Elena Udrea

Udrea rupe tăcerea, dezvăluiri șoc: Coldea, mulți bani - ”Sistemul s-a bazat pe lașitate”

1512
(reînnoit 06:53 13.03.2019)
”Erau oameni de afaceri care credeau că se pun bine cu sistemul – cu șefii Serviciilor, cu șefii Justiției - și că afacerile lor prosperă, erau ziariști…”

BUCUREȘTI, 13 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Interviu de excepție acordat de Elena Udrea, pornind de la întrebarea despre Sistem și modul în care a fost creat. ”Sistemul s-a bazat pe frică și lașitate și pentru a se pune bine cu cel care deține puterea”, a explicat Elena Udrea.

”Era coadă la sediul SRI din Jandarmeriei de oameni de afaceri și de politicieni care voiau să pupe mână domnului Coldea și a domnului Maior” a spus Udrea.

De ce această nevoie? ”Toți ar fi vrut în anturajul șefilor SRI, în anturajul doamnei Kovesi”, spune Elena Udrea. ”De la cel mai mic la cel mai mare ar fi vrut să se pună bine cu cei care țin sabia”.

Cea mai puternică politiciană a acelor ani a explicat și cine încerca să susțină acest Sistem, bazat pe relații, putere și mulți bani.

”Erau oameni de afaceri care credeau că se pun bine cu sistemul – cu șefii Serviciilor, cu șefii Justiției - și că afacerile lor prosperă”, explică Elena Udrea.

Dar cum ajungeau banii la cei din Sistem – direct sau prin intermediari, a întrebat Mihai Gâdea.

”Foarte mulți ar fi vrut să fie în situație de a duce personal bani sistemului, pentru diverse cheltuieli sau pentru prosperitatea domnului Coldea și a domnului Maior, dar nu erau bine primiți și atunci foloseau intermediari”, a descris Elena Udrea modul de lucru.

Dar, atenție – din Sistem făceau parte și jurnaliști, care beneficiau de sume de bani, promovând în schimb interesele Sistemului.

”Erau jurnaliștii care se puneau ”glorios” în slujba sistemului, unii neîntrebați de nimeni, și mulți se pun și astăzi, unii pentru că aveau acces la conturi, la finanțări”, spune Elena Udrea.

Acești ziariști ajungeau la finanțări oferite de oameni de afaceri, sau la instituții coordonate de capii sistemului.

”Banii veneau de la oamenii de afaceri, treceau pe la Coldea și Maior și se duceau la propagandiștii sistemului, care transmiteau ceea ce trebuia?” – a dorit să precizeze Mihai Gâdea. ”De regulă asta era metoda prin care se făceau rost de bani pentru presă, pentru a ține alături presa și așa zișii lideri de opinie”, a răspuns Elena Udrea.

Au existat, evident, și complicități cu oameni politici - iar cei care le-au acceptat au fost protejați, ceilalți… unii au înfundat pușcăriile.

”În fostul PDL, în afară de câțiva care au mers cu mine la PMP și care au înfundat pușcăriile, restul care sunt în jurul domnului Iohannis sunt bine mersi”, spune Udrea. ”Toți cei care au trecut de partea lui Iohannis sunt bine, vin la televizor și o susțin pe Kovesi”.

Mulți au făcut asta pentru a-și apăra pielea, acuză Udrea. ”Astăzi, partidul puterii, din punctul de vedere al sistemului, nu este PSD! Este partidul domnului Iohannis”, spune celebra politiciană.

”Toți cei din partidul lui Iohannis sunt protejați, iar discursul lor în favoarea doamnei Kovesi, în favoarea lui Coldea, nu e unul în care ei cred”, acuză Elena Udrea. ”Este un discurs care vine pe linie de partid și ei trebuie să apere sistemul, pentru că sistemul îi apără pe ei”

Puteți urmări aici interviul acordat de Elena Udrea în cadrul emisiunii ”Sinteza zilei” de aseară.

1512
Tagurile:
Sistem, Bani, Florian Coldea, Elena Udrea
Tematic
Fericirea se citeşte pe chip: ce face Elena Udrea în Costa Rica alături de logodnic (FOTO)
Andronic și Elena Udrea, victorie mare contra Laurei Kovesi într-un dosar de prim rang!
Apropiat al lui Traian Băsescu şi Elenei Udrea, despre planurile lui Isărescu
Udrea, declarație bombă – vizează Ambasadorul SUA, legături cu cea mai murdară afacere!
Două contra una: Olguța și Elena Udrea s-au prins – iată ce o poate înfunda pe Kovesi!
Udrea, dezvăluiri pe Facebook despre Kovesi: „Aș fi fost înclinată să îi iau apărarea”
 Paul Stănescu

Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”

49
Paul Stănescu: ”Este exclus să mai intervină o nouă amânare”. Vasile Dâncu: ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie 2021”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Acum puțin timp mass media a publicat un ”mesaj intern trimis filialelor județene social-democrate” de către secretarul general interimar Paul Stănescu, prin care se anunță ferm: ”Dragi colegi, alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. Este exclus să mai intervină o nouă amânare”.

”Au rămas mai puțin de 50 de zile până la alegeri”, scrie Paul Stănescu, arătând că ”de ceea ce vom face în acest interval va depinde soarta partidului nostru. Nu mai e mult, deci vă rog să ne mobilizăm la capacitate maximă”.

În mesajul publicat de ”Știri pe surse”, Stănescu își exprimă convingerea  că, fiind partidul cu cei mai mulți primari ”trebuie să ne luptăm cu toate forțele noastre pentru a ne menține acest statut, care arată forța PSD - am convingerea că, dacă ne mobilizăm bine putem obține un rezultat peste așteptări”.

Deci Paul Stănescu simte nevoia unei confirmări a faptului că PSD susține alegerile din 27 septembrie. De ce asta? Pentru că, recent, noua vedetă a PSD, Vasile Dâncu, proaspăt numit președinte al Consiliului Național, deși abia revenit în partid, a exprimat o opinie contrară – alegerile locale și parlamentare ar trebui organizate în martie 2021, odată cu o preconizată oprire a pandemiei.

”Populaţia este îngrijorată - ne trebuie moarte pentru voturi?”, a comentat Dâncu opțiunea 27 septembrie. ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale şi parlamentare”.

Mai mult, conform EvZ.ro, Vasile Dâncu consideră că însăși moțiunea de cenzură ar trebui motivată prin oprirea Guvernului de a face alegeri pe 27 septembrie, periclitând astfel populația.

”Nu poţi argumenta căderea Guvernului, doar prin greşelile făcute”, spune Dâncu, ”Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”.

Moțiunea de cenzură este ”o cerere socială, un val de nemulţumire faţă de Guvern - oamenii îşi doresc asta”, a spus Dâncu, conform EvZ.ro. ”Activul de partid vrea sânge, o bătălie la centru pe care să o ducă şi ei. Guvernul trebuie eliminat ca sa nu influenţeze alegerile. Face cadouri în vreme de coronavirus”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

49
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Elena Udrea și Traian Băsescu

Elena Udrea - reacție surprinzătoare după ce s-a confirmat Băsescu candidează!

129
În ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Da, a apărut o confirmare oficială! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Ceea ce părea doar un element de presiune destinat obținerii unor poziții pentru candidații PSD sau a propriei siguranțe, evoluează – deși, probabil, scopul rămâne același.

Apropo de propria siguranță, în privința lui Băsescu, sigure par două chestiuni: NU are cum să câștige Primăria Capitalei, în competiția cu PSD și PNL; NU va renunța la poziția de europarlamentar, mai ales cu un dosar penal în vizor.

Deci, probabil, va face atât spectacol în campanie… câte avantaje va obține de la PNL și Iohannis.

Confirmarea oficială a venit de la Eugen Tomac, liderul formal al PMP, care a scris pe pagina de Facebook:

”În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti”.

După acest prim anunţ oficial a reacționat și fondatoarea PMP, Elena Udrea: ”Gata, s-a terminat cu gluma!”

”Candidaţii şi susţinătorii lor, cei aflaţi la vedere sau ascunşi aiurea, prin «păduri», îşi pot lua galetuşele din nisip şi pot merge acasă! Traian Băsescu, candidează! Şi că întotdeauna, câştigă”, a scris Elena Udrea.

Sigur, Traian Băsescu câștigă… dar ce? Probabil, propria imunitate și, cine știe, poate a altora?

”Se face din nou politică în România. Se face din nou administraţie în România”, a adăugat Elena Udrea.

Este o reacție surprinzătoare, pentru că în ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată.

Se reia relația sau… Băsescu are în plan o negociere care i-ar aduce mai multă liniște, inclusiv din partea Elenei, mereu surprinzătoare?... Și, poate, periculoasă?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

129
Tagurile:
Traian Băsescu, Elena Udrea

Загрузка...
Tedros Adhanom Ghebreyesus

ATENȚIE: Anunțul OMS mai puțin difuzat un veritabil DUȘ RECE în euforia vaccinurilor!

0
(reînnoit 10:24 11.08.2020)
O trezire la realitate și un îndemn la luciditate transmis de directorul general al OMS omenirii, care se extaziază la fel de ușor cum uită aspecte esențiale, cum ar fi investițiile necesare în sănătate.

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a prezentat ieri o situație care scoate în evidență că mai este necesară o sumă uriașă pentru combaterea pandemiei de coronavirus – și a arătat diferența între fondurile necesare și cele alocate.

”Săptămâna aceasta vom ajunge la 20 de milioane de cazuri înregistrate de COVID-19 și 750.000 de decese”, a anunțat Ghebreyesus.

Director General al OMS a felicitat mai multe state în care s-au obținut rezultate foarte bune, subliniind că ”lanțurile de transmitere au fost rupte prin combinația de identificare rapidă a cazului, urmărire completă a contactului, îngrijire clinică adecvată a pacienților, distanțare fizică, purtarea de mască, curățare regulată a mâinilor și tuse departe de ceilalți”.

Dar, spune șeful OMS, indiferent dacă țările sau regiunile au eliminat cu succes virusul, au suprimat transmiterea la un nivel scăzut sau sunt încă în mijlocul unui focar major – ”acum este momentul să facem totul, să investim în elementele de bază ale sănătății publice și putem salva atât vieți cât și mijloace de trai”.

Șeful OMS arată că trebuie să accelerăm în continuare activitatea noastră pentru a se dezvolta rapid și a distribui în mod echitabil instrumentele suplimentare de care avem nevoie pentru a opri această pandemie.

În acest sens, acum trei luni în urmă a fost lansat ”Acceleratorul ACT” (The Access to COVID-19 Tools – ACT - Accelerator)  ca cel mai rapid și eficient mod de a face acest lucru, un program de colaborare globală anti Covid.

”Este singura soluție globală end-to-end, care combină expertizele din sectorul public și privat în cercetare și dezvoltare, fabricație, achiziții și livrare pentru instrumentele necesare pentru a rezolva cauza pandemiei”.

Ghebreyesus spune că vaccinurile acceptate de programul ACT sunt în studiile de faza 2/3, fiind un mecanism global pentru vaccinuri angajează peste 160 de țări.

”Prima terapie pentru COVID severă - dexametazona - este în grafic, zeci de alte terapii promițătoare sunt în curs de analiză, peste 50 de diagnoze sunt în evaluare, inclusiv teste de antigen rapid care pot schimba jocul”, a arătat Ghebreyesus.

Dar, spune Ghebreyesus, următoarele 3 luni ”prezintă o fereastră crucială de oportunitate de a extinde activitatea ACT pentru impactul global”.

Și aici apare problema  - pentru a exploata această fereastră, ”trebuie să extindem în mod fundamental modul în care finanțăm acceleratorul ACT”.

”Există un decalaj global vast între ambiția noastră pentru ACT-Accelerator și suma fondurilor angajate”, spune Ghebreyesus, care îi exprimă recunoștința pentru cei care au adus contribuții, dar… ”suntem la doar 10% din miliardele necesare pentru realizarea programului ACT”.

”Și aceasta este doar o parte din investiția globală necesară pentru a se asigura că toată lumea poate avea acces la instrumente - doar pentru vaccinuri, vor fi necesare peste 100 de miliarde de dolari”, spune Ghebreyesus, - un adevărat duș rece pentru cei care au impresia că vaccinurile și tratamentele sunt deja la dispoziția tuturor.

Această sumă pare a fi uriașă, dar, spune șeful OMS, ”este mică în comparație cu cele 10 trilioane de dolari care au fost deja investiți de țările G20 în stimulente fiscale pentru a face față consecințelor pandemiei de până acum”.

Desigur, este mică și în comparație cu sumele colosale destinate înarmării, fapt care ar trebui să devină o temă de discuții pe plan mondial.

Deci, așa cum titram, o trezire la realitate și un îndemn la luciditate transmis de directorul general al OMS omenirii, care se extaziază la fel de ușor cum uită aspecte esențiale – cum ar fi sănătatea și investițiile necesare. Aici puteți citi mesajul transmis de Ghebreyesus.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Vaccinuri, OMS
Tematic
OMS a anunțat care este țara care poate fi model de luptă împotriva COVID-19
OMS nu a primit din partea SUA notificarea de retragere din organizație
Mesaj important, corect al OMS – prezentat într-o formă controversată
OMS remarcă tendințe îngrijorătoare ale virusului în zona din care face parte și România
Avertisment OMS: vara nu îi protejează pe oameni de coronavirus

Загрузка...