Vasilica-Viorica Dăncilă

Acum, ședință de Foc a Coaliției PSD ALDE - Viorica Dăncilă, decizii majore!

1317
Deși s-a anunțat că premierul nu vrea să procedeze la restructurarea guvernului, sursele noastre afirmă că se va proceda la schimbări în guvern, dar și în alte posturi din Executiv și în unele instituții.

BUCUREȘTI, 3 iun - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Începând cu ora 10.00 vor avea loc ședințe de foc ale coaliției de guvernare, culminând cu Biroul Permanent Național al PSD, de la ora 12.00.

În această luni se intră în programul stabilit de președintele interimar al PSD, Viorica Dăncilă, și anume cu ședință a BPN în fiecare zi de luni și una lunară a Comitetului Executiv.

Este posibil ca până la ora 12 premierul să aibă și decizia președintelui în privința numirilor de la ministerele Justiției, Fondurilor Europene și pentru Românii de Pretutindeni.

Dar, deși s-a anunțat că premierul nu vrea să procedeze la restructurarea guvernului, sursele noastre afirmă că se va proceda la schimbări în guvern, dar și în alte posturi din Executiv și în unele instituții.

Sunt vizate posturi cheie – în primul rând cel de Transporturi, dorit de Nicolae Bădălău (sau în care să-și instaleze un om de-al lui), dar în care se află Răzvan Cuc, susținut de ”baronul” de Neamț, Ionel Arsene, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Probleme sunt și în relația cu Capitala, unde Gabriela Firea are ”socoteli” de încheiat cu primarul Daniel Florea, primarul sectorului 5, care i-a cerut excluderea din PSD acum câteva luni. Din sursele noastre, Firea ar dori să urgenteze trecerea unor regii în subordinea Capitalei.

Desigur, situația apărută în MAI după uciderea polițistului într-un schimb de focuri, urmată de cereri de demitere a ministrului, pune foarte serios în discuție soarta lui Carmen Dan, a cărei schimbare a fost insistent cerută de Iohannis. Dar, demiterea ministrului Carmen Dan ar vulnerabiliza mult guvernul, în contextul alegerilor din toamnă și al manifestațiilor care se anunță până atunci.

O altă temă de discuție va fi cea legată de votul de săptămâna aceasta din plenul Senatului privind ridicarea imunității șefului ALDE, Tăriceanu, un eventual vot în favoarea cererii procurorului general putând duce la ruperea Coaliției.

La câteva discuții vor fi prezenți și unii dintre liderii schimbați din funcții, Viorica Dăncilă dorind să mențină unitatea partidului – și dorind să beneficieze de suportul acestora.

În acest sens, o discuție crucială va fi începută – probabil nu și finalizată – pe tema congresului și a unei poziții comune privind modul și desemnarea candidatului la prezidențiale.

În fine, este de văzut dacă va participa și unul dintre cei doi foști președinți PSD, Adrian Năstase și Mircea Geoană.

1317
Tagurile:
Coaliție, Decizii, Ședință, Viorica Dăncilă, PSD
Tematic
Viorica Dăncilă ține piept atacurilor - reacție fermă!
Viorica Dăncilă nu cedează, nu a pierdut nicio clipă: a preluat imediat totul în PSD
Acum a devenit clar ce urmăresc USR, PNL și Iohannis – cheia e la Viorica Dăncilă!
Schimbări importante făcute de Viorica Dăncilă – propunerea surpriză!
O primă victorie clară pentru PSD-Dăncilă în Parlament, au zdrobit Opoziția
Ultima oră: Respins și pus la punct de Dăncilă, Iohannis revine cu noi declaraţii
Acum: Viorica Dăncilă l-a primit pe Adrian Năstase la Guvern!

Загрузка...