Hans Klemm și Klaus Iohannis

”Războiul rece” e oficial Post de radio anti-PSD finanțat de SUA, Iohannis salută!

3743
(reînnoit 07:55 15.01.2019)
Imixtiune strategic-grosolană: în plin an electoral (prezidențial) în România, SUA încep un demers mediatic care favorizează clar candidatul anti-PSD!

BUCUREȘTI, 15 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Ieri s-a petrecut un eveniment ciudat: a fost relansat oficial Radio Europa Liberă, simbol mediatic al defunctului război rece, creat inițial și finanțat de CIA, iar din anii 70 preluat de Congresul SUA. Teoretic…

Tot teoretic, independența editorială a postului este garantată prin chiar decizia forului legislativ american – practic… Americanii nu finanțează nimic fără să-și urmărească un interes propriu - deși, ipocrit, se spune că demersul e „pentru democrație și statul de drept”.

Culmea e că aceste noțiuni se împiedică de un singur ”obstacol” în România – PSD. Iar rolul Europei Libere este de a îndepărta acest obstacol - ca un buldozer vechi, căruia i s-au pus ceva piese noi. 

Dar, de ce ar face americanii asta, în condițiile în care suntem în NATO și UE, dar avem suntem și ”parteneri strategici” cu SUA! SUA are bază militară aici, agenții CIA participă la decizii  - conform unor ofițeri de informații – SRI are colaborări deschise cu FBI și CIA, americanii au pus mâna pe Fondul Proprietatea etc.

Dacă mai recunoaștem și că ambasadorul SUA e un fel de guru al politicii românești, cel puțin a unei părți, remarcăm că americanii sunt șefi la noi acasă! Deci, ce mai vor cu Europa Liberă și cu cine se poartă noul ”război rece” de pe-aici?

Hai să analizăm un aspect paralel cu reapariția Radio Europa Liberă – activitatea ambasadorului SUA.  

Și uite-l că nu pleacă… O misiune ascunsă a lui Klemm

Anul trecut, presa și politicienii exultau – gata, Trump ne scapă de Hans Klemm, vine un alt ambasador. Am spus de la sosirea sa că Hans Klemm este un profesionist de prim rang, poate cel mai pregătit diplomat pe care SUA l-au trimis în țara noastră  - și am afirmat asta după ce i-am studiat temeinic cariera. Hans Klemm nu a venit aici… ca să plece, ci ca să îndeplinească o misiune.

Care este aceea? Desigur, nu putem știi sigur, dar putem observa: de când  a venit la post, Hans Klemm s-a implicat în politica internă românească – și de o singură parte: anti-PSD.

Klemm a avut critici  și atacuri originale, dar le-a preluat și pe ale celor din Opoziție, mai ales ale celor din așa zisa opoziție civică, în mare parte conectată la fonduri străine, unele din zona Soros – partener (și finanțator) al unor personaje din administrația care l-a trimis aici – mai ales al lui Hillary Clinton, fosta șefă a lui Klemm în Departamentul de Stat, căreia magnatul i-a finanțat campania electorală – recunoscând asta oficial.

Hans Klemm a susținut-o puternic pe Laura Kovesi, a decorat-o, a susținut manifestațiile anti-PSD. De ce și de unde atât anti-PSD pe agenda diplomatului american? Doar nu vom crede povestea cu „derapajele democratice” și ”întoarcerea în timp” sau alte minuni din astea, în condițiile în care lumea vede toate nebuniile din Justiţie şi Servicii… numai Klemm nu vede?

Nu, preocuparea anti-PSD are un alt substrat – și am încercat să formulez o ipoteză, pornind de la constatare confirmată în cei aproape 30 de ani de la Revoluție: practic, în afara PSD, nu a existat un partid puternic și coerent în România.

Ori, un PSD slăbit înseamnă o supunere totală față de ”partenerul” care, deocamdată, nu face decât să primească bani (rachete, Bechtel etc.), să amplaseze ce vrea în România, să impună României o politică externă contrară intereselor naționale – vezi stricarea relațiilor cu Rusia și nivelul scăzut cu China - ba chiar să-și satisfacă și interesele în privința resurselor României, vezi cazul legii Offshore – Exxon, la care elita PSD a făcut greșeala să se opună.

Deci aceasta ar fi o ipoteză despre misiunea reală a lui Klemm – eliminarea elitei PSD, cu un rezultat imediat - căderea singurului partid important și de sine stătător.

Urmarea - transformarea suprastructurii (politice) românești într-un puzzle de orbani, cioloși, macovei și alți grivei, gata să sară în sus în piața publică  - sau să atace România în forurile europene, ori să depună, la comandă, plângeri penale.

Dar, așa cum menționam,  Hans Klemm nu e singur, pentru că de ieri a apărut, oficial, noua ”binefacere” americană  - Radio Europa Liberă.

S-auzim numai de… rău. De foarte rău!

Scriam acum exact două luni, pe 15 noiembrie 2018, un articol despre cum americanii încep, oficial, o nouă lucrare anti-PSD. Și arătam de ce REL este o lucrare anti-PSD, citând chiar titluri și pasaje din articole de atunci ale portalului finanțat de Congresul SUA:

”Un partid necredibil, condus de o persoană necredibilă, nu poate fi privit cu încredere...” (e vorba de PSD, desigur), ”PSD-ul și agenda sa deturnată de la principiile statului de drept”, ”Dacă Iohannis nu solicită, din partea României, anularea președinției române a Consiliului UE, este imposibil ca tandemul Dragnea-Dăncilă să nu preia sarcina pe 1 ianuarie” etc. etc.

Să remarcăm că ultimul pasaj era un îndemn deschis pentru Iohannis – și, culmea, e scris pe 14 noiembrie, iar președintele, pe 12, făcuse celebra declarație: ”România va prelua preşedinţia Consiliului UE, o poziţie onorantă, dar şi solicitantă pentru Guvern - părerea mea este că nu suntem pregătiţi de aşa ceva”. Coincidență, desigur…

Ieri, celebrul Neculai Constantin Munteanu scria în editorialul său câteva pasaje ”de presă obiectivă”:

”Cu asta s-au ocupat, în principal, cele trei guverne PSD-ALDE. Cu încălecarea justiției, sub pretextul luptei cu „statul paralel”. În ciuda progreselor făcute, privită mai de aproape, România pare mai degrabă o democratură, condusă de condamnați penali, de impostori, de incompetenți și de analfabeți. Politici sau doar funcționali. Peste care plutește umbra cleptocrației, ca umbra Comandorului”.

Obiectiv și documentat, nu?... În paragraful ”Misiune” al postului se spune că ”prin lege, Radio Europa Liberă este obligat să ofere informații corecte și obiective și un jurnalism profesionist”. Păi, din textul lui N.C. Munteanu și din titlurile și pasajele anterior prezentate se vede asta, nu-i așa?

Postul REL din România e condus de Sabina Fati, o altă ”independentă”, cunoscută pentru atitudinea anti-PSD, nu doar jurnalistică. Iată o fotografie care o definește clar pe cea care conduce postul ”corect și obiectiv”.

În poză mai apar Alexandra Lăncrănjan – ”Procuroarea lui Dragnea” – și o ziaristă de la Reuters
© Photo : CATAVENCII.RO
În poză mai apar Alexandra Lăncrănjan – ”Procuroarea lui Dragnea” – și o ziaristă de la Reuters

Încă un detaliu: cum explică oficial șefii Radio Europa Liberă de ce postul revine în România (și Bulgaria)?

Pe 22  august 2018, Nenad Pejici, redactorul-şef al Radio Europa Liberă, declara:

”Mulți au considerat că subiectul e încheiat, comunismul e mort, democrația e aici (…) ceea ce s-a întâmplat în regiune în ultimul deceniu nu aș spune neapărat că este un dezastru, dar este foarte, foarte rău”, declara jurnalistul de origine bosniacă.

În România, ”un număr mare de ziare, dacă nu toate, au fost achiziționate de moguli.  Guvernele îi controlează pe moguli, mogulii controlează mass-media”, mai spunea redactorul-şef al REL, transmitea Euractiv

Interesant este că în România, termenul ”mogul” a fost consacrat de Traian Băsescu, fiind folosit pentru a-l desemna pe fondatorul trustului Intact - dar al cărui principal vector mediatic, Antena 3… este partenerul CNN International!

Culmea, acest partener al CNN este și principalul demascator al prietenilor și partenerilor ”Europei Libere”, dintre care pe unii îi vedeți în fotografia de mai sus!... Plus că ”postul mogului” e acoperit de premii pentru jurnalism obținute chiar la New York!

Mesajul preafericitului Klaus Werner

Ieri, cu ocazia relansării REL, președintele Iohannis a făcut un gest deosebit – a transmis un mesaj oficial, chiar pe site-ul Administrației Prezidențiale. Hai să vedem câteva pasaje:

”Tendințe extrem de periculoase pe care le credeam îngropate într-un trecut sumbru au reapărut astăzi, ascunse sub forme subversive, în discursurile populiste și pline de demagogie ale unor politicieni dispuși să sacrifice chiar viitorul unei națiuni în numele unor interese meschine și personale”.

Tare, sau ce? Sigur, Iohannis se referă aparent la ”pericole” ce amenință întreaga UE, nu doar țara noastră, numai că ulterior subliniază: ”Nu poate fi imaginată o Românie liberă într-o Europă liberă fără cel mai de preț apărător al democrației - presa liberă”.

”Sper ca relansarea Radio Europa Liberă (…) să marcheze reafirmarea valorilor care fac profesia de jurnalist una esențială într-o democrație”, încheie Iohannis dezvăluind (implicit, dar clar!) cui va servi, politic, această așa zisă ”presă liberă”.

Deci, e cât se poate de evident, în plin an electoral (prezidențial) în România, SUA încep un demers mediatic care favorizează clar candidatul anti-PSD! Mai precis, Congresul SUA finanțează un mijloc de (dez)informare în masă cu o orientare clară contra guvernului Coaliției și mai ales contra PSD! Imixtiune ”strategică”… sau ce?

Adăugați la asta și atitudinea explicită și consecventă a ambasadorului Klemm și avem tabloul clar al unei imixtiuni puternice în treburile interne – o tentativă clară de influențare a opiniei publice și a electoratului în defavoarea unui grup politic – și, implicit, în favoarea adversarului.

Și, nota bene, PSD nu poate fi acuzat de extremism, atitudine anti-NATO sau eurosceptică, mă rog, de alte minuni - ci doar de… ”corupție” și alte povești care, spuse de americani sau de occidentali, devin ridicole!

***

PS – pentru că tot am amintit de simpaticul Neculai Constantin Munteanu și de buna tradiție a postului, v-ar deranja dacă am numi Radio Europa Liberă - ”Șopârlița liberă” sau ”Radio Șanț”? Hai, să ne amintim de tinerețe!...

Și să auzim… bine!

3743
Tagurile:
SUA, finanțare, Klaus Iohannis, Europa Liberă
Тема:
Klaus Iohannis (200)
Georgiana Arsene

Mikhail Davydov: ”Cu certitudine, România m-a fermecat”

92
(reînnoit 18:58 25.02.2021)
Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București spune că România înseamnă o descoperire emoţionantă a culturii și civilizaţiei. De asemenea, acesta a subliniat că în Rusia există mult interes pentru tradițiile, cultura și civilizația românească.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik. Mikhail Davydov, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București, a acordat un interviu exclusiv Agenției de Presă Sputnik. Cu acest prilej, Mikhail Davydov a vorbit despre proiectele instituției pe care o conduce, subliniind că, în România, cultura rusă este cunoscută.

În luna august a anului trecut ați devenit directorul Centrului Rus de Știință și Cultură de la București. Anterior, ați ocupat aceeași funcție, de director al Centrului de la Chișinău. Ce știați despre români în august 2020 și ce știți acum? Cum a fost adaptarea?

Am fost de mai multe ori în România. În Rusia există mult interes pentru tradițiile, cultura și civilizația românească. În copilărie urmăream cu plăcere filmele realizate în colaborare cu România, sau despre România. Cunoaștem tradițiile comune istorice ale țărilor noastre și toate acestea mă ajută astăzi să cunosc mai bine realitățile acestei țări, cu istoria ei veche și cultura sa atât de bogată.

Centrul Rus de Știință și Cultură de la București realizează constant acțiuni foarte interesante, care aduc cultura rusă mai aproape de români. Recentul festival de film, în care au fost prezentate ecranizări după capadopere ale literaturii ruse, a arătat că publicul din România nu doar că este interesat de cultura rusă, ci că o și cunoaște. Ce alte acțiuni are programate instituția în perioada următoare?

Cultura rusă este foarte cunoscută aici, în România, și suntem bucuroși să vedem foarte multă lume venind la sediul Centrului Rus cu ocazia manifestărilor culturale organizate de noi: expoziții, concerte, proiecții de film, activități legate de teatru, de artă. În anul curent, nu vom abandona nici una dintre formele de activitate deja îndrăgite de către publicul care ne vizitează. Singura limitare o reprezintă pandemia pe care o traversăm cu toţii; vă asigurăm pe această cale că luăm de fiecare dată toate măsurile sanitare de protecţie, necesare în desfășurarea activităților noastre. Vom marca cei 60 de ani de la primul zbor în Cosmos, eveniment ce va coincide cu aniversarea a 40 de ani de la primul zbor sovieto-român în spațiu. De asemenea, vom organiza un program de manifestări dedicate aniversării a 200 de ani de la nașterea lui Dostoievski. În Rusia, vom serba anul acesta 800 de ani de la nașterea marelui cneaz Aleksandr Nevski care este, totodată, și canonizat de către Biserica Ortodoxă Rusă, cu care ocazie Centrul Rus va organiza de asemenea, manifestări legate de eveniment. Pe parcursul anului, ne vom strădui să oferim publicului românesc proiecţii de filme documentare și scurt-metraje, în premieră.

În luna ianuarie a acestui an, Centrul Rus de Știință și Cultură de la București anunța începerea concursului pentru obținerea unei burse în Federația Rusă. Vorbim despre studii superioare gratuite, cazare în cămin și o bursă lunară. Ați primit multe solicitări? Care sunt principalele domenii în care vor să se perfecționeze studenții români?

Remarcăm o creștere a interesului pentru programele de învăţământ oferite de insituţiile de învăţământ superior din Federaţia Rusă. Bursele acordate acoperă activitatea de predare, asigură facilități de cazare, facilități de transport pe teritoriul Federaţiei Ruse, accesul prioritar la muzee, teatre și alte instituții de cultură. Anual, selectăm circa 50 de candidaţi. Majoritatea dintre aceștia se orientează către școlile de vară. Numai circa 30% doresc să studieze un ciclu întreg în Federația Rusă. În principal aceștia se orientează spre studiul limbii ruse, respectiv – circa 20% dintre candidaţi.

Ați organizat diverse activități – expoziții, seri de film, concerte. Cu care dintre acestea au rezonat mai bine românii și de ce credeți asta?

Pentru moment, nu am o imagine foarte completă. Am sosit aici relativ recent, în plină perioadă de pandemie. Expozițiile, concertele, proiecțiile de film pe care le-am organizat până acum s-au bucurat de un mare succes și de o prezență numeroasă. Dacă vorbim de proiecțiile de filme, publicul cinefil este deja format și participă în mod sistematic, adeseori doritorii fiind cu mult mai mulți decât capacitățile sălilor noastre. Avem un public constant pentru proiecții de filme. Nu s-a întâmplat niciodată să nu avem public sau să avem prea puţini spectatori. Întotdeauna publicul a fost foarte numeros. În prezent, în condiţii de pandemie, oferta culturală în București nu este la fel de variată ca într-o perioadă normală. Pot să vă spun că toate manifestările culturale organizate de Centrul Rus atrag în mod constant publicul românesc.

Înțeleg, atât din ceea ce mi-ați spus până acum, legat de proiectele Centrului, cât din modul cum ați prezentat lucrurile, că sunteți un director implicat și profesionist. Dincolo de aceasta, însă, se află omul Mikhail Davydov. Ce îmi puteți spune despre Dumneavoastră?

Grea întrebare! Cu certitudine, vă pot spune că România m-a fermecat. Pentru mine, România înseamnă o descoperire emoţionantă a culturii și civilizaţiei românești. Şi fiecare zi îmi rezervă plăcerea de a-mi îmbogăţi experienţa culturală în această ţară.

Aveți un scriitor român preferat? Dar un compozitor? Dar un cântăreț?

Desigur, cunosc nume de mari compozitori, artiști și scriitori, însă nu pot pretinde că le cunosc suficient de bine creaţiile. Circulând prin București, nu poți să nu remarci pietatea cu care românii își cinstesc personalitățile culturii lor. Nutresc un sentiment de admiraţie pentru poezia lui Eminescu, comparat, adeseori, cu Pușkin pentru rolul fundamental în definirea identităţii culturale.

92
Tagurile:
România, Mikhail Davydov
Тема:
Relațiile româno-ruse

Загрузка...
Florin Cîțu

Premierul Cîțu numește ”TÂMPENIE socialistă” legea care proteja proprietatea statului!

1838
Chiar înaintea discuțiilor la legea Bugetului, premierul Cîțu provoacă din nou Opoziția și opinia publică insultând legea care proteja proprietatea statului – și lăudându-se cu desființarea acesteia.

BUCUREȘTI, 25 feb – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Controversatul premier Florin Cîțu a participat la evenimentul ”Performerii anului 2020” organizat de Bursa de Valori București, unde s-a lăudat că a îndeplinit o promisiune de campanie – abrogarea legii care oprea, pentru 2 ani, orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar.

”În Guvern am aprobat proiectul de lege, care s-a dus în Parlament, pentru a elimina acea TÂMPENIE populistă adoptată anul trecut în campania electorală de parlamentatul socialist prin care companiile de stat din România nu puteau să mai acceseze piața de capital, nu mai aveau acces la investitori”, a spus Cîțu.

Premierul subliniază că ”Asta încerca să facă” legea respectivă. ”Am eliminat-o pentru că avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străini, avem nevoie de investiții”.

”Nu putem să susținem de la Buget acest efort de reformă - și avem nevoie de tehnologie și know-how-ul investitorilor străini”, spune Cîțu, repetând că ”acel proiect de lege va fi abrogat în curând și vom atrage investitori străini pentru ca împreună să reformăm economia”.

În stilul său, controversatul personaj s-a lăudat că va face ce nu s-a făcut în 30 de ani: ”Sunt 30 de ani pe care i-am pierdut dar eu cred că putem să recuperăm foarte rapid”.

***

În Legea 173/2020, inițiată de fostul lider al senatorilor PSD Șerban Nicolae, se preciza: ”Se suspendă pentru o perioadă de doi ani orice operaţiuni privind înstrăinarea participaţiilor statului la companiile şi societăţile naţionale, precum şi la societăţile la care statul are calitatea de acţionar, începute anterior intrării în vigoare a prezentei legi”.

În lege se arăta că ”Dispoziţiile nu se aplică operaţiunilor post-privatizare şi operaţiunilor specifice privatizării, în cazul în care transferul dreptului de proprietate asupra participaţiilor deţinute de stat s-a realizat”.

De asemenea, se arăta că statul român ”poate dobândi, în oricare dintre modalităţile prevăzute de lege, participaţii la societăţile care desfăşoară activităţi economice” în mai multe domenii.

PNL a atacat legea la CCR, dar Curtea le-a respins acțiunea.

În ianuarie, Florin Cîțu a declarat prioritară abrogarea acestei legi. ”Vom abroga acea lege - se vor putea vinde şi acţiuni şi active. Nu este vorba de a înstrăina acţiunile, ci de a atrage capital în România, de a capitaliza aceste companii”.

1838
Tagurile:
Florin Cîţu

Загрузка...
В России сегодня презентовали международный проект Бессмертная память

“Memoria nemuritoare”: În Rusia a fost prezentat un nou proiect

35
(reînnoit 19:50 25.02.2021)
În centrul de presă al grupului media „Rossiya Segodnya” de la Moscova s-a desfășurat o masă rotundă în format de videoconferință, dedicată prezentării unui nou proiect.

CHIȘINĂU, 25 feb – Sputnik. Conferința video “Genocidul nazist: noi documente și materiale” a reunit participanți din Rusia, Letonia, Kazahstan și Tadjikistan, raportori ai Adunării popoarelor din Eurasia și experți ai proiectului multimedia al agenției RIA Novosti “Nürnberg. Începutul păcii”.

Subiectul central al discuțiilor a constituit prezentarea proiectului internațional al adunării – “Memoria nemuritoare”, sarcina căreia este identificarea și digitalizarea unei cantități mari de date din arhivele străine, care arată proporțiile crimelor naziștilor împotriva cetățenilor sovietici. De asemenea, proiectul va include și materialele făcute publice după încheierea Tribunalului de la Nürnberg, primul din istorie care a recunoscut agresiunea drept cea mai gravă crimă și a prezentat opiniei publice crimele naziștilor împotriva păcii și umanității, transmite RIA Novosti.

Andrei Beliyaninov, secretarul general al Adunării popoarelor Eurasiei: “Societatea civilă din Rusia și restul lumii se alătură tot mai activ păstrării memoriei istorice. Activitatea Comitetului organizatoric internațional a proiectului “Memoria nemuritoare” de păstrare a patrimoniului istoric al Marelui Război pentru Apărarea Patriei și al Celui De-Al Doilea Război Mondial răspunde în același timp intereselor Rusiei și tuturor statelor – învingătoare și aliate. Existența unei cereri pentru o astfel de structură civică devine tot mai evidentă, dacă luăm în considerație campania propagandistică antirusă fără precedent, declanșată în ultimii ani. În toată lumea devine tot mai dificilă să organizăm și să desfășurăm evenimente legate de comemorarea chiar și a unor evenimente care sunt lipsite de orice ambiguitate în conținutul lor ideologic, cum ar fi înfrângerea fascismului de către Uniunea Sovietică și țările din coaliția antihitleristă. O sarcină importantă a comitetului internațional organizator al proiectului “Memoria nemuritoare” este crearea unei bănci digitale comune a documentelor cu privire la crimele naziste, precum și crearea unor dosare ale naziștilor și complicilor lor, care au comis crime împotriva păcii și umanității. Această sarcină științifică și organizatorică onorabilă cade pe umerii generației actuale. Îndeplinirea ei va contribui la restabilirea dreptății istorice și va deveni o barieră sigură în fața celor care încearcă să rescrie istoria, să reabiliteze nazismul și să ponegrească marea victorie a poporului sovietic și a tuturor țărilor și popoarelor, a învingătorilor nazismului”.

De asemenea, în cadrul mesei rotunde au fost prezentat și proiectul transmedia istoric al RIA Novosti – “Nürnberg. Începutul păcii”, lansat în anul aniversării a 75-a de la principalul proces de judecată al secolului XX. În cadrul acestui proiect, pe portalul nuremberg.media și în rețele de socializare sunt publicate materiale dedicate Tribunalului de la Nürnberg, în limba rusă, germană, franceză și engleză.

Proiectul oferă cititorilor mărturii de arhivă și muzeistice unice, fotografii, desene, cronici video, care oferă un prilej de a simți acest proiect zi de zi. La baza proiectului se află mărturiile de la persoana întâi, obținute de autori din arhivele rusești și străine. Acestea vor fi suplimentate e expoziții, podcasturi, discuții publice, spectacole. O parte indispensabilă a proiectului va deveni și o reconstrucție VR unică a istoriilor principalilor inculpați ai tribunalului.

“Problema documentelor care dezvăluie crimele nazismului este una centrală în cadrul proiectului. Petrecem mult timp în arhive, lucrăm cu materialele publicate – foto, video, sunet, manuscrise dactilografiate. În centrul materialelor noastre se află întotdeauna un document. Sunt niște mărturii atât de puternice, încât uneori chiar și cei mai căliți colegi simt niște dificultăți emoționale în timp ce lucrează cu tema dată. Iată de ce acordăm o mare atenție acestei activități importante de căutare și digitalizare a documentelor, legate de crimele împotriva populației civile a URSS, - abia urmează să studiem acest strat al memoriei istorice”, a menționat coordonatorul proiectului, jurnalistul și scriitorul Natalia Osipova.

Participanții la masa rotunda au convenit asupra publicării unei selecții de material a proiectului “Memoria nemuritoare” despre crimele naziștilor împotriva cetățenilor sovietici pe portalul nuremberg.media.

Adunarea popoarelor Eurasiai este o organizație neguvernamentală internațională, ai cărui scop este formarea unui model civic integrationist în numele consolidării păcii și armoniei prin dezvoltarea cooperării multilaterale și a diplomației civice (populare) în spațiul eurasiatic. În prezent, aceasta cuprinde reprezentanți ai peste 43 de state. Adunarea a încheiat 107 de acorduri de parteneriat în domeniul culturii, antreprenoriatului, dezvoltării relațiilor integraționiste între popoarelor Eurasiei și a diplomației populare.

Proiectul “Nürnberg. Începutul păcii” se desfășoară cu sprijinul partenerilor generali media: posturile de televiziune Rossiya 24 și Moskva 24, portalul de știri Vesti.ru, postul de radio Vesti FM, site-ul Komsomolskaia Pravda. Parteneri media a proiectului sunt postul de radio Mayak, postul de radio Radio Rossiya, cinematograful online tvzavr, Muzeul de Stat de Istorie, Muzeul Evreiesc și centrul de toleranță.

35
Tagurile:
Rossiya Segodnya

Загрузка...