Liviu Pleșoianu

Lider german, infracțiune și atac grav la suveranitatea României Pleșoianu îl pleznește!

2128
(reînnoit 06:58 01.04.2019)
”Vom vedea dacă românii vor dori ca în țara lor să fie Președinte unul care va fi FERM ori de câte ori se va trezi câte un precar intelectual ca Weber să ne dea nouă ordine și ultimatumuri...”

BUCUREȘTI, 1 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Mai ai câteva luni să fii nesimțit în țara noastră, Manfred Weber! Din decembrie, dacă tu și Iohannis veți avea #GHINION, mă voi îngriji să nu mai ai tupeul de a dicta ce trebuie să facă procurorii și judecătorii din România!”

Așa începe mesajul lui Liviu Pleșoianu, adresat lui Manfred Weber, candidatul PPE la președinția Comisiei Europene. Un mesaj dur, dar… insuficient pentru gravitatea faptei comise de Weber. Iată ce a declarat Weber:

”Dacă procedurile judiciare împotriva dnei Kövesi nu sunt anulate, vom cere o dezbatere în următoarea sesiune plenară a Parlamentului European. De asemenea, apelăm urgent la @PES_PSE   și @ALDE  să vorbească împotriva partidelor lor surori din guvernul român”.

Aceasta e doar a treia parte a mesajului postat de Weber pe Twitter, dar și cea mai importantă. Din acest mesaj rezultă clar că Weber se face vinovat de un cumul de infracțiuni grave: încercarea de împiedicare și întrerupere a unei anchete a justiției române, dar și șantaj.

Postare Manfred Weber
Postare Manfred Weber

După cum se poate citi, Weber cere întreruperea unei demers legal  - pe care-l recunoaște ca atare, nu spune că e ”ilegal”! -  iar pentru aceasta face un dublu șantaj, amenințare la adresa României, precum și a partidelor din Coaliția de guvernământ.

În prima parte a mesajului, Weber se declara ”ancheta demarată împotriva Laurei Codruța Kovesi, candidatul Parlamentului European la șefia Parchetului European” ca fiind un ”total inacceptabilă în Europa și fără precedent pentru o țară care deține președinția rotativă a Uniunii”.

Deci Weber face și presiuni asupra procurorilor SIIJ, considerându-le ancheta ”total inacceptabilă” – iar asta NU o face în calitate de vreo autoritate europeană în materie de drept – ci de lider politic, deci de vector de presiune politică! În mod normal, chiar Parchetul European ar trebui să-l pună imediat sub anchetă pentru presiuni politice la adresa justiției și încălcarea independenței acesteia – mai ales că e vorba persoană care are posibilitatea de a face aceste presiuni!

Apoi, Weber face aluzie la calitatea României de ”țară care deține președinția rotativă a Uniunii” – ori, care este legătura acestei funcții cu Parchetul European sau cu ancheta SIIJ? Simplu – România, prin vocea premierului, a spus clar care îi este dorința, în schimbul eforturilor depuse  – obținerea acordului politic pentru Schengen până la finalul mandatului de președinte al Consiliului UE.

Ori, e clar, aici țintește amenințarea lui Weber! Iar ceea ce face el prin acest mesaj este, așa cum titram, un cumul de infracțiuni.

”Mai e puțin și vom vedea dacă românii vor dori ca în țara lor să fie Președinte unul care va fi FERM ori de câte ori se va trezi câte un precar intelectual ca Weber să ne dea nouă ordine și ultimatumuri...”, scrie Liviu Pleșoianu, care îi promite germanului ”Eu NU îți voi permite să te comporți ca un stăpân venit în vizită pe plantație!”.

Am nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru ca țara noastră să nu mai fie o colonie în devălmășie – transmite Liviu Pleșoianu. ”Dacă vom merge împreună pe drumul libertății, independenței și suveranității, toți acești tupeiști siniștri vor fi puși în băncile lor!”

”Fie să FIM, români LIBERI!”, scrie Pleșoianu pe pagina de Facebook, dar… Dar candidatul PPE la președinția Comisiei Europene, germanul Manfred Weber, nu a comis doar o imixtiune gravă în treburile interne ale României – ci chiar o infracțiune gravă, din punct de vedere al oricărui stat civilizat. Așa încât acțiunea lui Răzvan Savaliuc contra lui Timmermans, în justiție, ar trebui reluată, cu mult mai multă justificare de această dată.

2128
Tagurile:
Liviu Pleșoianu, România, Suveranitate, Manfred Weber
Tematic
Pleșoianu, replică tare după inculparea Codruței Kovesi – dar și o reacție din Germania!
Liviu Pleșoianu, idee genială pentru Referendumul lui Iohannis: Șah și Mat!
Pleșoianu dă pe față tot: servicii de informații străine, ”UE nu mai poate continua așa”
Bogdan Aurescu

Aurescu, propunere rușinoasă: apără ipocrizia SUA și umilirea românilor!

521
După ce România a renunțat la dreptul său în relația cu SUA, ministrul de Externe vine cu o propunere prin care face jocul ipocrit al autorităților americane și susține umilirea românilor de către autoritățile de la Washington

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Nici un demnitar român nu pune problema OBLIGAȚIEI Statelor Unite de a ridica vizele pentru români. O obligație care rezultă fără dubii din calitatea României de membru al UE.

Neîndeplinirea de către SUA a obligației de a ridica vizele pentru TOATE statele UE ar trebui, în mod normal și legal să ducă la introducerea vizelor europene pentru cetățenii SUA.

Culmea este că, periodic, autoritățile UE ridică (formal, cel puțin) această problemă și apare propunerea (tot formală) de a introduce vize pentru americani, ca răspuns la nerespectarea obligației de către SUA – în schimb autoritățile române… tac mâlc! Deci, mai curând Bruxellesul apără drepturile românilor în fața SUA decât Bucureștiul!

În aceste condiții, președintele Iohannis, ministrul Aurescu și partidele de la putere s-au mulțumit cu firmituri aruncate de SUA – loteria vizelor, vize pe termen scurt și alte formule… ca pentru țările din lumea a treia sau ca pentru țările din care se consideră că provin… teroriști!

Da, noi, ”parteneri strategici” – suntem tratați ca o țară de mâna a cincea sau chiar una periculoasă!

Ei bine, ce spune ministrul de Externe Bogdan Aurescu, principalul responsabil de situația relației cu SUA. Surpriză sau nu, el cere românilor… să nu mai aplice pentru viză!

Deci, în loc să le arunce în față americanilor nerespectarea obligațiilor, el se „pliază” pe politica lor impertinentă și le spune românilor… să se informeze mai bine când aplică, pentru că altfel… strică socoteala!

Teoretic și matematic are dreptate, pentru că americanii nu bagă România în ”Visa Waiver”  din cauza ratei mari de respingere a cererilor depuse. Ori, dacă vor aplica mai puțin dintre cei care nu au șanse, procentajul ar scădea, poate chiar sub limita maxim admisibilă de 3%, iar România ar avea mai multe șanse să culeagă firmitura aruncată de americani!

Deci, Aurescu cere să acceptăm umilința și să ne băgăm mințile în cap, să ne cunoaștem locul… în genunchi!

”Este, până la urmă, rezultatul unei legislaţii americane, care este destul de strictă şi care prevede o serie de condiţii. Noi am îndeplinit toate aceste condiţii prevăzute de legislaţia americană, cu excepţia condiţiei care se referă la rata refuz”, a spus Aurescu la emisiunea ”Insider Politic” (Prima Tv).

 Și, atenție, ministrul ”român” spune că, dacă în momentul de faţă rata de refuz este de 9-10 %, ”situaţia nu este imputabilă nici autorităţilor române, nici autorităţilor americane”.

Deci, concluzia ministrul României e clară: românii sunt de vină!

”Atunci, dacă fiecare cetăţean român ştie exact dacă se încadrează sau nu în aceşti parametri, ştie să nu facă o astfel de cerere dacă ea nu are şanse să fie acceptată şi în felul acesta procentul de refuz va scădea”, a spus ministrul.

Problema e că Aurescu nu numai că acceptă ca România să fie umilită – dar acoperă și ipocrizia americană!

Pentru că, de fapt, americanii care resping accesul unor români cinstiți și muncitori, au dat viză multor interlopi, infractori sau urmăriți din România!

Exemplele din trecut sunt multe – ”rechinul” din Craiova, Necolaiciuc, Cristi Rizea și mulți alții. Dar pe lângă asemenea, ”vedete”, în SUA au intrat la greu interlopi din zona clanurilor! Unii s-au și împușcat recent, alții au jefuit mai multe temple budiste din SUA, iar o gașcă de vreo 40 de romi îngrozeau acum câțiva ani statul Pennsylvania!

Cum au ajuns toți aceștia în SUA? Cu viză de la americani, desigur! Aceiași americani care ne dau lecții și ne resping, dar primesc… personaje de tipul acesta! Cum de trec prin filtrul ”unei legislaţii americane, care este destul de strictă”? Simplu – corupție, minciună și fățărnicie… americane!

Ori, această ipocrizie a SUA o apără Aurescu, în loc să apere DREPTUL românilor călcat în picioare de arogantul Washington! De aceea pun în ghilimele ”ministrul român”.

521
Tagurile:
SUA, Bogdan Aurescu

Загрузка...
Florin Cîțu

Ce nu spune Cîțu despre înțelegerile de la Bruxelles - UE le-a tras-o iar românilor?!

819
(reînnoit 10:04 16.05.2021)
De ce se întrec Cîțu și Iohannis în vești bune și amabilități față de români? Un cunoscut economist dă în vileag aspectele neplăcute pe care românii vor trebui să le suporte în urma înțelegerilor făcute de premierul Cîțu în timpul vizitei de la Bruxelles

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. Mulți analiști și-au exprimat uimirea față de schimbarea de atitudine a președintelui și premierului în exprimarea publică. De la discursul critic față de românii care nu respectă restricțiile s-a ajuns la mulțumiri, amabilități și vești bune.

Unii au spus că e o schimbare de strategie generată de experții de comunicare ai PNL, alții cred că președintele și premierul pregătesc poporul pentru una sau mai multe vești… negre. 

Ei bine, cunoscutul economist și profesor universitare Adrian Câciu vine cu explicația – înțelegerile de la Bruxelles… sau ”Ce nu vi se spune despre vizita la Bruxelles a premierului Florin Cîțu”.

Ei bine, veste este cu adevărat greu de suportat, mai ales în condițiile creșterii inflației și a scăderii puterii de cumpărare:

”Pensiile, salariile și alocațiile rămân înghețate până în anul 2024” – dezvăluie Adrian Câciu veste pe care premierul nu o dă încă românilor.

Adrian Câciu spune ferm: ”Acesta este angajamentul luat în fața Comisiei Europene pentru a primi derogare pe procedura de deficit excesiv până în 2024”.

”O negociere proastă cu efecte distrugătoare față de societate”, consideră Câciu, subliniind că ”Nu poți trâmbița triumful sacrificând 10,5 milioane de persoane a căror putere de cumpărare scade abrupt”.

Odată cu această dezvăluire, cunoscutul economist punctează și ”lașitatea și lipsa de asumare publică a politicianului Florin Cîțu în fața poporului - nu a avut curajul să vă spună acest adevăr”.

În finalul postării, Adrian Câciu crede că ”pensiile, alocațiile si salariile vor crește doar dacă domnul Cîțu nu mai este premier”. Sincer, un optimist greu de acceptat, atât timp cât România nu pare condusă… nici măcar de Iohannis. Ci de mult mai departe.

Oricum, este de văzut dacă dezvăluirea lui Adrian Câciu va primi vreo replică de la Putere – sau dacă ”opoziția” o va băga în seamă.

819
Tagurile:
România, înțelegere, UE, Bruxelles, Florin Cîţu

Загрузка...
Papa Francesco celebra la messa in Vaticano

Papa Francisc, reacție puternică după dezastrul din Gaza și Israel

0
(reînnoit 18:46 16.05.2021)
Capul Bisericii Catolice reacționează după ultimele evoluții ale conflictului din Orientul Mijlociu – o intervenție mai puțin obișnuită

BUCUREȘTI, 16 mai – Sputnik. În cadrul mesajului său duminical rostit din balconul din Piaţa Sfântul Petru, Papa a transmis un mesaj părților implicate în conflictul din Orientul Mijlociu.

”Urmăresc cu mare îngrijorare ceea ce se întâmplă în Ţara Sfântă în aceste zile - ciocnirile armate violente dintre Fâşia Gaza şi Israel s-au intensificat şi riscă să escaladeze într-o spirală de moarte şi distrugere”, a spus Papa Francisc, subliniind – ”Prea mulţi morţi nevinovaţi, chiar şi copii, acest lucru fiind teribil şi inacceptabil!”.

Esența mesajului Papei Francisc este ”Moartea (copii)lor este un semn că nu vrem să construim viitorul, ci vrem să-l distrugem”.

”Unde va duce ura şi răzbunarea?”, întreabă Papa Francisc. ”Ne gândim cu adevărat la construirea păcii prin distrugerea celuilalt?”.

Apelul Sanctității Sale este mișcător: ”Dumnezeu a creat fiinţe umane egale - în numele lui Dumnezeu, fac apel la calm şi le cer celor care au responsabilitatea să oprească ciocnirea armelor şi să parcurgă cărările păcii, tot cu ajutorul unității internaționale”.

Și azi, duminică, în perioadă de mari sărbători pentru cele trei mari religii avraamice, bilanțul este înfricoșător: cel puţin 33 de palestinieni, între care 8 copii, au fost ucişi în bombardamentele asupra unui cartier din Gaza, conform datelor oficiale palestiniene.

Conform acelorași surse, în total au fost uciși 52 de copii, printre cei 181 de palestinieni, în urma raidurilor armatei israeliene.

 

 

0
Tagurile:
Palestina, Israel, Mesaj, Papa Francisc

Загрузка...