Lia Olguța Vasilescu

Olguța dezvăluie: ”De asta nu m-a dorit Iohannis”! Un important analist - ipoteză șoc!

2138
(reînnoit 07:50 04.12.2018)
”Coldea nu a fost niciodată de acord cu autostrada”, un studiu al CIA scoate la iveală o posibilă strategie a ”partenerilor”. A devenit Olguța o țintă, precum predecesoarea ei la Dezvoltare, Elena Udrea?

BUCUREȘTI, 4 dec - Sputnik, Dragoș Dumitriu. După cum se știe, președintele Iohannis a refuzat numirile din fruntea ministerelor Transporturilor și Dezvoltării. În această situație, unul dintre cei mai apreciați membri ai cabinetului Dăncilă, Lia Olguța Vasilescu nu a putut prelua portofoliul pentru care fusese propusă.

Mai mult, mâine Guvernul va pleca la Bruxelles, la o întâlnire cu Colegiul Comisiei Europene, cu doi miniștri… care, de fapt, au demisionat.

Situația este inedită și nici liderii PSD nu știu cum va reacționa Bruxelles-ul!

”Nici nu știu dacă cei doi miniștri pot fi primiți oficial, din moment ce ei nu mai au o funcție”, a comentat Lia Olguța Vasilescu în emisiunea ”România9” de pe TVR1. ”Nu înțeleg de ce trebuie să blocăm România într-un moment atât de important”, a completat fostul ministru al Muncii.

Este un Guvern șchiop, consideră Oana Vasilescu. Dar, apreciatul fost ministru a făcut și o considerație foarte interesantă despre motivul pe care președintele nu ar fi numit-o în funcția de la Transporturi.

”Dacă ajungeam la Ministerul Transporturilor, construiam autostrăzi în România”, a declarat Oana Vasilescu. ”Eu nu am văzut nicio motivare în cazul meu, nici în cel al colegilor mei”.

Ce putea să spună, că nu sunt pregătită în fruntea Transporturilor? – întreabă Vasilescu. ”Am condus un oraș, am condus un minister și ne putem mândri cu ce am făcut”.

Declarațiile Oanei Vasilescu despre motivul adevărat – posibilitatea ca foarte decisul ministru să se apuce de construit autostrăzi - se suprapun ciudat peste dezvăluirea unuia dintre cei mai bine cotați analiști politici, Bogdan Tiberiu Iacob, fondatorul site-ului ”InPolitics”.

Sebi Ghiță și rapoartele CIA: de ce nu are România autostrăzi

”Rapoartele CIA confirmă teoriile conspirației: de ce nu are România autostrăzi”, titra B.T. Iacob în februarie 2017 – o analiză pe care postat-o din nou ieri.

Ei bine, analiza pleacă de la o afirmație cheie a fostului secretar al Comisiei SRI, fugarul Sebastian Ghiță:

”Domnul general Florian Coldea nu a fost niciodată de acord cu autostrada Comarnic-Brașov, i-a fi amenințat și pe funcționarii CNADR cu arestarea dacă vor semna o asemenea autostradă”,  declara fostul deputat.

Iacob îl citează și pe Victor Ponta, fostul premier plângându-se de opoziția sistemului, cu Băsescu în frunte.

”În 2015 un reprezentant al Sistemului i-a spus ministrului Transporturilor: cine semnează asemenea autostradă ajunge în pușcărie - Transilvania e tot mai legată de Viena și Budapesta, dar tot mai depărtată de București și Iași”, declara Victor Ponta…

Între timp parcă a mai uitat ce spune atunci. ”De 12 ani nu reușim să legăm printr-o autostradă Transilvania de restul României, nici Pitești-Sibiu, nici Comarnic-Brașov, nici Iași-Târgu-Mureș - eu am terminat negocierile cu Vinci-Strabag, sunt gata de semnare, dar s-au opus Băsescu și PNL strigând: e o mare hoție”, declara Ponta.

Ei bine, Bogdan Tiberiu Iacob merge pe fir și ajunge la o ipoteză șocantă: România, zonă-tampon a Occidentului în fața… tancurilor rusești!

”E vorba de temerea NATO, a Occidentului în ansamblu, că asemenea autostrăzi ar facilita accesul tancurilor rusești spre Vest în cazul unui conflict militar”, scrie B.T. Iacob, care explică: ”În absența lor, blindatele Moscovei s-ar vedea blocate de arcul Carpaților, stavilă naturală în calea năvălitorilor”.

Totul ar părea o fantezie dacă atentul jurnalist nu ar aduce și un interesant document declasificat de CIA, care analiza România de la jumătatea anilor 80, studiu intitulat ”Perspectivele lui Ceaușescu”.

Document CIA
© Photo : inopolitics.ro
Document CIA

”Nu au la dispoziție o infrastructură potrivită, iar terenul muntos nu e potrivit”

Ei bine, CIA analizează situația României din mai multe direcții, inclusiv a relației cu Moscova. La acest capitol, analiștii CIA iau în calcul și cazul extrem, al unei intervenții militare terestre sovietice în România.

”Nu încape îndoială că armata română nu ar face față sovieticilor, iar URSS ar triumfa după o scurtă perioadă de criză, românii nu sunt nici pe departe la fel de bine echipați ca sovieticii”, e constatarea simplă a americanilor.

Dar, observă americanii, ”sovieticii nu au efective militare în România” și – atenție! – ar avea probleme cu infrastructura și relieful!

”Nu au la dispoziție o infrastructură potrivită, iar terenul muntos nu e potrivit pentru o intervenție rapidă, ”chirurgicală””, scriu analiștii CIA. ”Forțele militare sovietice s-ar confrunta cu operațiuni prelungite de dislocare într-o țară profund antisovietică, mai ales dacă aceasta ar beneficia și de sprijinul Iugoslaviei”.

Deci CIA ajunge la concluzia că ”trupele sovietice din regiune ar fi fost mult mai puțin capabile să performeze militar în România (…) totul, grație terenului muntos și absenței infrastructurii”! Între timp, situația din Iugoslavia s-a schimbat, ca și relațiile cu Rusia și SUA.

Iar concluzia jurnalistului este firească: au trecut de la analiza CIA mai mult de trei decenii, au apărut milioane de autoturisme în plus, adăugăm noi, dar problema absenței infrastructurii în România a rămas. ”Va rămâne, oare, atât timp cât va exista amenințarea Rusiei asupra Vestului?”, se întreabă, în finalul analizei Bogdan Tiberiu Iacob.

Blocaj ”strategic”? A devenit Olguța Vasilescu o țintă?

Cert este că blocarea oricăror tentative de construire a autostrăzilor pare inexplicabilă! Chiar și atunci când banii, pur și simplu, au fost luați de americani (cazul Bechtel) iar cei care i-au dat… preferă parcă să fie tăvăliți de presă și anchetați de procurori decât să scoată la iveală contractul cu firma din SUA!

Pragmatic vorbind, este greu de înțeles și altceva: din aceste investiții uriașe ar fi rezultat și ”alte” câștiguri… uriașe! Ori, de ce liderii politici români, personaje cât se poate de cupide - se știe, doar! - ar refuza așa ceva?!

Iar revenind la ideea inițială, respingerea Olguței Vasilescu, este greu de crezut că se putea găsi un ministru mai decis, mai ferm, pentru ducerea la bun sfârșit a unor lucrări majore precum autostrăzile - care nu s-ar fi putut oricum termina până la prezidențiale, deci nu-l puneau în pericol pe Iohannis.

Și atunci, ce să fie oare? Tot o decizie ”strategică”, așa cum sugerează B.T. Iacob, pe baza documentelor CIA? Nu m-ar mira, având în vedere că desființarea industriei românești, de exemplu, tot strategic s-a făcut, în mare parte. Nu numai de către americani, dar cu siguranță că ei, ca ”parteneri”, supravegheau cam tot…

A devenit Olguța Vasilescu o țintă a americanilor, precum predecesoarea ei la Dezvoltare, Elena Udrea? Poate că da, dar din alte motive.

2138
Tagurile:
ministrul transporturilor, Ministru, Klaus Iohannis, Autostrăzi, Lia Olguţa Vasilescu
Tematic
Olguța Vasilescu anunță o schimbare istorică. Va fi LEGE
Tudorel Toader punctează decisiv contra lui Iohannis în cazul Olguța Vasilescu
Revoluție! Olguța Vasilescu aduce schimbarea așteptată de 5 milioane de români
Olguța Vasilescu: ”Ne dorim pensii dublate”. Legea, pe masa Senatului
M142 High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS), a multiple rocket launcher

De ce sistemul HIMARS e un pericol pentru România, nu Rusia

539
(reînnoit 14:16 26.11.2020)
De ce sistemele HIMARS nu reprezintă un pericol atât pentru Rusia, cât pentru România și statele din regiunea Baltică.

MOSCOVA, 26 nov – Sputnik, Aleksandr Hrolenko. Statele Unite și aliații lor din NATO nu deține arme care cu adevărat și în mod ultimativ ar amenința Rusia în peninsula Crimeea și regiunea Kaliningrad. Numărul aliaților NATO nu poate fi convertită în calitatea operațiunilor militare, chiar și în Afganistan (talibanii nu sunt un adversar dotat cu tehnologii). Americanii nu sunt jenați de rămânerea în urmă față de Rusia la capitolul tehnologiilor militare (rachete hipersonice, sisteme de apărare antiaeriană și luptă radioelectronică, sisteme submarine robotizate). Exersând tactica “desfășurării războiului hi-tech”, trupele terestre ale SUA au transferat, săptămâna trecută, în câteva ore, pe calea aerului din Germania în România două sisteme de lansare multiplă a rachetelor HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System), au efectuat câteva lansări de rachete în direcția Mării Negre și operativ au readus lansatoarele pe baza Ramstein.

Potrivit publicației Forbes, scurta misiune cu lansări în România a devenit o demonstrare de forță a armatei americane, „un mesaj pentru Moscova” și o „surpriză cu rachete” pentru grupul de forțe ale armatei rusești din Crimeea. Altfel nici nu se putea, pentru că Marea Neagră „se transformă rapid într-un lac rusesc”, fapt care amenință interesele Statelor Unite.

Desigur, două lansatoare HIMARS nu schimbă mult lucrurile în regiune, însă în 2018 în Germania a revenit brigada americană 41 de artilerie, în dotarea căreia sunt două baterii ale HIMARS (36 de lansatoare cu suma salvelor de 216 cu rachete de 227 milimetri).

Americanii consideră că vitează mare de desfășurare a HIMARS va complica contraatacul inamicului: “E dificil să lovești un lansator care se află la sol doar câteva ore” și efectuează atacuri asupra câteva puncte.

Exerciții similare Rail Gunner Rush, cu sistemul HIMARS, au avut loc mai devreme în Estonia, la o distanță de 110 de kilometric de frontiera rusă. În acest fel, în septembrie 2020, SUA și-au demonstrate “adeziunea față de securitatea regiunii Baltice”. Moscova, la rândul ei, a calificat Rail Gunner Rush “provocatoare și extrem de periculoasă pentru stabilitatea regională”.

Spectacol pentru Europa

Armata SUA din Europa are tendința de a ignora interesele aliaților și chiar geografia. Publicația Forbes menționează: “De la țărmul românesc, până în Crimeea sunt doar 250 de mile (400 kilometri) prin Marea Neagră. Sistemele HIMARS, transferate în România reprezintă o amenințare serioasă și impredictibilă pentru trupele rusești din regiune”. Comandantul trupelor terestre ale României, generalul maior Iulian Berdilă, confirm: “Fatalitatea, demonstrată astăzi la distanță, utilizată în exercițiile de la Marea Neagră, e de la sine înțeles”. Apropo, România se află în plin proces de achiziționare din SUA a propriilor sisteme HIMARS și planifică să încheie procesul de pregătire a exploatării armei în 2022.

S-ar părea că în România a avut loc o demonstrație reușită a compatibilității operative cu sistemele românești, NATO și-a format un mediu operational și a exersat o variantă eficientă a unei descurajări în teatrul de acțiuni militare. În realitate, personalul american al două M142 High Mobility Artillery Rocket (HIMARS) din cadrul brigăzii 41 de artilerie s-a ambarcat în avioanele MC-130J, au sosit pe baza aeriană românească Kogălniceanu, au interacționat formal cu militarii unității 352 a operațiunilor speciale ale SUA și cu unitățile trupelor terestre ale României. Au tras în gol în Marea Neagră și au revenit în Germania.

Probabil, observăm doar exersarea logisticii, iar într-o luptă reală, brigada de artilerie 41 a armatei SUA va ateriza în Georgia sau Ucraina, mai aproape de inamic. Chiar și în acest caz sistemele HIMARS pot fi distruse în aer sau în aerodromuri, în timpul descărcării, mijloacele rusești de spionaj spatial, sistemele de apărare antiaeriene S-400 și sisteme operativ-tactice de rachetă “Iskander-M” nu vor permite acest lucru. În orice situație, astfel de operațiuni (spectacole) ale armatei SUA în Europa amenință nu atât Rusia, cât România, statele baltice și alte platforme de amplasare temporară sa permanentă a sistemelor HIMARS, ale căror muniții reactive și rachete pot fi dotate cu focare tactice nucleare. Moscova este nevoită să reacționeze, elaborând măsuri de răspuns.

Posibilitățile reale

În condițiile de război, sistemul american HIMARS a fost testat pentru prima dată în februarie 2010, în Afganistan. Au fost efectuate după lansări a rachetelor, care s-au abătut semnificativ de la traiectoria stabilită și au căzut departe de țintă (fapt care a provocat decese în rândul civililor). Pe perioada de anchetă, exploatarea HIMARS a fost suspendată, însă astăzi armata SUA are în dotare peste 400 de lansatoare. În Irak sistemele HIMARS erau utilizat în luptele cu teroriștii începând cu noiembrie 2015. Au fost efectuate câteva sute de lansări a rachetelor de diverse tipuri asupra diverselor obiecte. Nu există informații cu privire la eficiența acestor acțiuni.

High-Mobility Artillery Rocket System reprezintă un sistem de artilerie cu rachetă de o mobilitate înaltă a armatei SUA, plasat pe șasiurile FMTV, poate transporta șase muniții reactive de 227 milimetri (similare sistemelor rusești „Uragan” și „Smerch”) sau o rachetă operativ-tactică ATACMS (similară rachetei rusești “Tocika-U”). Poate fi transportat cu avionul C-130 Hercules.

Absența propriilor dispozitive de orientare, mașina o compensează cu un spectru de containere cu munitții reactive de diverse tipuri și calibre. Sistemul autopropulsat de lansare poate purta rachete cu diverse caracteristici (neghidate și ghidate). La întreprinderile producătoare, munițiile și rachetele sunt amplasate în containere de transportare și lansare ermetice, fără a fi prevăzute serviciile de mentenanță până la tragere.

Masa de luptă a sistemului autopropulsat de lansare cu setul de muniții este de aproximativ 11 tone. Mașina are capacitatea să atingă o viteză de până la 85 kilometri pe oră, să parcurgă până la un punct de alimentare până la 480 de kilometri. Sistemul este dirijat de un echipaj din trei persoane, care se află în interiorul cabinei. Tragerea este posibilă în orice direcție, din unghiuri până la +60 de grade.

539
Tagurile:
rachetă, SUA
Tematic
Analist de top șochează: ”Miliardele date de România pe arme ne duc spre dezastru”
Lansatoarele de rachete din România, un ”mesaj” pentru Rusia
Crimeea poate răspunde la lansările de rachete ale SUA și României

Загрузка...
Klaus Iohannis

Acuzație fulminantă: ”Iohannis a ordonat atacul la Biserică!”

2296
(reînnoit 07:03 26.11.2020)
Este o acuzație fără precedent: un celebru om de Drept și apărător al Biserici declară că Președintele a dat ordin de atac asupra Arhiepiscopului – implicit și asupra Patriarhului și BOR – e ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Iohannis, Orban și Marcel Vela sunt acuzați de celebrul avocat Aurelian Pavelescu că au ”ordonat Poliției să-l atace în Biserică pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului!”

Pavelescu, cel mai puternic apărător al Bisericii în multe situații – inclusiv în cazul Fundației Gojdu – consideră că am asistat la ”primul act de război al ateilor împotriva creștinilor ortodocși”!

Celebrul avocat arată la Constanța a avut loc ”prima acțiune ”manu militari” concretă împotriva Bisericii Ortodoxe Române” ceea ce ”nu s-a mai întâmplat niciodată, nici în perioada comunistă, când metodele au fost diferite”.

Pavelescu traduce simplu și clar: ”Poliția a intrat cu forța în biserica în care Arhiereul săvârșea sfintele taine și i-a scos pe credincioși, îmbrâncindu-i, pentru ca ulterior să-i amendeze și să-i împrăștie”.

”Nu, n-a fost vorba despre o simplă acțiune de ordine publică, cu justificarea pandemiei”, este opinia fermă a avocatului, argumentând că ”Sunt foarte multe biserici în care credincioșii merg și se roagă, se fac slujbe, iar poliția nu a intervenit astfel”.

Pe când aici situația a fost alta, ”cel care era prezent și săvârșea taina împărtășaniei era chiar ÎPS Teodosie, Arhipăstorul locului, cel care a contestat în instanță restricțiile privind libertatea religioasă și cel care a anunțat că va conduce Pelerinajul la Peștera Sfântului Andrei, întâiul chemat al lui Hristos și protectorul României, la 30 noiembrie, sărbătoarea Apostolului”.

”Prin urmare, a fost lansat UN ATAC ÎN FORȚĂ LA ADRESA ÎPS TEODOSIE PERSONAL, o intimidare directă, chiar în timpul când acesta împărtășea poporul!”, acuză celebrul om de Drept.  

Atenție însă, avocatul, președinte al PNȚCD și fost deputat, spune clar că o asemenea acțiune ”n-ar fi fost cu putință decât dacă a fost autorizată și comandată direct de la nivelul zero al puterii politice: șeful statului, șeful guvernului și ministrul de interne, pe acest lanț ierarhic”.

”Atacul la ierarh fiind un atac direct la adresa BOR, a Sfântului Sinod și a Patriarhului Daniel - ca ripostă la uriașul mesaj dat de Preafericitul Patriarh Daniel în urmă cu o lună împotriva prigonirii creștinilor în România: ”DUMNEZEU NU SE LASĂ BATJOCORIT!””, scrie Pavelescu.

Altfel spus, adevărul este mai complex: ”Ce s-a întâmplat astăzi la Constanța este o primă măsură de represiune din partea puterii globaliste și anti-creștine de la București la adresa BOR!”.

Desigur, Pavelescu vorbește în numele partidului martirilor, PNȚCD, care ”fidel principiilor, istoriei și modelelor sale politice, va sprijini necondiționat lupta Bisericii Ortodoxe Române și a celorlalte Biserici creștine pentru apărarea libertăților religioase în România!”.

”Transmitem acest mesaj de solidaritate tuturor românilor: să fim alături de Păstorii noștri!”, încheie Aurelian Pavelescu fulminantul său mesaj.
2296
Tagurile:
atac, Aurelian Pavelescu, Biserică, Klaus Iohannis

Загрузка...
Test de sânge

Test de sânge revoluționar - va detecta 50 de tipuri de cancer

0
(reînnoit 23:13 27.11.2020)
Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Regatul Unit a anunțat vineri că studiile pentru un test de sânge revoluționar dezvoltat de compania americană Graal, test care ar putea identifica 50 de tipuri de cancer, vor începe în Marea Britanie la mijlocul anului 2021.

BUCUREŞTI, 27 nov – Sputnik. Potrivit declarației NHS, noul test de sânge Galleri, dezvoltat de compania GRAIL, oferă o oportunitate semnificativă de a detecta tipuri de cancere în stadiu incipient printr-un simplu test de sânge. La studiu vor participa 165.000 de pacienți într-un prim acord mondial încheiat de NHS din Marea Britanie, potrivit Sputnik News.

Cercetările preliminare au constatat că testul, care verifică modificările moleculare ale sângelui, poate detecta cancerul de gât, ovarian, pancreatic, de esofag și alte tipuri de cancer dificil de diagnosticat în stadiile incipiente.

„Dacă programul NHS va arăta ca testul funcţionează conform aşteptarilor şi pentru persoanele fără simptome, va fi lansat pentru a deveni disponibil pe scară largă”, a subliniat NHS.

Reacționând la anunț, prim-ministrul britanic Boris Johnson a scris pe Twitter că este o „descoperire extrem de promițătoare care ar putea transforma modul în care diagnosticăm și tratăm cancerul, [o boală] care cauzează prea multe morţi premature”.

​Studiul-pilot va include 140.000 de persoane cu vârste cuprinse între 50 și 79 de ani fără simptome de cancer și alte 25.000 de persoane cu posibile simptome de cancer pentru a-și accelera diagnosticul, iar primele rezultate sunt așteptate până în 2023.

0
Tagurile:
cancer
Tematic
Modalitate care determină tratamentul împotriva cancerului
Modalitate de a detecta cancerul după ochi
Experți: Aceste lămâi din magazine ne pot îmbolnăvi de cancer
Ruşii: diagnosticarea cancerului cu o picătură de sânge
Aceste două alimente pot cauza cancer - oncolog rus

Загрузка...