Presentation of the major international news brand, Sputnik

Sputnik, în centrul dezbaterilor din România

150
Știrile Sputnik sunt tot mai atent monitorizate de publicațiile și de site-urile plătite de Comisia Europeană și de ONG-urile susținute cu bani din afara României care se tem de dezvăluiri

BRUXELLES, 21 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Curajul articolelor Sputnik deranjează tot mai mult publicațiile care își doresc să instituie un monopol al interpretării faptelor conform cu agenda lor ascunsă. Ultima supărare a site-ului detectoruldeminciuni.ro este articolul Sputnik „Șoc din România: USR-PLUS propune instaurarea poliției politice la nivelul întregii Europe”, iar durerea celor care atacă informația prezentată de Sputnik  este faptul că acest articol ar ”descuraja potențialii alegători să opteze pentru USR-PLUS”, ceea ce arată o susținere politică evidentă pentru alianța amintită. Mai mult, detectoruldeminciuni.ro a trimis o scrisoare deschisă către Sputnik prin care solicită să prezentăm argumente sau, dacă nu, să purcedem la modificarea articolului cu pricina.

În spiritul bunei informări a publicului, iată argumentele suplimentare în sprijinul ideilor din articolul supus analizei:

Disputa pleacă de la o declarație a candidatului la europarlamentare din partea USR-PLUS, Cristian Ghinea: „Noi (USR-PLUS n.a) susținem un mecanism suplimentar, un MCV european pentru toate statele membre. Pentru că presiunea politică funcționează mai bine decât nuielușe precum articolul 7 sau fondurile europene”. Așadar, controversa se învârte în jurul MCV, pe care Cristian Ghinea îl consideră atât de reușit încât l-ar vrea extins la nivelul întregii Uniuni Europene și care, spun criticii Sputnik, nu ar fi nicidecum o formă de poliție politică, ci un mecanism menit a asigura independența justiției.

La o verificare chiar și sumară, efectele MCV în România arată însă cu totul diferit. Departe de a asigura buna funcționare a justiției și independența procurorilor, MCV a încurajat și permis o justiție total controlată politic, folosită în mod barbar ca instrument de îndepărtare a adversarilor politici, de distrugere a capitalului autohton și de reglare de conturi. La toate aceste deturnări ale actului de justiție, artizanii MCV nu au avut niciodată nimic de comentat, deși cazurile de abuzuri în justiție nu mai sunt de mult un secret. MCV a permis și încurajat amestecul serviciilor secrete în justiție, or acest lucru reprezintă definiția însăși a poliției politice despre care se vorbea în articolul Sputnik, pentru că, departe de a fi vorba despre independența actului de justiție, acesta a fost preluat și controlat de centre de putere obscure și netransparente. Firește că, dacă Ghinea propune extinderea folosirii justiției ca armă politică la nivel european, acest lucru nu are cum să slujească democrației în Uniunea Europeană. În plus, MCV a fost folosit de Uniunea Europeană ca un motiv de a bloca aderarea României la Spațiul Schengen și de a avea tot timpul o justificare de a menține România pe palierul țărilor codașe. Pe măsură ce alte țări au intrat în vizorul Comisiei Europene din motive de afirmare a independenței, precum Ungaria, Polonia și Italia, desigur că Bruxelles-ul și-ar dori să aibă un asemenea instrument de control și pedepsire și împotriva acestora, și de aici și propunerea USR-PLUS de a oferi comisarilor europeni un bici cu care să îi cumințească pe suveraniști.

De altfel, semne ale acestei instrumentalizări politice a justiției împotriva suveraniștilor europeni există deja, precum și dubla măsură. Oferim numai un exemplu: pentru a opri ascensiunea politică a candidatei Marine Le Pen la prezidențialele din Franța, Parlamentul European a declanșat anchete împotriva asistenților acesteia și a altor eurodeputați membri ai fostului Front Național (acum Adunarea Națională). Ca termen de comparație, recent, eurodeputatul german Elmar Brok a fost prins făcând decontări fictive pentru invitații săi în Parlamentul European, în sensul că el le cerea bani pentru aceste deplasări deși ele erau decontate de Parlament. În cazul lui Marine Le Pen, procedurile au fost extinse, au fost luate măsuri, iar partidul ei a fost mitraliat luni la rând în mass-media. Cazul Elmar Brok, altfel un mare luptător împotriva ”corupției” altora și mai ales împotriva României, a dispărut de pe radar imediat. Acest gen de tratamente diferențiate și nedrepte, vădit politice, îndreptățesc concluzia articolului respectiv că justiția poate fi folosită ca instrument politic, că ea a fost folosită în acest fel în România, că există semnale ale dorinței de extinde acest experiment la nivelul UE unde, ocazional, justiția a mai fost folosită împotriva suveraniștilor, și că USR-PLUS joacă rol de portavoce a celor care își doresc un control prin justiție împotriva partidelor care amenință monopolul partidelor mainstream prin faptul că sunt votate masiv de populație și nu pot fi oprite altfel decât prin mijloace murdare.

În loc să caute falsuri acolo unde nu există, detectoruldeminciuni.ro ar putea analiza promisiunile electorale și istoria recentă a alianței USR-PLUS a cărei apărare a simțit nevoia să o ia. Candidații USR-PLUS au fost, nu de mult, miniștri, iar ”realizările” cu care ei se laudă, ca și promisiunile lor electorale, nu au nevoie de detector de minciuni pentru că falsitatea lor este strigătoare la cer. Cât despre presiunile pe care cercurile de putere de la Bruxelles le pun pe suveraniști, speriați de avântul lor electoral, asupra acestui subiect vom mai reveni, pentru că reprezintă singura modalitate prin care status quo-ul actual își poate prelungi controlul asupra Europei, iar reprezentanții globalizării nu vor face economie de mijloace pentru a anula singura opoziție politică reală care există la nivelul UE împotriva politicilor dezastruoase ale Bruxelles-ului.

150
Tagurile:
suveranist, Matteo Salvini, Sputnik România, Sputnik
PNL

O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

432
Liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

BUCUREȘTI, 5 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, președintele PNL a făcut recent o declarație care a șocat opinia publică, dar mai ales avocați, analiști politici și jurnaliști. Orban a îndemnat populația să nu respecte o decizie a CCR – fapt care este un atac la statul de drept.

Dar, declarației șocante a președintelui PNL i-a urmat una la fel de periculoasă în sensul atacării statului de drept – de data asta autor fiind liderul grupului parlamentar de la Cameră, Florin Roman, vicepreședinte regional al PNL.  

”Judecătorii CCR, care au declarat ca izolarea și carantinarea sunt neconstituționale, au tăcut mâlc, când romanii erau bătuți și gazați in Piața Victoriei! (…) CCR, care nu mai este Curtea Constituțională a României, ci o anexa a PSD! Axa raului PSD-CCR-Avocatul Poporului este principalul adversar al romanilor de bun simt care lupta împotriva COVID!”

Roman atacă Decizia CCR și prin aceea că ”Suntem singura țara din Europa unde CCR intervine peste epidemiologi și guvern, blocând orice efort medical!”

Într-o postare anterioară, liderul deputaților liberali afirmase că ”sub ocrotirea deciziilor CCR-ului, brațul prelungit de ticăloșie al PSD-ului, ajungem carantina Europei!”.

Deci, un șir de atacuri și denigrări la adresa CCR, menite să inducă ideea nerespectării Deciziilor Curții.

Se poate constata că, de mai mult timp, liderii PNL duc o adevărată campanie contra CCR și a Avocatului Poporului, instituții fundamentale ale statului de drept. Ori, în contextul recent, în care președintele PNL și un vicepreședinte, lider de grup parlamentar, comit asemenea instigări contra CCR și a Deciziilor acesteia, reacțiile din spațiu public vizează sunt extrem de dure.

”PNL persistă într-un discurs care ar putea duce la dizolvarea partidului: Un nou derapaj la adresa ordinii de drept”, scrie cunoscuta agenție ”Știri pe surse”.

Jurnalistul Florin Pușcaș pune problema clar, după ce liderii liberalilor au instigat în tandem: ”Liberalii riscă inclusiv dizolvarea partidului, având în vedere că în România sunt interzise partidele care militează împotriva principiilor statului de drept”.

Jurnalistul aduce argumente din Constituție și din Legea partidelor:

-  Art. 40, alin. (2) din Constituţie: ”Partidele sau organizaţiile care, prin scopurile ori prin activitatea lor, militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale”;

- Art. 46 din Legea nr. 14/2003 - Legea partidelor politice: ”(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: a) când se constată încălcarea prevederilor art. 30 alin. (7) şi ale art. 40 alin. (2) şi (4) din Constituţia României, republicată, de către Curtea Constituţională, precum şi ale art. 3 alin. (3) şi (4) din prezenta lege”

Deci, un moment interesant, în care liberalii au depășit orice limită cu atacurile asupra instituțiilor statului care nu le fac jocurile – și, ignorând prevederile legale și constituționale, au ajuns în situația prevăzută explicit de lege!

Întrebarea este… se va sesiza sau va fi sesizat Ministerul Public, cel ce veghează asupra  respectării condițiilor legale și statutare de către partidele politice?

432
Tematic
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura

Загрузка...
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

824
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
824
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Lucian Romașcanu

PSD bate obrazul PNL, cerându-le liberalilor nu mai atace instituțiile statului

0
PSD, prin vocea purtătorului de cuvânt, le-a cerut liberalilor astăzi, de Ziua Justiției, să nu mai atace Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională

BUCUREȘTI, 5 iulie - Sputnik, Marius Holdean. Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a dat o replică dură puterii de Ziua Justiției, cerându-le liderilor PNL să nu mai critice Avocatul Poporului şi Curtea Constituţională.

"Astăzi este Ziua Justiţiei. Este important să avem o Justiţie corectă, este important să avem Justiţie profesionistă şi dincolo de orice bănuială, pentru că Justiţia este fundamentul statului de drept în orice ţară de pe această planetă”, a spus Romașcanu.

El a invocat derapajele flagrante ale premierului, care şi-a găsit un inamic de serviciu în Curtea Constituţională şi care atacă această instituţie fundamentală în aproape fiecare zi din an.

”Nu pot să nu îl menţionez pe acest Adonis agresiv al PNL, Florin Roman, care mai nou a găsit noi membri într-o axă a răului din mintea dumnealui. Înţeleg până la urmă că menţionează PSD, este un lucru pe care îl face permanent, dar nu poţi să menţionezi într-o axă a răului din România Curtea Constituţională şi Avocatul Poporului”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al PSD.

Romașcanu spune că astfel de atacuri reprezintă ceva extrem de grav și i-a somat pe liderii PNL să înceteze imediat orice atac la instituţiile fundamentale ale ţării.

”Dacă există ceva ce nu funcţionează în aceste instituţii lucrurile acestea se corectează prin legi, prin acţiune politică şi nu prin declaraţii populiste şi politicianiste care nu fac decât să slăbească încrederea în statul de drept şi să slăbească încrederea în Justiţie", le-a transmis el liberalilor.
0
Tematic
Olguța dă în vileag planul secret PNL – cum se va lua ce a rămas în proprietatea statului
Un nou sondaj dă fiori politicienilor! PNL nu stă pe teren sigur – Băsescu îi dă lovitura
Un celebru ex-ministru al Economiei pune la punct PNL – ce trebuia făcut cu programul
O cunoscută agenție pune problema DIZOLVĂRII PNL: ”Militează împotriva statului de drept”

Загрузка...