Frans Timmermans

Motivul ascuns al ceremoniei premierii lui Timmermans - semnal cu adresă clară!   

2279
Ce caută acum Timmermans în România, în condițiile în care e candidatul socialiștilor europeni - iar prin atitudinea sa nu a făcut decât să-și atragă dușmănia PSD – unul dintre cele mai puternice partide socialiste din Europa?

BUCUREȘTI, 12 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Camarazi de front: fostul agent al Dutch Military Intelligence and Security Service, Frans Timmermans, specializat în interogarea prizonierilor de război și fostul agent al SRI, Florian Coldea, specializat în interogarea ”prizonierilor” lui Kovesi, Onea și Negulescu”, notează pe Facebook jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob.

Și jurnalistul nu greșește în privința lui Timmermans, cel pe care românii, în naivitatea lor, îl văd ca pe un reprezentant al democrației occidentale. NU, departe de a fi așa ceva, Timmermans este fost ofițer de informații, specializat în spațiul sovietic, practic o relicvă a războiului rece, cu mentalități și legături rămase din acea vreme.

Una dintre legăturile respective este nimeni altul decât controversatul George Soros.

”Olandezul Timmermans (…) acesta s-a manifestat de timpuriu ca un vocal suporter al controversatului miliardar nord-american George Soros - cel acuzat că finanțează entități non-guvernamentale ale unui “Deep State” în România sau în alte state europene, membre UE”, scria Ion Cristoiu.

Celebrul jurnalist amintea că, în ianuarie 2018, Grupul de Investigații Politice a dezvăluit ”cum au finanțat guvernul olandez și George Soros campaniile publicației Rise Project îndreptate împotriva guvernului României, alimentând protestele “rezist” din februarie 2017”.

”Devine discutabil, în acest context, ce autoritate morală mai are conducerea CE în demersul său de sprijinire politică a procurorului-șef Kovesi și a unei instituții (DNA) acuzate, de asemenea, în presă că alimentează Statul Paralel din România”, declara, în martie 2018, Ion Cristoiu.

10 august – un plan ascuns, pus la cale din Europa?

Ei bine, din aceleași surse olandezo-sorosiste ar fi fost fi fost finanțați și activiști #REZIST, chestiune care a fost mult comentată în presa vremii.

”N-ar prea fi oameni pe care să-i definești ca huligani sau oameni care în mod normal ar crea probleme de ordine publică - au fost protestatari pașnici”, declara Timmermans după protestele marcate de violențe din 10 august 2018.

Mai mult, imediat după 10 august asupra României – ținta principală fiind Coaliția de guvernământ - a fost dezlănțuit un atac general, o acțiune cum nu s-a mai văzut.

Ținta nu au fost doar politicienii, ca de obicei – ci chiar susținătorii partidelor, oameni obișnuiți, neangrenați în funcții publice, precum și mass media care a manifestat fie o apropiere de Coaliție, fie chiar o neutralitate.

Au avut în spate dubioasele evenimente din 10 august un plan al Occidentului? Să ne amintim că imediat s-a procedat la acea Rezoluție care a vizat România – iar Timmermans a fost unul dintre vectorii care au susținut acțiunea!

Sigur că se pot face multe asocieri (sau speculații) privind sincronizarea cu bătălia pentru miliardele corvetelor, în care sunt angrenați și olandezii, plus permanenta presiune pe ideea preluării portului Constanța.

”Grija olandezului Timmermans pentru independența justiției din România este înduioșătoare - portul Constanța suspină duios și plânge-n batistă așteptându-și timid noul patron”, scria la vreme respectivă cunoscutul jurnalist Victor Ciutacu.

Se pune întrebarea – ce caută acum Timmermans în România, în condițiile în care el e candidatul socialiștilor europeni, iar prin atitudinea sa nu a făcut decât să-și atragă dușmănia PSD – unul dintre cele mai puternice partide socialiste din Europa?

Aparent, Timmermans a fost invitat pentru a primi titlul de Doctor Honoris Causa al SNSPA.  De ce face SNSPA acest gest? Greu de înțeles… dar să vedem dincolo de aparențe.

”Eu cred că SNSPA trebuie desființată”

E o perioadă în care olandezul a avut o întâlnire cu Liviu Dragnea, pe care l-a luat tare, cu corupția și cu „dacă mai vrei în PES, vezi ce faci cu statul de drept”, iar apoi a spus ”Nu știu dacă Dragnea chiar crede ce spune”. Deci, tupeu maxim, fără vreo justificare clară, alta decât povestea cu MCV și cu acel dubios 10 august.

Și, totuși, SNSPA îi dă titlul! În stilul său, Mircea Badea descria această formă universitară cu destul de puțin fond: ”Eu cred că SNSPA trebuie desființată. Este o țeapă cu megabășini, o impostură cu poleială. Bani aruncați aiurea. Din aia la care contribuim noi, câțiva...”.

Dar momentul a fost senzațional, fiindcă a adunat oameni din servicii și politicieni. Dar, în topul prezențelor s-a situat celebrul general Florian Coldea, fostul șef militar al SRI – și cel considerat a fi creatorul (român) al puterii SRI și al statului paralel.

Distins și demn, Coldea a stat în primul rând, devansând cadre didactice mult mai importante – doar manifestarea de desfășura sub egida unei instituții de învățământ! – și a primit omagiile unor politicieni de prim rang.

Coldea și politicienii aferenți

S-au remarcat aici Teodor Meleșcanu și Victor Ponta – amândoi fondatori ai unor partide ”de Intelligence” (APR și ProRo).

Și, atenție, presa a transmis două aspecte: prezența lui Coldea în prim plan și omagiile ce i-au fost aduse de politicieni – și declarația halucinantă a lui Timmermans. Iată câteva fragmente:

„În ultimii douăzeci ani de ani (…) vă pot spune că am văzut evoluția României cu ochii mei. Și că era complet diferită la sfârșitul anilor ’80 și la începutul celor ’90. Dacă îmi spuneați atunci că România va fi un stat membru al Uniunii Europene în 2007, trebuia să ne încredințăm unui spital de boli mintale. (…) Nu este niciun dubiu pentru mine că dacă nu făceați acest pas istoric, ceea ce Putin face acum în Ucraina, o făcea și în România”.

Paranteză: pe lângă gogomănia scandaloasă și provocatoare, Timmermans putea să spună și ce face Olanda în Rusia lui Putin: este principalul investitor străin, după China.

Revenind, declarația lui Timmermans conține și un atac grav la guvern: ”Nu am văzut nici un progres de la prezentarea ultimului raport MCV”, ”o democrație care introduce legi care încalcă drepturile fundamentale” – și nu a răspuns la întrebarea dacă s-ar putea apela la punctul 7 al Tratatului UE.

Deci, o poziție critică, dură, radicală – în contextul în care insul primea un titlu de la o instituție de învățământ finanțată chiar de statul condus de guvernul pe care l-a atacat!

Semnalul pentru (re)activarea ”Statului paralel”

”Nu dau doi bani găuriți pe opiniile domnului Timmermans”, a reacționat Mircea Badea. Pe de altă parte, jurnalistul de investigații Mirel Curea a remarcat că ”Frans Timmermans a venit aici ca un rege să ne recomande că dacă mai avem de gând să mai dăm legi să-i întrebăm pe ei mai întâi”.

Vine în România candidatul socialiștilor și îmi spune să-l întreb pe el când mai dau legi, a remarcat jurnalistul.

Ar fi bine să nu uităm un alt aspect: președintele Iohannis are o atitudine de sfidare totală față de guvern, iar ieri această atitudine pare a fi atins apogeul. Chiar în ziua medalierii lui Timmermans, Iohannis a insultat și a călcat în picioare PSD – fapt care contravine oricărei interpretări logice și legice a Constituției!

Numai Timmermans NU a văzut asta! Cum NU a văzut nici abuzurile ”Statului paralel”, sau ale Laurei Kovesi – sau ale ”creierului” operațiunii, generalul Coldea! Dimpotrivă, generalul a stat în prim planul manifestării de ieri – ceea ce înseamnă că însuși Timmermans a fost de acord cu asta!

Repet, nu vorbim de al doilea om ca putere din structura europeană, ci și de un (fost?) ofițer de informații ale unui serviciu foarte performant – Dutch Military Intelligence and Security Service (sau Militaire Inlichtingendienst, cum se numea când Timmermans servea oficial).

Ceea ce însemnă că am avut de-a face cu un semnal clar: reactivarea Statului Paralel, cu susținerea structurii euro-sorosiste – și asta nu înseamnă că structura a fost inactivă – ci reactivarea la nivelul de acțiune în forță.

Grupul ideologic sorosist de la SNSPA l-a invitat pe creierul militar-informativ al operațiunii Statul paralel pentru a-l prezenta în lumina mass media cum primește omagiile politicienilor apropiați de servicii – și totul sub înaltul patronaj al ”părintelui” european, Timmermans.

Ce va urma?

Ce anunță aceste manevre – care trebuie privite ca un ansamblu, nu separat? Că se dă semnalul unui nou asalt asupra PSD și a tot ce înseamnă forță nesupusă Bruxelles-ului. Cine va participa la asta?

Ponta e pe față și foarte activ, iar în privința ALDE – să ne amintim de ultima declarație a lui Iohannis: nu a zis nimic de ALDE, în ciuda virulenței atacului la PSD. Și dacă ar pica Tăriceanu, oare Meleșcanu i-ar lua locul – și se va ”re-evalua”, așa cum a acceptat șefia SIE de la Băsescu? Eu unul aș fi mai atent…

Iar dacă l-am citat pe Mircea Badea, nu am făcut-o pentru spectacol – controlul și mai ales stoparea unor activități finanțate de stat împotriva statului se impun.

Epilog: otrava rusofobiei

În final, să explicăm inepția otrăvită lansată de Timmermans în privința Rusiei și a lui Putin: în contextul în care Rusia este singura putere internațională care NU atacă guvernul României și nu încearcă subminarea încrederii în instituțiile statului (”corupte” și ”incapabile”, vezi Doamne!) – este normal ca vectorii globalisto-sorosisti și ”Statul paralel” să apese pedala ”rusofobiei”.

Picătură cu picătură, încearcă să convingă românii că Rusia e ”dușmanul”, că duce ”un război hibrid” și alte gogomănii de acest fel – asta în condițiile în care ambasadele și reprezentanți occidentali atacă Guvernul și se bagă în treburile interne  - sau chiar susțin proteste și demersuri destabilizatoare, sub acoperirea ipocrită a ”civismului”.

Adică până una alta Rusia își vede de treaba ei, pe când Europa lui Timmermans e premiată pentru că face de doi bani Guvernul, PSD și chiar România pe unde poate! Hai, să văd replici și la asta!

2279
Tagurile:
Ion Cristoiu, premiere, Frans Timmermans
Tematic
Savaliuc dă o lovitură internațională:Dosar Penal pentru Timmermans și lideri ai Comisiei
Reacția Comisiei Europene la Dosarul Penal pentru Timmermans
Timmermans, Soros - ţinte ale Ungariei pe postere anti-imigranți înaintea votului UE
Dăncilă și Timmermans, față-n față la Bruxelles
Timmermans, tupeu ceva mai mic în fața Vioricăi Dăncilă – semnal de schimbare
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

341
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

341
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...
Великая Отечественная война 1941-1945 гг. Обучение бойцов перед отправкой на фронт. Казармы Н-ского полка им. Ворошилова. Москва, август 1941 год.

Cum a influențat istoria omenirii Marele Război pentru Apărarea Patriei

71
(reînnoit 17:35 22.06.2021)
Acum 80 de ani, pe 22 iunie 1941, a început Marele Război pentru Apărarea Patriei. Acest fapt a marcat viața o milioanelor de oameni, inclusiv și a moldovenilor care au luptat pe front, cot la cot cu URSS.

CHIȘINĂU, 22 iun - Sputnik. Marele Război pentru Apărarea Patriei a schimbat soarta a milioane de oameni, iar ziua de 22 iunie pentru mulți este marcată cu negru în calendar. Istoricul și politologul Boris Șapovalov a declarat pentru Sputnik Moldova că ziua de 22 iunie este o dată tragică și că această zi a influențat întregul parcurs istoric al întregii lumi.

„Uniunea sovietică a fost atacată și oficial i-a declarat război nouă țări europene cu regimuri fasciste și evident că în frunte cu Germania nazistă. (...) Au fost trei direcții de bază a armatei fasciste. Este vorba despre Moscova și spre nord evident că e Leningrad, ceea ce noi acum numim Sankt-Petersburg, și cea de-a treia direcție a fost sudul. (...) Dacă Moscova și Leningrad sunt centre mari industriale, atunci aici mai degrabă era vorba despre interesele politice ale conducerii germane. Zona de sud era importantă pentru că aici se aflau zone mari industriale”. a precizat Boris Șapovalov. 

Șapovalov a remarcat și rolul moldovenilor în acest război. Istoricul a precizat că țara noastră, fiind parte a URSS, a luptat de comun cu forțele sovietice și că ziua de 22 iunie este o zi plină de durere și pentru poporul nostru. 

„Nemții planificau că dacă nu vor bate armata noastră la hotarul Moldovei, atunci să înceapă operațiunea Munchen, care presupunea atacul la începutul lunii iulie. Lor asta le-a reușit pentru că pe data de 2 iulie, ei au început această operațiune și ideea era că lovitura de bază să fie dată în nordul Moldovei, mai exact Bălți, Vinița și apoi să ajungă în Kiev”, a menționat istoricul Boris Șapovalov.

În cadrul emisiunii „Matinal” de la Radio Sputnik Moldova, istoricul Victor Stepaniuc a menționat că unii încearcă să schimbe istoria și prezintă unele informații despre cel de-Al Doilea Război Mondial eronat. 

Vladimir Putin a depus un buchet de flori la mormântul Ostașului Necunoscut, 22 iunie 2021
© Sputnik / Алексей Никольский

„Pe parcursul celui de-Al Doilea Război Mondial, moldovenii au participat foarte activ. Desigur că o parte din moldoveni au luptat pe ambele fronturi, și din partea Uniunii Sovietice, dar alții au luptat din partea Germaniei, și din partea României. (...) Ororile războiului nu trebuie să creeze conflicte pentru următoarele generații. Este necesar ca o parte din aceste orori să nu fie aruncate în prim-plan ca să nu otrăvească conștiința generațiilor. La noi desigur că este vorba despre o confruntare geopolitică și această confruntare geopolitică vest-est desigur că afectează. Ea este îndreptată uneori împotriva Occidentului, alteori este îndreptată împotriva fostei Uniuni Sovietice. Noi suntem afectați din cauza că noi atunci eram în componența URSS, Rusia pentru noi mai multe secole a fost o țară aliată, o țară care ne-a susținut în istorie și moldovenilor le este destul de greu să facă alegerea între răsărit și occident”, a declarat Stepaniuc. 

Stepaniuc a mai menționat că în această zi este cazul să le mulțumim bunicilor care au luptat pentru pacea în care trăim astăzi. Istoricul susține că Victoria marcată pe 9 mai este o victorie comună și că poporul post-sovietic trebuie să fie mândru că a reușit, alături de alte state, să învingă în acest război cumplit. 

„Această dramă a războiului care ne-a afectat trebuie să ne împace cu realitățile, istoria trebuie să fie cunoscută. Cei care scriu manuale și ei trebuie să fie foarte atenți pentru ca să nu creeze confuzii, atunci când redau istoria. (...) Unii moldoveni au făcut armata română și au luptat împotriva URSS, dar asta e istoria. Istoria nu trebuie să otrăvească viitorul generațiilor. (...) Trebuie să ne mândrim cu buneii noștri pentru că anume ei au pus capăt acestui război. (...) Victoria cea mare îi aparține URSS-ului și să nu uităm că și noi, moldovenii, am fost afectați de acest război”, a menționat istoricul Victor Stepaniuc.

Generalul Victor Gaiciuc a menționat în cadrul emisiunii de la Radio Sputnik Moldova că practic în fiecare familie există un tată, un bunic sau un străbunic care a căzut în acel război, iar pacea în care trăim li se datorează lor. Ministrul în exercițiu a vorbit și despre cartea pe care a scris-o la tema Celui de-Al Doilea Război Mondial. 

Президент РФ В. Путин встретился с участниками акции Мы вместе
© Sputnik / Алексей Дружинин

„A fost un război strașnic. Mai mult de 50 de milioane de oameni au murit, ar trebui să scriem 50 de milioane de cărți despre istoria fiecărui cetățean care a participat și a avut de suferit în urma acestui război. (...) Despre jerfele care au fost aduse, inclusiv moldovenii care au căzut, iată despre asta trebuie de scris. (...) Cartea mea este despre acea zi, despre invazie, despre eroismul ostașilor, despre holocaust”, a precizat ministrul în exercițiu al Apărării și generalul Victor Gaiciuc. 

Gaiciuc a menționat că în anul 2001, la evidență erau peste 20 de mii de veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei, iar acum, în viață au mai rămas 200 de veterani în Republica Moldova. 

71
Tagurile:
Cel de-al doilea război mondial

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

0
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
0
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...