Margarita Simonyan

Redactorul-șef Sputnik, despre arestarea lui Assange: Victoria ipocriziei

738
(reînnoit 16:37 11.04.2019)
Redactorul-șef al Sputnik și RT, Margarita Simonyan, a comentat arestarea fondatorului WikiLeaks, Julian Assange.

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik. Redactorul-șef al Sputnik și RT, postul pentru care fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a realizat o emisiune de autor, Margarita Simonyan, a comentat arestarea acestuia de către poliția britanică, în canalul său Telegram.

„Am făcut cunoștință cu Assange acum opt ani. Pe atunci locuia în casa prietenului lui, într-un sat mic din suburbia Londrei, cu brățară la picior. Nu accepta să vorbească în nicio încăpere unde există pereți, pe niciun subiect în afară de vreme. Credeam că exagerează. Atunci toți credeau așa.

Însă el insista și lăsând telefoanele acasă, ne plimbam prin pădurea care era atât de curată, încât aveai senzația că ai putea fi ascultat și aici. Assange povestea cum este organizată lumea. Mai exact, cum funcționează ipocrizia mondială. Cu mult timp până am început să avem suspiciuni, ne explica cum Google sau Twitter există doar pentru a a) Urmări pe toți, b) Dirija sentimentele mulțimilor.

Big Brother, una din cele mai monstruoase distopii, iată a venit deja, e în fiecare zi cu noi, e în buzunarul nostru, iar noi ne bucurăm că ne-a făcut viața atât de comodă și interesantă.

Am convenit cu Assange să realizeze o emisiune de autor la RT și el a reușit să facă câteva ediții excepționale. Astăzi le vom repeta. Înțelegând că ipocrizia mondială va găsi pentru ce să-l cotonogească sau chiar să-l omoare, Assange a cerut azil în ambasada Ecuadorului.

Desigur, ar fi trebui s-o facă la ambasada noastră. Ar fi trăit acum precum Snowden, ar fi călătorit la Soci, ar fi comunicat liber cu oricine. L-aș fi învățat să fiarbă raci. Totuși, el nu s-a sfătuit, iar mai târziu nu mai putea fi scos din ambasada Ecuadorului – l-ar fi înhățat imediat, așa cum l-au înhățat azi.

A petrecut aproape șapte ani în această ambasadă fără a vedea lumina soarelui, fără a ieșit la aer liber, fără a comunica liber. În ultimul timp, a fost lipsit de internet și vizitatori.

L-am vizitat de câteva ori la ambasadă. E un simplu apartament vizavi de gălăgiosul „Harrods”, înconjurat zi și noapte de bravi polițiști.

Nu mai puteam vorbi deschis acolo, totuși, discutat despre viață, despre lume și despre soarta lui.

- Le ce îți trebuie toate astea?, l-am întrebat eu. Ți-ai pus viața pe altar, pentru ce?

- Pur și simplu, urăsc minciuna. Urăsc când sunt mințit, a spus Assange.

Ce îl așteaptă acum? Zeci de ani prin închisori? Pedeapsa cu moarta în unul din Statele care reprezintă o sursă de inspirație pentru democrația din lume?

Era pregătit de orice.

Astăzi a învins ipocrizia mondială”, a scris Margarita Simonyan.

738
Tagurile:
Sputnik, Agenția Sputnik, Julian Assange, Margarita Simonyan
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (34)
Tematic
Contul Twitter al Julian Assange nu mai funcționează
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat - poliția britanică
Julian Assange: Iată ce riscă copiii tăi dacă le tapezi numele și fotografiile pe Facebook
Declarație din Duma de Stat: Trebuie să-l apărăm pe Assange
Snowden, despre arestul lui Assange: Un moment sumbru pentru libertatea presei
Assange a fost arestat „în legătură cu o cerere de extrădare din partea SUA” - avocat
Momentul arestării lui Julian Assange la ambasada Ecuadorului din Londra
Mama lui Assange a comentat arestul fiului ei
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

522
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

522
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

290
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

290
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Raed Arafat

An școlar 2020-2021: Arafat anunță noi reguli pentru părinți

0
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență anunță noi reguli pentru părinți, cu o lună înainte de deschiderea noului an școlar. Anunțul lui Arafat vine după declarațiile președintelui Iohannis legate de noul an școlar.

© Sputnik / Евгений Епанчинцев
BUCUREȘTI, 8 aug – Sputnik. Anul școlar 2020-2021 va debuta sub semnul incertitudinii și al condițiilor speciale, generate de pandemia de coronavirus.

Și aceasta pentru că, la momentul de față, nimeni nu poate spune cu exactitate cum se vor desfășura cursurile sau dacă va fi angajat personal suplimentar în unitățile de învățământ pentru a permite acea distanțare fizică și reducerea numărului de elevi în clase.

Raed Arafat, președintele Departamentului pentru Situații de Urgență, vine cu informații noi pentru părinți. Acesta precizează că și copiii pot transmite ușor noul coronavirus, iar rolul părinților în această situație este unul extrem de important. Părinții trebuie, așadar, să acorde o atenție mărită stării de sănătate a propriului copil.

De asemenea, în cazul în care un copil are simptome specifice coronavirusului, cum ar fi febră sau tuse, părinții sunt obligați să îl țină acasă.

Prin această decizie se va evita contaminarea altor elevi, iar personalul de la școală va ști ce reguli trebuie să aplice în cadrul grupului școlar respectiv, notează capital.ro.

”Dacă vezi că copilul are ceva simptome acasă nu-l lași să se ducă la școală și, bineînțeles, să colaborezi cu personalul de la școală ca să poți aplica regulile care sunt recomandate”, a declarat Arafat.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0

Загрузка...