Cristian Tudor Popescu

Afirmații scandaloase și false la ProTV: Esca și C.T. Popescu despre Dragnea și PSD

2481
Declarație scandaloasă a lui CT Popescu la ProTV: ”Liviu Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, din detenție”

BUCUREȘTI, 28 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscutul și controversatul jurnalist Cristian Tudor Popescu a fost invitat la ”Știrile ProTV” pentru a vorbi despre ”viitorul PSD și al lui Liviu Dragnea”, astă după încarcerarea președintelui PSD.

CT Popescu deschide dialogul cu un comentariu ciudat: ”Comportamentul lui Dragnea când a fost dus la Rahova arată că el îşi imaginează un viitor, că nu s-a terminat nimic, un viitor politic”.

De unde a tras concluzia? ”Pentru că a avut grijă să nu existe nicio imagine pe care istoria să o înregistreze, Liviu Dragnea deţinut, puşcăriaş”, spune Popescu.

Popescu face referire șa ”aceşti inşi duşi la arest, care îşi acopereau capul cu haina trasă din spate, fie îşi puneau sacoul sau pardesiul pe cătuşe, ca să nu existe nicio imagine cu ei în acea postură” și spune că ”asta a făcut Dragnea”.

Dar falsul este grosolan, pentru că Dragnea nu a fost arestat, ci se ducea la penitenciarul Rahova, el alegând această variantă de a aștepta poliția la domiciliu în loc să meargă la secția de poliție.

Deci ideea ”a avut grijă să nu existe nicio imagine pe care istoria să o înregistreze” sugerează fals că ar avea ca scopul ar fi legat de ”viitorul politic” pe care, în CTP afirmă că Dragnea l-ar imagina. Adică bizarul jurnalist exclude faptul firesc, acela că Dragnea are o familie și că e un om care își apără cât mai poate imaginea, asta după o întreagă campanie de denigrare!

Și, atenție la cum se exprimă față de avocați, dintre care unul este o distinsă doamnă a dreptului, Flavia Teodosiu: ”De mâine, avocaţii lui, ciurda de avocaţi plătiţi cu sume de te apucă ameţeala, vor acţiona ca să îl scoată de acolo”.

Deci avocații sunt o „ciurdă”, adică o turmă, sau în cel mai bun caz o gloată?! ”Plătiţi cu sume de te apucă ameţeala”? De unde știe Popescu? Credeți că a intervenit ”profesionista” Esca să întrebe, așa cum cere CNA, ”ce probe aveți?”, sau ”Despre ce sume e vorba”? Nici pomeneală!

Nu, Andreea Esca întreabă nonșalantă:

”După Dragnea, avem şanse să vedem alt tip politic în România? Să avem politicieni cărora să le fie frică să mai fure?”.

Din întrebare se deduce că Dragnea a ”furat”, fapt pe care îl strigă și protestatarii. Dar aceea strigă pe stradă, pe când Esca transmite știrea falsă la ProTV, la oră și emisiune de maximă audiență!

Dragnea nu a fost condamnat pentru furt, ci pentru o altă infracțiune. Ori Esca habar nu are, ori lansează știri false cu bună știință.

”După 30 de ani, în sfârşit PSD pierde pentru prima dată alegerile, (…) e pentru prima dată în 30 de ani când PSD pierde nişte alegeri”, spune Popescu. ”Dacă vă veţi uita în timp, veţi constata că PSD, alegeri pe partid sau europarlamentare, nu a pierdut niciodată. A pierdut la preşedinţie, dar la partid a pierdut pentru prima dată”.

Alte falsuri: PSD s-a constituit oficial în 2001, deci nu puteau fi ”30 de ani”. Apoi, PSD a pierdut alegeri de diferite tipuri, în 2008, la locale (consilieri) și la generale (mandate), iar în multe dăți nu a participat singur, ca PSD, ci în alianțe electorale. Deci, afirmație falsă din nou (Fake news) necorectată de moderatoarea ProTV.

Și acum vin două afirmații bombă a lui Cristina Tudor Popescu :

”Dragnea va încerca să conducă partidul aidoma mafioţilor, care şi-au condus clanurile din detenţie ani de zile – va încerca să îşi menţină puterea asupra partidului”.

De unde știe Popescu? Precizăm că e vorba de o emisiune de știri, nu de un pamflet sau de o dezbatere cu opinii – unde moderatorul trebuia să-i pună întrebări cu privire la existența unor probe! Ceea ce Andreea Esca nu face!

Atenție și la o a doua afirmație a lui CTP, care jignește grav un partid și dezinformează, din nou fără reacții din partea ”moderatoarei”:

”(PSD) Este un partid naţional socialist ceauşist murdar, nu mai are legătură cu social democraţia. Este un partid destructurat, amorf”.

Comentariile sunt de prisos – asta e presa care o fac unii în România. Desigur, numai ”propaganda rusă” dezinformează, ProTv ”informează”. De exemplu la emisiunea top, ”Știrile” cu Andreea Esca. Poate vede și CNA înregistrarea – și poate ne spune că greșim în aprecieri.

2481
Tagurile:
Cristian Tudor Popescu, Liviu Dragnea
Тема:
Condamnarea lui Liviu Dragnea. Criza din PSD (25)
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

98
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

98
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Victor Ponta

Ponta îi peste nas lui Iohannis: ”Va veni aici, e sigur!”

192
Una dintre cele mai importante probleme ale momentului: Guvernul ar apela la o strategie de tristă amintire - Iohannis neagă, dar Ponta îl contrazice – și există și alte probe

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Una dintre puținele întrebări importante puse lui Klaus Iohannis s-a referit la ipoteza unei guvernări ”împreună cu FMI”, în condițiile în care deficitul bugetar și lipsa unor investiții străine vor urma majorării pensiilor.

Iată întrebarea jurnalistului: ”În situația în care Curtea Constituțională va da dreptate Parlamentului și legea care mărește pensiile va intra în funcțiune - ceea ce, spuneați și dumneavoastră, va trage probleme cu investițiile străine - se poate ajunge cumva la ipoteza unei guvernări împreună cu FMI, și asta să aducă taxări suplimentare sau tăieri de venituri?”

Și răspunsul președintelui Iohannis: ”Păi noi tocmai asta vrem să evităm! Vrem să evităm creșterea taxelor, a impozitelor. Și vrem în același timp să repornim economia, să avem o creștere economică serioasă, sustenabilă, pentru a putea iarăși veni cu creșteri pe salarii și pensii. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”.

Deci, atenție – ”Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”. Ia să vedem însă ce spunea celebrul jurnalist Cornel Nistorescu despre o întâlnire de la Cotroceni, din mai, când lui Isărescu i s-a cerut să deschidă punga, pentru ca Guvernul Orban Iohannis să bage mâna până la cot.

”Ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu (…) Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro”, scrie Nistorescu.

Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cât cepele, scrie Nistorescu, afirmând că guvernatorul ”ar fi spus că nu se poate”.

”Guvernatorul le-ar fi spus să mărească impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răspuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze FMI. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi”.

Deci, ați reținut  - soluția FMI a fost discutată/menționată la Cotroceni în luna mai! Fabulează Nistorescu? Ar fi ciudat, pentru că nimeni de la Guvern, Președinție sau BNR nu l-a contrazis.  În schimb, imediat a bubuit ca din senin dosarul Isărescu-Manole. Coincidență.

La scurt timp după asta, în iulie, sursele noastre vorbeau de varianta pe care Marcel Ciolacu ar fi dorit să i-o propună lui Iohannis, dacă moțiunea trecea: Liviu Voinea, reprezentantul României la FMI. Iar varianta s-a discutat în presă.

Dar, desigur, noi credem ce a spus răspicat ieri președintele Iohannis: ”Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI”.

Ei, chestia e că noi îl credem, în schimb fostul premier și contracandidat la președinție al lui Iohannis, Victor Ponta, NU îl crede. Ba chiar îi dă peste nas președintelui!

”Faptul ca FMI va veni aici e sigur”, a spus Victor Ponta la Antena 3. ”Experienta mea cu FMI, cam asta e foaia lor – ”Măriți TVA, tăiați cheltuieli cu autoritățile locale, reduceți cheltuielile cu salarii și pensii”.

Deci, rețineți prima și ultima procedură: ”măriți TVA. reduceți cheltuielile cu salarii și pensii”.

Sau, spune Ponta, ca să vorbească ”în termeni medicali” – ”ăsta s-a dovedit un tratament care o dată ne-a făcut foarte rău”.

”În 2010 am aplicat tratamentul și în 2011 ne-a fost și mai rău”, spune Ponta care cred că strategia PNL și Iohannis este de a apela la FMI, dar după alegerile generale: ”Țineți-i cuminți până la anul că pe urmă nu vor mai fi alegeri patru ani”.

Iar Victor Ponta știe ce vorbește, pentru că a preluat țara exact după austeritatea impus de FMI. Și a preluat-o alături de PNL, cu Dragnea coleg de bătălie cu Orban – și Iohannis soluție de premier. Da, corectez - Ponta nu a știut totdeauna ce face…

192
Tagurile:
Klaus Iohannis, Victor Ponta

Загрузка...