Aurelian Pavelescu

Aurelian Pavelescu face praf PNL și pe Rareș Bogdan! ”Number one” și-a găsit nașul!

2009
(reînnoit 08:00 19.04.2019)
”Au decăzut sub nivelul lui Dide, Angie și Bădiță, iar Ceaușescu apare pe lângă ei ca o adevărată somitate... Cioloș - un geniu!”

BUCUREȘTI, 19 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Război total între partidele istorice, așa s-ar putea intitula noul episod declanșat de revenirea spectaculoasă a PNȚCD prin mișcare interesantă a președintelui Aurelian Pavelescu. PNȚCD e din nou activ pe prima scenă a bătăliei – iar ținta e acum PNL, reluând un serial de confruntări care ”rula” acum peste 70 de ani…

Acum, Pavelescu pune tunurile pe Rareș Bogdan, pe care îl atacă în stil pamfletar: ”Pițipoanca Rareș Bogdan de la PNL sparie femeile și copiii… N-ar fi bine, bre, să-ți acoperi, măcar puțin, zona intimă a cheliei?”

Da, Pavelescu îl numește pe Bogdan ”această pițipoancă a politicii românești” care, de câteva săptămâni ”își tot bâțâie tanga de plastic cu nerușinare pe milioanele de euro de campanie ale PNL”.

Pavelescu se ia de ceea ce spune ”Pițipoanca cu mintea crecănată”, Rareș Bogdan, și anume că ”toți adversarii lui politici sunt ”infractori”, ”mincinoși” și ”proști” și-i avertizează că-i bagă la pușcărie”!

”Nicio idee politică, niciun program”, observă țărănistul, trecând la chestiuni serioase. ”Ce va face pițipoanca la Parlamentul European pentru țară, nu ne spune! Ce poziție va avea PNL-ul în chestiunea dublului standard, a Europei cu două viteze, în privința distribuirii fondurilor europene, a subvențiilor pentru agricultură, în grava situație a migrației”...

Președintele PNȚCD trece în revistă problemele majore pe care Rareș Bogdan le ignoră:  poziția PNL cu privire la relațiile UE cu SUA, ”din ce în ce mai încordate”,  apropierea dintre Germania și Rusia, ”pe care SUA o dezaprobă dur, Uniunea fiind, încă, nehotărâtă”, ideea unei armate a UE, ”care ar submina NATO”, politicile cu Iranul și întregul Orient Mijlociu,  relațiile UE cu China.

Iată o serie de probleme pe care, atrage corect atenția Pavelescu, candidatul din fruntea listei PNL nu le abordează, ba chiar le ignoră cu totul! Plus altele, legate de spinoasa chestiune a Brexit sau măsuri concrete de protecție a românilor care muncesc în UE! ”Despre ce va face el ca România să intre în Schengen?”, punctează Pavelescu.

 ”El, nu și nu - Toader, Tăriceanu, Dragnea, Dăncilă, Meleșcanu, Nicolicea, Codrin Ștefănescu etc., etc., sunt ”infractori”, ”mincinoși” și ”proști”, el fiind, împreună cu idolii săi, Iohannis și Orban, salvatorii țării! De ce? Cum? Nu se știe!”, scrie Pavelescu în pamfletul său.

În plus, ”Pițipoanca nerușinată i-a luat și apărarea torționarului Augustin Lazăr”, asta după ce ani de zile ”le-a cântat ode lui Kovesi și noii Securități”, mai lovește Pavelescu.  ”Rareș Bogdan a spus pur și simplu că deținuții politici nici nu erau deținuți politici, de pildă, Ioan Muntean ar fi fost un infractor de drept comun care ”a dezarmat un militar”.

Adică, exact pentru ce l-au condamnat torționarii, observă Pavelescu, deci, concluzia lui Bogdan ar fi că ”bine i-a făcut Lazăr că nu l-a liberat condiționat și că l-a torționat încă doi ani...”.

”Vă dați seama ce bestie?”, întreabă retoric Pavelescu. ”Pe lângă ăsta, Lazăr însuși este biet copil!”.

Iar concluzia este în stilul vechilor lideri țărăniști, la fel de vituperantă precum discursurile lui Maniu la adresa lui Dinu Brătianu și a celorlalți lideri liberali: ”Acesta este, de fapt, întregul PNL! Au decăzut sub nivelul lui Dide, Angie și Bădiță, iar Ceaușescu apare pe lângă ei ca o adevărată somitate... Cioloș - un geniu!”

”Pițipoanca cu chiloți transparenți, Rareș Bogdan, s-a ascuns ani și ani în spatele profesiei de jurnalist, făcând-o de asemenea de rușine”, scrie Pavelescu, ”A primit un premiu pentru asta: un mandat de eurodeputat PNL - e de bine!”.

Pamfletul postat de Aurelian Pavelescu pe Facebook e, așa cum aminteam, doar un episod din bătălia pe care a dezlănțuit-o contra rivalilor istorici. PNȚCD are mult de recuperat, iar dacă vrea să fie din nou în elita partidelor, desigur, trebuie să producă mai mult decât pamflete. Ceea ce, suntem siguri, reputatul avocat Aurelian Pavelescu va avea grijă să se întâmple.

2009
Tagurile:
PNL, Rareş Bogdan, Aurelian Pavelescu
Tematic
Rareş Bogdan, delir fără precedent: „Avem preşedinte!”
Rareş Bogdan, ieşire explozivă: cere demisia Ministrului Educaţiei!
Politician cunoscut, atac dur la Cristian Diaconescu – legătura cu Rareş Bogdan
Rareş Bogdan şi Denise Rifai, reacţii euforice: „Dragnea, out!" şi „Bravo, PSD!"
Pavelescu: „Dacă nu o revocă pe Kovesi, preşedintele se compromite"
Oana Lovin

Oana Lovin și Codruța Cerva, contraatac ”de coșmar”!

350
Scena politică a coborât în stradă, chiar în mahala – iar reacțiile sunt pe măsura provocărilor! Cele două protestatare, persoane cu studii superioare, nu suportă să foc insultate și promit reacții foarte dure

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Ca și cum nu era suficientă grosolănia comisă împotriva Gabrielei Firea, Nicușor Dan a încercat să scape cu o minciună, afirmând că, da fapt, nu s-a referit la primarul general… ci la Oana Lovin și Codruța Cerva.

”Înțeleg că există diverse interpretări ale mesajului meu de astăzi”, a scris Nicușor Dan, precizând, ”ca să fie totul foarte clar” că nu a folosit ”interpretarea vulgară a cuvântului "panaramă"”.

”Pentru mine, acest cuvânt are interpretarea comună de persoană ridicolă care caută scandalul”, spune Dan, care între timp a citit parțial definiția dintr-un dicționar al argoului. ”Sunt de 20 de ani în spațiul public și nu am folosit niciodată vulgarități”, spune Nicușor Dan.

Și, explică Nicușor Dan, ”persoanele pe care le-am avut în vedere sunt cele două agitatoare care vin și fac zgomot în fața sediului, care au perturbat mai multe evenimente electorale și care sunt invitate constant în prime-time exact la televiziunile care promovează fake news-uri despre mine”.

Modul în care Nicușor Dan a întors-o ”ca la Ploiești” este evident – pentru că, în intervenția originală, el folosește termenul la singular, iar acum spune că e vorba de… două persoane.

Cert este că reacția celor două vizate de calificativul ”panaramă” a venit imediat:

”Nicușor Dan a făcut-o “panaramă” de periferie pe Gabriela Firea, apoi, în loc să-și prezinte scuzele, a cotit-o și a zis că se referea la mine și la Codruta Cerva”, a scris Oana Lovin.

Cunoscuta internaută și protestatară observă o „coincidența naibii”: ”Acum câteva zile doamna Clotilde Armand se revolta că a fost făcută “panaramă” și a catalogat acest fapt drept mizerabil”.

”Sunt curioasă ce părere are acum despre afirmațiile lui Nicușor Dan”, scrie Oana Lovin. ”Iar noi doi Nicușoare, ne mai vedem”, completează Oana Lovin, promițând, printr-un ”haștag” ironic – ”Panaramele ies la vot”.

 

Și Codruța Cerva a reacționat, făcându-i promisiuni ferme lui Nicușor Dan: ”Mno, Nicușor Dan ne-a făcut panarame”.

”Pupă mama pe tine de puișor dar ți-ai dat foc la valiză singurel”, scrie Cerva. ”Nu-i bai dar promit să fiu panaramă cu tine data viitoare. Să simți bine și promit să nu ne uiți niciodată. Și noaptea când o să ne visezi, să te trezești speriat, că ai avut un coșmar. Promit Plicușoare”.

De precizat că, spre deosebire de unii protestatari de profesie din zona #REZIST, folosiți de PNL și USR contra PSD, cele două protestatare au studii superioare – Oana Lovin urmând Facultatea de Sociologie la Universitatea București, iar Codruța Cerva, Dreptul.

Încă o dovadă că insultele aduse lor sunt nu numai gratuite, dar dovedesc și ipocrizie față de atitudinea civică. În schimb, ar fi interesant de văzut cât de corect este modul prin care unii lideri PNL au obținut titluri universitare, dar și care este realitatea trecutului lor de ”oameni de afaceri”. De exemplu, un caz demn de cercetat este Tănase Stamule, personaj despre care vom mai vorbi.

350
Tagurile:
Oana Lovin
Tematic
Oana Lovin a dat cu plăcuța suedeză în Iohannis - Au intervenit jandarmii!
Nou: Imagini video cu reținerea Oanei Lovin – proba abuzului

Загрузка...
Dana Budeanu

Dana Budeanu revine, RĂSPUNS care îl face praf pe Nicușor!

305
Nu numai o lecție – dar și o întrebare de final, cu un răspuns care ar putea avea un impact mai mare decât celebrele dezvăluiri

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. Devenită reprezentativă – chiar iconică! - pentru atitudinea directă, fără menajamente, a societății civile, criticul de modă Dan Budeanu reacționează fulminant la grosolănia lui Nicușor Dan, dându-i o adevărată lecție prin care îl face praf pe controversatul personaj.

”Cine e PANARAMA, domnule Nicușor Dan? Gabriela Firea? Așa vorbiți ca bărbat despre un contracandidat? Așa-i explicați fetiței dumneavoastră?”, scrie Dana Budeanu.

Și este doar începutul – pentru că Dana Budeanu subliniază caracterul misogin, discriminator al expresiei aruncate de Nicușor Dan – chiar dacă ținta ar fi o altă femeie, așa cum a încercat să se justifice personajul, făcând de data asta aluzie la protestatarele Oana Lovin și Codruța Cerva.

”PANARAMA? De ce? Știți ce înseamnă? Chiar dacă... Este inadmisibilă o asemenea declarație profund MISOGINĂ, de cea mai joasă speță, demnă doar de cei pe care îi frecventați, pentru care toate femeile sunt niște PANARAME!”, scrie Dana Budeanu, replicând ferm: ”NU SUNT!”.

Și de aici începe lecția pentru candidatul Nicușor Dan, ca și pentru cei care au întârziat cu educația sau cu dezvoltarea (concepțiilor despre viață și societate).

”Femeile nasc, cresc copii care se fac mari așa ca dumneavoastră, care mai apoi le jignesc și fac în toate felurile”, scrie Dana Budeanu. ”Femeile conduc lumea!  Altfel aceasta ar rămâne pe mâna unora ca dumneavoastră, a unor MISOGINI, a unor IMPOSTORI, care în spatele unor imagini poleite de banii unor infractori sunt de fapt niște IPOCRIȚI!”.

Iar Dana Budeanu îi revarsă mânia asupra lui Nicușor Dan, aruncându-i în față adevărul – și care îi e, de fapt, locul!

”Sunteți un IPOCRIT, care dați interviuri pozând în marele familist, tată de fată, pe care o miză derizorie, așa cum este cea electorală, reușește să-l scoată din dumneavoastră pe cel care sunteți cu adevărat: un BĂIEȚEL (bărbații nu fac asta) pentru care femeile sunt panarame, care ar trebui să stea la periferie!

În final, Dana Budeanu pune o întrebare cheie, ”în stilu-mi caracteristic”:

”Ce FEMEIE votează cu Nicușor Dan? Astăzi vă răspund eu: NICIUNA!”, scrie Dana Budeanu.

Un singur comentariu: este o postare care, ca impact, ar putea fi mai de impact chiar decât dezvăluirile Danei Budeanu care au făcut subiectul zilei de ceva timp încoace.

305
Tagurile:
Nicușor Dan, Dana Budeanu

Загрузка...
Elena Udrea

Elena Udrea, dosarul care aruncă PNL în aer

0
Din nou, Elena Udrea este singura din partid acuzată – dar banii au folosiți prin persoane și mecanisme de partid, așa cum scot în evidență și procurorii… care se opresc la un punct. Deocamdată

BUCUREȘTI, 22 sept – Sputnik. După cum s-a anunțat, Elena Udrea este astăzi la Curtea de Apel București în dosarul în care este judecată pentru instigare la luare de mită şi spălare de bani în legătură cu finanţarea campaniei electorale de la alegerile prezidenţiale din 2009.

Respectivul dosar este la fond, deci până la eventuala sentință definitivă mai poate trece mult timp, ba chiar s-ar putea ajunge și la prescripție. Reamintim că DNA a trimis-o în instanță pe  Elena Udrea în 2017, dar și pe (notarul) Ioana Băsescu şi pe jurnalistul Dan Andronic.

Complicația dosarului este că acesta vizează finanţarea campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, în speță bani care au ajuns la PDL, actual PNL, după cum declară chiar Elena Udrea.

Mai mult, conform unei declarații recente a Elenei Udrea după acordul procurorilor cu Radu Budeanu, nici un  ban nu ar fi trecut pe la ea, deci eventual au ajuns pe la cei care se ocupau de finanțări, trezorerie, organizația oamenilor de afaceri PDL etc. Sigur, acolo de vorba de alegerile din 2012, dar procedura era, probabil, aceeași.

Să ne amintim ce spunea Elena Udrea: ”Cum explica procurorii faptul că, contabila lui Buzăianu declara că i-a înmânat lui Budeanu o geantă cu 2,5 milioane de euro, pe care acesta spune că nu i-a numărat și că i-a dat-o direct lui Topoliceanu (…) Topoliceanu declara și ea ca s-a trezit la partid cu o geantă cu bani de la Budeanu, adusă de el sau de altcineva, nu își amintește, în care erau 3,8 milioane de dolari!”.

Și, spune Udrea, ”Cât timp este evident că toată lumea minte, de ce să îi cred eu pe cuvânt că, așa au stat lucrurile chiar au venit banii ăștia la partid???”.

Mai mult, Elena Udrea observă un fapt interesant și… revoltător – ”Toți cei care au pus mana pe bani sunt salvați de procurori (…) EU FIIND SINGURA PERSOANĂ CARE NICI MĂCAR NU A VĂZUT BANII (…) conform chiar denunțului făcut de Topoliceanu, ea a primit geanta, eu nu am văzut banii, ea i-a cheltuit la partid în campania pentru alegerile locale din 2012!”. 

Așa cum precizam, în acel dosar e vorba de alegerile din 2012, aici vorba de 2009. În acest dosar, instanța are de judecat cazul în care Elena Udrea e cap de afiș, dar și fiica președintelui, Ioana Băsescu, e acuzată că, în calitate de notar public, a  instigat la delapidare şi instigare la spălarea banilor, iar consultatul politic și ziaristul Dan Andronic - de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Tot în dosar mai sunt judecaţi Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal.

Concret, procurorii susțin că, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, ”au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală, care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campanie”.

”Legătura dintre persoanele care obţineau banii pe cale nelegală şi prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidaţi şi, din această poziţie, coordona atât achiziţiile de servicii de campanie, cât şi persoanele care au acţionat ca intermediari pentru plăţile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societăţile prestatoare”, scrie DNA.

Procurorii acuză că ”remiterea foloaselor infracţionale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afişe, reclame publicate în mass-media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole şi prestarea de servicii de consultanţă”.

Revin la ce menționam – banii nu au fost folosiți de Udrea singură, ci de un întreg mecanism format din oameni și firma de partid,  care acum se regăsesc în PNL. Și pe care NU îi deranjează nimeni deocamdată. Până când Elena Udrea va începe de vorbească și să acuze.

Iar dosarul poate arunca PNL în aer, pentru că unii dintre cei implicați ocupă funcții în Executiv, în Parlament sau chiar și în Parlamentul European.

Așa cum spuneam, mai e timp. Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani închisoare în dosarul ”Gala Bute”, pedeapsa fiind anulată în urma deciziei CCR privind nelegalitatea alcătuirii completurilor ce la ÎCCJ.

0
Tagurile:
PNL, Elena Udrea

Загрузка...