Matteo Salvini

Suveraniștii dau fiori Bruxelles-ului: Surpriza din România

6728
Partidele suveraniste acoperă, în total, un sfert din Parlamentul European, o cifră care înspăimântă Bruxelles-ul, reușita fiind comparabilă cu performanța obținută de populari

BRUXELLES, 28 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Așa cum Sputnik a calculat încă din campania electorală, numărul locurilor obținute de suveraniști în Parlamentul European depășește cifra de 170, fiind comparabilă cu cea a popularilor europeni, indicați în estimările oficiale ca având 180 de eurodeputați, în timp ce harta de pe site-ul oficial al alegerilor europene indică 171 de locuri în dreptul celor trei grupuri eurosceptice, ENF, ECR și EFDD. Rămân încă opt locuri la neafiliați și 28 de eurodeputați a căror apartenență la un grup politic este încă în discuție, așa încât harta va mai suferi modificări.

Dar cea mai importantă schimbare este așteptată în urma negocierilor pe care Salvini, în numele ENF, le are la această oră cu celelalte grupuri suveraniste. Liderul Liga a indicat deja o posibilă cifră a unui grup reunit suveranist care ar putea număra 150 de eurodeputați, clasându-se astfel pe locul doi ca mărime în viitorul Parlament (socialiștii au 146). După cum se vede, Salvini a calculat deja că vor fi pierderi în urma reunirii celor trei grupuri suveraniste. Salvini a declarat luni că discuțiile în sensul unificării suveraniștilor europeni au început deja, indicând ca primi parteneri de dialog pe Marine Le Pen, Nigel Farage și, surpriză, pe Viktor Orban, care va avea 13 locuri în Parlament. La aceștia se adaugă PiS-ul polonez, cu 23 de locuri, un alt posibil membru al grupului.

Salvini și-a exprimat clar intențiile: el a spus că se bazează pe partidele de aceeași orientare din alte grupuri parlamentare să se alăture mișcării sale suveraniste pentru a crea blocul celor 150 de eurodeputați și că, în afară de Nigel Farage și Viktor Orban, vrea să aducă în acest grup partide de orientare similară din Cehia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Spania, cu condiția ca fiecare ”să își depășească geloziile, simpatiile și antipatiile”.

Deocamdată, harta oficială de pe site-ul Parlamentului European arată trei grupuri, întârziind momentul în care partea dreaptă a eșichierului se va modifica grafic cu prezența unui singur grup masiv. Amânarea constatării că grupul suveranist va fi unul de primă importanță le dă timp ideologilor globaliști și presei pro-Bruxelles să transmită mesaje de victorie a status-quo-ului și să scoată în evidență doar grupurile oficial acceptate: popularii, socialiștii și ALDE-Macron. Până când grupul suveranist va deveni oficial, iar harta se va schimba, globaliștii speră să își construit deja majoritatea între cele trei grupări amintite anterior, în așa fel încât să mențină suveraniștii în opoziție. Tocmai de aceea Angela Merkel a urgentat formarea majorității și a cerut formarea rapidă a Comisiei Europene. ”Cu cât luăm decizia mai repede, cu atât e mai bine pentru viitor”, i-a avertizat Cancelarul Germaniei pe cei implicați în negocieri.

Surpriza pentru România, dacă planul globaliștilor reușește, este că PSD și USR-PLUS, ca să nu mai vorbim de PNL, PMP și Pro România, vor sta toți la aceeași masă în Parlamentul European, pentru că toate partidele românești sunt afiliate unuia din cele trei grupuri globaliste care negociază acum să formeze o majoritate anti-suveranistă. PSD de la socialiști, o dată cu reintrarea PSD în matca progresistă și ”cumințirea” sa după pierderea alegerilor, USR-PLUS de la ALDE-Macron și PNL cu PMP de la populari, plus Pro România tot de la socialiști, cel mai probabil, vor împărți aceleași ”idealuri” politice în Parlamentul European și vor susține aceeași direcție a anulării suveranității naționale!

6728
Tagurile:
România, Alegeri europarlamentare, Bruxelles, suveranist
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Salvini îi acuză de extremism pe Juncker, Merkel, Macron și Soros
Salvini, marele învingător la alegerile europarlamentare din Italia
Salvini îi sperie pe globaliști: va aduna 150 de locuri în Parlamentul European
PNL

O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

425
Liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, președintele PNL a făcut recent o declarație care a șocat opinia publică, dar mai ales avocați, analiști politici și jurnaliști. Orban a îndemnat populația să nu respecte o decizie a CCR – fapt care este un atac la statul de drept.

Dar, declarației șocante a președintelui PNL i-a urmat una la fel de periculoasă în sensul atacării statului de drept – de data asta autor fiind liderul grupului parlamentar de la Cameră, Florin Roman, vicepreședinte regional al PNL.  

”Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea și carantinarea sunt neconstituționale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuți și gazați in Piața Victoriei! (…) CCR, care nu mai este Curtea Constituțională a României, ci o anexa a PSD! Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID!”

Roman atacă Decizia CCR și prin aceea că ”Suntem singura țara din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi și guvern, blocând orice efort medical!”

Într-o postare anterioară, liderul deputaților liberali afirmase că ”sub ocrotirea deciziilor CCR-ului, brațul prelungit de ticăloșie al PSD-ului, ajungem carantina Europei!”.

Deci, un șir de atacuri și denigrări la adresa CCR, menite să inducă ideea nerespectării Deciziilor Curții.

Se poate constata că, de mai mult timp, liderii PNL duc o adevărată campanie contra CCR și a Avocatului Poporului, instituții fundamentale ale statului de drept. Ori, în contextul recent, în care președintele PNL și un vicepreședinte, lider de grup parlamentar, comit asemenea instigări contra CCR și a Deciziilor acesteia, reacțiile din spațiu public vizează sunt extrem de dure.

”PNL persistă într-un discurs care ar putea duce la dizolvarea partidului: Un nou derapaj la adresa ordinii de drept”, scrie cunoscuta agenție ”Știri pe surse”.

Jurnalistul Florin Pușcaș pune problema clar, după ce liderii liberalilor au instigat în tandem: ”Liberalii riscă inclusiv dizolvarea partidului, având în vedere că în România sunt interzise partidele care militează împotriva principiilor statului de drept”.

Jurnalistul aduce argumente din Constituție și din Legea partidelor:

-  Art. 40, alin. (2) din Constituţie: ”Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”;

- Art. 46 din Legea nr. 14/2003 - Legea partidelor politice: ”(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege”

Deci, un moment interesant, în care liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

Întrebarea este… se va sesiza sau va fi sesizat Ministerul Public, cel ce veghează asupra  respectării condițiilor legale și statutare de către partidele politice?

425
Tematic
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura

Загрузка...
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

823
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
823
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

0
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
0
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...