Matteo Salvini

România și Europa, la răscrucea Centenarului

413
Nu numai România, ci și Europa se află la răscruce la 100 de ani de la sfârșitul primului război mondial care a schimbat fața continentului.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 1 Dec, Sputnik, Daniela Porovăț. La 100 de ani de existență ca stat modern, România se confruntă cu marea dilemă care bântuie întreaga Europă: va continua ca stat național, își va controla propria soartă și își va asuma un destin propriu, cum fac Polonia, Ungaria și, mai nou, Italia, sau se va pierde în amestecul care a devenit Uniunea Europeană în numele căreia Angela Merkel cere renunțarea oficială la suveranitatea națională și transferul total al deciziei către Bruxelles?

Este o ironie a istoriei că tocmai în an de Centenar România semnează Pactul mondial pentru o migrație sigură, ordonată și reglementată în cadrul Conferinței de la Marrackech din 10-11 decembrie, același pact pe care țări precum Statele Unite, Australia, Israel, Austria, Cehia, Polonia, Ungaria sau chiar și Bulgaria refuză să îl aprobe. Desigur, coroborat cu fuga românilor din România și cu scăderea demografică, acest pact vine ca o mănușă pentru un viitor al țării cum făuritorii Marii Uniri nici nu și l-au imaginat: unul în care teritoriul național va fi invadat de populații non-europene, așa cum s-a întâmplat în multe alte țări europene care și-au deschis granițele.

În timp ce unele state s-au trezit la realitate și au început să blocheze aceste inițiative privind migrația, precum și dictatele absurde ale Bruxelles-ului, România se aruncă, în an de Centenar, cu capul înainte într-un joc al globalizării care să diminueze și mai mult identitatea națională și să transforme patria din leagănul unei națiuni într-un teritoriu oarecare, locuit de cine apucă și gestionat de Bruxelles.

Iar migrația e doar unul dintre semnele eșecului de Centenar, în ambele sensuri, și cel al plecării românilor în bejenie spre alte zări pentru că nu mai găsesc nimic bun în țara lor, și în cel al deschiderii granițelor pentru migranții din afara Europei care vin la pachet cu probleme insurmontabile, așa cum au descoperit și țările occidentale. 

În egală măsură stau mărturie a direcției greșite pe care a luat-o România dependența ei economică de companii străine și de importuri, ca și renunțarea la deciziile proprii în materie de politică externă.

La o sută de ani de existență, România modernă mai are încă o mică șansă să aleagă între a merge în continuare pe linia diminuării ca stat-națiune sau să își ia seama și să își revină în simțiri și în puteri. Pentru a evita topirea finală în creuzetul Uniunii Europene, România ar avea însă nevoie de o clasă politică naționalistă și vizionară, precum cea de la 1918, și nici așa nu ar fi foarte ușor, pentru că Bruxelles-ul s-a învățat să vadă în această țară o pradă ușoară, motiv pentru care orice încercare a PSD de a face politică națională și de a se elibera de tutela dictatorială străină se izbește de un val de contramăsuri europene.

Alegerile europarlamentare din 2019 vor arăta care țară dorește să își prezerve identitatea și care merge înainte pe drumul anulării de sine propus de Bruxelles. În acest sens, vom avea două Europe: cea formată din coloniile Bruxelles-ului, și cea formată din țările rebele care își vor afirma suveranitatea. Desigur, nicio țară nu va putea rezista singură presiunilor de la Bruxelles, și de aceea România ar trebui să se alieze cu acele state care duc lupta pentru supraviețuire în fața tentativelor repetate ale Uniunii Europene de a le îngenunchea.

PSD a făcut niște pași importanți în această direcție, primind semnale încurajatoare de la Polonia, Ungaria și Italia, țările aflate în prima linie a apărării independenței față de Bruxelles. Dar mișcări similare de rezistență, destul de puternice pentru a fi luate în seamă, există în foarte multe țări europene, chiar dacă partidele respective nu dețin puterea.

Numai prin crearea unui front unit al acestor luptători pentru statul-națiune Bruxelles-ul ar putea fi obligat să dea înapoi sau să-și limiteze măcar pretențiile imperiale.

Europa se află, într-un anumit sens, din nou în situația de dinaintea primului război mondial, numai că, de data aceasta, Imperiul e Uniunea Europeană, iar națiunile care luptă pentru a-și salva suveranitatea trebuie să lucreze împreună dacă vor să reușească. Faptul că se creează un bloc naționalist european e un semn încurajator în această direcție: așa cum globaliștii acționează ca un tot unitar ca să își impună agenda, în jurul tandemului franco-german, la fel trebuie să se organizeze și naționaliștii, lăsând deoparte ceea ce îi separă, pentru că divizați vor fi o pradă ușoară.

La o sută de ani de România modernă și de Europă a națiunilor, așa cum au rezultat în urma primului război mondial, țările bătrânului continent se confruntă din nou cu perspectiva de a fi înghițite de Imperiu.

Depinde de fiecare națiune în parte dacă Europa va continua să fie un tărâm al libertății naționale sau dacă ea va da înapoi și se va întoarce în Evul Mediu, acolo unde toate deciziile se iau într-o capitală îndepărtată unde domnesc niște indivizi nealeși de nimeni și cu puteri discreționare, așa cum sunt acum comisarii europeni, susținuți de cercurile nevăzute care îi manevrează în interesul multinaționalelor.

Europa va fi una a națiunilor sau nu va mai fi deloc, adică va lua chipul unei multinaționale imense, fără chip și fără identitate, în căutarea profitului și în disprețul total al indivizilor și al valorilor.

413
Tagurile:
Europa, Uniunea Europeană, 1918, 1 decembrie, centenar
Tematic
Vestea anului pentru profesori – totul se va întâmpla de la 1 decembrie
Avertismentul sumbru al unui politolog de 1 Decembrie – dacă se confirmă, e grav
Replică superbă și fermă a Jandarmeriei la îndemnurile huliganice care vizează 1 Decembrie
Pleci în vacanţă de 1 Decembrie? – vezi cum vor circula trenurile
 Paul Stănescu

Prima contradicție la vârful PSD, între Stănescu și Dâncu: ”Trebuie moarte pentru voturi?”

121
Paul Stănescu: ”Este exclus să mai intervină o nouă amânare”. Vasile Dâncu: ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie 2021”

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Acum puțin timp mass media a publicat un ”mesaj intern trimis filialelor județene social-democrate” de către secretarul general interimar Paul Stănescu, prin care se anunță ferm: ”Dragi colegi, alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. Este exclus să mai intervină o nouă amânare”.

”Au rămas mai puțin de 50 de zile până la alegeri”, scrie Paul Stănescu, arătând că ”de ceea ce vom face în acest interval va depinde soarta partidului nostru. Nu mai e mult, deci vă rog să ne mobilizăm la capacitate maximă”.

În mesajul publicat de ”Știri pe surse”, Stănescu își exprimă convingerea  că, fiind partidul cu cei mai mulți primari ”trebuie să ne luptăm cu toate forțele noastre pentru a ne menține acest statut, care arată forța PSD - am convingerea că, dacă ne mobilizăm bine putem obține un rezultat peste așteptări”.

Deci Paul Stănescu simte nevoia unei confirmări a faptului că PSD susține alegerile din 27 septembrie. De ce asta? Pentru că, recent, noua vedetă a PSD, Vasile Dâncu, proaspăt numit președinte al Consiliului Național, deși abia revenit în partid, a exprimat o opinie contrară – alegerile locale și parlamentare ar trebui organizate în martie 2021, odată cu o preconizată oprire a pandemiei.

”Populaţia este îngrijorată - ne trebuie moarte pentru voturi?”, a comentat Dâncu opțiunea 27 septembrie. ”Ar fi rațional ca alegerile din 27 septembrie să se amâne - cea mai bună ocazie ar fi în martie, cu o pauză de o săptămână pentru alegerile locale şi parlamentare”.

Mai mult, conform EvZ.ro, Vasile Dâncu consideră că însăși moțiunea de cenzură ar trebui motivată prin oprirea Guvernului de a face alegeri pe 27 septembrie, periclitând astfel populația.

”Nu poţi argumenta căderea Guvernului, doar prin greşelile făcute”, spune Dâncu, ”Această moţiune trebuie argumentată şi prin dorinţa Guvernului de a face alegeri în vreme de coronavirus”.

Moțiunea de cenzură este ”o cerere socială, un val de nemulţumire faţă de Guvern - oamenii îşi doresc asta”, a spus Dâncu, conform EvZ.ro. ”Activul de partid vrea sânge, o bătălie la centru pe care să o ducă şi ei. Guvernul trebuie eliminat ca sa nu influenţeze alegerile. Face cadouri în vreme de coronavirus”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

121
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Elena Udrea și Traian Băsescu

Elena Udrea - reacție surprinzătoare după ce s-a confirmat Băsescu candidează!

222
În ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată

BUCUREȘTI, 11 aug – Sputnik. Da, a apărut o confirmare oficială! Traian Băsescu candidează la Primăria Capitalei. Ceea ce părea doar un element de presiune destinat obținerii unor poziții pentru candidații PSD sau a propriei siguranțe, evoluează – deși, probabil, scopul rămâne același.

Apropo de propria siguranță, în privința lui Băsescu, sigure par două chestiuni: NU are cum să câștige Primăria Capitalei, în competiția cu PSD și PNL; NU va renunța la poziția de europarlamentar, mai ales cu un dosar penal în vizor.

Deci, probabil, va face atât spectacol în campanie… câte avantaje va obține de la PNL și Iohannis.

Confirmarea oficială a venit de la Eugen Tomac, liderul formal al PMP, care a scris pe pagina de Facebook:

”În atenţia tuturor colegilor şi susţinătorilor PMP! Vă invităm să ne susţineţi în campania de strângere de semnături pentru viitorul Primar General al Municipiului Bucureşti! Cu Băsescu înainte! Toţi pentru Bucureşti”.

După acest prim anunţ oficial a reacționat și fondatoarea PMP, Elena Udrea: ”Gata, s-a terminat cu gluma!”

”Candidaţii şi susţinătorii lor, cei aflaţi la vedere sau ascunşi aiurea, prin «păduri», îşi pot lua galetuşele din nisip şi pot merge acasă! Traian Băsescu, candidează! Şi că întotdeauna, câştigă”, a scris Elena Udrea.

Sigur, Traian Băsescu câștigă… dar ce? Probabil, propria imunitate și, cine știe, poate a altora?

”Se face din nou politică în România. Se face din nou administraţie în România”, a adăugat Elena Udrea.

Este o reacție surprinzătoare, pentru că în ultima vreme relațiile celor doi păreau a se fi răcit – mai ales de când fosta preferată a ”președintelui jucător” a devenit realmente hăituită de procurori pentru fapte de care, evident, nu are cum să fie singura vinovată.

Se reia relația sau… Băsescu are în plan o negociere care i-ar aduce mai multă liniște, inclusiv din partea Elenei, mereu surprinzătoare?... Și, poate, periculoasă?

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

222
Tagurile:
Traian Băsescu, Elena Udrea

Загрузка...
Mănăstirea Nicula

VIDEO: Pelerinaj la Mănăstirea Nicula cu prilejul hramului - programul slujbelor

0
Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mânăstirea Nicula vor acționa zilnic peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri. Programul slujbelor.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik, Georgiana Arsene. Pandemia de coronavirus face ca, în 2020, hramul Mânăstirii Nicula să fie organizat în condiții speciale. Scopul este, evident, acela de protejare a sănătății pelerinilor.

Anunțul a fost făcut de Arhiepiscopia Clujului, iar măsurile speciale destinate limitării răspândirii noului coronavirus au fost luate în consulare cu autoritățile județene.

Programul slujbelor de la Mânăstirea Nicula

Tot din motive de siguranță sanitară, în acest an nu va mai fi organizat tradiționalul pelerinaj ”La Nicula acolo-n deal”, din centrul municipiului Gherla spre Mânăstirea Nicula, din ajunul sărbătorii.

Credincioșii sunt invitați să vină la mănăstire în zilele premergătoare sărbătorii Adormirii Maicii Domnului, pentru a-i aduce cinstire și rugăciune Sfintei Fecioare. Scopul îl reprezintă evitarea aglomerației.

Zilele de miercuri, joi și vineri - 12, 13 și 14 august 2020 - vor fi sărbătorite prin oficierea Sfintei Liturghii de Episcopul Macarie al Europei de Nord, Episcopul Petroniu al Sălajului și Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, PS Benedict Bistriţeanul, informează basilica.ro.

Începând cu ora 18.00, în ajunul praznicului, pe altarul de vară al Mânăstirii se va oficia slujba Vecerniei Mari și a Litiei, de către Mitropolitul Andrei, iar de la ora 22.00, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului va fi scoasă di biserică și se va oficia Slujba Utreniei și Prohodul Maicii Domnului.

Toate aceste slujbe de priveghere vor culmina cu procesiuna icoanei, în jurul orei 01:00.

În ziua praznicului, sâmbătă, 15 august 2020, de la ora 09:00, tot la altarul de vară, Mitropolitul Andrei va oficia Sfânta Liturghie și va adresa pelerinilor un cuvânt, se mai precizează în comunicatul Biroului de presă al Arhiepiscopiei Clujului.

Întregul program al slujbelor poate fi consultat aici.

De asemenea, pe toată perioada cât vor sta la Mânăstirea Nicula, credincioșii sunt sfătuiți să poarte mască de protecție și să respecte măsurile de distanțare fizică.

Sute de jandarmi, polițiști și pompieri asigură ordinea la mănăstire

Prefectura Cluj anunță că peste 300 de jandarmi, polițiști și pompieri vor acționa zilnic în sistem integrat pentru a asigura măsurile de ordine publică în timpul pelerinajului de la Mânăstirea Nicula.

Începând de astăzi, 12 august 2020, se vor institui posturi și patrule mixte, pentru prevenirea și descurajarea producerii unor fapte antisociale, pentru îndrumarea persoanelor, dar și în vederea supravegherii respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice.

La fața locului vor fi asigurate echipaje de intervenție în scopul gestionării unor situații de risc sau pentru descongestionarea unor aglomerări de persoane.

Pe raza localității Nicula și pe traseele de afluire/ defluire este interzisă comercializarea băuturilor alcoolice și a comerțului ambulant.

La fața locului au fost dispuse puncte de prim ajutor medical, dotate cu ambulanțe destinate preluării și tratării urgențelor medicale. Este operaționalizat inclusiv un spital de campanie.

Vor fi disponibili dezinfectanți de mâini în zonele unde sunt preconizate afluențe mari de persoane, în întreg perimetrul mânăstirii.

În ceea ce privește accesul autoturismelor, acesta va fi restricționat în zona mânăstirii. Autobuzele și microbuzele se vor putea deplasa până în localitatea Nicula.

Staționarea se va realiza în parcările special amenajate pe traseul înspre localitatea Nicula.

În fiecare an, de 15 august, are loc pelerinajul de la Mănăstirea Nicula cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Zeci de mii de credincioși vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Mănăstire

Загрузка...