Candidatul PSD-ALDE la Alegerile Prezidențiale - decizie total neașteptată!

4801
În contextul în care Iohannis și-a anunțat candidatura de peste un an – și de atunci face campanie – și în condițiile în care USR este pe val,  PSD face un anunț uluitor

BUCUREȘTI, 29 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Anunțat surprinzător de Liviu Dragnea și așteptat cu maxim interes de presă, momentul desemnării candidatului Coaliției PSD – ALDE la alegerile prezidențiale nu a mai venit! După cum se știe, trebuia să fie chiar în seara/noaptea alegerilor europarlamentare, dar lovitura primită de partidele Coaliției au anulat evenimentul.

Liviu Dragnea a spus atunci ceva greu de înțeles, poate chiar o ironie destul de nereușită, ceva despre o desemnare în urma unei ”discuții între Gabi Firea și domnul Tăriceanu”.

A doua zi, după de Dragnea a fost condamnat, subiectul a fost menționat alături de alte decizii majore ca fiind apanajul unui viitor Congres, fapt statutar, desigur.

Aseară târziu însă, Viorica Dăncilă a făcut un anunț nu surprinzător – ci chiar uluitor:

”Nu am discutat când facem Congresul”, a spus premierul, ”Trebuie să vedem statutul, dacă toate prevederile sunt agreate sau facem modificări, apoi vom avea un Congres și vom desemna candidatul pentru prezidențiale”.

Viorica Dăncilă se referă la schimbările din structura partidului, la propuneri, numiri… Și președintele interimar al PSD continuă, atenție:

”Probabil la sfârșitul lunii iunie”, a spus premierul, completând totuși ”Săptămâna viitoare ne întâlnim cu partenerii din coaliție”.

Asta înseamnă că PSD va desemna un candidat abia la finele lui iunie, intrând deci direct în iulie-august, luni de vacanță, cu impact electoral minim?!

Ori, în contextul în care Iohannis și-a anunțat candidatura de peste un an – și de atunci face campanie – în condițiile în care USR este pe val, iar potențialul candidat, Cioloș, este în blockstart de mult, PSD lasă pe ultima sută? Și asta în condițiile unei stări nu tocmai optimiste, plus scandaluri interne…

De fapt, din PSD doar Liviu Pleșoianu se arată decis să candideze, dar în condițiile sale – ale unei abordări politice suveraniste, ceea ce pare mai departe zilele acestea. În plus, căderea ALDE sub prag face greu credibilă candidatura lui Tăriceanu, la un moment dat o variantă bine cotată în sondaje.

Concluzie: uluitor e chiar faptul expus de Dăncilă - ”Nu am discutat când facem Congresul”! Ori, așa ceva te lasă fără cuvinte! Adică ”Nu am discutat când vom decide un candidat la prezidențiale”. Cu totul neașteptat la PSD!

Să mai adaug că o campanie prezidențială costă… enorm de mulți bani! Care nu se obțin nici ușor, nici repede, mai ales când pornești într-o cursă cu șansa a doua.

4801
Tagurile:
Prezidențiale, Candidat, Viorica Dăncilă, Klaus Iohannis, PSD, USR
Тема:
Alegerile prezidențiale în România 2019 (258)
Tematic
Gabriela Firea: “Am fost sunată - eu aș fi cea mai îndreptățită să preiau conducerea PSD”
Execuții și Decizii ciudate de ultimă oră în PSD
Pleșoianu, reacție violentă față de lideri PSD: ”Slugilor, va trebui să ne înfruntați!”
Acum, decizie șocantă a PSD! Dă înapoi – nu se va mai implica!
De ce a pierdut PSD? Se caută un Salvini sau Orban de România
Sondaj: Adrian Năstase vrea să revină alături de PSD! Sunteți de acord?
Codrin, executat! Are cea mai frumoasă și demnă reacție, o lecție pentru PSD!

Загрузка...