Nigel Farage, fondateur du Parti pour l'indépendance du Royaume-Uni (UKIP)

Lovitură: Susținătorii Brexit depășesc în sondaje conservatorii și laburiștii la un loc!

940
(reînnoit 07:16 13.05.2019)
Susținătorii Brexitului sunt în continuare în fruntea sondajelor, noul partid al lui Nigel Farage având în sondaje mai mult decât conservatorii și laburiștii la un loc.

BRUXELLES, 13 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. Tabăra suveraniștilor din viitorul Parlament European va primi sprijinul unui grup semnificativ de eurodeputați britanici susținători ai Brexitului, arată un sondaj realizat în Marea Britanie care arată că Partidul Brexit, inițiat anul acesta de Nigel Farage, fostul lider UKIP, are 34 la sută intenție de vot, în timp ce partidele tradiționale laburist și conservator au 21 și, respectiv, 11 la sută intenție de vot.

Opțiunile  britanicilor se înscriu astfel în tendința general europeană unde partidele suveraniste depășesc de multe ori partidele mainstream cu vechime din țări importante, cum e cazul Italiei sau Franței. Prin comparație cu Partidul Brexit, Partidul Liberal-Democrat din Marea Britanie care este pentru un nou referendum care sa anuleze Brexitul are doar 12 la sută, adică de aproape trei ori mai puțin decât mișcarea lui Nigel Farage.

Deși și-a lansat partidul doar în aprilie, Farage, care a fost cel mai influent și mai vizibil susținător al Brexitului, reușește astfel o mișcare de forță care demonstrează că britanicii sunt în continuare în majoritatea lor pro-Brexit.

Discursurile pompoase lansate recent de liderii UE la Sibiu încearcă așadar doar să ascundă gravitatea problemei electorale cu care se confruntă și criza lor de popularitate. De fapt, toată lumea așteaptă cu înfrigurare alegerile de la finele lunii mai ca să vadă cât de puternici și de uniți vor fi suveraniștii, singurii capabili să schimbe starea actuală de încremenire și criză profundă a Uniunii Europene.

Emoțiile privind modul de distribuire al partidelor în noul Parlament European au ajuns atât de intense încât o publicație foarte influentă la nivelul Uniunii Europene, Politico.eu, a lansat chiar și un joc în care cititorii sunt chemați să distribuie ei partidele în viitoarele grupuri politice europene și să urmărească apoi rezultatul pe tabela de scor, ca și cum ar paria la meciurile unui campionat important!

Ceea ce media mainstream face în aceste zile însă este să îi prezinte pe suveraniști în grupuri separate pentru a le diminua importanța, și, în plus, să nu ia în considerare noile poziții pe care suveraniștii le vor câștiga din țări unde au apărut noi partide de această orientare.

Un simplu calcul făcut chiar pe cifrele oferite de Politico arată că suveraniștii reuniți ar depăși fără probleme grupul socialiștilor și s-ar apropia vertiginos de scorul popularilor. Dar acesta este un scenariu care îi sperie atât de tare pe globaliști încât nu îl acceptă în public ca probabilitate nici măcar în glumă.

 

940
Tagurile:
suveranist, Nigel Farage, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (680)
Tematic
Românii din UK post-Brexit: va fi nevoie disperată de lucrători români în acest sector
După Brexit, românii din UK ar putea fi discriminați din cauza legislației - eurodeputat
Români în UK, avertizare: produse periculoase în Regatul Unit post-Brexit - experţi
Rezidenţa în UK post-Brexit – câţi români au depus cereri şi câte au fost aprobate
Etnicii maghiari purtând uniforme de epocă ridică steagul secuiesc

Ce va mai spune Iohannis? Proiect pentru autonomia Ținutului Secuiesc cu sprijin UDMR

100
(reînnoit 12:19 16.06.2021)
Proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc va ajunge iar în dezbaterea Parlamentului României, având susținerea unui deputat UDMR, ceea ce riscă să iște un mare scandal în Coaliția de dreapta

BUCUREȘTI, 16 iun – Sputnik. Uniunea Maghiară din Transilvania a anunțat că proiectul de lege al autonomiei Ținutului Secuiesc, care a fost deja respins în mai multe rânduri de Parlamentul României, va fi depus iar sub semnătura  deputatului József Kulcsár-Terza (ajuns în Parlamentul României din Partidul Civic Maghiar dar pe listele UDMR) și a deputatului UDMR Zoltán Zakariás.

Proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, care riscă să inflameze iar spiritele, a fost dezbătut de parlamentarii Uniunii Maghiare din Transilvania la o reuniune a Grupului de lucru regional pentru autoguvernare al Forumului reprezentanţilor maghiari din bazinul carpatic în Parlamentul maghiar de la Budapesta. Așadar, proiectul are o rezonanță care depășește granițele României și se înscrie într-o politică mai largă a Ungariei de promovare a maghiarilor de peste hotare.

Un proiect de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc a fost depus în Parlamentul României și în luna aprilie a anului trecut, iniţiativa fiind adoptată tacit de Camera Deputaţilor şi apoi respinsă de Senat, moment în care partidele politice românești s-au acuzat reciproc de pactizare cu autonomiștii maghiari.

Soarta celui prezent va fi probabil aceeași, cu diferența că UDMR este acum la guvernare, ceea ce va îndrepta acuzațiile spre toată Coaliția de dreapta.

Trebuie amintit că anul trecut chiar și președintele Klaus Iohannis s-a amestecat în discuția privind politica maghiară din Transilvania, acuzând PSD că ar vinde Ardealul în complicitate cu UDMR. Acum însă, UDMR face parte din coaliția aflată la guvernare cu binecuvântarea și sprijinul aceluiași Klaus Iohannis, ceea ce face ca noul proiect privind autonomia să fie un cartof fierbinte atât pentru majoritatea parlamentară, cât și pentru Cotroceni.

100
Tagurile:
Klaus Iohannis, UDMR, Ținutul Secuiesc, Autonomie

Загрузка...
Boris Johnson și Joe Biden la G7

De ce are nevoie Occidentul de dușmani!

110
Avocatul Dan Chitic a făcut o analiză a ”nevoii de dușman” a Occidentului, arătând în ce măsură această mentalitate afectează și societatea românească

BUCUREȘTI,  16 iun – Sputnik. Dan Chitic arată într-o postare pe canalul său de Telegram că societatea occidentală funcționează din punct de vedere emoțional și intelectual exclusiv in sistem binar.

”Dualismul este o constantă a psihicului occidental, doar că în loc ca aceasta caracteristică a modului nostru de a gândi să devină mai rafinată, mai elaborată, noi, de zeci de ani încoace, alunecăm de la un dualismul cartezian într-un bogumilism de manea”, mai arată Dan Chitic.
Exemplificarea acestui sistem de gândire din societatea occidentala, a cărei a doua trăsătură esențială este caracterul războinic și expansiv, consideră cunoscutul avocat, se poate vedea în aceea că, într-o lume pe care Vestul a cotropit-o economic și cultural “globalizând-o”, Occidentul ”a rămas în pană de combustibil: a rămas în pană de dușmani!”

De aici și nevoia Vestului de a căuta noi și noi dușmani, văzuți și nevăzuți, continuă Dan Chitic, pentru că fără inamici, lumea occidentală ar sucomba, ar face implozie din vădita lipsa de consistență intelectuală și spirituală ca urmare a autodistrugerii singurului element ce dădea substanța și sens Occidentului, și anume creștinismul.

Chitic spune că acum ”dușmanul” este folosit pentru disciplinarea populației și controlul ei absolut.

”De aceea societatea occidentală e in Căutare de dușmani! Zilele trecute Secretarul General al NATO ne spunea iarăși ca “Dușmanul e aproape”… în fine, nu a putut preciza care e pericolul, cu ce suntem amenințați, dar clar e ca acest dușman exista: e China, e Rusia, sunt amândouă? Nici nu contează! Bine ca avem un dușman. La ce bun sa fim “Aliați” și să plătim sute de miliarde pe arme fără dușman? “Viața ar fi pustiu”…”, arată Dan Chitic cum inventează NATO dușmanii pentru a justifica cheltuielile militare.

În egală măsură, și politicienii și ”Deep state” au nevoie de dușmani, dar invizibili: teroriști sau viruși, observă Chitic. Iar virușii transformă în dușman aproapele fără mască, nevaccinat, nedisciplinat!

Iar avocatul crede că, până la urmă, acest dușman se ascunde chiar înlăuntrul nostru, fiind modul nostru de a fi și de a gândi!

110
Tagurile:
Dan Chitic, China, Rusia, Inamic, Occident

Загрузка...
Vladimir Putin și Joe Biden

Putin și Biden și-au dat mâna - VIDEO

37
(reînnoit 14:52 16.06.2021)
Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, s-a întâlnit acum câteva minute cu omologul său american, Joe Biden, la Geneva.

CHIȘINĂU, 16 iun – Sputnik. La Villa La Grange din Geneva are loc primul summit dintre Putin și Biden. Acesta început în jurul orei 14:00, ora Moscovei, și se va desfășura în trei părți: o întrevedere în format restrâns și două în format extins, cu pauze de cafea. Prima implică participarea ministrului Afacerilor Externe Serghei Lavrov și a secretarului de stat Anthony Blinken, precum și a traducătorilor.

Pe lângă Lavrov, din delegația rusă fac parte consilierul președintelui Iurii Ușakov, purtătorul de cuvânt al șefului statului Dmitri Peskov, ambasadorul Rusiei în Statele Unite Anatoli Antonov, șeful Statului Major General Valeri Gherasimov și viceministrul Afacerilor Externe Serghei Reabkov. De asemenea, au fost invitați: șeful adjunct al administrației prezidențiale Dmitri Kozak și reprezentantul special al președintelui pentru Siria Aleksandr Lavrentiev.

După săptămâni de pregătire, președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit cu omologul său american, Joe Biden, în orașul elvețian Geneva, înainte de cele aproximativ patru sau cinci ore de discuții planificate și care vor cuprinde o gamă largă de subiecte și probleme.

Summitul bilateral marchează prima ocazie în care cei doi președinți se întâlnesc de când Biden a preluat funcția, în ianuarie 2021, arată RT

Întâlnirea vine la scurt timp după ce Putin a declarat pentru NBC News din America, la începutul acestei săptămâni, că relația Moscova-Washington s-a „deteriorat până la punctul său cel mai scăzut din ultimii ani”.

Deși acesta este primul lor summit bilateral în calitate de șefi de stat, cei doi s-au mai întâlnit în trecut, după ce au vorbit față căte față în 2011, când Putin era prim-ministrul Rusiei, iar Biden vicepreședinte al SUA.

Discuțiile de astăzi vor avea loc în Villa La Grange, o vilă din secolul al XVIII-lea cu vedere la lacul Geneva. Datorită caracterului special al summitului, securitatea în oraș a fost sporită, accesul la malurile lacului, precum și la Podul Mont Blanc, fiind restricționat.

Summitul a început cu o întâlnire restrânsă, la care participă doar președinții, alături de ministrul rus de externe Sergey Lavrov și secretarul de stat american Antony Blinken. După aceea, vor avea loc discuții între două delegații mărite. Nu există un plan pentru o masă de lucru sau o conversație privată individuală între șefii de stat.

Putin, care a venit cu avionul din Soci în această dimineață, urmează să zboare înapoi în Rusia în această seară, după încheierea summitului.

Înaintea evenimentelor de astăzi, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru televiziunea rusă că a fost bucuros să audă retorica recentă a Washingtonului în jurul summitului, numind-o „incontestabil pozitivă”.

Potrivit lui Yury Ushakov, diplomat rus și vechi consilier al lui Putin pe probleme de politică externă, cei doi șefi de stat vor vorbi despre o gamă largă de subiecte, inclusiv pandemia Covid-19, războiul din Ucraina de Est și lupta împotriva criminalității informatice. De asemenea, ei urmează să discute și despre alte domenii, precum schimbările climatice, zona arctică și Orientul Mijlociu.

În afară de Ushakov și Peskov, delegația Rusiei îi include pe ministrul de externe Sergey Lavrov, șeful statului major militar Valery Gerasimov, ministrul adjunct de externe Sergey Ryabkov și ambasadorul SUA la Washington Anatoly Antonov.

De asemenea, au fost aduși și alți experți, inclusiv trimisul prezidențial special pentru Siria, Alexander Lavrentiev, și adjunctul șefului de stat major Dmitry Kozak.

Din anturajul lui Biden fac parte secretarul de stat Antony Blinken și consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, precum și ambasadorul SUA în Rusia John Sullivan.

37
Tagurile:
Joe Biden, Vladimir Putin
Tematic
Avionul lui Putin a zburat peste România în drum spre Geneva, întâlnit de două avioane SUA
Pompeo a criticat refuzul lui Biden de a ține o conferința de presă comună cu Putin
Stoltenberg: Summitul Putin – Biden este extrem de important

Загрузка...