Gabriel Les

Lovitură de teatru la Ministerul Apărării Parchetul a fost sesizat!

4094
(reînnoit 21:13 11.01.2019)
O adevărată lovitură de teatru la MApN – afectează una dintre cele mai controversate operațiuni dedicate dotării Armatei române – implicațiile sunt multiple.

BUCUREȘTI, 11 ian - Sputnik, Evan Răutu. În această seară, o informație transmisă printr-un comunicat de Ministerul Apărării Naționale provoacă un adevărat șoc.

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel și a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncționale.

Ignat, responsabilul cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională”, a prezentat  ministrului apărării naţionale un raport de informare cu privire la acest subiect, se arată în comunicatul MApN

”Secretarul de stat a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esențial „Corvetă multifuncțională„” – am citat din același document oficial.

De asemenea, MApN arată că, la Curtea de Apel Constanţa, e pe rol un litigiu prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la „Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.”, solicită „anularea în tot a HG nr. 48 / 2018”.

În fapt act normativ respectiv ”fundamentează derularea procedurii” achiziției corvetelor.

În baza celor două motive, secretarul de stat Andrei Ignat l-a informat pe ministru cu privire la ”suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate”.

Deci, o adevărată lovitură de teatru la MApN – achiziția corvetelor rămânând una dintre cele mai controversate operațiuni dedicate dotării Armatei române.

4094
Tagurile:
MApN

Загрузка...