Discursul premierului Viorica Dăncilă la dezbaterea în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului asupra Moțiunii de cenzură

Viorica Dăncilă, palmă în direct pentru Iohannis - în fața tuturora!

6344
Viorica Dăncilă: ”Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care astăzi se așteptau la o ședință solemnă dedicată acestui eveniment major!”

BUCUREȘTI, 2 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Atac fără menajamente al președintelui Iohannis la adresa PSD și a Guvernului chiar la ședința solemnă dedicată NATO.

”Guvernarea PSD a devenit sinonimă cu incapacitatea administrativă și diletantismul vulnerabilizează România. PSD eșuează să se ridice la importanța acestui moment strategic. PSD a pus Armata României într-o situație delicată din rațiuni politicianiste. Această guvernare eșuată reprezintă un risc pentru țară”.

Acestea sunt doar câteva dintre atacurile lui Iohannis, într-un moment nepotrivit, fiind o ședință solemnă, de față fiind tot corpul diplomatic acreditat în România.

Un discurs care, de fapt, a fost o ”golăneală” perfectă pentru golăneala de rang superior care se numește NATO.

În replică, Liviu Dragnea a evocat meritele principale ale marelui absent la manifestare, Adrian Năstase – acoperind ”indicația strategică” printr-o ”eroare impardonabilă” a celor de la protocol. Să fim serioși…

Dar, palma în direct pentru Iohannis a venit de la Viorica Dăncilă, care arată încă o dată că e singura capabilă să-l pună la punct pe președintele-candidat.  

”Azi am venit la o şedinţă solemnă dedicată aderării ţării noastre la NATO - regret că acest eveniment important a fost transformat de către președintele României într-un eveniment de campanie electorală”, a spus Dăncilă, punctând direct în obrazul lui Iohannis: ”Îmi cer scuze eu, prim-ministrul României, tuturor celor care astăzi se așteptau la o ședință solemnă dedicată acestui eveniment major!”.

Viorica Dăncilă a mai făcut un gest frumos, evocând numele tuturor premierilor României, care, într-un fel sau altul, și-au adus contribuția la ceea ce s-a aniversat azi. Dăncilă nu a ținut seama de apartenența politică a premierilor și miniștrilor Apărării, aducându-le un omagiu – și dovedind din nou că este primul om politic de cel mai înalt rang care pune accentul pe consens și înțelegere – în interes național.

Iar această atitudine de bun simț, responsabilitate și patriotism a contrastat total cu demersul vehement politicianist și electoral al președintelui, care a transformat discursul prezidențial aniversar într-un atac politic de ce mai agresivă speță.

Practic, acest contrast evident între atitudinea responsabilă a premierului și politicianismul deplasat al președintelui a fost o adevărată palmă pe care Viorica Dăncilă i-a dat-o lui Klaus Iohannis în fața tuturora!

6344
Tematic
Viorica Dăncilă, remarcabil succes internațional - și replică zdrobitoare pentru Iohannis
Guvernul Dăncilă – mutare curajoasă, în spirit național, dar își pune Occidentul pe cap!
Tentativă anti-Dăncilă la Externe – dejucată… parțial
Dăncilă, la reuniunea România-Bulgaria-Serbia-Grecia de la Palatul Snagov

Загрузка...