Ion Iliescu și Vladimir Putin

Premieră: Savaliuc, Nicolae și Vosganian desființează falsa amenințare ”Ne atacă Rusia!”

3409
”Acest pericol iminent vehiculat de unii este un atac în plus împotriva noastră! Conducerea Comisiei Europene ne amenință cu pericolul Rusiei, tocmai pentru că ei urmăresc să acceptăm toate mizeriile alea”

BUCUREȘTI, 15 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Declarație pe cât de incendiară, pe cât de ineptă a generalului american Ben Hodges, fostul comandat al forţelor americane în Europa: ”În câţiva ani, Rusia ar putea să invadeze Odessa şi România”.  Evident, totul sub sloganul ”NATO trebuie să-şi concentreze eforturile pe securizarea Mării Negre”.

În treacăt fie spus, Hodges a avut în trecut niște probleme ciudate - chiar la începutul invaziei din Irak fiind în centrul unui episod de insanitate mintală, soldat cu moartea unor militari americani – nu în bătălie, ci în propria tabără. Un scandal despre care vom reveni cu detalii, ca să vedem cine avertizează și pretinde că apără România…

Un alt personaj de ale cărui manifestări mulți sunt uimiți, Frans Timmermans, a făcut deunăzi o altă declarație la limita internării la glumeți:

”Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric (intrarea în UE, n.n.), ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”, a spus acum câteva zile Timmermans, chiar la București. 

A mai zis și Timmermans o altă aberație - bine Timmermans spune multe aberații, îl bănuiesc de sciatică de-aia junckeriană și-l iau ca atare – că dacă nu era Uniunea Europeană, Rusia ar fi făcut pe-aici prin România nu știu ce…”, a comentat Șerban Nicolae. ”Nu, poate-i spune cineva lui Timmermans că România este protejată pentru că e stat membru NATO – și e loial acestei alianțe, așa cum a fost întotdeauna”.

Dar, în privința ”pericolului” și ”amenințării ruse” se duce în România o adevărată campanie, prin ONG-uri finanțate de diverse companii (în mod ciudat din zona energiei), prin diverse voci din mass media, dar și prin politicieni.

Șerban Nicolae: ” Mă preocupă mai tare persecuțiile românilor sub guvern ucrainean”

În cadrul emisiunii ”Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea, pro-american declarat și premiat de multe ori în SUA, a avut loc o răbufnire a trei intelectuali în legătură cu falsitatea acestor așa zise ”amenințări”, dar și a intereselor care se află în spate.

”Ideea că mâine ne atacă Rusia, că ar putea să apară o stare de război, că dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat în Crimeea Rusia – domnul Putin nu are alt gând pe lumea asta decât să ocupe România…”, citează ironic senatorul Șerban Nicolae.

Senatorul PSD, unul dintre puținii politicieni care s-au deplasat personal în Bucovina de nord și în alte zone românești aflate în Ucraina, pune punctul pe i.

”Bun, mă preocupă ce se întâmplă în Crimeea, mă preocupă ce se întâmplă în estul Ucrainei, dar mai tare mă preocupă ce s-a întâmplat cu românii, sub guvern ucrainean, la Cernăuți, în zona Herței, în sudul Basarabiei – și de politica de asimilare și de deznaționalizare sistematică, cu închidere de școli, cu persecuții pentru românii de acolo”, a declarat Șerban Nicolae.

Iar în privința ”atacului” Rusiei, senatorul PSD punctează și contradicția între stare de fapt asumată de occident și SUA – apartenența la NATO – și panica pe care tot ei încearcă să o acrediteze în România.

”Faptul că unii vorbesc cu lejeritate că Rusia ne atacă, Rusia - mâine, poimâine ne ocupă, România e vulnerabilă… totuși, suntem stat membru NATO, articolul 5 îi va obliga pe toți să acționeze – inclusiv SUA, Marea Britanie, Canada”, spune senatorul jurist, atrăgând atenția ”Nu suntem chiar ai nimănui”.

Varujan Vosganian: ”Ideea că Rusia e un pericol iminent nu are temei istoric”

Prezent în emisiune, senatorul și scriitorul Varujan Vosganian, unul dintre cei mai importanți intelectuali români, a ținut să precizeze un adevăr istoric pe care dezinformarea rusofobă îl ascunde.

”Ideea asta că Rusia este un pericol iminent – în primul rând că nu are temei istoric”, spune senatorul. ”Rusia, de la Petru cel Mare și până acum nu a traversat niciodată Nistrul decât când s-a înțeles cu europenii”.

Prim-vicepreședintele Uniunii Scriitorilor din România a ținut o scurtă lecție de istorie:

”Niciodată – și când a ajuns până la Paris pe vremea de după Napoleon, și în războaie, și când a ocupat țările estice, de fiecare dată ea s-a înțeles cu Europa - ea a fost chemată, a fost într-o alianță cu cineva din Europa”, atrage atenția Vosganian. ”Rusia are domeniul ei de predilecție Asia Centrală, Caucazul și eventual țările baltice”.

Iar senatorul ALDE explică și sensul dezinformării și menținerii stării de amenințare cu ”pericolul Rusia”.

”Acest pericol iminent vehiculat de unii este un atac în plus împotriva noastră – exact ca povestea cu iepurele și cu șapca: când nu mai sunt argumente, suntem acuzați că suntem oamenii rușilor, fără să existe nici un argument legat de asta”, explică Varujan Vosganian.  

Răzvan Savaliuc: ”Bruxelles ne amenință cu pericolul Rusiei ca să acceptăm toate mizeriile”

Ultima intervenție pe acest subiect i-a aparținut cunoscutului jurnalist de investigații Răzvan Savaliuc, fondatorul publicației ”Lumea Justiției”. Savaliuc a descifrat sensul demersului occidental în privința ”amenințării” și ”pericolului Rusiei”.

”Mulți profită, de exemplu toată conducerea Comisiei Europene - Timmermans în special - ne amenință voalat cu pericolul Rusiei, tocmai pentru că ei urmăresc pragmatic să acceptăm toate mizeriile alea”, a spus Savaliuc, dând ca exemplu ”statul polițienesc care ei l-au tolerat în România de 12 ani”.

***

Deci, un episod TV eveniment, în care trei personalități, cu profiluri diferite, au demantelat acest laitmotiv al mesajului de la Bruxelles și Washington  privind ”pericolul rus”. O emisiune eveniment, un model de analiză care ar fi normal să fie repetat.

Este de remarcat și profesionalismul lui Mihai Gâdea care – chiar dacă este partener al CNN – a abordat subiectul din ambele direcții, deviind de la direcția semidoctă a mass media mainstream din România.

3409
Tagurile:
Șerban Nicolae, Varujan Vosganian, Răzvan Savaliuc, România, Atac, SUA, Rusia

Ce NU se spune despre ”Medicamentul minune” primit de România de la Bruxelles

354
(reînnoit 20:05 03.08.2020)
Agenția Europeană a Medicamentelor precizează clar: rapoartele finale ale studiilor efectuate pe medicament trebuie trimise până în decembrie 2020. Deci până atunci, e de un fel de testare pe români?

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. Știrea zilei este că România va primi 25.157 de flacoane de ”Veklury” în trei tranşe, pentru tratarea pacienţilor cu COVID-19 eligibili, în cadrul contractului finanţat şi semnat de Comisia Europeană cu compania farmaceutică producătoare – după cum a anunțat Ministerul Sănătăţii.

Acest Veklury conține celebrul ”Remdesivir”, un antiviral conceput inițial pentru tratamentul Ebola de către americanii de la gigantul farmaceutic ”Gilead”

Conform datelor oficiale, România va primi săptămâna asta, pe 7 august, 6.026 de flacoane de Remdesivir ”pentru asigurarea tratamentului pentru aproximativ 1.200 pacienţi eligibili (5 flacoane/pacient)”.

În aceste condiții rezultă că România a primit a doua cea mai mare cantitate de medicament după Spania. Pe 11 septembrie România va primi alte 10.336 flacoane pentru aproximativ 2.067 pacienţi eligibili, iar pe 9 octombrie - 8.795 flacoane pentru încă aproximativ 1.759 pacienţi eligibili.

Livrarea acestor flacoane se va face în depozitele controversatei CN Unifarm SA, de unde vor fi distribuite către ”unităţile sanitare desemnate în cadrul Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 555/2020, în funcţie de numărul de cazuri medii şi severe eligibile”.

De reținut că.pe 28 iulie, Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul COVID-19, iar cantitatea cumpărată de Comisia Europeană, în valoare totală de 63 de milioane euro, ”asigură tratamentul a aproximativ 30.000 de pacienţi din spaţiul european care prezintă simptome severe de COVID-19”, transmite Agerpres

Totul bine și frumos dar… apar câteva întrebări după ce citești informațiile despre produs prezentate pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului.

”Mai există dovezi  despre medicament pe care compania trebuie să le furnizeze”

Prima întrebare pusă chiar de Agenție: ”De ce este autorizat Veklury în UE?” Am subliniat afirmații care ridică semne de întrebare. Veți vedea la final de ce.

”Veklury a arătat un efect semnificativ clinic asupra timpului de recuperare la pacienții cu COVID-19 cu pneumonie care necesită oxigen suplimentar, fiind în același timp tolerat cu efecte secundare ușoare. Prin urmare, Agenția Europeană a Medicamentului a decis că beneficiile Veklury sunt mai mari decât riscurile sale și că poate fi autorizată pentru utilizare în UE”.

”În contextul situațiilor de urgență pentru sănătatea publică și nevoia urgentă de tratamente eficiente pentru COVID-19, Veklury a primit o autorizație condiționată de introducere pe piață. Aceasta înseamnă că mai există dovezi/evidențe despre medicament pe care compania trebuie să le furnizeze. Agenția va examina orice informații noi care devin disponibile și această imagine de ansamblu va fi actualizată după caz”.

Atenție acum: ”Ce informații sunt încă așteptate pentru Veklury?”

”Deoarece Veklury a primit autorizație condiționată, compania care comercializează medicamentul va furniza agenției date suplimentare privind calitatea, eficacitatea și siguranța medicamentului până în august 2020 și rapoartele finale ale studiilor efectuate cu Veklury până în decembrie 2020”.

De înseamnă concret toate astea, mai ales ultima precizare, cu ”rapoartele finale în decembrie”? Că e un medicament aflat încă în stadiul de testare în cazul Covid-19!

Ce măsuri se iau pentru a asigura utilizarea sigură și eficientă a Veklury?

(…) ”La fel ca pentru toate tratamentele, ”datele privind utilizarea Veklury sunt monitorizate în mod continuu. Efectele secundare raportate cu Veklury sunt evaluate cu atenție și se iau toate măsurile necesare pentru protejarea pacienților”.

Această prezentare tip chestionar o găsiți pe site-ul oficial al  Agenției Europene a Medicamentelor

Există și opinii contrare, bazate pe teste

Acum, mai e o problemă. Există și opinii contrare, bazate pe teste, care spun că medicamentul minune nu are efect.

Astfel, pe 29 aprilie, jurnalul medical ”The Lancet”  afirma că medicamentul Remdesivir nu are ”niciun beneficiu clinic semnificativ” – la baza afirmației fiind un studiu realizat în China. ”Tratamentul cu Remdesivir nu grăbește vindecarea și nici nu reduce mortalitatea în cazurile de COVID -19 în comparație cu placebo”, rezulta din acest studiu.

După contestații, textul a fost corectat, concluzia fiind mai blândă: ”În rezumat, am constatat că acest regim de doză de remdesivir intravenos a fost tolerat în mod adecvat, dar nu a furnizat efecte clinice sau antivirale semnificative la pacienții bolnavi grav cu COVID-19. Cu toate acestea, nu am putut exclude diferențele semnificative din punct de vedere clinic și am văzut reduceri numerice ale unor parametri clinici”.

Precizăm că publicația britanică ”The Lancet” este una dintre cele mai vechi reviste de specialitate din domeniul medicinei, fondată în 1823 de chirurgul englez Thomas Wakley – și a fost, până în 1991, organul de presă al Colegiului Medicilor din Marea Britanie. Adică… nu e vreo revistă de senzațional sau ”negaționistă”.

De menționat că studiul în cauză a fost publicat și de OMS – iar Gilead a reacționat imediat. ”OMS a postat prematur un rezumat al unui studiu chinezesc efectuat pe pacienții cu coronavirus care utilizează medicamentul Remdesivir”.

Din documentul postat de OMS rezulta aceeași concluzie: ”Remdesivir nu a îmbunătățit condițiile pacienților cu coronavirus și nici nu a redus prezența virusului în sânge”.

Aici puteți găsi o interesantă punere față în față a pozițiilor OMS și Gilead, publicată de „Teh Daily Mail”. 

Epilog: Capitalism și testări pe populație

Desigur, și în privința companiei producătoare, Gilead, sunt controverse. De exemplu, „The New York Times”, publicație care face o agresivă campanie contra președintelui Trump, consemna, în noiembrie 2019, că ”Administrația Trump acționează în judecată Gilead, producătorul de medicamente preventive H.I.V.”. Compania farmaceutică era acuzată că ”a profitat miliarde de dolari din cercetarea contribuabililor fără a plăti redevențele”.

Sigur, asta nu e problemă… ci capitalism de nivel înalt! Dar, la fel se poate pune problem – nu cumva se profită de pârghii extra-medicale pentru a impune un medicament și NU altul? Pentru că avem de-a face cu o adevărată cursă între marile puteri medicale pentru medicamente și vaccinuri anti-Covid.

Iar o bătălie la fel de mare se duce pentru testări pe populație. Ori, China are la dispoziție anumite mijloace, Rusia le are pe ale ei… iar marile companii SUA și UE… le au pe ale lor,

Și ne au și pe noi, românii! Pentru că, evident, reacțiile și efectele secundare după tratarea românilor în august, septembrie, octombrie cu ”Veklury”  – vor apărarea în datele pe care Gilead e obligată să le furnizeze până în decembrie Comisiei Europene. Adică românii vor fi și pacienți, dar și un fel de testări.

Vom reveni. Și așteptăm și opiniile Institutului Cantacuzino – dar nemilitarizate și nepolitizate, dacă se poate. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

354
Tematic
Avertismentul medicilor: Aveţi grijă cu acest banal medicament! Poate avea efecte fatale
Medicament COVID-19, blocat în vamă! Becali a cumpărat din Rusia și a donat spitalului
Descoperire: medicament eficient împotriva cancerului în stadiu terminal
Alertă: medicament pentru copii, retras de pe piață! Verificați dacă îl aveți
Singurul medicament care ar putea trata coronavirusul: Anunțul OMS

Загрузка...
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu, fulminant: ce pregătește Iohannis - ”Va fi o rușine, obrăznicia nu are limite!”

236
(reînnoit 11:56 03.08.2020)
”Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor! Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă!”

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. Călin Popescu Tăriceanu publică un text în care face o acuzație șocantă la adresa lui Iohannis – totul sub forma unei „presupuneri”. Sau al unui… ”pariu”.

”Aș putea să pun pariu că la Cotroceni se lucrează din greu la decretele de decorare ale marilor luptători pe frontul COVID-19” - probabil că la Monetărie se topesc lingourile de aur ca să se poată face decorațiile pentru Orban și echipa!”, scrie Tăriceanu.

Liderul ALDE consideră că pentru Iohannis este ”destul de logic” să-i decoreze pentru că ”doar asta nu a făcut”. În rest, spune liderul ALDE, ”îi ține în brațe, îi laudă de câte ori a avut ocazia, le scuză greșelile (oameni sunt și ei, nu?) și le acoperă fărădelegile”.

”Așa că acum, în prag de campanie electorală, nu este normal să le mai dea o mână de ajutor sperând să mai păcălească niște români?”, punctează Tăriceanu. ”Nu e normal să le umple pieptul de medalii unor mediocri ca Orban, Cîțu sau Alexandru? Sau unor valori intelectuale inestimabile ca Alexe, Anisie sau ministrul Grindă?”.

Ironic, Tăriceanu ”speră” că Iohannis nu se va opri ”doar la aceste celebrități și va decora și poneii și struții lui Alexe, laolaltă cu drapelul de luptă din Modrogan!”.

”Va fi o rușine de ceremonie!”, declară Tăriceanu, care atrage atenția că ”vom vedea stând alături victime și călăi deopotrivă, medici care au trudit în spitale 16 ore pe zi, șapte zile din săptămână în echipamente improvizate, braț la braț cu alți medici care au “trudit” doar în fața camerelor de televiziune acceptând să fie uneltele unei acțiuni de manipulare și propagandă cum nu am mai văzut din decembrie 1989!”.

Deci, o acuzație cu adevărat fulminantă, care pune problema, prin asocierea cu manipularea din 1989, a unei acțiuni de anvergură, încadrată de procurorii dosarului Revoluției la fapte deosebit de grave!

”E clar că decorațiile nu o să ajungă la medicii și personalul medical care au fost în linia întâi, ci la politrucii și lipitorii de afișe ai PNL promovați directori de spitale sau șefi la DSP”, scrie Tăriceanu, care spune că la fel de clar ”nu o să aibă parte de medalii nici zecile de mii de bolnavi cronici care au fost dați afară din spitale sau miile de antreprenori care își plătesc salariații din buzunar, așteptând în zadar fonduri de la guvern”.

 Pentru ei nu o să se găsească nici un ajutor și nici o vorbă bună pentru că totul se bagă în propagandă și nimic în construcție, scrie liderul ALDE.    

”Oameni buni, obrăznicia nu mai are limite!”, izbucnește Tăriceanu. ”Fiecare zi cu acești caraghioși la Cotroceni sau la Palatul Victoria este o insultă la adresa românilor! Încep să cred că doar plecarea lui Orban nu va fi suficientă! Pentru că este clar ca bună ziua că peștele de la cap se împute!”.

Cu alte cuvinte… Tăriceanu revine la ideea suspendării președintelui – demers cerut mult timp și de electoratul PSD.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

236
Tagurile:
Klaus Iohannis, Călin Popescu-Tăriceanu

Загрузка...
Batalion NATO în Polonia

SUA anunță extinderea contingentului militar în Polonia

0
(reînnoit 18:51 03.08.2020)
Statele Unite au decis să-și sporească prezența militară în Polonia cu un contingent de o mie de militari.

BUCUREȘTI, 3 aug – Sputnik. SUA și Polonia au încheiat negocierile, în urma cărora s-a decis expedierea în această țară a o mie de militari americani, a declarat ministrul Apărării, Mark Esper.

SUA și Polonia și-au încheiat negocierile pentru extinderea acordului de cooperare în domeniul Apărării (EDCA)… Înțelegerea va presupune extinderea prezenței militare permanente cu o mie de militari, se spune în declarația lui Esper.

În prezent, în Polonia, în baza rotației, se află 4,5 mii de militari americani, a amintit el.

De asemenea, acordul va permite “consolidarea descurajării Rusiei și va consolida NATO”, se mai menționează în declarația lui Esper.

Comentând această informație, la solicitarea RIA Novosti, vicepreședintele comisiei Dumei de Stat pentru Apărare, Iurie Șvîtkin, a declarat că sporirea numărului militarilor SUA în Polonia urmărește un scop politic.

“O mie de persoane reprezintă aproximativ un regiment. Totodată, desigur, acest lucru nu are nicio pondere, însă un număr mai mare de militari NATO în Europa înseamnă mai puțină securitate în Europa. Probabil, acest lucru se face mai mult din motive politice, pentru a oferi o susținere politică Poloniei, pentru a-i face să simtă o grijă din partea fratelui mai mare SUA”, a spus Șvîtkin.

“Acest lucru ne determină să ne asigurăm într-o proporție mai mare securitatea. Statele din Occident ne forțează să ne consolidăm potențialul în această direcție… Desigur, Rusia are suficiente resurse, însă noi acționăm în oglindă la acele provocări, pe care ni le creează Occidentul”, a subliniat parlamentarul rus.

De asemenea, el a menționat că autoritățile din Polonia, precum și cele din alte statele europene, nu se gândesc la perspectivele și viitorul contingentului militar.

“Suprasaturarea cu trupe și zângănitul din arme nu va duce la nimic bun”, a precizat el.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
SUA, Polonia
Tematic
Deputați polonezi cer declararea ambasadorului SUA „persona non grata”
Compromis al liderilor UE, Ungaria și Polonia ar fi obținut ceea ce doreau
ONU îndeamnă Polonia să asigure refugiaților dreptul de azil pe teritoriul țării
Polonia anunță retragerea din Convenția de la Istanbul
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”

Загрузка...