Călin Popescu-Tăriceanu

Tăriceanu confirmă ipoteza despre candidatura sa - susținut de PSD

386
(reînnoit 06:51 04.03.2019)
Tăriceanu a confirmat că șansele cele mai mari sunt să se prezinte un candidat comun – și a repetat din nou cuvintele lui Dragnea – obiectivul e să-l învingem pe Iohannis

BUCUREȘTI, 4 mart - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”În ceea ce priveşte o candidatură comună, vom analiza, vom face sondaje şi o să luăm o hotărâre cam după alegerile europarlamentare”, a spus aseară Tăriceanu la RTV, repetând practic cuvintele spuse de Liviu Dragnea cu câteva ore înainte, la Târgu Jiu.

Tăriceanu a reafirmat că se gândește foarte serios la o candidatura la prezidenţiale, dar că nu ar fi luat o hotărâre. Pe de altă parte însă, a confirmat că șansele cele mai mari sunt să se prezinte un candidat comun – și a repetat din nou cuvintele lui Dragnea – obiectivul e să-l învingem pe Iohannis – practic, aceeași poezie, în două interpretări! 

”Noi trebuie să găsim cea mai bună formulă pentru a-l învinge pe Iohannis, cea mai mare probabilitate este să mergem cu un candidat comun” – și, atenție, Tăriceanu face și o evidentă pledoarie pro domo: ”Nu spunem 'domnule, venim cu unul necunoscut'”. (sursa: ”Capital”)

Așa cum am prezentat în analiza noastră de ieri, datorită timpului scurt între ”după europarlamentare” și prezidențiale, singurii cu notorietate suficientă sunt Viorica Dăncilă și Călin Tăriceanu.

”Eu îmi doresc să fiu preşedintele unei Românii, dar altfel decât este astăzi”, a spus președintele ALDE. ”Avem 3 mandate prezidenţiale care au dezbinat românii, eu vreau să fiu un altfel de preşedinte”, a spus Tăriceanu, repetând și că nu e definitiv hotărât - ”nu suntem în situaţia să spunem că decizia va fi luată mâine”.

Deci, un amestec de declarații despre ”nu a venit momentul”, cu intenții vădite de a candida – iar Tăriceanu nu a fost niciodată un bun actor. Pe de altă parte, surse din ALDE au dat ca sigură candidatura lui Tăriceanu la președinție, în timp ce surse din PSD spun că mulți lideri social democrați sunt de acord să-l susțină pe partenerul de Coaliție.

Conform analizei Sputnik, discursul de ieri al lui Liviu Dragnea de la Târgu Jiu a însemnat  debutul campaniei electorale prezidențiale a lui Călin Tăriceanu, șeful PSD urmând a lua la rând organizațiile județene pentru a susține candidatul comun. În această variantă, Liviu Dragnea ar urma să fie viitorul premier.

386
Tagurile:
prezidențiale, PSD-ALDE, Candidat, Calin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea
Tematic
Tăriceanu recunoaște: "Iată ce aș opri ca președinte al României"
Azi, premieră în politică: Tăriceanu îl înfruntă pe "șeful Statului paralel"
Dragnea şi Tăriceanu, decoraţi cu Medalia Democraţiei (FOTO)
Tăriceanu îi dă replică lui Iohannis: Gestul președintelui este total inoportun

Загрузка...