Primirea Prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, domnul Frans Timmermans

O certitudine: suntem călcați în picioare de Bruxelles… și ne place!

757
Românii au chemat ocupantul, cum pe vremuri chemau imperiile ”în ajutor”, chiar dacă știau că asta va însemna ocuparea țării - sar însemna și moartea vecinului și a caprei sale, ceea ce conta mai mult – și contează și acum!

Motto: ”Credeți că noi am fi fericiți ca o altă țară să intervină în ceea ce se întâmplă în Israel? Sigur că nu!”

David Saranga, ambasadorul Israelului în România

Am fost unul dintre cei doi deputați care NU au votat ”DA” pentru Tratatul cu Uniunea Europeană. Nu am votat ”Contra”, ci m-am abținut. Asta pentru că nu consideram UE ca fiind ceva rău, ci profund greșită mi se părea atitudinea liderilor români – imprimată ulterior majorității populației. O atitudine care se traducea printr-un singur cuvânt: cedare pe toată linia. În plus, o totală necunoaștere a propriilor interese.

Adică noi intram în Uniunea Europeană, fără să știm ce vrem – și deciși să ne supunem total ”marilor frați”. Altfel spus, ne-am aruncat legați la ochi în cușca lupilor mereu flămânzi. Nu exagerez, cam așa sunt ”partenerii” noștri – și, cu câteva excepții, acești parteneri nu sunt statele, ci mari companii aflate în spatele grupurilor politice europene. Așa se joacă acest… joc.

Să fim bine înțeleși – nu sunt un partizan al ieșirii din Uniunea Europeană, cel puțin până când nu sunt epuizate metodele firești: adică impunerea României ca un egal al celorlalți, așa cum sună principiul fundamental al UE – și impunerea intereselor românilor, așa cum ar trebui să sune principiul fundamental al conducătorilor României. Dar, stând strâmb și judecând drept – este posibilă realizarea acestor obiective? Cel mai optimist răspuns ar fi ”Poate, nu știu…”, iar cel mai realist… este cel pesimist – ”Nici pomeneală!”.

De fapt, conducătorii români, cu mici excepții – și acelea mai mult declarative! – sunt total supuși Bruxelles-ului și Washingtonului. Și e firesc, pentru că preluarea României s-a făcut pe toate căile, inclusiv prin plasarea în fruntea instituțiilor de forță a unor personaje aflate în rețeaua serviciilor occidentale, dar și prin ridicarea la nivelul conducerii politice a unor indivizi cu probleme la dosar, deci manevrabili, obedienți la comenzile și stimulii potriviți.

Dar, mai grav, s-a realizat o contaminare în masă, ceea ce face ca un număr considerabil de români – simpli cetățeni - să solicite conducătorilor ”supunere totală” față de Occident!

Recent, am consemnat două incidente semnificative în acest sens.  Primul incident ar fi declarația de intenție a unui purtător de mesaj al PNL, mă rog, a grupării care poartă acest nume fără a avea vreo legătură nici cu ideea de ”național”, nici cu spiritul partidului istoric – cu toate păcatele acestui de-mult-răposat.  Răzvan Prișcă, tânărul și tupeistul ”liberal” a spus fără nicio remușcare: ”Tema care eu cred că ar fi important să fie supusă întrebării publice (șa Referendum) este dacă poporul român este de acord ca, de acum încolo, orice fel de reformă, modificări ale întregii arhitecturi judiciare să se facă doar luând în calcul recomandările partenerilor noştri, la care noi am acceptat voluntar, cu sacrificii financiare să aderăm!”.

Cu alte cuvinte, nicio decizie importantă să nu fie luată fără a cere ”recomandările” SUA! A fost firească reacția lui Dan Chitic. ”Adică să acceptăm statutul de colonii”, a izbucnit cunoscutul avocat, ”Văd că se supune la vot felul în care urmează să se judece ţara asta”.

Deci, aceasta e lovitura pe care ar propune-o președintele Iohannis și PNL – supunerea deciziei interne față de voința UE și SUA! Adică exact ce a anunțat Timmermans! Și, nota bene, e chiar în tonul protestatarilor #REZIST – care, de exemplu, cer cu insistență ca orice decizie per Justiție să poate ”viză” de afară!

Al doilea incident (nu îl pot numi altfel) a fost dezvăluirea lui Cornel Dinu, marele sportiv și om de cultură – care a povestit un dialog cu actualul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani. Povestirea se referă la anul 2005, când italianul, la acea vreme vicepreședinte al Partidului Popular European, vizita Bucureștiul. ”Ne gândim ce face cu voi”, ar fi spus Tajani și ”vorbind foarte plastic, pentru că era un tip cu șarm”, povestește Dinu, ”mi-a spus ”gândiți-vă că fiecare țară din asta nepregătită care ați intrat pentru că aveam nevoie de piețe de desfacere, vă lăsăm să fierbeți în oalele voastre proprii și punem la fiecare oală câte doi jandarmi - cine ridică capul… suportă consecințele””.

Cum adică ”punem jandarmi”?! – a întrebat uimit Răzvan Dumitrescu, realizatorul emisiunii în care Dinu a povestit. ”Jandarmii sunt de afară – sau sunt de-ai noștri?”, a cerut detalii jurnalistul. ”Jandarm e Timmermans, e Kovesi... ăștia sunt jandarmii, din păcate…”, a răspuns Dinu. ”Mai mult decât atât – (europenii) cunoșteau natura noastră omenească, a românilor – și ne-a spus, cu voi e mai simplu, nu mai e nevoie de jandarmi, voi vă omorâți între voi”, a completat Cornel Dinu. ”Și iată ce se întâmplă în România de azi, ne omorâm între noi”, a conchis marele om de sport.

Și chiar asta facem – ne omorâm între noi – iar unii dintre noi îi aplaudă pe străinii care îi omoară pe români!

Iar zilele trecute am avut o probă incontestabilă că puterile occidentale sunt convinse că ne pot călca în picioare cum vor. Declarația lui Timmermans este edificatoare:

”Cetățenii europeni cer Comisiei să adopte legislații generale care să permită verificarea obiectivă a aplicării practice a dispozițiilor naționale privind statul de drept pentru a consolida încrederea reciprocă între statele membre și pentru a facilita implementarea dispozițiilor articolului 7 din Tratat privind posibila încălcare a valorilor UE!”

Adică să intervină peste ceea ce decid țările în cauză în domenii pe care Comisia le consideră ca fiind ”Statul de drept”! Dar și să pedepsească prin celebrul Articol 7! Adică gata, se pune în practică ”Legea Coloniei” – fiindcă așa ar trebui numită această lege sau pachet de legi!

Cu câteva zile mai devreme, Manfred Weber, principalul candidat al popularilor europeni la președinția Comisie Europene, a amenințat pur și simplu România, coaliția de guvernământ, dar și pe procurorii care se ocupă de anchetarea Codruței Kovesi:  

”Dacă procedurile judiciare împotriva doamnei Kovesi nu sunt anulate, vom cere o dezbatere în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, apelăm urgent la PES (socialiștii europeni)  și ALDE (grupul european) să vorbească împotriva partidelor lor surori din guvernul român”.

Din acest mesaj rezultă clar că Weber s-ar face vinovat de un cumul de infracțiuni grave: încercarea de împiedicare și întrerupere a unei anchete a justiției române, dar și șantaj. Dar cine să-l acuze?!... După cum se poate citi, Weber cere întreruperea unei demers legal  - pe care-l recunoaște ca atare, nu spune că e ”ilegal”! -  iar pentru aceasta face un dublu șantaj, amenințare la adresa României, precum și a partidelor din Coaliția de guvernământ.

Mai mult, Weber consideră ”ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi” ca fiind un ”total inacceptabilă în Europa”. Înțelegeți? Vine ”europeanul” și le spune românilor, cu alte cuvinte  - ”voi nu aveți voie să faceți anchete sau justiție decât cum și dacă vrem noi, dacă nu declanșă, furtuna politică împotriva voastră!”… Tupeu, sau ce?! 

”Românii vor dori ca în țara lor să fie Președinte unul care va fi FERM ori de câte ori se va trezi câte un precar intelectual ca Weber să ne dea nouă ordine și ultimatumuri...”, scrie Liviu Pleșoianu… ceea ce e frumos, dar tare îmi e că se amăgește!

Românii din opoziție l-au chemat pe Weber aici, ei au chemat ocupantul, cum pe vremuri românii chemau imperiile ”în ajutor”, chiar dacă știau că asta va însemna ocuparea țării! Dar însemna și moartea vecinului și a caprei sale, ceea ce conta mai mult pentru români – și contează și acum!

Asta a fost România atunci când nu a avut conducători, ci spoliatori – și asta e și acum, când are în conducere prea mulți trădători, incapabili și oameni ai străinătății.

Mă uitam uimit cum un stat puternic și demn ne dă o lecție pe care noi nu o înțelegem: ”Israel consideră că România este o țară suverană, este o democrație și aveți toate instituțiile democratice – de ce să criticăm sau să intervenim în problemele interne ale României? Să ne gândim altfel – credeți că noi am fi fericiți ca România sau o altă țară să intervină în ceea ce se întâmplă în Israel? Sigur că nu!”

Am reprodus declarația de acum câteva zile a ambasadorului israelian David Saranga – care nu e român de origine, dar a avut buna voință de a învăța perfect româna – și care încearcă să ne dea o lecție: fiți demni, nu lăsați străinătatea să vă călărească! E lecția Israelului – place sau nu place, dar e singura lecție bună!

Poate e cazul să fim și noi evrei din când în când, cel puțin la capitolul inteligență, voință, demnitate și determinare – și mai ales să știm ce vrem și să fim uniți în fața străinilor, așa cum sunt evreii.

Dragoș Dumitriu este jurnalist și realizator TV, fost deputat naționalist și conservator în Parlamentul României, promotor al analizei sistemice.

757
Tagurile:
Colonie, România, Frans Timmermans
Tematic
Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!
Dăncilă, tranșant: Ambasadorii nu fac agenda prim-ministrului
Dăncilă acuză oficialii europeni: „ne cer să oprim anchete penale”
Un lider al PPE îi cere lui Timmermans să acționeze împotriva PSD România
Toader îl pune la punct pe Timmermans: „această ingerință nu e permisă”
Vizita oficială a Președintelui Republicii Polone, Andrzej Duda, în România

Scopul formatului NATO București 9, o acțiune anti-europeană?

281
Analistul politic polonez Mateusz Piskorski a analizat pentru Sputnik România recentul Summit București 9 la care gazde au fost președintele României și președintele Poloniei.

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Analistul Mateusz Piskorski, specialist în geopolitică, a declarat pentru Sputnik România că Summit-ul București 9, ca și alte idei de integrare ale așa numitor noi state membre ale UE, reprezintă un concept care nu are nimic de a face cu interesele comune ale regiunii Europei Centrale.

”Nu este un proiect constructiv, creativ, ducând spre țeluri comune, ci mai degrabă o idee străină, destul de destructivă și direcționată în mod deschis împotriva a trei jucători: Rusia, China și chiar Uniunea Europeană”, mai spune Piskorski.

Baza anti-rusească a formatului București 9

El explică faptul că motivația principală de a crea formatul București 9 în anul 2015 era să fie creată o bază de cooperare între statele NATO din Centrul și Estul Europei. Această cooperare, totuși, era menită să fie bazată pe ideea ”amenințării rusești”. Cele mai multe dintre aceste țări percepeau Moscova ca o sursă de destabilizare în regiune, iar membrii de vârf ai blocului (Polonia, România, Lituania, Letonia și Estonia) erau în mod deschis ostile, din diferite motive, față de Federația Rusă, își continuă Piskorski analiza.

”Ideea de bază era să se creeze o avangardă anti-Rusia a statelor membre din NATO și UE  ca să fie prevenit dialogul între Europa continentală și Rusia. Acest lucru a devenit destul de clar din 2008”, consideră analistul polonez care amintește că în acel an, tot în București, la summit-ul NATO, practic același grup de țări a început să facă lobby pentru o expansiune a Alianței Nord Atlantice în spațiul ex-sovietic, încercând să lanseze o procedură oficială de aderare pentru Ucraina și Georgia.

Doar prin votul de veto al țărilor europene majore, Germania și Franța, statele respective au eșuat în a-și promova ideea, dar dezbaterea despre posibilitatea extinderii NATO l-a îndemnat pe președintele de atunci al Georgiei, Mikhail Saakashvili, să înceapă un conflict armat în Osetia de Sud, cu finalul și consecințele sale tragice pentru Georgia, amintește Piskorski.

”Un proces similar are loc acum, când vine vorba de aspirațiile atlantice ale Ucrainei. Formatul București 9 joacă un rol activ în acest scenariu, și probabil vom fi martorii evoluțiilor sale ulterioare la summit-ul NATO din această vară”, mai atrage el atenția.

B9, o alianță împotriva Chinei

Analistul polonez continuă observând că cel de-al doilea scop al formatului București 9 este să prevină orice formă de cooperare între Europa și China.

”Am fost deja martorii încercărilor de a bloca o cooperare între România, Cehia și China, atunci când a fost vorba de proiectele de energie nucleară. În Polonia, proiectul logistic uriaș din centrul țării a fost respins de guvernul pro-SUA, în ciuda faptului că partea chineză era gata să investească sume imense de bani în infrastructură”, relatează Piskorski.

El spune că procese similare au loc în toate țările menționate, pe măsură ce se desfășoară lupta corporațiilor americane cu giganții Chinei, precum Huawei.

În plus, mai arată el, țările din formatul București 9, sunt gata să se opună oricăror idei de parteneriat economic între China și Europa, în ciuda faptului că asemenea proiecte sunt susținute de Germania, Austria și alte state.

București 9, o idee anti-europeană

În cele din urmă, dar nu pe ultimul loc, formarea unui bloc pro-atlantic care să susțină SUA la modul extrem este pur și simplu o idee anti-europeană. Conceput să prevină orice formă de emancipare europeană, formatul București 9, probabil nu întâmplător, și-a organizat întâlnirea cu Joe Biden și cu Anthony Blinken la doar câteva zile după lansarea unei noi dezbateri despre politica de securitate și de apărare comună europeană, observă judicios Piskorski.

De unde, analistul polonez observă că ”întoarcerea Statelor Unite” în Europa, anunțată de administrația lui Biden, ar fi imposibilă dacă Europa însăși ar încerca să își construiască propria statură politică și militară de jucător geopolitic suveran.

”Ar trebui de asemenea să ne amintim că doctrina americană a ”Noii Europe”, folosită ca un cal troian pe continent, a fost folosită din momentul în care au aderat la UE țările din Centrul și Estul Europei”, precizează Piskorski.

În consecință, București 9 este doar un alt nume pentru un concept relativ vechi, atenționează analistul. ”Ca să nu mai spunem că nu are nimic de a face cu interesul național și cu adevărata cooperare bazată pe dialog în regiune”, mai arată el.

Iar concluzia este dramatică: București 9 este doar o altă denumire pentru politica expansionistă americană, de tipul ”divide et impera” și care a fost acum reînviată de ”vulturii” lui Biden.

281
Tagurile:
Andrzej Duda, Klaus Iohannis

Загрузка...
Mirel Palada

Mirel Palada: ”Următorul președinte al României este Laura Codruța Kövesi”

1403
Cunoscutul sociolog antisistem, care a dat cele mai corecte prognoze și rezultate, face scurtă analiză a potențialilor candidați la președinția României în contextul siajului extern în care se află fiecare

BUCUREȘTI, 17 mai – Sputnik. Un jucător a reintrat pe piața mass media – și face pas cu pas… deocamdată către interesul publicului. Și nu orice public, ci unul cu pondere în zona politică, implicit electorală. Este vorba de Cozmin Gușă.

Controversatul politician, consilier politic și geostrateg transformă nou lansatul Radio Gold FM într-o tribună a dialogurilor de excepție, pe care, la emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, Cozmin le conduce inteligent, cu simțul său de ”animal politic” și cu vasta sa experiență în presă și politică.

Un excelent dialog l-a avut cu Mirel Palada, cunoscutul și originalul sociolog antisistem. Altfel spus, cu specialistul care a dat cele mai corecte prognoze și rezultate, chiar și primele date care dezvăluiau ceea ce nimeni nu credea – intrarea AUR în Parlament, chiar cu un scor substanțial.

De data asta, Cozmin Gușă și Mirel Palada au o discuție pe mai multe planuri – politică internațională, teorii despre pandemie, politică internă etc. – totul legat de România și… invers, într-o conexiune internațională de care (ceea ce se petrece în) țara noastră nu se poate desprinde.

Pe scurt, dialogul este excepțional și merită citit – dar am decis să mă opresc acum doar asupra unui singur punct – o scurtă analiză despre cine are șanse să se impună la prezidențialele de peste 3 ani.

Cozmin Gușă a împins discuția plecând de la ipoteza Mircea Geoană versus varianta franceză, cu Dacian Cioloș.

Despre Cioloș, Gușă spune ironic că ”s-a topit destul de bine în România” după ce au apărut pozele cu el și controversatul ”guru” Bivolaru – în care cei doi seamănă perfect.

”Când a apărut cu asta n-au avut altceva de făcut dușmanii săi decât să-l arate cu mâna: „Uitați-vă la ăsta este chiar guru Bivolaru în miniatură, și mai tânăr””, spune Gușă, care trece însă la chestiunea serioasă – situația lui Macron, cel care îl sprijină pe Cioloș. 

Mirel Palada confirmă – ”Este clar că Cioloș a venit în siajul lui Macron și este un personaj care nu are autonomie decizională și, în consecință, dacă stăpânul lui pierde, se va dezumfla și el puternic în România - nu este să zici că are o viață a lui proprie și personală și că poate să mai supraviețuiască în cazul în care stăpânul dispare”.

Dar, atenție, față de soluțiile Geoană și Cioloș, Palada este convins că prioritatea o deține… Laura Kovesi!

”Eu continui să cred că principalul nume, principala șansă în România să devină următorul președinte al României este Laura Codruța Kövesi”, spune Palada, recunoscând că ”Este un scenariu absolut oribil pentru mulți, un scenariu absolut entuziast pentru alții, depinde de care parte a patului politicii ești”.

Dar, subliniază Palada – ”tare mă tem că în anul grație 2021 vorbim prea mult despre Cioloș, despre Barna, și despre Boc, și despre Geoană, și prea puțin despre Kövesi”.

”Din felul în care a fost construită profesional e din ce în ce mai plauzibil, mai probabil ca ea să fie construită pentru a fi următorul președinte al României”, conchide Mirel Palada.

Și Cozmin Gușă confirmă că are aceleași semnale. ”Sunt în acord cu ipoteza ta și mai fac practic doar o completare spunând așa: dacă partida corporatistă va rămâne la putere în regiunea noastră, Kovesi este candidatul principal”.

Dar… geopoliticianul vede și o posibilitate ca previziunea să nu se îndeplinească.

”Dacă partida de tip corporatist se va topi și o axă Berlin-Moscova până în 2024 va deveni relevantă și-n România, după cum este în Moldova și în toate țările postsovietice din jur, atunci s-ar putea să vină alt candidat decât Laura Codruța Kovesi”, spune Gușă, admițând în că în rest, e așa cum zice Mirel Palada.
1403
Tagurile:
Laura Codruţa Kovesi, Mirel Palada

Загрузка...
Геннадий Григорьевич Онищенко

Laboratorul biologic al SUA în Moldova provoacă îngrijorarea Moscovei - Onișcenko

87
Laboratoarele științifice controlate de Pentagon, situate în mai multe țări din CSI și în Georgia, provoacă îngrijorări serioase Moscovei oficiale.

CHIȘINĂU, 17 mai - Sputnik, Nikita Ciukunov. Rusia se teme că armele biologice sunt dezvoltate în aceste centre sub masca studierii infecțiilor periculoase. Fostul șef al Rospotrebnadzor, deputatul Dumei de Stat, epidemiologul Genadii Onishchenko explică, într-un interviu pentru Sputnik, cum funcționează astfel de instituții.

Arme necontrolate

Până în prezent, armele biologice rămân cel mai puțin controlat tip de arme de distrugere în masă. Supravegherea formală a acestuia este asigurată de Convenția privind interzicerea armelor biologice și toxice (BTWC), adoptată în 1972, a menționat Gennady Onișcenko. Potrivit acestuia, în anii 1990, țările care au semnat acest document au dezvoltat un mecanism de monitorizare a respectării prevederilor conceptului. Cu toate acestea, ratificarea sa a fost blocată prin eforturile părții americane.

Lipsa unei supravegheri stricte a dus la apariția unor laboratoare biologice americane pe teritoriul republicilor fostei URSS, ale căror activități sunt finanțate de Departamentul Apărării al SUA. Astfel de facilități funcționează acum în Azerbaidjan, Armenia, Georgia, Kazahstan, Moldova, Uzbekistan și Ucraina.

„În aceste laboratoare activează microbiologi militari cu o calificare foarte înaltă. Desigur, ei nu dezvoltă ceva conceput pentru a proteja copiii georgieni sau azeri. Aceștia sunt angajați în studiul focarelor virale naturale și exportul de tulpini. Sarcina lor este simplă - să producă tulpini virulente (extrem de infecțioase - Sputnik) care ar putea fi luate cu ușurință ca locale", subliniază specialistul.

Pentru Rusia o îngrijorare deosebit de gravă este, potrivit lui Genadi Onișcenko, Laboratorul Central de Referință situat lângă Almatî, Kazahstan. Această instituție este echipată cu cele mai moderne echipamente și face parte din rețeaua științifică a Pentagonului din Asia Centrală.

„Laboratorul este foarte puternic, cu cel mai înalt nivel de protecție. Acolo sunt dezvoltate rețete biologice militare. Acesta nu are nicio legătură cu asistența medicală civilă din Kazahstan. Statele Unite, practic, nu ascund faptul că desfășoară un program biologic activ pe teritoriul Kazahstanului”, notează fostul șef al Rospotrebnadzor.

Infecții catastrofale

În realitățile moderne, armele biologice devin unul dintre instrumentele principale ale războiului „hibrid”, spune Genadii Onișcenko. Pandemia de coronavirus a arătat în mod clar daunele pe care le poate provoca o infecție.

„Ne-am convins că virușii sunt eficienți în ceea ce privește crearea psihozei de masă, destabilizarea situației politice și prăbușirea economiilor. Coronavirusul a cauzat mai multe daune economiei globale decât orice război”, a spus epidemiologul.

În același timp, acum este imposibil să se demonstreze originea artificială a virusului datorită controlului incomplet asupra activității laboratoarelor biologice. Verificatorilor li se arată doar ceea ce „pot vedea”, conchide el.

„Uneori, specialiștii georgieni sunt îmbrăcați în costume și aceștia merg la aceste laboratoare. Dar chiar în „inima”, în cele mai secrete locuri - nu le este permis. Ce tip de cercetare se desfășoară acolo - nimeni nu știe, pentru că aceasta este cercetare militară”, rezumă vorbitorul.

Neliniștea Moscovei

În aprilie a anului trecut, Maria Zaharova, reprezentant oficial al Ministerului de Externe rus, a făcut o declarație dură împotriva laboratoarelor biologice americane.

Ea a admis că dezvoltarea acestor agenți patogeni ai bolilor periculoase în scopuri militare poate fi efectuată la aceste facilități. Ca exemplu, Zaharova a dat Centrul Richard Lugar din Georgia.

"Nu se poate exclude faptul că în astfel de laboratoare, americanii lucrează la crearea și modificarea diferiților agenți cauzali ai bolilor periculoase, inclusiv în scopuri militare", a spus atunci purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe rus.

Mai târziu, în aprilie 2021, Nicolai Patrușev, secretar al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a exprimat o opinie similară într-un interviu acordat ziarului Kommersant.

„Vă invit să acordați atenție faptului că în lume, numărul laboratoarelor biologice aflate sub controlul SUA crește ca pe drojdie. Și printr-o coincidență ciudată - în special la granițele rusă și chineză”, a spus el.

Secretarul Consiliului de Securitate a mai adăugat că focarele de boli necaracteristice pentru această zonă sunt depistate cu o anumită regularitate în zonele adiacente „stațiilor sanitare și epidemiologice pașnice”.

87
Tagurile:
CSI, Moscova, SUA

Загрузка...