Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, replică zdrobitoare după ”solicitarea” lui Iohannis!

6715
Pleșoianu aduce proba că NU vreun guvern PSD-ALDE trebuie găsit vinovat pentru legea pe care acum o acuză opoziția, pentru că înșiși parlamentarii Opoziției au votat în bloc legile, ba chiar au rostit și discursuri de susținere.

BUCUREȘTI, 16 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Astăzi, preşedintele Klaus Iohannis solicitat Guvernului să facă, ”în timp scurt, o analiză profundă şi să vină cu soluţii” pe tema Recursului compensatoriu.

”Repet: solicit Guvernului o analiză profundă şi prezentarea de soluţii”, a spus Iohannis, subliniind că ”Aceste soluţii trebuie să vină de la Guvern, de la Ministerul de Justiţie”.

Se poate intra în procedură foarte rapid în Parlament, se poate corecta legislaţia, a sugerat președintele,  subliniind că ”singurul lucru care nu este acceptabil este ca lumea să vină şi să caute vinovaţi în loc să caute soluţii”.

”Această chestiune a fost posibilă în baza unei legi care e în vigoare - spun clar şi răspicat, siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă, aşadar trebuie să tragem câteva concluzii şi să venim cu măsuri pentru care românul să nu stea cu teamă că un delicvent vine peste el”, a declarat ferm Klaus Iohannis.

Dar, la fel de ferm a venit și Liviu Pleșoianu cu proba că NU vreun guvern PSD-ALDE trebuie găsit vinovat pentru legea pe care acum o acuză opoziția, pentru că înșiși parlamentarii Opoziției au votat în bloc legile, ba chiar au rostit și discursuri de susținere.

”IATĂ DOVADA: TOȚI senatorii USR, PNL și PMP (mai puțin unul) au votat PENTRU Legea Recursului Compensatoriu!”, a scris acum puțin timp Liviu Pleșoianu.

În ședința Senatului din data de 13 martie 2017, ”TOȚI cei 11 senatori USR prezenți au votat PENTRU, TOȚI cei 21 de senatori PNL prezenți au votat PENTRU și 7 senatori PMP (dintr-un total de 8 prezenți) au votat tot PENTRU!”, a scris deputatul PSD

”TOȚI senatorii USR prezenți în sală au votat PENTRU” – și Pleșoianu prezintă lista acestora: ALEXANDRESCU Vlad-Tudor, DINICĂ Silvia-Monica, GOȚIU Remus Mihai, LUNGU Dan, WIENER Adrian, PRESADĂ Florina-Raluca, COLIBAN Allen, DINU Nicoleta-Ramona, FĂLCOI Nicu, MARUSSI George-Nicolae, DIRCĂ George-Edward.

De asemenea, ”TOȚI senatorii PNL prezenți în sală au votat PENTRU”, scrie Pleșoianu, dând și lista liberalilor:

DĂNĂILĂ Leon, GORGHIU Alina, CHIȚAC Vergil, ŞOPTICĂ Costel, STÂNGĂ George-Cătălin, MIREA Siminica, ZAMFIR Daniel-Cătălin, CHIRTEŞ Ioan-Cristian, ŢAPU NAZARE Eugen, PEREŞ Alexandru, SCÂNTEI Laura-Iuliana, PAULIUC Nicoleta, POPA Ion, BULACU Romulus, CADARIU Constantin-Daniel, OPREA Mario-Ovidiu, CARACOTA Iancu, TOMA Cătălin Dumitru, CAZAN Mircea-Vasile, POPA Cornel, NICOARĂ Marius-Petre.

În fine, Pleșoianu notează și că ”7 din 8 senatori PMP prezenți în sală au votat PENTRU”, aceștia fiind BĂDULESCU Dorin-Valeriu, IONAȘCU Gabi, COVACIU Severica-Rodica, GANEA Ion, LUNGU Vasile-Cristian, TALPOȘ Ioan-Iustin și, ultimul ”cu voia dumneavoastră”, BĂSESCU Traian.

Din câte se vede, pe lângă fostul președinte, au votat juriști cunoscuți și extrem de vocali, cum ar fi senatoarele Alina Gorghiu și Iulia Scântei.

Mai mult, reprezentanții Opoziției au rostit discursuri prin care salută legea votată.

Astfel, USR a salutat în plenul Senatului Legea recursului compensatoriu prin vocea lui Vlad-Tudor Alexandrescu:

”USR” salută acest proiect de lege pentru adoptarea unor măsuri compensatorii către nişte deţinuţi care nu beneficiază de condiţii proprii de detenţie”, a spus Alexandrescu, subliniind și autorul proiectului: ”Aş vrea să reamintesc că este un proiect de lege înaintat de Ministerul Justiţiei, sub ministeriatul doamnei Raluca Prună”, a spus reprezentatul USR.

USR va vota în favoarea, în sprijinul adoptării acestui proiect legislativ – a încheiat reprezentatul USR.

PNL nu doar a SUSȚINUT în plenul Senatului Legea recursului compensatoriu, dar ”a cerut urgentarea adoptării de măsuri legislative în favoarea unor măsuri alternative față de condamnarea la închisoare!”, remarcă Liviu Pleșoianu, redând declarația Alinei Gorghiu:

”Deci rămâne o problemă structurală, însă acest proiect de lege, să spunem că face jumătate de pas în faţă şi am speranţa că celelalte proiecte care sunt deja în procedură parlamentară vor întâmpina sau vor fi întâmpinate cu aceeaşi deschidere din partea majorităţii parlamentare”, a spus Gorghiu.

Iar temperamentala liberală a completat: ”Eu una, dacă aş fi acum în majoritatea parlamentară, m-aş gândi cum să aduc mai repede pe masa plenului proiectul legat de măsurile alternative pentru condamnarea în închisoare”.

Iar finalul a fost limpede: ”Vă mulţumesc şi vă asigur că PNL va susţine acest proiect de lege!”.

Ca o demonstrație finală, Liviu Pleșoianu redă și înregistrarea video a declarațiilor reprezentanților Opoziției – cei care azi susțin că ”proiectul a fost modificat de majoritatea parlamentară”. Iată dovada zdrobitoare!

6715
Tagurile:
Klaus Iohannis, Liviu Pleșoianu
Тема:
Klaus Iohannis (200)
Tematic
Liviu Pleșoianu încheie anul în forță: așa ar trebui să gândească românii adevărați!
Pleșoianu îl face praf pe Iohannis, a descoperit o gafă uluitoare – ridicol total!
Pleșoianu – inițiativă de excepție la final de an! #REZIST e în pericol, dar și Iohannis!
Liviu Pleșoianu a primit o veste ciudată - și a trimis imediat un mesaj superb!

Analiști de top: ”Exiști, ca stat, doar în calitate de servitor al SUA”

287
(reînnoit 07:18 14.05.2021)
Doi analiști de top fac praf ”rezultatele excepționale” anunțate de Iohannis și Cîțu, desființează lauda de sine a președintelui, premierului și chiar a șefului diplomației

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Avem rezultate excepționale, spune cu convingere premierul, președintele susține ideea și aclamă guvernul ”său” ca fiind singura soluție – și autorul unei adevărate salvări a României.

Doi dintre cei mai buni cunoscători ai realităților românești, Constantin Gheorghe, consilierul politic al lui Ion Iliescu și Adrian Năstase, și fostul ministru al Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, desființează complet aceste opinii mai mult decât favorabile.

Astfel, referindu-se la starea României, Constantin Gheorghe scrie o înșiruire teribilă:

”Inflație. Prețuri demente la energie, gaze, combustibili. Șomaj în creștere. Scăderea puterii de cumpărare. Pensii de mizerie pentru covârșitoarea majoritate a pensionarilor. Sistemul public de sănătate făcut zob. Sistemul de educație pus la pământ. Deficitele bugetar și comercial, în creștere. Averea publică, vândută pe nimic”.

Iar în aceste condiții ”împrumutăm ca nebunii” și ”aruncăm bani cu lopata în înarmare și manevre militare de tot râsul”.

”Dar o națiune fericită dă din coadă când i se permite să intre în cârciumă, să nu mai bea acasă! Și își iubește Conducătorii!”, scrie ironic Constantin Gheorghe.

Varujan Vosganian se referă la succesele diplomației românești, care se laudă cu „summit-uri” și diverse întâlniri internaționale la care, de fapt, nu a făcut decât să susțină… opiniile altora, mai ales ale „partenerului strategic”.

”Diplomația noastră nu caută atât colaboratori, cât mai ales protectori ai căror vasali să fim”, scrie Varujan Vosganian. ”Dacă ar căuta colaboratori, ar alege, de pildă, statele Europei centrale, cu care avem o seamă de similitudini de natură istorică, economică și culturală și împreună cu, printr-o seamă de poziții comune, am putea avea o anumită pondere în Uniunea Europeană și nu numai”.

În același sens al dependenței de ”protector” completează idee și Constantin Gheorghe: ”Acum exiști, ca stat, doar dacă vrea Washingtonul, și doar în calitate de servitor al SUA. Și de client pentru armamentul lor!”.

287
Tagurile:
SUA, România

Загрузка...
Строительство газопровода Северный поток — 2 в городе Любмин в Германии

îngropi miliarde de euro: Se va reuși finalizarea ʺNord Stream până în octombrie?

249
(reînnoit 18:40 13.05.2021)
Pasiunile din jurul ʺNord Stream – 2ʺ nu se potolesc. Departamentul de Stat continuă să amenințe Europa cu sancțiuni.

CHIȘINĂU, 13 mai – Sputnik, Irina Badmaeva. Deși Lumea Veche este conștientă de necesitatea combustibilului albastru rusesc, viitoarele alegeri din Germania pot afecta semnificativ perspectivele proiectului. Acest lucru înseamnă că trebuie să se grăbească cu finalizarea lucrărilor. Când va fi tăiată panglica roșie – a aflat Sputnik.

Termen până la alegerile pentru Bundestag

Conducta de gaz va fi finalizată până la 26 septembrie, a declarat ambasadorul Rusiei în Germania, Serghei Neceaev. "Dacă vremea va fi bună, ne vom mișca mai repede", a adăugat el. Au rămas de așezat o sută de kilometri de țevi.

După alegeri, verzii pot ocupa poziții puternice în Bundestag, iar ei, să spunem așa, nu susțin acest proiect. Așadar, pe 3 mai, organizația neguvernamentală germană de protecție a mediului (NABU) a depus o cerere la Curtea Administrativă din Hamburg. Ecologiștii consideră că ʺNord Stream – 2ʺ va dăuna Mării Baltice.

În plus, în curând, Angela Merkel, care este loială gazoductului rusesc, va părăsi postul de cancelar. Nu este încă clar cine va veni la putere. Dar sunt mulți bani în joc.

"Acum, întrebarea este dacă vrem să îngropăm zece miliarde de euro la fundul mării. Europa trebuie să decidă", subliniază Serghei Neceaev.

În UE, opiniile sunt de mult timp împărțite. Conducta de gaz trece prin apele teritoriale ale Germaniei, Finlandei, Suediei și Danemarcei. Primele trei țări au aprobat destul de rapid construcția. S-a opus doar Copenhaga, dar, în cele din urmă, a căzut de acord și ea. În schimb, Cehia, Polonia, Ungaria, Slovacia, România, Croația sunt categoric împotrivă. Ca să nu mai vorbim de Ucraina. Nimeni nu vrea să-și piardă statutul de țară de tranzit.

Apropo, Varșovia și-a exprimat disponibilitatea de a se descurca fără combustibilul rus din 2022, când expiră contractul cu ʺGazpromʺ. Polonezii mizează pe conducta de gaz Baltic Pipe, care se construiește spre platforma continentală norvegiană în Marea Nordului. Restul – gaz natural lichefiat de peste ocean (GNL), cu care americanii sunt pregătiți să inunde europenii.

În ciuda sancțiunilor
Capacitatea totală a celor două linii ale ʺNord Stream – 2ʺ este de 55 de miliarde de metri cubi pe an. Lungimea este de 1234 kilometri.

Construcția a fost suspendată în decembrie 2019 când compania Allseas s-a retras din proiect din cauza sancțiunilor americane. Un an mai târziu, lucrările au fost reluate. Dar Washingtonul continuă să pună bețe în roate.

Bugetul pentru apărare al SUA pentru anul 2021 a extins din nou restricțiile. Departamentul de Stat intimidează companiile europene. Până în luna februarie a acestui an, 18 participanți din UE au părăsit proiectul ʺNord Stream – 2ʺ.

Cu toate acestea, Europa este conștientă de importanța proiectului pentru securitatea energetică. Iar Kremlinul subliniază faptul că partenerii sunt consecvenți în intenția lor de a finaliza ʺNord Stream – 2ʺ.

Autoritățile germane au confirmat în repetate rânduri acest lucru – în special, pe 4 mai, ministrul de Externe al Republicii Federale Germania (RFG), Heiko Maas, a reconfirmat acest lucru în cadrul reuniunii miniștrilor de Externe ai țărilor G7 de la Londra. Adevărul este că RFG refuză cărbunele și energia nucleară. Pentru a trece fără probleme pe surse regenerabile, țara are nevoie de mai mult gaz.

Câteva zile mai târziu, pe 11 mai, copreședintele partidului ʺAlternativă pentru Germaniaʺ, Tino Chrupalla, a amintit: ʺCa stat suveran, trebuie să menținem relații de afaceri cu multe țăriʺ. Și a menționat că finalizarea construcției conductei de gaz este benefică atât pentru Germania, cât și pentru Rusia.

"Este imposibil să strice cooperarea economică eficientă pe termen lung cu revendicări politice de moment, așa cum ar dori SUA. Nimic personal, doar business", a declarat Maxim Cerneaev, profesor asociat la facultatea de economie a universității RUDN.

Dar există motive serioase de îndoială cu privire la faptul că panglica roșie va fi tăiată deja la sfârșitul lunii septembrie.

"Obstacolele nu sunt doar de natură juridică și politică – ritmul de lucru nu este mare. În perioada 19 aprilie – 10 mai, au fost așezați 3,1 kilometri. De la 1 aprilie până la 19 aprilie – 8,6 kilometri. Rezultă că în 40 de zile –11,7 kilometri sau o medie de 0,3 pe zi. Dacă continuăm așa, va fi nevoie de aproximativ 11 luni", consideră Mark Goihman, economist-șef la Centrul de informații și analiză TeleTrade.

Cu toate acestea, faptul că proiectul nu poate fi oprit se pare că a fost conștientizat chiar și de oponenții săi înfocați (deși nu s-au resemnat cu acest lucru). În ultimă instanță, pentru a evita noile sancțiuni, se poate de acționat prin firme subsidiare. Desigur, va dura mai mult timp, dar, după cum se spune, cu cât mergi mai încet, cu atât mai departe vei ajunge.

249
Tagurile:
Nord Stream-2

Загрузка...
Vaccinare în România

Românii, verificați online la intrarea la evenimente: participă numai vaccinații

0
Ministerul Culturii informează că accesul la evenimentele-pilot organizate în interior, vineri, 14 mai 2021 și sâmbătă, 15 mai 2021, de instituțiile din subordine va fi asigurat numai persoanelor vaccinate, iar acest lucru se va verifica online

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Românii care doresc să participe la diferite evenimente culturale, astăzi, 14 mai 2021 și mâine, 15 mai 2021, trebuie să știe că există anumite restricții.

Iar ele nu se referă numai la capacitatea de ocupare a sălilor de spectacol, ci și la participanții la evenimente.

Astfel, accesul la evenimentele pilot organizate în interior, astăzi și mâine, de instituțiile aflate în subordinea Ministerului Culturii, va fi asigurat numai persoanelor vaccinate. Sala va fi ocupată în proporție de 75%, iar masca de protecție va fi obligatorie.

Ministerul Culturii precizează, referitor la condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior ce vor avea loc la Opera Națională București vineri, 14 mai 2021, la Teatrul Național București – 15 mai – și la Opera Națională Română Cluj-Napoca – 15 mai – că au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

”Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% şi cu purtarea obligatorie a măştii de protecţie”, informează Ministerul Culturii.

Persoanele care doresc să participe la evenimente vor fi verificate informatic dacă s-au vaccinat sau nu.

Directorul Operei Naționale din București, Daniel Jinga, a explicat, la Radio România Actualități, că le-au fost aduse tablete de la Serviciul de Telecomunicații Speciale.

La fiecare intrare a Operei Naționale din București vor fi câte doi invitați care vor fluidiza accesul.

”Ei trebuie să controleze, de data aceasta, atât biletele pe care spectatorii și le-au cumpărat, cât și statutul lor de vaccinați, trecuți prin cele două modalități de vaccinare, inclusiv rapelul, și asta o vor face cu ajutorul tabletelor pe care le avem puse la dispoziție din partea STS”, spune Jinga.

Acesta a adăugat că s-a făcut un trainig cu angajații în acest sens, ei vor putea scana cărțile de identitate ale spectoatorilor și vor putea vedea dacă spectatorul respectiv ajuns în fața lui este vaccinat sau nu. ”Este foarte simplu de făcut asta, pentru că au acces direct la baza DSP-ului (Direcția de Sănătate Publică – nota Georgiana Arsene)”, a completat Jinga.

0
Tagurile:
Evenimente istorice, români, vaccinare

Загрузка...