM JUDECA PE NOI CĂ AM AJUNS UNDE AM AJUNS= IN PRAGUL DESFIINȚĂRII: TRĂIASCĂ JAVRELE ( HOȚI)”

Constantin Luta: ”Când toți tembelii cu aere de jurnaliști sunt in libertate.. E imposibil de citit pana la capăt.. "Așa, ca fapt divers. O dronă filma ea, nestingherita, casa lui Putin. 3... 2...1...Bwahaha”

Petre Corici: ”Articolul este ori naiv ori fake. Ori amandoua la un loc”.

Dana Gabriela Burtea: ”Iulian chifu nu e ăla căruia îi fătau găinile pui vii?”

Ivan Adina: „Hai sa fim seriosi !!! Putin the best !!!”

Petrescu Mihu: ”Mai cunostem pe unul care a venit din Germania in Rusia in 1917 și a adus comunismul...”

Marilena Profiton: „Toata mass media vrea sa arate un fel de 89, numai ca nu mai tin miciunile si manipularile la bobor. Ghinion !”

Marko Tolis: ”Cel mai curios lucru la novichokul ăsta,e că tot occidentul are formula!”

Cosmin Constantin Calugarescu: ”,"datorită capacității unor instituții mass-media de a identifica și expune public trafic de telefonie, călătorii, probe de coordonare, persoane implicate, inclusiv celebra discuție telefonică în care unul dintre ofițerii operativi, păcălit de Navalnîi, recunoaște și prezintă în detalii totul, dezvăluit într-o convorbire înregistrată." Cine crede așa ceva? A fost "aranjată" de Occident cu câțiva infiltrați și alți câțiva corupți...”

 Siberian Constantin: ”Fără supărare dacă Radu Tudor sau Chifu Iulian sunt analiști politici pe strategii mondiale eu o să mă Călugăresc. Nu sunt vizibil deloc în media și nu mă preocupă”.

Dan Virna: ”Terminati cu prostiile. Este un om puternuc, al unui stat mare si puternic. Ce globalizare sa-l distruga? O fi valabil p-aci prin tarisoara asta fara de popor istet, la ei, e altceva”.

Nelu Enache: „Gogoși la kilogram! Chiar asa?”

Florin Borza: „Chifule, ziceai de noi ca primim ruble.... Tu pe ce lucrezi? Euro? Perimat. Dolari? Prea jos au ajuns? Renmimbi, cel mai probabil”

 Ela Gabrielescu: ”După Trump, globalistii vor capul lui Putin.....”

Tim Rogers: „Și totuși , Navalnii este un ESCROC de drept comun care a tepuit firma Yves Rocher , împreună cu fratele său , cu cca 500 000 euro . Pentru aceasta a fost condamnat Năvalnici la pușcărie in Rusia !!! Iar plângerea a fost depusă de firma Yves Rocher . Cât despre Bellingcat și Marco Grozev , mă faceți să rad când spuneți că sunt ong urî„

Lucian Tuicu: „Nutreț pentru cretini și detergent pentru creiere netede. Nu cred că ruși dau greș în asemenea tipuri de operațiuni și nu cred că cineva de la Moscova îl vrea mort pe Navalni. Restul e propagandă de tip Hollywood”.

Alina Irimia: ”Le inchide gazul si lasa Germania in frig,vai de capul lor si a Macroului”

Marian Stanca: ”Putin esti un criminal ai prea multe crime lasa rusia e timpul sa te retragi”

Veronica Vio: ”Peste tot sau băgat sorosisti sa distrugă tarile sa dezbine popoare! Vor sa depopuleze, sa dețină control în final sa creeze o rasa modificata genetic, controlata, robotizata,. Navalnii a fost cipat și programat sa incite la revolta!!”

Viorel Cretu: ”Ridiculizată? O glumă !”

Ciprian Ivas: „Articolul ăsta e pe bune sau e la mișto?”

Vasile Marcu: „La 210 milioane cit sunt , o mina de neica nimeni = ZERO !!!!”

Cristiana Georgescu: „De ce Navalnii a lasat copii in Germania .?”

Rodica Sumca: ”Cine crede ca la 140 mil de locuitori, poate mai multi, conteaza cateva mii de protestatari, se amageste. Nu canta nimeni in curtea lui Putin! El nu e UE!„

Grunia Chitu: ”Ce fantasmagorii! Ce să vezi, novichok nu omoară pe nimeni, serviciile rusești sunt proaste...”

Ioly Achim: ”"Presa libera" din lume si-a dat mana pt aflarea "adevarului". Au terminat cu Trump si au trecut la Putin. Sa fim seriosi !”

Dan Virna: „Au. Rad. Da, am urmarit /fb video-uri cu super teorii. Anume" Ca Putin, Jian Zemin, Biden, etc, ar fi clone, ca sunt entitati nepamantene care au facut asa ceva si care vor sa conduca Terra. Bine ca nu vor extinctia. Voi ce credeti?”

Tim Rogers: „Va descalificați cu propaganda din asta , madam Jucan ! Navalnii este agentul Vestului trimis să destabilizeze , la fel cum e Guaido , cum sunt Băsescu și Iohannis și mulți alții pe la noi și cum au in toate tarile” .

Sanda Voinescu: „o mare fâsâială ziua de azi. La Moscova, oraș cu 12 milioane de locuitori, au scos 40000 in strada. Daca BBC zice 40000, or fi fost 30000?”

Dan Paraschiv Constantin: „Îmi pare rău, dar eu nu dau nici doi lei pe acest articol. Nici un copil de grădiniță nu poate crede ca serviciile rusești ar fi atât de prost pregătite încât să le atragă în cursă acest Navalnîi( a se vedea faza cu numărul ascuns). Iulian Chifu, ne lași?”

Cristian Barbulescu: ”Chifu e spion sau idiot? Sau spion idiot?”

Desigur, nu este nimic de reproșat Florianei Jucan sau excelentei sale publicații, pentru că e foarte normal ca o revistă obiectivă să publice articole de diverse orientări și puncte de vedere – mai ales când poartă semnături cunoscute, cum, din păcate (pentru România), este cea a lui Chifu.

Per total – TOATE comentariile, cu excepția a 2 (unul dintre ele nu l-am publicat, era o aberație) desființează autorul și articolul – iar majoritatea sunt favorabile lui Vladimir Putin. Asta ca o dovadă că, oricât se străduiesc propagandiști de tip Chifu să distrugă imaginea și credibilitatea lui Putin și a Rusiei NU reușesc.

Deci, repet, comentariile sunt necorectate – am eliminat doar insultele și… unele chestiuni aberante, foarte puține, de altfel. Merită citite integral!

185
Tagurile:
Alexei Navalny, Proteste, Putin, România

Загрузка...
Victor Ciutacu

Ciutacu îi pune diagnosticul lui Arafat fără menajamente!

1036
Fără insulte, Victor Ciutacu îi face profilul psihologic doctorului Raed Arafat – de fapt un adevărat diagnostic al uneia dintre cele mai importante personalități ale momentului

BUCUREȘTI, 25 ian – Sputnik. Vremurile s-au schimbat, iar cea mai credibilă persoană din România – așa cum arătau sondajele de acum câțiva ani – a devenit una dintre cele mai controversate autorități ale statului.

Criticile curg din toate direcții, ca și atacurile contra celebrului medic, mai ales din partea foștilor susținători de ieri, în schimb acum se bazează pe susținerea unora care, în trecutul recent, îi voiau capul! Cam asta e situația longevivului șef al DSU, doctorul Arafat.

Unul dintre marii critici ai săi este apreciatul jurnalist Victor Ciutacu, care îi face lui Arafat un portret psihologic – la fel de lipsit de menajamente ca un diagnostic.

”Raed Arafat e un nefericit”, scrie Ciutacu. ”Singur, asocial, nefumător și nebăutor de alcool, o arde pustnic și workaholic. E modul lui de viață și trebuie să i-l respectăm”.

Dar, atrage atenția Victor Ciutacu, nenorocirea e Arafat că vrea să impună tuturora acest mod al său de viață.

”Nenorocirea noastră e că mohorâtul ăsta nici nu suportă să vadă alți oameni socializând, veseli, fericiți, normali - și că încearcă să ne și impună să fim toți după chipul și asemănarea lui”, scrie Victor Ciutacu pe Facebook.

O cititoare, Silvia Chicoș, îi atrage atenția – ”Se pare ca toți miniștrii de sănătate, prim-miniștrii si președinții din Europa suferă de aceeași boala atunci!”

”Or suferi, da' nici unul n-a ajuns la nivelul ăstuia. efectiv i se împăienjenesc ochii când vede unii normali”, răspunde Victor Ciutacu.

Silvia Chicoș rezidentă în Irlanda, continuă cu o întrebare: ”Ce a mai făcut? Noi suntem închiși max 5km de pe 26 decembrie, nu frizer, nu hoteluri, nu magazine - tot închis; si nu-s semne sa se dea drumul in Februarie...”

Atenție la răspunsul lui Victor Ciutacu: ”Suferă cu voce tare și icnește în direct pe la partenerii media că se relaxează restricțiile fix după aceeași lege după care s-au și băgat”.

Cu alte cuvinte, după aceeași logică a personajului diagnosticat de Ciutacu se petrec cam toate acțiunile de pandemie în România, care începe să îi ia profilul psihologic: „nefericită, mohorâtă, asocială”.

1036
Tagurile:
Raed Arafat, Victor Ciutacu

Загрузка...
Coronavirus SARS-CoV-2 (photo d'archives)

Prima fotografie a variantei britanice a Covid-19, obținută în Rusia

0
(reînnoit 11:24 25.01.2021)
Varianta coronavirusului descoperită la mijlocul lunii decembrie în Marea Britanie a fost fotografiată pentru prima dată de centrul rus Vektor. Oamenii de știință au folosit un microscop electronic cu transmisie pentru a obține o imagine cu mărire de 100 000 x.

Centrul științific rus Vektor din Novosibirsk a obținut o fotografie a noii tulpini de coronavirus care a apărut la mijlocul lunii decembrie în Regatul Unit, relatează agenția de sănătate Rospotrebnadzor.

Fotografia a fost făcută cu un microscop electronic cu transmisie la o mărire de 100 000 de ori. Acesta prezintă o particulă virală rotunjită cu un diametru de aproximativ 140 nanometri, dar și spiculule, adică creșteri pe suprafața sa de aproximativ 20 de nanometri lungime.

Oamenii de știință au făcut această fotografie ca parte a studiului în desfășurare cu privire la specificul acestei tulpini de coronavirus, a spus Rospotrebnadzor. Ei studiază trăsăturile structurale și manifestările sale în culturi celulare și modele experimentale folosind animale de laborator.

Detectabil prin teste PCR

Agenția rusă pentru sănătate subliniază că testele PCR din Rusia detectează în mod fiabil această nouă tulpină și că testele de screening mai avansate o disting de tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

Ea observă că varianta britanică nu are niciun impact asupra eficacității vaccinului EpiVacCorona, dezvoltat de centrul Vektor. Include antigene peptidice din coronavirus care nu au fost afectate de mutație.

0
Tagurile:
COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...