Laura Codruta Kövesi

Știrea anului: Kovesi, pusă sub acuzare! Mulți bani! Celebru avocat: Pușcărie, riscă 8 ani

815
”Dacă va fi găsită vinovată, Kovesi va merge direct la pușcărie - pentru faptele de care e acuzată ia de la 4 la 5 ani - și nu i se poate da cu suspendare, cel mult riscă 8 ani”

BUCUREȘTI, 14 feb - Sputnik, Evan Răutu. Este fără îndoială bomba anului – și a fost anunțată chiar de fostă şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi spunând în direct aseară, la postul Europa FM, că a fost citată la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie, având calitatea de suspect într-un dosar în care acuzaţiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă.

Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a pus-o sub acuzare în urma unui denunț al fostului deputat Sebastian Ghiță, depus în decembrie 2018.

Concret, Ghiță o acuză pe celebra procuroare că i-a cerut să plătească o sumă de bani, care urmau a fi folosiți pentru aducerea mai repede în țară a fostului director al Gelsor, Nicolae Popa, din Indonezia – iar cererea fost făcută în baza unei ”relații de prietenie” între el și procuroare.

Episodul s-ar fi petrecut în 2011,  când Kovesi era Procuror General iar suma reclamată de Ghiță este de 270.000 lei.

Interesul procuroarei ar fi fost, conform denunțului lui Ghiță, avansarea în carieră – iar în schimb, Kovesi i-ar fi promis că va face intervenții la procurorii care aveau în lucru dosarele miliardarului – evident, în scopul soluționării favorabile. Ghiță menționează și numele dosarului – ”Tracia”.

Mai mult, Sebastian Ghiță o acuză pe Kovesi că ar fi constituit la DNA Ploiești un grup infracțional organizat pentru a-i deschide dosare penale – folosindu-i în acest scop pe controversații procurori Lucian Onea și Mircea Negulescu. Aceasta s-ar fi petrecut după deteriorarea relațiilor sale cu Kovesi, după 2015.

Laura Kovesi a fost citată ieri seară – și trebuie să se prezinte la parchet mâine, vineri, 15 februarie 2019, la orele 13.

Lumea Justiției publică integral denunțul lui Sebastian Ghiță împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Încă un amănunt – pentru a demonstra faptul că, în 2011, exista o relația de prieteni și relații de natură privată între el și Laura Kovesi, Sebastian Ghiță ar fi predat procurorilor dovezi foto – video, celebrele imagini ”din cramă”, o proprietate a miliardarului, în stațiunea Sinaia.

În emisiunea lui Victor Ciutacu, ”Punctul culminant”, celebrul general Pavel Abraham, fostul șef al Poliției Române, actualmente avocat, a analizat pe scurt cazul ajungând la o concluzie tragică pentru Kovesi: ”dacă va fi găsită vinovată, Kovesi va merge direct la pușcărie”.

”Pentru faptele de care e acuzată ia de la 4 la 5 ani - și nu i se poate da cu suspendare!”, a spus Abraham. ”Cel mult riscă 8 ani, dar practica este de 4-5 ani”, a explicat celebrul om al legii la România TV.

815
Tagurile:
Acuzare, Laura Codruţa Kovesi
Тема:
Rezultatul alegerii Laurei Kovesi procuror-șef la Parchetul European (49)
Tematic
Mircea Badea și Mugur Ciuvică – fac praf Europa în cazul Kovesi, cele mai tari acuzații!
Celebrul general Pavel Abraham nu cade în capcană: afirmație tare despre Kovesi și… SUA!
Andronic și Elena Udrea, victorie mare contra Laurei Kovesi într-un dosar de prim rang!

Загрузка...