Șerban Nicolae

Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu au avut dreptate ”Lucrurile sunt grave” pentru ONG!

4127
Mircea Badea: ”Această lege zace de un an și ceva în Parlament, când l-am întrebat pe domnul Dragnea a confundat-o cu  de altă lege - aveți de gând să faceți ceva în privința asta?”

BUCUREȘTI, 28 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Doi dintre cei mai activi parlamentari PSD, senatorul Șerban Nicolae și deputatul Liviu Pleșoianu au elaborat o propunere legislativă pentru ca ONG-urile de ”utilitate publică”, în special, dar și altele să fie ”transparentizate” – atât din punct de vedere al fondurilor primite și cheltuite, cât și al componenței, scopurilor etc.

”Această lege zace de un an și ceva în Parlament, când l-am întrebat pe domnul Dragnea a confundat-o cu  de altă lege - aveți de gând să faceți ceva în privința asta?”, l-a întrebat Mircea Badea pe Darius Vâlcov.

Ei bine, Vâlcov a cam fugit de subiectul propriu zis, folosind un subterfugiu – observații față de ONG-uri, dar referitor la cel care accesează fonduri europene.

”Curtea de Conturi a UE au dat o recomandare privind modul în care au fost cheltuiți banii cu ONG-urile - acest raport ne-a parvenit și nouă”, a spus Vâlcov, completând ”lucrurile sunt grave, din ce am apucat să mă uit”.

Săptămâna aceasta urmează să lucrăm pe acest raport și să demarăm controalele, a declarat Vâlcov.  

”Oriunde te uiți de la Guvern, găsești o gaură pe care trebuie să o acoperi – sunt o sută de șacali pe carnea aia”, a spus Vâlcov, ”trebuie să astupăm marile găuri negre și sigur se ajunge și la problema aceasta”.

Înghesuit de întrebările insistente ale lui Badea – cu evidentă referire la GDS (editorul revistei ”22”) și alte ONG cu caracter politic care primesc bani de la stat, Vâlcov a ridicat din umeri stânjenit, spunând ”probabil e o gaură mai mică decât altele”.

”Mie mi se pare că, față de politica dvs,. activitatea acestor ONG este extrem de importantă”, a insistat Mircea Badea, la care Vâlcov a ridicat din nou stânjenit din umeri, spunând, timid, ”vom ține seama de opinia dumneavoastră”.

Cu alte cuvinte, Șerban Nicolae și Liviu Pleșoianu au avut dreptate, iar CCE confirmă asta – dar Guvernul nu se grăbește să ia măsuri pentru ONG-urile politice, ci situația se va agrava doar pentru cele care lucrează cu fonduri europene!

Iar în privința legii Nicolae – Pleșoianu, nimic nou, nimic clar – singurul care depune eforturi pare a fi… Mircea Badea!

 

4127
Tagurile:
Șerban Nicolae, Liviu Pleșoianu, Darius Vâlcov
Tematic
Capătul drumului pentru Liviu Pleșoianu? Atac fără precedent în politică!
Liviu Pleșoianu încheie anul în forță: așa ar trebui să gândească românii adevărați!
Liviu Pleșoianu a primit o veste ciudată - și a trimis imediat un mesaj superb!
Liviu Pleșoianu, replică zdrobitoare după ”solicitarea” lui Iohannis!
Liviu Pleșoianu, mesaj superb pentru Viorica Dăncilă

Загрузка...