Monica Macovei

Ce spunea Soros despre Monica Macovei, Renate Weber şi Cristian Preda

2559
(reînnoit 15:23 19.12.2018)
O analiză dată recent publicităţii arată, că, în 2004, „aliaţii-fantomă ai lui Soros” au încercat să dea jos Guvernul de la Bucureşti, ajutaţi de ONG-uri extremiste americane.

BUCUREŞTI, 19 dec – Sputnik, Georgiana Arsene. În acest an, Organizaţia conservatoare americană Capital Researh Center (CRC) a dat publicităţii o analiză detaliată despre activităţile din România ale organizaţiilor fondate de multimiliardarul George Soros.

Documentele publicate analizează extinderea reţelei sorosiste din 1989 şi până în prezent.

Una dintre misiunile organizaţiilor create de Soros în România a fost „tentativa de a transforma cultura conservatoare creştin-ortodoxă a României prin promovarea valorilor liberale şi sociale”, potrivit analistuli de la CRC, citat de romanialibera.ro

Se observă, însă, că majoritatea oamenilor din România crescuţi în umbra organizaţiilor lui Soros promovează idei anti-creştine şi contestă frecvent credinţa noastră creştină.

Spre exemplu, Monica Macovei susţine interesele homosexualilor, iar Alina Mungiu-Pippidi crede că societatea românească este „primitivă”, creştinismul fiind „incredibil de înapoiat”.

Prezent în România din decembrie 1989

La doar cinci zile distaţă de momentul executării fostului cuplu prezidenţial Nicolae şi Elena Ceauşescu, adică în data de 30 decembrie 1989, s-a format Grupul pentru Dialog Social care a primit, de la autorităţile ce au preluat revolta populară şi au dat lovitura de stat, o clădire chiar pe Calea Victoriei.

În România, Soros a avut prima întrevedere cu fondatorii Grupului, inclusiv cu Silviu Brucan. În 2005, cu prilejul unei emisiuni tv, Robert Turcescu a declarat că Soros a venit în ţara noastră cu primul avion care a aterizat în Bucureşti după Revoluţie.

Potrivit anchetei CRC, Soros ar fi oferit GDS suma de un milion de dolari, bani pentru construirea unei reţele favorabile de organizaţii neguvernamentale în România. În primă instanţă, GDS i-a pus la dispoziţie spaţii din clădire, grupul video şi alte facilităţi.

Şase luni mai târziu, miliardarul fondează în ţara noastră Fundaţia Soros – un ONG cu un buget iniţial anual de 1,5 milioane de dolari. Primul preşedinte al Fundaţiei a fost sociologul Alin Teodorescu.

Trebuie făcută precizarea că, până spre finalul anilor 90, Fundaţia Soros era singurul ONG din România care primea fonduri externe.

În următorii patru ani, Soros a investit în scrierea şi publicarea de manuale şcolare prin intermediul Ministerului Educaţiei. De la an la an, sumele investite de el au crescut, ajungând la 10 milioane de dolari anual pe la mijlocul deceniului.

În 1997, după înlocuirea lui Alin Teodorescu din funcţia de preşedinte, Fundaţia Soros devine Fundaţia pentru o Societate Deschisă, un nume similar cu cel al organizaţiei-mamă din SUA, Open Society Foundation.

Bugetul anual al Fundaţiei a crescut la 12 milioane de dolari, iar o mare parte din bani au fost folosiţi pentru a selecta şi finanţa educaţia unor tineri români în universităţi occidentale şi la Universitatea Centrală Europeană de la Budapesta.

Aceşti tineri aveau obligaţia ca la terminarea studiilor să revină în România şi să devină activi în viaţa socială şi politică a ţării.

Mirel Palada, cunoscutul sociolog invitat în mod frecvent la postul Antena 3, a fost unul dintre aceşti studenţi. Ulterior, s-a distanţat de echipa lui Soros.

Activismul politic

La începutul anilor 2000, bugetul FSD era de 16 milioane de dolari. În plan politic, Soros începe să înregistreze succese în ţara noastră începând cu alegerile din 2004.

În anul 1990, Sandra Pralong a demisionat din funcţia de ofiţer de presă pe care o avea la publicaţia americană Newsweel şi a devenit primul director executiv al Fundaţiei Soros în România. A fost consiliera preşedintelui Constantinescu şi astăzi e consiliera preşedintelui Iohannis.

Alin Teodorescu, primul preşedinte al GDS, a fost, în perioada 2000-2004, şef de cabinet al prim-ministrului Adrian Năstase, iar în 2004 a intrat în Parlament.

Renate Weber a fost liderul Consiliului Director al Fundaţiei Soros din România între anii 1998 şi 2007. Începând cu 2004 a fost consiliera lui Traian Băsescu în domeniul legislativ şi constituţional, iar în noiembrie 2007 a intrat în Parlamentul European, unde se află de peste 10 ani.

Aceasta, împreună cu Levente Salat şi cu Andrei Pleşu sunt membri în Consiliul Fundaţiei, preluând prerogativele Fundaţiei şi fiind numiţi pe viaţă.

Levente Salat este un adept activ al autonomiei Transilvaniei.

„Locotenenţii” trec la treabă

Sumele pe care multimiliardarul american le „pompa” în România au început să scadă. El nu a schimbat obiectivele, ci strategia, Soros continuând să canalizeze fonduri în România, dar printr-o structură nouă, numită Trust for Civil Society în Central and Eastern Europe.

În 2004, când Traian Băsescu a sunat-o pe Monica Macovei pentru a-i propune funcţia de ministru al Justiţiei, aceasta s-a consultat cu o prietenă apropiată, Alina Mungiu-Pippidi, ce conducea un ONG finanţat de Soros.

Multimiliardarul ţine, potrivit CRC, o listă de nume ale europarlamentarilor europeni care îi sunt favorabili, el scriind despre Weber că este o „suporteră hotărâtă a Societăţii Deschise”, despre Cristian Preda că este un „progresiv timid”, iar pe Macovei a caracterizat-o drept „o progresistă absurdă, un aliat indiscutabil al valorilor Societăţii Deschise”.

Cazul Colectiv

Analiza Capital Research arată cum ONG-urile fondate de Soros „şi aliaţii acestora din Occident au făcut presiuni pentru realizarea unor revoluţii anti democratice în Europa de Est”, precizează sursa citată.

De asemenea, aliaţii fantomă ai lui Soros din România au încercat, cu încăpăţânare, chiar, cred analiştii de la CRC, să răstoarne Guvernul de la Bucureşti, „cu sprijinul ONG-urilor americane de extremă stânga, ai mass-media occidentale şi ai Departamentului de Stat d epe vremea lui Barack Obama”.

„Şi totuşi, într-o ţară cu 20 de milioane de oameni, un grup de mai puţin de 60.000 de oameni, susţinuţi de mai puţin de 15% din populaţie, a reuşit să forţeze Guvernul să îşi dea demisia”, concluzionează analiştii de la CRC.

2559
Tagurile:
Cristian Preda, România, Geroge Soros, Monica Macovei
Тема:
Cine este George Soros (122)
Tematic
Soros trece la contratac împotriva Ungariei: plângeri la CC și CEDO
Soros e disperat din cauza românilor – și-a pus mercenarii la muncă și atacă!
Dovada că Dragnea a spus adevărul: e vânat de Soros
Erdogan îl acuză pe Soros că-şi folosește bogățiile pentru a "diviza şi distruge națiuni"
Soros cere deputaților americani să monitorizeze reţeaua Facebook
M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), a multiple rocket launcher

De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

530
(reînnoit 14:16 26.11.2020)
De ce sistemele HIMARS nu reprezintă un pericol atât pentru Rusia, cât pentru România și statele din regiunea Baltică.

MOSCOVA, 26 nov – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Statele Unite și aliații lor din NATO nu deține arme care cu adevărat și în mod ultimativ ar amenința Rusia în peninsula Crimeea și regiunea Kaliningrad. Numărul aliaților NATO nu poate fi convertită în calitatea operațiunilor militare, chiar și în Afganistan (talibanii nu sunt un adversar dotat cu tehnologii). Americanii nu sunt jenați de rămânerea în urmă față de Rusia la capitolul tehnologiilor militare (rachete hipersonice, sisteme de apărare antiaeriană și luptă radioelectronică, sisteme submarine robotizate). Exersând tactica “desfășurării războiului hi-tech”, trupele terestre ale SUA au transferat, săptămâna trecută, în câteva ore, pe calea aerului din Germania în România două sisteme de lansare multiplă a rachetelor HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), au efectuat câteva lansări de rachete în direcția Mării Negre și operativ au readus lansatoarele pe baza Ramstein.

Potrivit publicației Forbes, scurta misiune cu lansări în România a devenit o demonstrare de forță a armatei americane, „un mesaj pentru Moscova” și o „surpriză cu rachete” pentru grupul de forțe ale armatei rusești din Crimeea. Altfel nici nu se putea, pentru că Marea Neagră „se transformă rapid într-un lac rusesc”, fapt care amenință interesele Statelor Unite.

Desigur, două lansatoare HIMARS nu schimbă mult lucrurile în regiune, însă în 2018 în Germania a revenit brigada americană 41 de artilerie, în dotarea căreia sunt două baterii ale HIMARS (36 de lansatoare cu suma salvelor de 216 cu rachete de 227 milimetri).

Americanii consideră că vitează mare de desfășurare a HIMARS va complica contraatacul inamicului: “E dificil să lovești un lansator care se află la sol doar câteva ore” și efectuează atacuri asupra câteva puncte.

Exerciții similare Rail Gunner Rush, cu sistemul HIMARS, au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de 110 de kilometric de frontiera rusă. În acest fel, în septembrie 2020, SUA și-au demonstrate “adeziunea față de securitatea regiunii Baltice”. Moscova, la rândul ei, a calificat Rail Gunner Rush “provocatoare și extrem de periculoasă pentru stabilitatea regională”.

Spectacol pentru Europa

Armata SUA din Europa are tendința de a ignora interesele aliaților și chiar geografia. Publicația Forbes menționează: “De la țărmul românesc, până în Crimeea sunt doar 250 de mile (400 kilometri) prin Marea Neagră. Sistemele HIMARS, transferate în România reprezintă o amenințare serioasă și impredictibilă pentru trupele rusești din regiune”. Comandantul trupelor terestre ale României, generalul maior Iulian Berdilă, confirm: “Fatalitatea, demonstrată astăzi la distanță, utilizată în exercițiile de la Marea Neagră, e de la sine înțeles”. Apropo, România se află în plin proces de achiziționare din SUA a propriilor sisteme HIMARS și planifică să încheie procesul de pregătire a exploatării armei în 2022.

S-ar părea că în România a avut loc o demonstrație reușită a compatibilității operative cu sistemele românești, NATO și-a format un mediu operational și a exersat o variantă eficientă a unei descurajări în teatrul de acțiuni militare. În realitate, personalul american al două M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) din cadrul brigăzii 41 de artilerie s-a ambarcat în avioanele MC-130J, au sosit pe baza aeriană românească Kogălniceanu, au interacționat formal cu militarii unității 352 a operațiunilor speciale ale SUA și cu unitățile trupelor terestre ale României. Au tras în gol în Marea Neagră și au revenit în Germania.

Probabil, observăm doar exersarea logisticii, iar într-o luptă reală, brigada de artilerie 41 a armatei SUA va ateriza în Georgia sau Ucraina, mai aproape de inamic. Chiar și în acest caz sistemele HIMARS pot fi distruse în aer sau în aerodromuri, în timpul descărcării, mijloacele rusești de spionaj spatial, sistemele de apărare antiaeriene S-400 și sisteme operativ-tactice de rachetă “Iskander-M” nu vor permite acest lucru. În orice situație, astfel de operațiuni (spectacole) ale armatei SUA în Europa amenință nu atât Rusia, cât România, statele baltice și alte platforme de amplasare temporară sa permanentă a sistemelor HIMARS, ale căror muniții reactive și rachete pot fi dotate cu focare tactice nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, elaborând măsuri de răspuns.

Posibilitățile reale

În condițiile de război, sistemul american HIMARS a fost testat pentru prima dată în februarie 2010, în Afganistan. Au fost efectuate după lansări a rachetelor, care s-au abătut semnificativ de la traiectoria stabilită și au căzut departe de țintă (fapt care a provocat decese în rândul civililor). Pe perioada de anchetă, exploatarea HIMARS a fost suspendată, însă astăzi armata SUA are în dotare peste 400 de lansatoare. În Irak sistemele HIMARS erau utilizat în luptele cu teroriștii începând cu noiembrie 2015. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri asupra diverselor obiecte. Nu există informații cu privire la eficiența acestor acțiuni.

High-Mobility Artillery Rocket System reprezintă un sistem de artilerie cu rachetă de o mobilitate înaltă a armatei SUA, plasat pe șasiurile FMTV, poate transporta șase muniții reactive de 227 milimetri (similare sistemelor rusești „Uragan” și „Smerch”) sau o rachetă operativ-tactică ATACMS (similară rachetei rusești “Tocika-U”). Poate fi transportat cu avionul C-130 Hercules.

Absența propriilor dispozitive de orientare, mașina o compensează cu un spectru de containere cu munitții reactive de diverse tipuri și calibre. Sistemul autopropulsat de lansare poate purta rachete cu diverse caracteristici (neghidate și ghidate). La întreprinderile producătoare, munițiile și rachetele sunt amplasate în containere de transportare și lansare ermetice, fără a fi prevăzute serviciile de mentenanță până la tragere.

Masa de luptă a sistemului autopropulsat de lansare cu setul de muniții este de aproximativ 11 tone. Mașina are capacitatea să atingă o viteză de până la 85 kilometri pe oră, să parcurgă până la un punct de alimentare până la 480 de kilometri. Sistemul este dirijat de un echipaj din trei persoane, care se află în interiorul cabinei. Tragerea este posibilă în orice direcție, din unghiuri până la +60 de grade.

530
Tagurile:
rachetă, SUA
Tematic
Analist de top șochează: ”Miliardele date de România pe arme ne duc spre dezastru”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
Crimeea poate răspunde la lansările de rachete ale SUA și României

Загрузка...
Klaus Iohannis

Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

2241
(reînnoit 07:03 26.11.2020)
Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Iohannis, Orban și Marcel Vela sunt acuzați de celebrul avocat Aurelian Pavelescu că au ”ordonat Poliției să-l atace în Biserică pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!”

Pavelescu, cel mai puternic apărător al Bisericii în multe situații – inclusiv în cazul Fundației Gojdu – consideră că am asistat la ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

Celebrul avocat arată la Constanța a avut loc ”prima acțiune ”manu militari” concretă împotriva Bisericii Ortodoxe Române” ceea ce ”nu s-a mai întâmplat niciodată, nici în perioada comunistă, când metodele au fost diferite”.

Pavelescu traduce simplu și clar: ”Poliția a intrat cu forța în biserica în care Arhiereul săvârșea sfintele taine și i-a scos pe credincioși, îmbrâncindu-i, pentru ca ulterior să-i amendeze și să-i împrăștie”.

”Nu, n-a fost vorba despre o simplă acțiune de ordine publică, cu justificarea pandemiei”, este opinia fermă a avocatului, argumentând că ”Sunt foarte multe biserici în care credincioșii merg și se roagă, se fac slujbe, iar poliția nu a intervenit astfel”.

Pe când aici situația a fost alta, ”cel care era prezent și săvârșea taina împărtășaniei era chiar ÎPS Teodosie, Arhipăstorul locului, cel care a contestat în instanță restricțiile privind libertatea religioasă și cel care a anunțat că va conduce Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, întâiul chemat al lui Hristos și protectorul României, la 30 noiembrie, sărbătoarea Apostolului”.

”Prin urmare, a fost lansat UN ATAC ÎN FORȚĂ LA ADRESA ÎPS TEODOSIE PERSONAL, o intimidare directă, chiar în timpul când acesta împărtășea poporul!”, acuză celebrul om de Drept.  

Atenție însă, avocatul, președinte al PNȚCD și fost deputat, spune clar că o asemenea acțiune ”n-ar fi fost cu putință decât dacă a fost autorizată și comandată direct de la nivelul zero al puterii politice: șeful statului, șeful guvernului și ministrul de interne, pe acest lanț ierarhic”.

”Atacul la ierarh fiind un atac direct la adresa BOR, a Sfântului Sinod și a Patriarhului Daniel - ca ripostă la uriașul mesaj dat de Preafericitul Patriarh Daniel în urmă cu o lună împotriva prigonirii creștinilor în România: ”DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!””, scrie Pavelescu.

Altfel spus, adevărul este mai complex: ”Ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este o primă măsură de represiune din partea puterii globaliste și anti-creștine de la București la adresa BOR!”.

Desigur, Pavelescu vorbește în numele partidului martirilor, PNȚCD, care ”fidel principiilor, istoriei și modelelor sale politice, va sprijini necondiționat lupta Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte Biserici creștine pentru apărarea libertăților religioase în România!”.

”Transmitem acest mesaj de solidaritate tuturor românilor: să fim alături de Păstorii noștri!”, încheie Aurelian Pavelescu fulminantul său mesaj.
2241
Tagurile:
atac, Aurelian Pavelescu, Biserică, Klaus Iohannis

Загрузка...
Donald Trump

Trump: Există o singură modalitate ca Biden devină președinte

0
(reînnoit 20:21 27.11.2020)
La începutul acestei săptămâni, Trump a spus că va pleca de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe democratul Joe Biden drept câștigător al alegerilor prezidențiale din 2020.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a scris pe Twitter că există o singură modalitate ca Joe Biden să devină președinte: dacă va dovedi că „80 de milioane de voturi nu au fost obţinute ilegal sau fraudulos”. „Când vedeți ce s-a întâmplat în Detroit, Atlanta, Philadelphia și Milwaukee, o fraudă masivă, [Biden] are o mare problemă de nerezolvat!”, a scris Trump.

Twitter a marcat postarea lui Trump cu avertismentul „Această afirmație despre frauda electorală este contestată”.

​Postarea vine după ce Trump a declarat presei, la începutul acestei săptămâni, că va „pleca cu siguranță” de la Casa Albă în cazul în care Colegiul Electoral îl va certifica pe Biden drept câștigătorul alegerilor prezidențiale din 2020. El a mai spus că, dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden, acest lucru va fi o „greșeală”.

După alegerile din 3 noiembrie, presa principală din SUA s-a grăbit să-l pronunțe pe democratul Joe Biden drept câștigător, deși Trump a susținut că victoria ar fi fost a lui dacă nu ar fi existat ilegalităţi majore în timpul votului prin corespondență și fraude din partea democraților. Echipa de campanie a lui Trump a intentat mai multe procese în statele cheie, unde susține că au avut loc fraude electorale în masă.

Colegiul Electoral se întrunește pe 14 decembrie pentru a vota următorul președinte al Statelor Unite.

În ciuda opoziției atât de puternice din partea echipei lui Trump față de rezultatele alegerilor, procesul de transfer al puterii către Biden a început deja. La începutul acestei săptămâni, Biden și-a anunțat nominalizările pentru posturile-cheie din viitoarea administrație americană, potrivit Sputnik News.

0
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Donald Trump
Tematic
Avocatul lui Trump: A existat un plan unic de fraudare a alegerilor
Sondaj: Peste jumătate dintre republicani cred că Trump a câștigat alegerile
Știrea nopții: Schimbare în premieră între Trump și Biden!
Știrea nopții: Trump a făcut marele anunț!
Rusia dă o lecție de seriozitate Europei (și) în cazul Trump
Trump își cheamă susținătorii să „inverseze” rezultatele alegerilor prezidențiale

Загрузка...