Laura Kovesi

Confirmare: ”Kovesi ar putea conduce procuratura Republicii Moldova”

1638
(reînnoit 07:54 12.06.2019)
Confirmare surprinzătoare venită chiar dinspre tabăra ACUM pentru ipoteza lansată de un editorial în Sputnik că postul de procuror general al Republicii Moldova ar putea fi ocupat de Kovesi

BRUXELLES, 12 iunie - Sputnik, Daniela Porovăț. ”Kovesi ar putea conduce procuratura R. Moldova”, scrie analistul moldovean Pavel Lucescu, un apropiat al taberei ACUM.

”Funcția de procuror general al Republicii Moldova va putea fi deținută și de un procuror dintr-o țară UE, conform unui proiect de lege votat astăzi de Parlament în prima lectură. Inițiativa aparține blocului ACUM și face parte din pachetul antioligarhic convenit cu socialiștii”, mai spune Lucescu pe pagina sa de socializare.

Ipoteza a apărut pentru prima oară pe portalul Sputnik într-un editorial semnat de Daniela Porovăț care a fost citat în acest sens de portalul Euractiv. Alte instituții de presă îl citează pe Pavel Lucescu, dar teoria prinde tot mai mult contur.

Kovesi a mai apărut în luna aprilie a acestui an ca posibilă propunere pentru funcția de procuror general al Ucrainei, în  contextul alegerilor prezidențiale din această țară. Ruslan Stefanciuk, ideologul campaniei prezidențiale a lui Zelenski și Daniel Ghetmanțev, expert economic în echipa sa electorală, au spus la vremea respectivă că, dacă va fi ales președinte, ceea ce s-a întâmplat între timp, Volodimir Zelensky, ar intenționa să o propună la funcția de procuror general al Ucrainei pe fosta șefă DNA.

1638
Tagurile:
Moldova, Procuror General, Laura Codruţa Kovesi
Тема:
Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (58)
Tematic
Declarație șoc din Parlamentul european: “Kovesi este o minge de ping pong electoral”
General magistrat, denunț bombă despre Codruța Kovesi și ”documente care o încurcau”
Lovitură pentru sistemul Kovesi-Iohannis, Adina Florea admisă de CSM!
Cum minte Kovesi: din 1000 de cercetați penal, ”au fost condamnați 900”!

Загрузка...