Declarație de presă susținute de Klaus Iohannis la Cotroceni, 4 ianuarie 2019

Iohannis gafă istorică majoră chiar în mesajul oficial! Presa nu a observat!

8887
(reînnoit 07:19 15.01.2019)
Celor care o critică pe Viorica Dăncilă trebuie să le amintim că premierul nu a comis o gafă privind o chestiune istorică majoră – și nu și-a repetat gafele. În plus nu pozează în părintele ”României educate”.

BUCUREȘTI, 15 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Iată propoziţia care-l plasează pe profesorul Klaus Iohannis pe panoul de oroare al analfabetismului: „Aniversarea celor 100 de ani ai ţării noastre ne găseşte la o răscruce pentru destinul României în următorul centenar”!”.

Asta scria cunoscutul jurnalist Ion Spânu într-un articol din ”Cotidianul”, pe 29 noiembrie 2018, imediat după şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

”România nu are doar 100 de ani, cum crede preşedintele Iohannis!”, explica Spânu, ”Când vorbim de „centenar”, ne referim la 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, dar Mica Unire s-a făcut la 24 ianuarie 1859, când s-au unit două dintre provinciile româneşti, Moldova şi Ţara Românească, iar numele Romania a apărut în 1866, la Constituţia lui Carol I”.

Din păcate, Iohannis nu s-a corectat, sau nu a dorit să se corecteze  - așa încât ieri, 14 ianuarie 2019, în mesajul transmis postului de radio Europa Liberă, președintele comite aceeași gafă!

”Sper ca relansarea Radio Europa Liberă, în primul an al noului secol de existență a României și la 30 de ani de la înlăturarea dictaturii în 1989, să marcheze reafirmarea valorilor care fac profesia de jurnalist una esențială într-o democrație”, a spus Iohannis.

Deci, Iohannis a comis din nou gafă majoră, dar presa nu a mai sancționat-o: România nu e ”în primul an al noului secol de existență”, fiindcă, așa cum se știe și cum scris autorul citat, România are o istorie mai veche de 100 de ani – Centenarul s-a referit doar la momentul Marii Uniri.

Iar celor care o critică pe Viorica Dăncilă trebuie să le amintim că premierul nu a comis o gafă privind o chestiune istorică majoră – și cu siguranță nu repetat aceeași gafă. Și, în plus are bunul simț de a nu poza în părintele ”României educate”.

”Mulţi fac această confuzie, potrivit căreia România s-ar fi născut în 1918, după terminarea Primului război mondial, ca şi cum ar legitima ideea că, la fel ca Iugoslavia sau Cehoslovacia, România ar fi fost un stat artificial, creat prin voinţa Marilor Puteri!”, scrie Ion Spânu, completând ”Sper că doar fără voie, din necunoaştere şi nu intenţionat, Klaus Iohannis dă, în acest fel, apă la moară celor care susţin că România nu trebuie să mai fie considerată „stat unitar şi indivizibil”, aşa cum stă scris în Constituţie!”.

8887
Tagurile:
Europa Liberă, Mesaj, gafă, Klaus Iohannis
Тема:
Klaus Iohannis (199)
Tematic
Mutări perfecte, Iohannis nu are ce face! Analiștii recunosc: ”Dăncilă a început să joace”
Ziua neagră a lui Iohannis! Tudorel Toader îi dă MAT și îl ia peste picior!
Ce au pățit cei care au închis dosarele cu Iohannis! Lista care dă în vileag Sistemul!
Iohannis, provocare deschisă pentru PSD – decizie incredibilă în cazul Olguței Vasilescu!

Загрузка...