Corina Crețu

Corina Crețu, anulată și făcută praf de cineva ”care a fost în spatele ei mulți ani”

7932
”Și Corina, și Ponta, au avut șansa de a sta pe lângă oameni politici de excepție: ”N-au învățat nimic! ”Ariviști, oportuniști, disprețuitori - nimic pentru alții, totul pentru ei”

BUCUREȘTI, 14 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Că a decis să se despartă de PSD și să candideze pentru partidul lui Ponta, nu mă mir. Îi datorează lui Ponta faptul că a fost propusă drept comisar european. Doar că ea uită multe. În primul rând ce datorează PSD. Apoi ce-i datorează lui Ion Iliescu”.

Este un fragment din textul extrem de dur pe care i-l adresează Corinei Crețu unul dintre cei mai buni analiști politici, Constantin Gheorghe, jurnalist și consilier al liderilor istorici ai PSD. El este unul dintre cei care au ajutat-o pe actuala comisar european să se ridice și să ajungă în vârful Europei Unite.

Constantin Gheorghe face parte dintre acei oameni cărora Corina Crețu uită ce datorează – ”nu puțini, inclusiv mie, care au fost în spatele ei de mulți, foarte mulți ani, inclusiv atunci când a greșit grav”, spune analistul, completând ”Ea a distrus tot ce a construit, și am construit, mai bine de două decenii”.

Urmează un pasaj care ar trebui să o facă să intre în pământ de rușine pe Corina Crețu!

”Mă tem că nu a înțeles niște lucruri simple, despre politică, dar mai ales despre oameni și despre relațiile inter-umane. Nu se măsoară totul în bani. Mai ales loialitatea. Și nici respectul reciproc”.

Și iată care era planul – și, probabil, Constantin Gheorghe, care a consiliat-o pe Crețu înaintea alegerilor pentru PE, nu spune multe alte detalii.

”În octombrie 2014, când a plecat la Bruxelles, comisar european, i-am spus un singur lucru Corinei: ”Ai o oportunitate incredibilă de a-ți construi un profil de candidat la Președinție. Și ai putea fi prima femeie președinte - cu o condiție: să fii purtătoarea unui proiect pentru România, după cei cinci ani de comisar”, povestește Gheorghe.

Eu am spus, eu am auzit, reflectă acum amar analistul. ”N-a interesat-o așa ceva”. Pentru că, spune Costel Gheorghe, ”de fapt, n-a interesat-o să facă politică - ci doar să profite de pe urma politicii”.

Apoi, analistul trece la Victor Ponta, pe care nu îl încurajează deloc: ”Își face iluzii atunci când crede că punând-o cap de listă pe Corina lumea va da buluc să ștampileze partidul lui”.

”Pentru că și el este la fel ca ea: fără niciun fel de valori, doar oportunism, și dispreț față de oameni - lipsit de proiect și cu evidente și mari tare de caracter”, scrie dur Gheorghe. ”Dar ce propune românilor? ”Muie, Dragnea!”? Și asta ține de foame? E proiect de dezvoltare? E pe post de contribuție la reformarea UE?”

Și Corina, și Ponta, au avut șansa de a sta pe lângă oameni politici de excepție, atrage atenția analistul, care afirmă tranșant: ”N-au învățat nimic!”

”Ariviști, oportuniști, disprețuitori - nimic pentru alții, totul pentru ei!”, îi face praf analistul pe cei doi. ”Știu, e în trend! La asta sigur ne sincronizăm cu Europa!”.

Dar, scrie analistul, sunt niște unii ”mici și tot mai răi pe străzi”. Cine sunt aceștia? ”Victimele aroganței lor la putere” - și aici, și în toată Europa.

”Gata să servească o usturătoare corecție elitelor politice de acest gen”, profețește valorosul jurnalist. ”Și o vor face! Cu asupra de măsură!”

În final, concluzia lui Costel Gheorghe face referire la spusele lui Juncker, pe care îl poreclește ”Druncker”, din motive evidente. Avea dreptate Druncker – ”s-au simțit tratați ca niște prinți în România”, spune analistul. ”Dar este ultima oară când li se întâmplă asta!”

”Vine iarna vrajbei europene - huzurul s-a terminat!”, consideră Constantin Gheorghe, ”iar cetățenii vor altceva de la politică: servirea intereselor lor, nu a intereselor lobby-urilor economice ale multinaționalelor”.

Da, ne cam întoarcem la lupta de clasă, e concluzia interesantă a excelentului analist. ”Aici nici măcar statul paralel nu prea poate face multe”, încheie Constantin Gheorghe postarea de pe pagina de Facebook

E interesant de urmărit dacă fosta jurnalistă, actualmente comisar european, va avea curaj și argumente cu care să-i răspundă lui Constantin Gheorghe.

7932
Tagurile:
Corina Creţu
Tematic
Corina Crețu atacă Guvernul României. "Să acuze Comisia Europeană după ce... "

Загрузка...