Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu confirmă ipoteza despre candidatura sa - susținut de PSD

406
(reînnoit 06:51 04.03.2019)
Tăriceanu a confirmat că șansele cele mai mari sunt să se prezinte un candidat comun – și a repetat din nou cuvintele lui Dragnea – obiectivul e să-l învingem pe Iohannis

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În ceea ce priveşte o candidatură comună, vom analiza, vom face sondaje şi o să luăm o hotărâre cam după alegerile europarlamentare”, a spus aseară Tăriceanu la RTV, repetând practic cuvintele spuse de Liviu Dragnea cu câteva ore înainte, la Târgu Jiu.

Tăriceanu a reafirmat că se gândește foarte serios la o candidatura la prezidenţiale, dar că nu ar fi luat o hotărâre. Pe de altă parte însă, a confirmat că șansele cele mai mari sunt să se prezinte un candidat comun – și a repetat din nou cuvintele lui Dragnea – obiectivul e să-l învingem pe Iohannis – practic, aceeași poezie, în două interpretări! 

”Noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe Iohannis, cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun” – și, atenție, Tăriceanu face și o evidentă pledoarie pro domo: ”Nu spunem 'domnule, venim cu unul necunoscut'”. (sursa: ”Capital”)

Așa cum am prezentat în analiza noastră de ieri, datorită timpului scurt între ”după europarlamentare” și prezidențiale, singurii cu notorietate suficientă sunt Viorica Dăncilă și Călin Tăriceanu.

”Eu îmi doresc să fiu preşedintele unei Românii, dar altfel decât este astăzi”, a spus președintele ALDE. ”Avem 3 mandate prezidenţiale care au dezbinat românii, eu vreau să fiu un altfel de preşedinte”, a spus Tăriceanu, repetând și că nu e definitiv hotărât - ”nu suntem în situaţia să spunem că decizia va fi luată mâine”.

Deci, un amestec de declarații despre ”nu a venit momentul”, cu intenții vădite de a candida – iar Tăriceanu nu a fost niciodată un bun actor. Pe de altă parte, surse din ALDE au dat ca sigură candidatura lui Tăriceanu la președinție, în timp ce surse din PSD spun că mulți lideri social democrați sunt de acord să-l susțină pe partenerul de Coaliție.

Conform analizei Sputnik, discursul de ieri al lui Liviu Dragnea de la Târgu Jiu a însemnat  debutul campaniei electorale prezidențiale a lui Călin Tăriceanu, șeful PSD urmând a lua la rând organizațiile județene pentru a susține candidatul comun. În această variantă, Liviu Dragnea ar urma să fie viitorul premier.

406
Tagurile:
prezidențiale, PSD-ALDE, Candidat, Calin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea
Tematic
Tăriceanu recunoaște: "Iată ce aș opri ca președinte al României"
Azi, premieră în politică: Tăriceanu îl înfruntă pe "șeful Statului paralel"
Dragnea şi Tăriceanu, decoraţi cu Medalia Democraţiei (FOTO)
Tăriceanu îi dă replică lui Iohannis: Gestul președintelui este total inoportun
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии

Depinde de "comportamentul Moscovei". Vor opri oare germanii "Nord Stream 2"

122
(reînnoit 13:18 16.04.2021)
Statele Unite au decis să restabilească relațiile cu Germania, deteriorate în timpul mandatului lui Donald Trump.

MOSCOVA, 16 apr – Sputnik, Ksenia Melnikova. Șeful Pentagonului a zburat la Berlin, a ordonat creșterea numărului de soldați americani în țară și, de asemenea, a dat de înțeles că noua administrație, ca și cea anterioară, este categoric împotriva "Nord Steam – 2". După vizita acestuia, germanii au suspendat proiectul. Ce concesii anume este gata este să facă Republica Federală Germania (RFG), a aflat Sputnik.

Reverență americanilor

Germania ascultă de părerea SUA în ceea ce privește construcția conductei de gaz "Nord Stream – 2" – în special, instituie un moratoriu privind completarea proiectului controversat. Acest lucru a fost declarat de către ministra Apărării a Germaniei, Annegret Kramp‑Karrenbauer, după întâlnirea cu șeful Pentagonului, Lloyd Austin. În ajun, el a zburat la Berlin în timpul primului turneu major european. Astfel, șeful Ministerului american al Apărării a arătat că, sub Biden, Washingtonul dorește să restabilească relațiile cu Germania. Aceeași dorință a fost demonstrată și de Berlin.

Până în prezent, sunt construite 95 de procente din conducta de gaz sau 2339 din 2460 de kilometri. Dacă proiectul va fi totuși finalizat, atunci Germania va cumpăra gazul rusesc conform anumitor condiții. "Ele depind de comportamentul Moscovei", a observat Kramp‑Karrenbauer.

Austin a declarat că guvernul american este împotriva finalizării construcției celei de-a doua ramuri a gazoductului de-a lungul fundului Mării Baltice. Dar, în același timp, a subliniat că dezacordurile din jurul proiectului nu vor afecta în niciun mod strânsa cooperare a celor două țări. De altfel, Kramp‑Karrenbauer și omologul ei american sunt interesați nu numai de "Nord Stream – 2". Ex-președintele Donald Trump urma să retragă din Germania de la 9,5 mii până la 12 mii de soldați americani, acuzând RFG de "o datorie de miliarde de dolari" față de NATO și Statele Unite. Noua administrație, dimpotrivă, crește contingentul militar. Este adevărat că cu doar 500 de persoane. Cu toate acestea, șefii instituțiilor de apărare a celor două țări au revenit mai târziu din nou la discuția proiectului controversat "Nord Stream – 2".

Proiectul este unul dintre principalele obstacole în relațiile dintre Washington și Berlin. Așa a fost și în timpul președinției lui Donald Trump, continuă și în timpul mandatului lui Joe Biden. Statele Unite se tem că "Nord Stream – 2" le va elimina de pe piețele energetice europene profitabile, care, la rândul lor, vor depinde de gazul rusesc.

Conducta trece prin zonele economice exclusive și apele teritoriale ale Germaniei, Danemarcei, Rusiei, Finlandei și Suediei. Copenhaga s-a opus mult timp construcției, dar apoi a căzut de acord. Autoritățile germane susțin proiectul, cerând ca el să fie considerat "pur economic" și să "nu-l transforme în țap ispășitor". Deși nu toată lumea din țară gândește așa. Verzii și ecologiștii pledează activ împotriva proiectului. Recent, organizația de protecție a mediului Deutsche Umwelthilfe (DUH) a contestat în instanța de la Hamburg permisiunea de continuare a lucrărilor, emisă de Oficiul Federal pentru Transport Maritim și Hidrografie.

Pe lângă SUA, militează împotriva gazoductului Ucraina și Polonia. Acestor țări le este convenabil ca tranzitul gazului rusesc să aibă loc în continuare pe teritoriul lor. Ele sunt susținute de Cehia, Letonia, Estonia, Lituania, Ungaria, Slovacia, România și Croația – se tem că "Nord Stream – 2" va consolida influența Moscovei pe piața energetică europeană.

Trump și-a luat prea multe asupra sa

Donald Trump s-a opus activ instalației conductei de gaz prin intermediul sancțiunilor. În mediul său se credea că restricțiile "înfig o țeapă în inima proiectului". Începând cu anul 2017, el a introdus în mod constant noi și noi pachete de măsuri, care afectau în principal companiile străine implicate în construcția "Nord Stream – 2".

La început, au adoptat o lege care înăsprea sancțiunile împotriva Rusiei și care prevenea companiile americane și stăine de la cooperarea cu întreprinderile și instituțiile rusești "din sectoarele de apărare și spionaj". Peste doi ani, președintele Trump a semnat un buget militar de apărare, în cadrul căruia, la fel, erau specificate modalitățile de suspendare a construcției. Iar, în curând, compania elvețiană Allseas, care se ocupa de instalarea țevilor pentru "Nord Stream – 2", și-a retras toate navele din zona de construcție din Marea Baltică. Europenilor nu le-a plăcut o astfel de presiune, dar nu puteau să se facă nimic.

Odată cu sosirea în Casa Albă, Biden s-a dovedit a fi în fața unei dileme: pe de o parte, ambele partide sunt împotriva proiectului "Nord Stream", iar relaxarea sancțiunilor va fi considerată drept o concesie în favoarea Moscovei, pe de altă parte – noul lider american trebuie să restabilească relațiile deteriorate în timpul mandatului lui Trump cu Uniunea Europeană, în special cu Germania, care susține proiectul.

Dar deja la sfârșitul lunii februarie, nava "Fortuna", asociată cu construcția gazoductului, și proprietarul ei, compania "KVT-Rus", au fost incluse în noua listă de sancțiuni americane, deși împotriva lor erau deja în vigoare alte măsuri. Până în februarie 2021, 18 firme europene au părăsit proiectul din cauza amenințărilor din partea Washingtonului. În martie, autoritățile americane au avertizat din nou participanții proiectului "Nord Stream – 2" că vor introduce noi restricții, dacă aceștia își vor continua lucrările.

Berlinul a criticat acțiunile Washingtonului destul de mult timp și mulți de acolo sunt încrezuți că proiectul va fi totuși finalizat. "Indiferent de situația din America, acolo, toată lumea va fi unită de dorința enormă ca relațiile dintre Rusia și Germania să fie restabilite, să devină constructive și lucrătoare. "Nord Stream – 2"  va fi finalizat indiferent de modul în care se va comporta noua administrație", presupune deputatul Bundestagului Republicii Federale Germania, Waldemar Herdt.

Kremlinul a recunoscut că restricțiile americane complică lucrările. În memorandumul din ianuarie 2021, "Gazpromul" nu a exclus suspendarea sau chiar anularea completă a proiectului, dacă "situația politică se va schimba brusc". "Nord Stream – 2" – este un lucru benefic pentru economia Europei ca întreg și a Germaniei în special", a reamintit în repetate rânduri Vladimir Putin. Mai ales că în timpul încărcării noilor gazoducte, Moscova este pregătită să păstreze tranzitul ucrainean. Rusia este sigură că americanii pur și simplu presează concurenții, propunând în schimb gazului lor lichefiat.

Îl vor finaliza sau nu

Experții cred că, cel mai probabil, conducta de gaz va fi totuși finalizată, dar nu va fi pornită la capacitatea ei maximă. "Există restricții impuse de noul regulament al UE, conform cărora un furnizor de gaz poate folosi infrastructura de transport la numai 50%", a explicat Andrei Kortunov, directorul general al Consiliului rus pentru afaceri internaționale. Potrivit lui, există și alte opțiuni. De exemplu, închiderea gazoductului sau compensarea Germaniei de către SUA. Washingtonul poate investi în construcția terminalelor de recepție a gazului lichefiat american. Deși, până când, este neclar cum se va dezvolta acest lucru sub Biden – un oponent al exploatării gazului de șist.

"Există o șansă că americanii pur și simplu lungesc timpul. Merkel pleacă, nu își va schimba opiniile. La toamnă, în Republica Federală Germania vor avea loc alegeri. Dacă puterea va preluată de o nouă coaliție și următorul cancelar va fi din cei verzi, atunci el poate să aibă o atitudine complet diferită față de "Nord Stream – 2". În acest caz, proiectul va muri de la sine", spune politologul.

Cercetătorul de frunte al Centrului pentru Studii Germane al Institutului European al Academiei Ruse de Științe, Alexandr Kamkin, consideră: aparent, șeful Pentagonului, în timpul vizitei sale la Berlin, a cerut de la autoritățile germane să înceapă să cumpere de la Washington gazul lui lichefiat. "Republica Federală Germania va primi dreptul de a finaliza construcția în schimbul unei diversificării parțiale a livrărilor. Dar presiunea politică asupra conductei de gaz nu va scădea", a afirmat el în cadrul conversației cu Sputnik.

Declarația ministrei Apărării a Germaniei nu ar trebui să fie considerată drept o poziție definitivă a autorităților germane. Kramp‑Karrenbaue este cunoscută pentru declarațiile sale tăioase la adresa Moscovei. Acum, Statele Unite și Germania încearcă să găsească un compromis și să-și îmbunătățească relațiile. Cum să facă acest lucru, nu este clar până când. Propunerea de a institui un moratoriu privind completarea construcției "Nord Stream – 2" va amâna doar rezolvarea problemei.

122
Tagurile:
Germania, Moscova, Nord Stream 2
Tematic
Pentagonul a dat aprecieri impactului ”Nord Stream - 2” asupra relațiilor cu Germania
Moscova, despre importanța proiectului ”Nord Stream - 2”
A mai rămas puțin: ”Nord Stream - 2” este gata în proporție de 95 %

Загрузка...
Iosefina Pascal

Iosefina Pascal, teorie NUCLEARĂ: preluarea spitalului Fundeni, combinația ”containerele”

976
(reînnoit 09:07 16.04.2021)
Cel mai mare complex de spitale și institute din țară ar urma să fie ”preluat ostil” – operațiunea ar fi început printr-o metodă specială – folosirea ”sistemelor modulare de containere”

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Cel mai mare complex medical din țară, Fundeni, cuprinzând, printre altele, Institutul Clinic, Institutul Oncologic, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” este de multă vreme ținta unor ”privatizări”.

De mulți ani s-au anunțat atât intenții de preluare în sisteme private de sănătate, dar și ca mega afacere imobiliară. Au fost scandaluri, intervenții la tribuna Parlamentului – iar marele om politic Corneliu Vadim Tudor a acuzat de multe ori intențiile de vânzare a marelui complex al medicinei românești.

Acum, odată cu guvernările ”de dreapta”, cu totul diferite de ceea ce a însemnat asta în anii 1990 – 2010, a apărut o nouă idee: preluarea de către sistemele private a tratamentelor bolnavilor cronici.

O preluare ostilă, spun mulți observatori și analiști – iar ”fenomenul pandemiei” pare a ajuta acest ”plan”. Nu degeaba de folosește termenul ”PLANdemie”…

Ideea este cinică și simplă: rând pe rând, spitalele de stat au devenit mai întâi ”focare” COVID iar apoi ”spitale COVID” – sau cel puțin multe dintre secții au fost alocate tratamentului infecției planetare.

Drept urmare, pacienții cu afecțiuni cronice sau acute, dependenți de tratamente complexe, respectiv de intervenții urgente – fie au suferit agravări, fie au murit. Cei care au putut financiar, au apelat la sistemele medicale private – pentru care pandemia nu a arătat rău deloc.

Ei bine, jurnalista independentă Iosefina Pascal are informații și dezvoltă o teorie ”NUCLEARĂ” – că Fundeniul este acum ținta unei ”preluări ostile” printr-o metodă inedită.

Pe scurt, pacienții cronici sunt fie externați, fie mutați în ”sisteme modulare de containere”, comandate special de ceva timp – iar secții sunt ocupate, pas cu pas, de pacienți COVID. În final, se va ajunge la transferarea pacienților din majoritatea secțiilor, susține Iosefina Pascal.

Jurnalista argumentează cu date teoria sa – și are intenția de a continua ancheta.

Iată câteva dintre datele interesante adunate și dezvăluite de Iosefina Pascal.

- Institutul Fundeni a făcut încă de acum 2 luni o licitație publică pentru achiziția de sisteme modulare de containere cu logistică medicală;

- modulele sunt pe specialități – transplant, oncologie, gastroenterologie, hematologie, pediatrie, neurologie, medicină internă și nefrologie – deci, susține Iosefina Pascal, ”toate secțiile, mai puțin chirurgia, se vor muta în containere”;

- ”pacienții (cu afecțiuni acute) vor fi puși în aceste modulare ca să facă loc pacienților Covid”

Iosefina Pascal spune că această manevră a început mai demult, odată cu licitația de acum 2 luni – ”și s-a tăcut mâlc”.

De menționat că, recent, senatoarea avocat Laura Vicol a anunțat că s-a început evacuarea pacienților de la Fundeni, pe modelul de la Spitalul Foișor.

Nu se face la fel, spune Iosefina Pascal, nu se evacuează, ci se externează. De altfel, jurnalista a transmis un e-mail conducerii institutului, întrebând de externări și evacuări – dar nu i s-a răspuns decât în legătură cu… evacuările! Care nu se fac, dar nimic despre externări – ”asta fiind metoda – externând oameni, pentru a băga covizi”, spune jurnalista.

Conform datelor însă, la ora actuală sunt puțin pacienți Covid - dar jurnalista sesizează câteva date interesante:

- Pe 12 martie 2021 s-au cumpărat teste Covid în valoare de 2 milioane euro;

- În februarie a.c. s-au cumpărat reactivi pentru testare în valoare de 214 milioane lei.

Deci, chiar dacă procedura internării și a intervențiilor chirurgicale impune testări periodice, achizițiile par oricum foarte mari față de numărul actual de pacienți (cu) Covid de la Fundeni. Altfel spus – se pregătesc oare cei de la Fundeni de un transfer masiv de pacienți Covid?

Iosefina Pascal spune că investițiile sunt în cadrul unui program guvernamental – ceea ce înseamnă că ministerul condus (până recent) de Vlad Voiculescu ar fi pregătit manevra.

”Vor să transforme toată zona de acolo într-un campus uriaș pentru Covid”, este ipoteza jurnalistei. ”Atacul asupra Institutului Fundeni a început odată cu venirea lui Vlăduț și continuă chiar și după plecarea sa!”, acesta fiind ”ADEVĂRATUL motiv pentru care USR-ul e disperat” de demiterea ministrului.

Ca o ”coincidență”, jurnalista independentă a descoperit că managerul Institutului Oncologic este… ”membru PLUS, numit anul trecut”.

Așa cum menționam – am extras numai câteva idei din ancheta jurnalistei independente – mai multe puteți afla din materialul video următor, unde găsiți date și despre spitalul ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul Militar ROL2.

976
Tagurile:
Spitalul Fundeni, Spital, Iosefina Pascal

Загрузка...
Google

Google va elimina conținutul care contravine legislației rusești

0
(reînnoit 17:41 16.04.2021)
Google s-a arătat disponibil să elimine din internet conținutul care contravine legislației rusești, a anunțat deputatul rus, Vasili Piskariov, după o întrevedere cu reprezentanții companiei.

BUCUREȘTI, 16 apr – Sputnik. Reprezentanții Google au anunțat că în perioada următoare vor elimina conținutul care contravine legislației rusești, a declarat președintele comisiei Dumei de Stat pentru investigarea cazurilor de imixtiune a statelor străine în problemele interne ale Rusiei, Vasili Piskariov.

“Au spus că în viitorul apropiat vor elimina orice contravine legislației noastre”, a declarat Piskariov jurnaliștilor, comentând întrevederea cu reprezentanții Google.

Pentru gigantul IT publicul rusesc are o importanță majoră și nu vor să-l piardă, a menționat Piskariov.

Potrivit lui, la începutul anului 2020, compania Google și YouTube au fost utilizate activ pentru demonstrarea unui conținut ilegal, în special, cel legat de implicarea minorilor în acțiuni de protest. Deputatul a subliniat că materialele ilegale nu au fost eliminate în termenii stabiliți de legislație.

Cu toate acestea, Google și-a manifestat intenția “de a activa în câmpul legal al Rusiei”.

“Am atras atenția că o parte a teritoriilor Rusiei, în special, insulele noastre din Oceanul Pacific, Kurile, nu sunt marcate drept teritorii ale Federației Ruse”, a relatat Piskariov.

El a adăugat că reprezentanții Google au căzut de acord cu argumentele înaintate și a solicitate materiale suplimentare. “Tot ce contravine legislației noastre va fi eliminat în scurt timp”, a conchis președintele comisiei Dumei de Stat.

0
Tagurile:
Rusia, Google
Tematic
Google Classroom: cât este de utilă aplicația pentru elevi și profesori
Halloween 2020: cum sărbătorește Google
Care este cel mai căutat cuvânt pe Google în 2020
Nu o să credeți ce au căutat românii pe Google în 2020!
Cenzurarea Sputnik de către Google și Facebook - Rusia la OSCE
Au picat YouTube și Servicii Google în întreaga lume
Moscova nu exclude blocarea Twitter peste o lună
Sondaj: peste 73 la sută din ruși susțin blocarea Twitter
Rusia restricționează accesul la Twitter și amenință să îl blocheze definitiv

Загрузка...