Laura Codruța Kovesi

Vrând o ajute, americanii au băgat-o pe Kovesi într-un nou scandal! MARE!

2990
(reînnoit 06:34 07.03.2019)
Universitatea care a premiat-o pe Kovesi e acuzată că  ”a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani”

BUCUREȘTI, 7 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Kovesi, onorată de Harvard: a fost inclusă în lista femeilor cu contribuții majore în justiție în 2019”, titrează G4Media și alte publicații apropiate de SUA și de protejații acestora – Kovesi, Iohannis și diverse figuri din statul paralel, premiate de instituții americane, inclusiv de Ambasadă.

Aflăm din aceste surse, ca și de pe site-ul prestigioasei universități, că Laura Kovesi a fost aleasă de Universitatea Harvard printre femeile cu contribuții semnificative în domeniile drept și justiție”.

Studenții și profesorii facultății de Drept de la Harvard au votat-o pe Kovesi printre cele 21 de femei cu contribuții majore în justiție în 2019, laureatele reprezentând ”voci puternice în domeniile lor de activitate, fie că stau în băncile Curții Supreme, fie sunt profesori, fie activiste pe stradă”, spune cei de la Harvard.

Nu poți să nu fii uimit de modelul semidoct promovat la celebra universitate! Adică ei nu au auzit de abuzurile premiantei, de „statul paralel”… nimic? Măcar să fi luat în seamă presa română ”parteneră CNN” și multiplu distinsă prin SUA pentru profesionalism – mă refer la Antena 3.

În fine… Felicitări Laurei Kovesi, toate bune și frumoase dar… presa română își aduce aminte de un fapt curios.

Iată un citat care transformă povestea de succes într-un scandal:

”În ultimul deceniu, Harvard a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani. Anul trecut, Harvard a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România”.

Asta scria ”Rise Project” în 2016 – știți, cei care îl fugăresc pe Dragnea cu valiza prin Teleorman – iar jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob și-a adus aminte de această anchetă și reflectează: ”Nu s-a întîmplat nimic cu vinovații. Să mă mai mire chestia de mai jos? :)”.

”Chestia de mai jos” e premierea de către Harvard a Laurei Kovesi acum, după ce, ca șefă a DNA nu rezolvase nimic în cazul prezentat de Rise Project! Și, nota bene, atunci era la putere simbolul Bruxelles-ului și al politicii curate, Dacian Cioloș!

Și da, firma ”Harvard” de care se vorbește în anchetă aparține prestigioasei universități, conform schemei de mai jos.

Printscreen RISE Project
Printscreen RISE Project

De fapt, nota RISE Project atunci, în 2016, DIICOT începuse în 2015 urmărirea penală asupra mai multor persoane, în timp ce DNA (condus de Laura Kovesi) se rezumase la anchete in rem.

Era vorba de retrocedări frauduloase, mii de hectare. De altfel, în reportajul din 2016 RISE Project ajunge la următoarele concluzii privind Harvard și IKEA, cităm de pe site:

- Cei doi giganți au cumpărat păduri investigate de procurori pentru retrocedări ilegale și revendicate de statul român;

- Harvard a transferat mai multe suprafețe disputate în instanță către noi filiale pe care le controlează prin firme offshore;

- IKEA și Harvard au făcut afaceri toxice în România;

- În ultimul deceniu, Harvard a cumpărat mari suprafețe de pădure în România de la  grupări acuzate de înșelăciune, corupție și spălare de bani

- În 2015, Harvard a cedat aproape 33 de mii de hectare către corporația IKEA, la finalul celei mai mari tranzacții cu păduri din România.

Ampla anchetă o puteți citi pe site-ul RISE Project. Iar concluzia cu privire la premierea Laurei Kovesi… o trageți singuri! Și de ce este un premiu nu ”în orb”, ci ”în chior” – adică vede doar cu un ochi situația, nu se uită și în partea cealaltă...

Să mai adăugăm un aspect interesant: nu e prima legătura cu scântei între americani și marea firmă de mobilă și produse din lemn; să nu uităm că atât giganticul magazin al firmei nordice, cât și Ambasada SUA se află pe terenul obținut ILEGAL de Puiu Popoviciu în nordul Bucureștiului.

Poate cineva să creadă că asemenea forțe NU au știu că acolo e ceva putred, că atât ”beculețele” de la servicii, cât și de la unii procurori sclipeau deja? Evident, copiii nu vor crede asta, nici ”talibanii”… Restul își pun întrebări și își dau răspunsuri.

De exemplu – de ce au făcut asta, nu știau că va ieși la iveală? Răspunsul e simplu – nu-i interesa, știau că România e la picioarele lor.

Va începe acum un scandal după premierea Laurei Kovesi? Deocamdată PSD se ceartă cu și pentru Tudorel Toader. Dar poate justițiarul Cioloș ne spune ce își amintește de ancheta publicată de RISE pe vremea când el era premier!...

2990
Tagurile:
Harvard, Klaus Iohannis, Laura Kovesi
Tematic
Mircea Badea – reacție șoc după victoria Laurei Kovesi!
Mesaj de la Bruxelles: ”Cine ni se opune va ajunge pe mâna Parchetului condus de Kovesi!”
Roșca Stănescu, informații ”din interior”: săptămâna viitoare, Kovesi va fi terminată!
Sondaj: Considerați că Laura Kovesi ar merita să devină șefa Parchetului European?
Campanie occidentală incredibilă despre Laura Kovesi – indicii de o lucrare a serviciilor

Загрузка...