Liviu Pleșoianu

S-a întors roata: Kovesi, în lacrimi Olguța și Pleșoianu o distrug!

3376
(reînnoit 07:41 14.02.2019)
”Vorbește exact ca o penală, ar trebuie să demisioneze, să facă un pas în lateral - I-a plăcut lupta anticorupție până a ajuns la ea”, ”Kovesi, te simți abuzată de procurori?”

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Așa cum s-a anunțat, chiar Laura Kovesi a fost cea care a dat vestea că a primit vizita poliției și a fost informată de calitatea ei de suspectă. Celebra procuroare a făcut această dezvăluire într-o intervenție telefonică în cadrul unei emisiuni de radio, apoi la TV – iar realizatorii și ascultătorii au fost uimiți să audă cum cel mai temut om al legii plânge!

Dar, nu se știe dacă așa au stat lucrurile, dacă Laurei Kovesi chiar îi tremura glasul din cauza lacrimilor – sau din cauza unei răceli rebele, pe care a făcut-o cunoscută chiar de la început.

”Ne trezim cu un dosar după 10 ani - se încearcă oprirea mea”, a spus cu o voce suspect de tremurând și stinsă Kovesi. ”Acum, după 10 ani, anchetăm cum a fost extrădat Popa Nicolae? Nu am avut nicio atribuție de aducerea lui Popa Nicolae în țară”.

Reamintim că Laura Kovesi are calitatea de suspect iar acuzaţiile sunt abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă – în urma unui denunț al fostului deputat Sebastian Ghiță.

”Eu nu voi renunța la procedura de a ajunge procuror european”, a anunțat hotărâtă Laura Kovesi, care consideră că aceasta este o manevră politică pentru a o împiedica să fie aleasă în fruntea noii instituții europene – ea aflându-se în acest moment pe prima poziție pe lista scurtă a candidaților.

În urma acestei declarații, asemănătoare cu cele politicienilor acuzați de DNA pe vremea lui Kovesi, au apărut imediat reacții dure.

Lia Olguța Vasilescu, unul dintre cele mai celebre cazuri de politician reținut de DNA și trimis în judecată inițial, o face praf pe Kovesi… chiar cu vorbele procuroarei și ale susținătorilor acesteia.

”Vorbește exact ca o penală”, spune Olguța Vasilescu. ”Se plânge că i s-a făcut dosar după 10 ani - și lui Liviu Dragnea i s-a făcut un dosar după 10 ani, altul după 16 ani”, amintește politiciana.

În privința faptului că Laura Kovesi se plânge că se întâmplă în plină campanie pentru funcția de procuror – ”Și nouă ne-a făcut la fel, ne-a luat când eram în campanie”, îi aduce aminte fosta primăriță a Craiovei. ”

”Ar trebuie să demisioneze, să facă un pas în lateral”, spune Oana Vasilescu – reiterând cererile Opoziției adresate PSD.

În plus, Oana Vasilescu îi atrage atenția lui Kovesi asupra unui aspect: ”Eu am intrat suspect și am ieșit în cătușe”.

Deputata PSD scoate în evidență minciuna din contextul acuzației: ”Ea a spus că nu îl cunoaște pe Sebastian Ghiță, dar a apărut acel filmuleț”.

Iar concluzia trasă de Oana Vasilescu în emisiunea lui Victor Ciutacu, ”Punctul culminant”, este una care o face praf pe Kovesi  - dar și legenda ”luptătoarei anticorupție”.

”I-a plăcut lupta anticorupție până a ajuns la ea”, a conchis Lia Olguța Vasilescu.

Deputatul Liviu Pleșoianu, poate cel mai aprig luptător din Parlament contra abuzurilor sistemului reprezentat de Laura Kovesi (Comisia ”Sufrageria”, protest în fața DNA, reclamații internaționale etc.) a scris imediat un text dur. ”Karma, Kovesi, Karma...”, îi transmite procuroarei, apropo de destin și întoarcerea roții, a ”samsarei”.

”Câte cariere au distrus unitățile tale "de elită" doar pentru că pur și simplu așa ați avut voi chef sau pentru că așa vi se comandase?”, întreabă Pleșoianu.

Apoi, îi transmite procuroarei trei mesaje, fiecare referitor la ce o așteaptă în viitorul apropiat – cum arată ”karma” încărcată a procuroarei.

”Te duci matale vineri la audieri, nu la Bruxelles, pentru că și unitățile matale de paraditori de elită au procedat exact la fel cu zeci de români nevinovați”, este prima acțiune.

Adormi în seara asta greu, gândindu-te obsesiv la efectul de bumerang, este a doua idee pe care i-o transmite procuroarei ”Pentru că bumerangul nu știe decât să se întoarcă, Kovesi...”

”Adormi în seara asta foarte greu gândindu-te cum e să fii tu însăți suspectată tocmai de "abuz în serviciu" - adică de infracțiunea ta preferată, cu care ai distrus destine și ai blocat o țară”, scrie Pleșoianu, punctând ”Bumerangul, Kovesi, bumerangul...”.

Totuși, Pleșoianu crede că singura ”palidă satisfacție” a Laurei Kovesi e că mai are susținători.

”Te mai apără (încă puțin) ultrașii tăi exagerat de #NEDEȘTEPȚI, cei care sunt în stare să spună acum: "Abuz! Procurorii o supun pe Kovesi unui ABUZ!"...”, scrie deputatul PSD.

În fine, Liviu Pleșoianu pune o întrebare care o face praf pe fosta șefă a DNA: ”Kovesi, te simți abuzată de procurori?”

”Doamna procuror, te simți cumva abuzată de procurorii care te suspectează de ABUZ ÎN SERVICIU!?”, încheie Liviu Pleșoianu mesajul postat pe Facebook.

3376
Тема:
Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (60)
Tematic
Andronic și Elena Udrea, victorie mare contra Laurei Kovesi într-un dosar de prim rang!
Se întoarce roata pentru Kovesi - 18 dosare penale pe rol
Pleșoianu, gest pe care nu l-a mai încercat nimeni-decisiv în cazul Kovesi
Știrea anului: Kovesi, pusă sub acuzare! Mulți bani! Celebru avocat: Pușcărie, riscă 8 ani
Dăncilă, mutare inteligentă – lovitură pentru Iohannis și Kovesi!
O persoană purtând un drapel al SUA

Vor învăța democrația. SUA au decis metodele de intervenție

313
(reînnoit 17:31 05.03.2021)
Americanii nu vor mai lupta pentru democrație. Lumea s-a schimbat și, în noile condiții, Washingtonul își va schimba atenția de la amenințarea terorismului la lupta împotriva superputerilor rivale.

MOSCOVA, 5 mar – Sputnik, Sofia Melniciuk. Americanii nu vor mai lupta pentru democrație. Timpul a arătat că intervențiile și răsturnarea liderilor autoritari sunt ineficiente. Washingtonul a învățat din acest lucru și intenționează să schimbe lumea, începând de la sine. Cum intenționează acum Statele Unite să acționeze – în materialul Sputnik.

Noi timpuri – noi metode

Primul discurs oficial al secretarului de stat, Anthony Blinken, în Departamentul de Stat, deși a avut loc într-o sală goală, a provocat agitație. În decurs de o jumătate de oră, șeful diplomației americane a enumerat principalele direcții ale politicii externe, care vor fi incluse în curând în strategia de securitate națională.

Aproape tot ce a spus Blinken nu este nou: atât el, cât și președintele Joe Biden au spus aceste lucruri de mai multe ori în ultimele luni. Cu toate acestea, ceva a atras atenția.

"Abordarea noastră se va schimba", a declarat secretarul de stat. "Noi nu vom promova democrația cu ajutorul intervenților militare costisitoare sau încercărilor de a răsturna cu forța regimurile autoritare". El a recunoscut că astfel de metode, deși aplicate cu cele mai bune intenții, nu au dus la nimic bun. Mai mult, cuvintele "promovarea democrației" au căpătat o conotație negativă și nici chiar americanii înșiși nu mai cred în ele.

Lumea s-a schimbat și, în noile condiții, Washingtonul își va schimba atenția de la amenințarea terorismului la lupta împotriva superputerilor rivale. Promovarea democrației – rămâne a fi un imperativ al politicii externe a SUA – trebuie să se facă prin exemplu propriu. "În caz contrar, jucăm conform dorințelor concurenților, precum Chinei și Rusiei, care profită de orice ocazie pentru a semăna îndoieli cu privire la loialitatea noastră față de idealuri. Nu este nevoie să le facilităm sarcina", a conclus diplomatul.

Un astfel de exemplu

Anul trecut a adus provocări țării. Pandemia de coronavirus, care a ucis mai mulți americani decât Primul Război Mondial, al Doilea Război Mondial și Războiul din Vietnam luate împreună, a evidențiat inegalitățile în domeniul sănătății. Revoltele rasiale datorate brutalității poliției și uciderea persoanelor de rasă negroidă au evidențiat încă o dată problema rasismului sistemic din societate.

Alegerile prezidențiale, în general, au devenit cele mai scandaloase din ultimele decenii. Donald Trump susține până în prezent că rezultatele au fost falsificate. Acest lucru a dus la o adevărată incursiune în valorile fundamentale: pe 6 ianuarie, o mulțime a pătruns în clădirea Capitoliului în timpul confirmării rezultatelor alegerilor.

Noul președinte, Joe Biden, se confruntă cu o nevoie urgentă de a restabili unitatea în interiorul țării, de a demonstra, în primul rând, americanilor înșiși că Statele Unite sunt încă farul democrației.

"Cu exemplul personal există mari probleme în Statele Unite acum", a declarat Pavel Koșkin, cercetător senior la Institutul pentru SUA și Canada, într-un interviu acordat agenției de presă RIA Novosti. "Au nevoie de un instrument retoric pentru mobilizarea electoratului. Este important să arate că sunt capabili să reguleze situația din țară".

Într-o anumită măsură, declarațiile lui Blinken pot fi considerate ca fiind direcționate spre interior, crede Koșkin. "Punerea în ordine a lucrurilor în alte state este un fel de stimulent: trebuie să înceapă de la sine", explică el.

Dezvoltare versus democrație

Administrația lui Biden subliniază în mod constant că principalul rival strategic este China și modelul său de dezvoltare. Washingtonul intenționează să obțină tocmai schimbarea sa.

Dar Beijingul însuși nu intenționează să exporte sistemul politic nicăieri, așa cum a spus președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping. "Vom promova oportunități pentru lume prin dezvoltare", a explicat el.

În unele țări, există, într-adevăr, o cerere pentru importul de elemente individuale ale guvernului chinez, spune consultantul Centrului Carnegie din Moscova, sinologul Temur Umarov. De exemplu, statele din Asia Centrală, unde influența Statelor Unite scade în fiecare an.

"Toate autocrațiile din regiune vor să repete succesul Chinei: să devină o economie dezvoltată fără reforme democratice", a menționat Umarov. În același timp, orice autocrație din lumea de astăzi trebuie să pară o democrație. Fără aceasta, este imposibil să existe în mod normal într-o lume globală.

Prin urmare, la nivelul retoricii, toată lumea din Asia Centrală vorbește despre reforme și drepturile omului, dar de fapt nu vede Occidentul drept un model demn de urmat. Dacă în trecut cel puțin o țară – Kârgâzstanul, așa-numita oază a democrației din Asia Centrală – era mai pro-americană, acum chiar și ea și-a schimbat părerea și urmează o cale diferită.

Temur Umarov

sinolog, consultantul Centrului Carnegie din Moscova

Statele Unite și-ar putea consolida poziția în regiune dacă s-ar implica mai activ în Asia Centrală din punct de vedere economic, așa cum face Beijingul. Fără de acest lucru, crede Umarov, nu vor putea să dobândească o mare influență ideologică.

Vechiul neuitat

Abordarea adoptată de noua administrație este o continuare a ceea ce a început încă Barack Obama. Așa-numita Doctrină Obama a implicat și o reducere a prezenței militare americane în străinătate. Chiar și atunci, democrații au ajuns la concluzia că metodele militare nu sunt atât de eficiente și că democrația ar trebui răspândită nu prin intervenții, ocupații și construirea statului, ci prin intermediul puterii blânzi.

Cu toate acestea, cel de-al 44-lea președinte nu prea a reușit: în 2011, Statele Unite au efectuat atacuri aeriene asupra forțelor guvernamentale libiene. Obama a recunoscut ulterior că decizia, desigur, a fost corectă, dar Washingtonul nu s-a pregătit pentru consecințe. Libia s-a cufundat în haos – Obama a numit-o cea mai gravă greșeală a președinției sale.

Actuala administrație va continua încercările lui Obama și va folosi toate metodele, cu excepția intervenției militare directe, crede Dmitrii Suslov, director adjunct al Centrului pentru Studii Internaționale Europene și Internaționale a Școlii Superioare de Economie. "Accentul va fi pus pe politica de ajutor extern și ONG-uri, vor susține mult mai activ "revoluțiile portocalii", spune el, reamintind că în Siria, Statele Unite nu au luptat direct cu regimul lui Bashar al-Assad, ci au ajutat forțele de opoziție. "Acesta râmâne a fi un instrument acceptabil".

Acum, Washingtonul apără reprezentanții opoziției din Rusia, Belarus, Venezuela. Anterior, Statele Unite au impus sancțiuni unor oficiali ruși din cauza lui Alexei Navalnîi. Svetlana Tihanovskaya a discutat cu ambasadorul american despre măsurile restrictive împotriva președintelui bielorus Aleksandr Lukașenko. Cu o zi înainte, Blinken l-a sunat pe Juan Gaido, liderul opoziției din Venezuela. În China și Iran, SUA ajută ONG-urile și disidenții pro-occidentali.

Acțiunile concrete depind de țară, notează Suslov. Undeva se manifestă prin sprijinul uneia dintre părți într-un război civil, undeva – prin provocarea unei crize politice.

Politică informațională, propagandă, diplomație publică. Sancțiunile sunt, de asemenea, un instrument important pentru răspândirea democrației: ele lovesc acele elite de care vor să scape. Dar noi Irak-uri și Libii – astfel de operațiuni nu vor mai exista.

Dmitrii Suslov

director adjunct al Centrului pentru Studii Internaționale Europene și Internaționale a Școlii Superioare de Economie

Istoria arată că este problematic să planteze democrația doar prin exemplul personal – este mult mai dificil decât să aloce bani pentru proiecte străine. Așadar, sprijinul financiar al forțelor prietenoase, aparent, va deveni instrumentul principal al Departamentului de Stat.

313
Tagurile:
Democrație, SUA
Tematic
Noi declarații șocante venite din SUA – România, total colonie!
UE și SUA au impus noi sancțiuni împotriva Rusiei
SUA au decis să-i pedepsească pe saudiți. Vor beneficia Rusia și Iranul de acest lucru?

Загрузка...
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă și Dan Chitic aruncă NUCLEARA: opozanții, internați la psihiatrie!

14290
Diana Șoșoacă îl ia la întrebări pe ministrul Justiției pe tema unei practici de- dreptul șocante: internarea forțată de la psihiatrie – care s-ar putea aplica și activiștilor civici care se opun măsurilor din „starea de alertă”

BUCUREȘTI, 5 mart – Sputnik. Avocatul Dan Chitic reacționează după ce senatoarea Diana Șoșoacă a transmis oficial, de la tribuna Parlamentului, o întrebare ministrului Justiției, Stelian Ion, și vicepremierilor Hunor Kelemen și Dan Barna.

”Prietena Diana Iovanovici-Șoșoacă a adresat o întrebare Ministrului # al Justiției prin care încearcă sa elucideze o problema pe care am semnalat-o de ceva vreme: înmulțirea cazurilor de internare în spitale de psihiatrie ca “alternativa” la arestul preventiv... “alternativa” în acele dosare în care orice solicitare de arestare preventivă ar fi respinsă de pe scaun ca absolut nefondată”, scrie Dan Chitic.

Da, ați citit bine – ”internare în spitale de psihiatrie ca “alternativa” la arestul preventiv” acolo unde măsura nu s-ar justifica prin fapte și context!

Și, atenție, pentru că nu e vorba doar de un abuz al magistraților – ci poate avea un caracter politic!

”Aceste măsuri sunt îndeobște luate împotriva persoanelor care formulează plângeri împotriva autorităților sau, mai nou, împotriva celor care se opun categoric măsurilor de “siguranța sanitara””, scrie Dan Chitic.

Șocant, nu? Iată însă că senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă duce această situație la nivel oficial, printr-o Întrebare (parlamentară) adresată, așa cum precizam mai sus, ministrului Justiției și vicepremierilor.

Obiectul întrebării este – ”Măsura de siguranţă provizorie a internării medicale în spitalele de psihiatrie luată de instanțele de judecată în starea de alertă”.

Senatoarea spune clar: ”Asistăm de câteva luni la măsuri adoptate de instanțele de judecată cu privire la înlocuirea închisorii, arestului, cu internarea în spitalele de psihiatrie”.

Și, pe bună dreptate, senatoarea arată că ”este una dintre cele mai mari amenințări la libertatea cetățenilor, raportat la starea de alertă în care ne aflăm, stare care induce ideea de ”noua normalitate””.

Atenție acum:

”S-a ajuns ca aceasta măsură să fie adoptată în cazurile persoanelor care depun în exces plângeri la instituțiile statului,  exercitându-şi, în fapt, un drept constituțional”, spune senatoarea, completând – ”De aici şi până la a interna toți activiştii civici vocali nu mai este decât un pas”.

Sincer, mă întreb cum de această intervenție, dar mai situația sesizată NU a fost preluată de presă? Mai ales că precedentul ar putea să afecteze ulterior orice orientare civico-politică!

Prin demersul oficial, Diana Șoșoacă solicită miniștrilor să răspundă la următoarele șase întrebări, pe care le redăm integral, fără modificări:

1. Măsura provizorie a internării medicale provizorii nevoluntară este noua armă a ”statului de drept” român, împotriva opozanțiilor de orice fel?

2. Cum se poate explica internarea nevoluntară pe termen nelimitat a persoanelor aflate inclusiv în faza de urmărire penală?

3. Care este poziția oficială cu privire la aceste internări nevoluntare pe termen nelimitat folosite de instanțele de judecată de câteva luni?

4. Care sunt criteriile de aplicare a art. 247 și 248 C. Pr. Pen. pe baza cărora cetățeni fără probleme de sănătate sunt internaţi în spitalele de psihiatric pe termen nelimitat?

5. Care sunt criteriile de apreciere a stării psihiatrice de către un judecător, în condiţiile în care nu are studii medicale, astfel încât să distrugă viaţa unui om normal. printr-o internare nevoluntară pe termen nelimitat?

6. Cum se exercită controlul respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acestor persoane internate nevoluntar pe termen nelimitat astfel încât să existe siguranţa că un om sănătos nu poate fi integrat eronat la categoria de persoană cu probleme psihice?

14290
Tagurile:
Dan Chitic, Diana Șoșoacă

Загрузка...

Prototipul navei SpaceX Mars a explodat după prima aterizare cu succes

0
(reînnoit 17:15 06.03.2021)
O nouă rachetă SpaceX Mars a explodat la puțin timp după ce aterizase cu bine în urma unui zbor test.

Un nou prototip al rachetei SpaceX Mars a explodat pe platforma de lansare, la puțin timp după ce racheta reușise să aterizeze la punct fix pe verticală în urma unui zbor test. Explozia s-a produs la doar câteva minute după ce misiunea fusese declarată un succes. Aceasta este a treia explozie a unei rachete pe care Elon Musk, proprietarul SpaceX, a conceput-o pentru a transporta un echipaj uman pe planeta Marte.

Racheta a efectuat un zbor test fără probleme până la o înălțime de 10 kilometri deasupra Texasului. Racheta a coborât apoi pe orizontală și reușit în final să aterizeze pe verticală la punct fix, pe platforma de lansare.

Totul părea în regulă, ceea ce l-a făcut pe comentatorul programului SpaceX să declare: „A treia oară e cu noroc, așa cum se spune”.

La puțin timp, însă, totul a sărit în aer. Forța exploziei a propulsat prototipul SpaceX la câțiva metri înălțime. Racheta a făcut o tumbă în aer și a căzut pe sol într-o mare de flăcări.

0
Tagurile:
SpaceX

Загрузка...