Liviu Marian Pop

”Amice, ești idiot!” reacția unui cunoscut scriitor la inițiativa ministrului Liviu Pop

1554
(reînnoit 18:16 11.08.2019)
”Ideea ți-a venit în timp ce te priveai în oglindă și strigai "Muie mie, muie mie"? Când s-au strâns 200.000 de romani susținători PSD, nu ați propus așa ceva!”

BUCUREȘTI, 11 aug - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut mai ales pentru gafele sale, fostul ministru, ex-lider sindical și actual senator Liviu Marian Pop a anunțat o inițiativă legislativă ciudată. De fapt, de neînțeles pentru contextul general – dar mai ales pentru un lider PSD.

”Voi depune săptămâna viitoare un proiect de lege privind instituirea Zilei Unității Civice în data de 10 august”, a scris pe Facebook fostul ministru al Educației, completând la fel de neinspirat – ”Cred că românii merită această lege”.

Reamintim că PSD a acuzat, prin vocea președintelui Liviu Dragnea - dar și prin a altor lideri - că anul trecut, de 10 august, s-a încercat o lovitură de stat! Mai mult, fostul senator Gelu Vișan a făcut un denunț pe această temă, luând-o pe Carmen Dan ca martor.

Reacțiile după ”inițiativa” fostului ministru al Educației au fost foarte dure.

Cunoscutul scriitor Alexandru Petria scrie scurt și la subiect, citând clasicul: ”Amice, ești idiot!”.

Și reputatul politolog, teolog și jurnalist Bogdan Duca are aceeași impresie:

”Fără cuvinte. Am un sentiment de vinovăție să știu că idiotul ăsta s-a bucurat și de susținerea mea indirectă ca să ajungă parlamentar și chiar ministru”.

Mirela Uțiu exclamă uluită: ”Fumați iarbă cu toții? Cât vă mai bateți joc de români?!”

”Ideea ți-a venit în timp ce te priveai în oglindă și strigai "Muie mie, muie mie"?”, întreabă George Ivan.

Rodica Jurconi pune problema logic: ”Să înțelegem că tot ce vine împotriva voastră , devine zi naționala????? Îmi vine sa mor de râs... cred că voi faceți tot posibilul, să nu vă mai voteze NIMENI... ”.

Petre Prisecaru are altă idee: ”Vă propun ziua loviturii de stat naționale!”

Eduard Rădulescu: ”O zi dedicată haștagului?? Pe bune?? Va bateți joc de propriul electorat!!”

”Care români, bă, nebunilor?!”, scrie Cristian Moldoveanu. ”Sincer am impresia că unii dintre voi aveți probleme cu capul. Când s-au strâns 200.000 de romani susținători PSD, nu ați propus așa ceva. (…) Ori sunteți nebuni, ori proști, ori aveți morcovul cu tot cu iepure, ca altfel nu-mi pot explica o așa inițiativa”.

Radu Mihai îi spune în față: ”Liviu Pop a rămas același agramat care a vrut să se îmbogățească publicând monopolistic manuale pline de greșeli. Un profitor și un analfabet”.

”Urmează ziua Prostiei. Țara arde și baba se piaptană”, scrie Camelia Pop.

În schimb, Alecu Andreea pune problema altfel – a seriozității unor angajamente, care au fost apreciat de susținătorii PSD și de mulți alți români:

”Dar aurul îl mai aduceți în țară? Fondul suveran îl mai creați? O autostradă, o școală mai construiți?”, scrie internauta, care le dă o palmă lui Pop și altora cu atitudini asemănătoare: ”De Dragnea mai aveți curajul și decența să amintiți, că e sacrificat obscen, și alții, din PSD, trag foloase și îngroapă partidul la comanda... Dumnezeu știe cui?”.

Un mesaj în același sens l-a transmis cunoscuta internaută Iosefina Pascal:

”Liviu Pop acum un an nu-i scotea pe hashtagiști din invective "gândaci, șobolani", etc. Acum, vrea să oficializeze 10 august ca sărbătoare CIVICĂ”, scrie Iosefina, arătând ipocrizia lui Pop.

10 august, ziua în care s-a încercat și prevenit un atentat terorist cu scopul unei lovituri de stat – scrie Iosefina Pascal, care susține demersul lui Gelu Vișan de a demonstra ce s-a petrecut anul trecut, la - și înainte de - manifestație.

”Eu sper să reușească Dragnea în demersul său, pentru că au luat-o razna PSD-istii, au devenit fix stângiști globaliști. Mai sunteți mulți, d-aștia, dedublați?”, scrie internauta.

Menționăm că unele surse afirmă că Liviu Pop ar putea reveni în fruntea Ministerului Educației, după ce portofoliul a devenit liber în urma demiterii Ecaterinei Andronescu.

1554
Tagurile:
miting 10 august, Diaspora, Liviu Pop
Тема:
Acțiunea de protest pe 10 august la București (65)
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

228
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

228
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Великая Отечественная война 1941-1945 гг. Обучение бойцов перед отправкой на фронт. Казармы Н-ского полка им. Ворошилова. Москва, август 1941 год.

Cum a influențat istoria omenirii Marele Război pentru Apărarea Patriei

65
(reînnoit 17:35 22.06.2021)
Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acest fapt a marcat viața o milioanelor de oameni, inclusiv și a moldovenilor care au luptat pe front, cot la cot cu URSS.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Marele Război pentru Apărarea Patriei a schimbat soarta a milioane de oameni, iar ziua de 22 iunie pentru mulți este marcată cu negru în calendar. Istoricul și politologul Boris Șapovalov a declarat pentru Sputnik Moldova că ziua de 22 iunie este o dată tragică și că această zi a influențat întregul parcurs istoric al întregii lumi.

„Uniunea sovietică a fost atacată și oficial i-a declarat război nouă țări europene cu regimuri fasciste și evident că în frunte cu Germania nazistă. (...) Au fost trei direcții de bază a armatei fasciste. Este vorba despre Moscova și spre nord evident că e Leningrad, ceea ce noi acum numim Sankt-Petersburg, și cea de-a treia direcție a fost sudul. (...) Dacă Moscova și Leningrad sunt centre mari industriale, atunci aici mai degrabă era vorba despre interesele politice ale conducerii germane. Zona de sud era importantă pentru că aici se aflau zone mari industriale”. a precizat Boris Șapovalov. 

Șapovalov a remarcat și rolul moldovenilor în acest război. Istoricul a precizat că țara noastră, fiind parte a URSS, a luptat de comun cu forțele sovietice și că ziua de 22 iunie este o zi plină de durere și pentru poporul nostru. 

„Nemții planificau că dacă nu vor bate armata noastră la hotarul Moldovei, atunci să înceapă operațiunea Munchen, care presupunea atacul la începutul lunii iulie. Lor asta le-a reușit pentru că pe data de 2 iulie, ei au început această operațiune și ideea era că lovitura de bază să fie dată în nordul Moldovei, mai exact Bălți, Vinița și apoi să ajungă în Kiev”, a menționat istoricul Boris Șapovalov.

În cadrul emisiunii „Matinal” de la Radio Sputnik Moldova, istoricul Victor Stepaniuc a menționat că unii încearcă să schimbe istoria și prezintă unele informații despre cel de-Al Doilea Război Mondial eronat. 

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский

„Pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, moldovenii au participat foarte activ. Desigur că o parte din moldoveni au luptat pe ambele fronturi, și din partea Uniunii Sovietice, dar alții au luptat din partea Germaniei, și din partea României. (...) Ororile războiului nu trebuie să creeze conflicte pentru următoarele generații. Este necesar ca o parte din aceste orori să nu fie aruncate în prim-plan ca să nu otrăvească conștiința generațiilor. La noi desigur că este vorba despre o confruntare geopolitică și această confruntare geopolitică vest-est desigur că afectează. Ea este îndreptată uneori împotriva Occidentului, alteori este îndreptată împotriva fostei Uniuni Sovietice. Noi suntem afectați din cauza că noi atunci eram în componența URSS, Rusia pentru noi mai multe secole a fost o țară aliată, o țară care ne-a susținut în istorie și moldovenilor le este destul de greu să facă alegerea între răsărit și occident”, a declarat Stepaniuc. 

Stepaniuc a mai menționat că în această zi este cazul să le mulțumim bunicilor care au luptat pentru pacea în care trăim astăzi. Istoricul susține că Victoria marcată pe 9 mai este o victorie comună și că poporul post-sovietic trebuie să fie mândru că a reușit, alături de alte state, să învingă în acest război cumplit. 

„Această dramă a războiului care ne-a afectat trebuie să ne împace cu realitățile, istoria trebuie să fie cunoscută. Cei care scriu manuale și ei trebuie să fie foarte atenți pentru ca să nu creeze confuzii, atunci când redau istoria. (...) Unii moldoveni au făcut armata română și au luptat împotriva URSS, dar asta e istoria. Istoria nu trebuie să otrăvească viitorul generațiilor. (...) Trebuie să ne mândrim cu buneii noștri pentru că anume ei au pus capăt acestui război. (...) Victoria cea mare îi aparține URSS-ului și să nu uităm că și noi, moldovenii, am fost afectați de acest război”, a menționat istoricul Victor Stepaniuc.

Generalul Victor Gaiciuc a menționat în cadrul emisiunii de la Radio Sputnik Moldova că practic în fiecare familie există un tată, un bunic sau un străbunic care a căzut în acel război, iar pacea în care trăim li se datorează lor. Ministrul în exercițiu a vorbit și despre cartea pe care a scris-o la tema Celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Президент РФ В. Путин встретился с участниками акции Мы вместе
© Sputnik / Алексей Дружинин

„A fost un război strașnic. Mai mult de 50 de milioane de oameni au murit, ar trebui să scriem 50 de milioane de cărți despre istoria fiecărui cetățean care a participat și a avut de suferit în urma acestui război. (...) Despre jerfele care au fost aduse, inclusiv moldovenii care au căzut, iată despre asta trebuie de scris. (...) Cartea mea este despre acea zi, despre invazie, despre eroismul ostașilor, despre holocaust”, a precizat ministrul în exercițiu al Apărării și generalul Victor Gaiciuc. 

Gaiciuc a menționat că în anul 2001, la evidență erau peste 20 de mii de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar acum, în viață au mai rămas 200 de veterani în Republica Moldova. 

65
Tagurile:
Cel de-al doilea război mondial

Загрузка...
Daniel Zamfir

Daniel Zamfir denunță o nouă ”cedare de SUVERANITATE” către străini

0
(reînnoit 07:57 23.06.2021)
O veste gravă vine de la Parlament – una dintre cele mai controversate legi, care ”permite  vânzarea necondiționată” către străini a trecut tacit! Cine e vinovat

BUCUREȘTI, 23 iul – Sputnik. Senatorul Daniel Zamfir face un anunț grav: în Senat s-a dat curs ”încă unei cedări de SUVERANITATE”.

Senatorul PSD arată că ieri Senatul a luat act că Legea privind vânzarea terenurilor agricole ”a trecut tacit”. Acuzația este gravă – și o vizează pe una dintre cele mai puternice și controversate figuri din PNL, Iulia Scântei.

”Printr-o manevră deja patentată, servitoarea de serviciu, Iulia Scântei, președinta Comisiei Juridice, a refuzat să dezbată în Comisia Juridică legea, deși comisia de agricultură, comisie co-raportoare, respinsese modificările care permiteau vânzarea necondiționata străinilor”, scrie Zamfir.

De fapt, aici este și cheia – articolele care vizează ”vânzarea necondiționată” a terenurilor agricole – România fiind o campioană la acest capitol, după cum menționează mass media.

Zamfir o acuză pe Iulia Scântei că ”acolo unde nu i se repartizează pentru raport proiecte de lege, solicită  Comisia Juridică să fie co-raportoare” și astfel, ”dacă vreun proiect, unde au ei interese, primește un raport negativ - cum e cazul acestei legi – Comisia Juridică nu o mai dezbate ca să treacă tacit în forma  inițiatorului”.

”Notărița milionară, abonată la contractele cu Statul,  continua agresiv să impună interese contrare românilor, în timp ce averea îi creste substanțial în timpul mandatului de senator”, acuză Zamfir, citând presa ieșeană, plină de informații despre senatoarea Iulia Scântei.

Precizăm că, în cazul proiectului legislativ la care se referă Daniel Zamfir, Camera Deputaților este decizională. Dar, așa cum ne amintim, Iohannis și PNL au făcut mare caz de legi care au trecut ”tacit” prin prima cameră sesizată. Acum tac. Oare de ce?

0
Tagurile:
Suveranitate, Daniel Zamfir

Загрузка...