Adrian Năstase

Adrian Năstase, devastator cu Europa demonstrație de superioritate a românului!

5734
Ce ar trebui să facă România acum – să nu se mărginească la acțiunea politică – ci să facă un demers ferm, ofensiv, inclusiv juridică! ”Nu este vorba de a ne victimiza”

BUCUREȘTI, 14 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Într-un editorial scris ”la cald”, Adrian Năstase analizează acțiunea de ieri a Comisiei Europene, prin prisma intereselor personale – mai ales la nivelul prim-vicelui Timmermans. Este unul dintre cele mai reușite articole ale fostului premier, îmbinând superioritatea intelectuală evidentă, cu subtilitatea mușcătoare, specifică lui Năstase.

”Frans Timmermans ne mai spune o dată povestea cu maratonul”, se intitulează articolul – și pare ca un fel de revanșă așteptată de Năstase. Să nu uităm că fostul premier este autorul integrării europene, lui datorându-i-se nu doar depășirea unor obstacole greu surmontabile, dar chiar și concesii pe care România le-a făcut UE.

Și, drept mulțumire, UE a susținut din plin campania prin care Adrian Năstase a fost nu doar distrus, dar și adus în pragul gestului fatal – sinuciderea. Cu alte cuvinte, Europa (și SUA) au multe să-i plătească lui Năstase.

”Pot să sper că această abordare a candidatului Grupului Socialist din Parlamentul European la președinția Comisiei va duce la un blat cinstit cu candidatul PPE și că domnul Timmermans își va încheia maratonul electoral, anul viitor, și va fi desemnat prim-vicepreședinte al Comisiei, conduse de PPE, și Înalt Reprezentant pentru politică externă  al UE, în viitorul mandat”, scrie Adrian Năstase.

Poziția lui Timmermans în chestiunea MCV poate avea și motive subiective, consideră Năstase – ”așa că să nu îl certăm foarte tare, să îl înțelegem”, continuă ironic.

”L-am înțeles noi și pe Barroso, care acum se „chinuie” ca vicepreședinte la Banca de investiții Goldman Sachs., după ce s-a luptat cu corupția din România…”, amintește Năstase de fostul șef al Europei – cel care îi dădea ”to do list” lui Ponat, printre care și continuarea ”luptei” prin care Năstase era executat.

MCV are la bază înțelegerea din 2006, dintre Monica Macovei și Barroso, aduce aminte Năstase. În privința actualului raport, logica lui Năstase este clară: numeroase prevederi și reglementări criticate în Raport au fost trecut prin CCR – iar ”textele Constituției noastre au fost verificate din punctul de vedere al conformității cu tratatele europene”.

”Ca atare, a critica textele validate de Curtea Constituțională a României înseamnă a extinde nepermis competențele Comisiei Europene”, pune punctul pe i, Adrian Năstase.

Mai mult, liderul istoric al PSD atrage atenția că ”O afectare a deciziilor unei Curți constituționale de către funcționari ai Comisiei europene este nepermisă și neacceptată, întrucât intervine/încalcă ordinea constituțională națională, care nu cade sub incidența principiului subsidiarității etc.”.

Fără drept de apel! Iar Năstase îi mai presă o lecție lui Timmermans, atrăgându-i atenția că hotărârilor unei Curți Constituționale nu i se pot opune numai cele ale Curții de Justiție a Uniunii Europene – Marea cameră, ”dar numai privind aplicarea unor acte concrete (directive, regulamente) în mod defectuos, de către statul membru”. Dar, subliniază fostul premier, nici aceasta ”nu poate cenzura” deciziile CCR.

”Comisia europeană (prin MCV sau alt mecanism) nu poate interveni asupra ordinii constituționale din statul respectiv / în cazul nostru, cerând să fie înlăturate (abrogate ?), suspendate legi deja supuse, de câteva ori, succesiv, controlului de constituționalitate al CCR”, arată Adrian Năstase.

Ar însemna o prevalență a unor documente ale funcționarilor COMISIEI față de textele constituționale și legale consacrate de CCR - ceea ce iese din cadrul tratatelor, explică Năstase.

Totodată, Adrian Năstase mai face o necesară precizare: Comisia de la Veneția nu are ”vreo valență constituțională”, mai ales că, în cazul de față, ”nu Curtea Constituțională i-a cerut opinia (nu a simțit nevoia să o facă), ci oameni politici, aflați în opoziție față de politicile publice ale guvernului și parlamentului, în justiție, și unii magistrați care se afirmă, de asemenea, ca voci critice, de opoziție” - chiar dacă potrivit statutului lor au o obligație de rezervă, punctează premierul anului 2000.

Foarte interesantă este opinia lui Adrian Năstase despre ce ar trebui să facă România acum – mai precis să nu se mărginească la acțiunea politică!

”Reacția României ar trebui să fie nu numai politică, ci și juridică, în fața Comisiei dar și a Curții de Justiție a Uniunii Europene, dacă va fi nevoie”, scrie Năstase.

Deci, o acțiune fermă, ofensivă! ”Nu este vorba de a ne victimiza”, adaugă fostul premier.

”Reacția noastră, cred, trebuie să fie fermă, exprimată cu mijloace europene (spre exemplu, recursul la CJUE), recunoscând, în același timp, că este nevoie să îndreptăm în țară ceea ce este de îndreptat”, încheie Adrian Năstase excelenta sa analiză.

Dar, încă o explicație necesară: ce înțelege fondatorul PSD prin ”este nevoie să îndreptăm în țară”?... Poate ar fi cazul să explice într-un editorial viitor și coroborarea acestui îndemn cu afirmația ”stânga (din Europa) încă nu a ieșit din convalescență - nu mă refer la stânga din România care nici măcar nu știe de ce suferă”.

5734
Tagurile:
Români, Europa, Frans Timmermans, Adrian Năstase
Tematic
Adrian Năstase revine curajos și cere pedepsirea americanilor, nu a românilor!
Ziua de foc în Parlament: Avertisment grav pentru PSD - "Vor sfârși ca Adrian Năstase"
Surpriza zilei: apropiere Dragnea- Adrian Năstase, abordare inteligentă a unei false crize
Monumentul lui Hristofor Columb, decapitat

Cel mai curajos mesaj de Ziua SUA: “Nu are cine bombardeze cu democrație Washingtonul?”

205
(reînnoit 02:16 04.07.2020)
“Acum, când SUA e în suferință, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria...”

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Cunoscut pentru ascuțimea spiritului și verbului, politologul și teologul Bogdan Duca a scris unul dintre cele mai curajoase texte dedicate Zilei naționale a SUA, 4 Iulie – Ziua Independenței.

Într-un stil pamfletar, Bogdan Duca spune adevărul despre toate nenorocirile aduse omenirii în ultimii ani de SUA sub acoperirea ipocrită a democrației – și uneori folosind acuzații false, ca în cazul Irakului.

În paralel, Bogdan Duca scoate în evidență acuzațiile care se aduc acum SUA, asemănătoare celor pe care SUA le-au adus statelor pe care le-au atacat sub pretextul democratizării! De unde și întrebarea justă: oare de ce nu face cineva la fel cu SUA – ”nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA...”!

Iată excelentul text al lui Bogdan Duca, postat pe rețeaua de socializare.

”Mâine e ziua SUA....

Când văd cum cetățenii americani luptă cu forțele guvernamentale împotriva unui regim rasist și injust, nu pot decât să regret că nu mai există o putere similară și curajoasă ca SUA....

Ce frumos ar fi să oferim americanilor ceea ce au oferit ei lumii...

Mai ținem toți minte cum SUA a adus democrația în Serbia, cum a eliberat Irakul, cum a adus valorile libertății în Afganistan și Siria...

Acum, când iată că SUA e în suferință, nu are cine să bombardeze cu democrație Washingtonul, așa cum americanii au bombardat Belgradul, nu are cine să lanseze rachete eliberatoare spre orașele americane oprimate de guvernul rasist al SUA, așa cum americanii au făcut în Siria....

Unde sunt tancurile și bravii militari care să zdrobească Pentagonul, așa cum și SUA a zdrobit Gărzile Revoluționare pentru a elibera poporul irakian....

Unde sunt serviciile secrete care să poată organiza niște lovituri de stat democratice la Washington, pentru a salva America, așa cum CIA a salvat Ucraina, jumătate din America latină și tot încearcă să salveze Venezuela...”.

Și, ca un final aplicabil la România și la ”efortul comun strategic etc.”, Bogdan Duca constată cu regret:

”Nu avem nici măcar ambasadori care să poată impune autorităților corupte și nedemocratice americane, niște ”foi de parcurs” pentru democratizare și justiție eficientă...”.
205
Tagurile:
Bogdan Duca, SUA
Tematic
Mesaj din Germania, de 4 iulie: ”Ambasada SUA, cel mai grotesc spectacol! I love Putin!”
Ciuvică, lovitură totală contra lui Băsescu! Și o întrebare pentru SUA și Occident
„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor să pedepsească Rusia

Загрузка...
Председатель Палаты представителей Конгресса США Нэнси Пелоси

„Asta trebuie de făcut imediat”: De ce, de fapt, SUA vor pedepsească Rusia

190
Editorialistul Sputnik explică de ce Rusia și Trump au devenit cauza tuturor relelor din societatea americană.

MOSCOVA, 3 iul – Sputnik, Viktor Marahovski. În Occident cele mai importante evenimente ale zilei au devenit declarațiile președintelui Congresului SUA, Nancy Pelosi, despre necesitatea introducerii unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, precum și noile recorduri înregistrate zilnic ale cazurilor de infectare a americanilor cu coronavirus.

Declarația lui Pelosi, reamintim, a fost făcută în contextul unei povești năucitoare despre “cârdășia Rusiei cu talibanii” împotriva americanilor. Această istorie reprezintă nu atât o informație, obținută de agenții de informații din propriile lor surse, ci “o concluzie, la care s-a ajuns după interogarea unor talibani” de către niște analiști, potrivit cărora, cineva din Rusia ar fi decis din anumite motive să-i plătească pe talibani, care și așa ucid de mai mulți ani militarii americani, pentru uciderea soldaților SUA. Cu același succes Rusia ar putea plăti africanilor pentru nașterea de prunci.

Această concluzie, potrivit declarațiilor Pentagonului și a consilierului pentru securitatea națională, Robert C. O'Brien, nu a fost confirmată – motiv pentru care nici nu a fost adusă la cunoștință președintelui SUA. Exact așa cum a fost și în cazul altor informații false și presupuneri, recepționarea și prelucrarea cărora intră în competența serviciilor de informații.

Problema este că America de azi nu mai trăiește după regulile de funcționare ale unui stat normal (“La Washington se întâmplă multe lucruri inexplicabile”, e o descriere foarte corectă a lui Dmitri Peskov). Aceasta urmează legea luptei interne pe viață și pe moarte și poate fi definită ca “Niciun fel de legi”.

Iată de ce președintele Camerei Reprezentanților a unei puteri nucleare, una din primele persoane ale statului, care își proclamă drept ideologie justiția și dreptatea, reacționează la faptul apariției unei “informații operative” neconfirmate, cu o concluzie neechivocă și politică: trebuie introduse sancțiuni împotriva unei alte puteri nucleare și acest lucru trebuie făcut imediat.

Iar presa care a lansat această informație în spațiul public, care nici nu se sinchisește să-i verifice autenticitatea, îl acuză pe actualul președinte al țării de faptul că “nu-i place când i se raportează lucruri rele despre Rusia”. În acest fel, se dezvoltă într-un nou dosar o teză, care a eșuat în mai multe rânduri, despre “Trump – spion rus”.

În ceea ce privește cea de-a doua “știre a zilei” – despre o creștere spectaculoasă a cazurilor zilnice confirmate de COVID-19 până la 59 de mii, aici este interesant faptul cum acest subiect este prezentat de presa americană.

Spre exemplu, iată ce scrie cunoscuta publicație Huffington Post:

“Unele motive ale exploziei de cazuri își au rădăcina în Ziua Memoriei de la sfârșitul lui mai”.

CNN:

“Cruciada lui Trump împotriva măștilor a revenit pentru a-l mușca”.

The New York Times:

“Sondajele arată că mulți bărbați americani consideră că purtatul măștii este un semn de slăbiciune și refuzul președintelui Trump de a purta mască presupune că el ar considera un astfel de gest o dovadă de slăbiciune”.

Dacă vi se creează impresia că în aceste mărețe exemple analiticilor ceva le-a scăpat, aveți dreptate, nu e doar o senzație. Ei au un tabu și anume nu sunt că de la sfârșitul lui mai până în prezent, în toată America, cu ignorarea distanței sociale, îndemnurilor de a sta acasă și altele, mărșăluiesc mii de reprezentanți ai mișcării progresiste și corecte Black Lives Matter, comițând niște fapte profund antisociale: distrug magazine, incendiază clădiri, sparg mașini, omoară oameni (potrivit ultimelor date, mișcării BLM îi revin 25 de asasinate), îngenunchează și spală picioarele minoritarilor.

Sute de mii, dacă nu chiar milioane de americani au ignorat toate avertizările și au început să se comporte de parcă nu ar fi existat niciun coronavirus. Toți observatorii neutri au remarcat că acest lucru nu are cum să evite o explozie infernală a noilor cazuri de COVID-19, iar când această creștere exponențială s-a întâmpla, s-a constatat că nu e voie să spui adevărul.

Iată de ce analiștii progresiști înjură curajul toxic al poporului (poporul nu este cel care ar trebui să fie), iresponsabilitatea lui Trump și Ziua Memoriei din mai, însă refuză cu insistență să vadă cauza evidentă, care se află la suprafață.

Ce aș mai vrea să menționez aici.

Există toate temeiurile că aceste două exemple reprezintă niște simptome ale unui fenomen înfricoșător și de proporții.

Pe scurt, acest ar putea fi definit ca “o ideologie a securității emoționale”. Potrivit aceste ideologii, are dreptul la existență doar acea logică și acele fapte care nu ar afecta confortul emoțional al publicului țintă și nu îi contravine viziunilor.

Pentru publicul țintă nu are nicio valoare cât de ridicolă este invenția despre “rușii care plătesc pentru capetele americanilor”. La fel e și în cazul adevăratelor motive ale exploziei de noi cazuri de coronavirus în America.

Avem de a face aici cu o versiune emotivă a principiului biciului lui Occam, potrivit cărui nu are niciun rost să cauți interpretări ale unui fenomen, dacă există deja o interpretare care convine din punct de vedere emoțional.

Iată de ce -  “în orice situație complicată acuzați Rusia și pe Trump”.

Însă acest lucru nu va ajuta, firește, la rezolvarea unor probleme reale ale Americii – pierderea statului de lider mondiale și incapacitatea de a face față pandemiei.

În schimb, îi satisface pe activiștii forțelor progresiste din interiorul societății americane și permite oponenților lui Trump să hărțuiască actualul președinte.

Apropo, toate acestea se întâmplă într-o țară, pe care și astăzi cineva ne prezintă drept un exemplu. Totuși, judecând după rezultatele consultărilor populare, în Rusia magia expresiei “Ca în America” nu mai este valabilă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

190
Tematic
SUA, reacție uluitoare după ce s-a emis un mandat pentru arestarea lui Donald Trump
Mutare istorică – Trump anunță o retragere masivă a trupelor din Germania ”delincventă”
Serviciile americane neagă existența unui complot între Rusia și Taliban

Загрузка...
Școala

Ce se întâmplă cu școlile din toamnă? Orban, anunțul care pune pe jar România

23
Premierul a declarat că toți cei implicați în sistemul de educație din România trebuie să fie pregătiți să facă și în anul școlar 2020-2021 cursuri online.

BUCUREȘTI, 4 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Condițiile în care va începe noul an școlar 2020-2021 sunt încă neclare, iar de la Ministerul Educației și Cercetării nu vin vești prea lămuritoare.

Premierul României, Ludovic Orban, a declarat că nu se știe care va fi evoluția și că trebuie să fim pregătiți pentru orice situație, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al logisticii.

”Noi trebuie să ne asigurăm că orice copil va avea acces la educație, să ne asigurăm că profesorii, învățătorii au capacitatea a transmite informații în orice fel de condiții, să pregătească cu mare migală începutul anului și să fim pregătiți pentru orice situație”, a spus Orban.

Șeful Executivului și-a exprimat încrederea în capacitatea profesorilor de a se adapta la orice situație și de a rămâne aproape de copii, ”chiar dacă nu vor fi toți în clase”, iar legătura va fi făcută prin fibra optică și prin intermediul ecranului de calculator.

Declarația premierului ar putea arunca în aer mediul educațional, și așa stresat de toate cerințele de care a avut parte în ultimele luni și de declarațiile tot mai bulversante de care profesorii, elevii și părinții au avut parte de la ministrul Educației și Cercetării.

23
Tagurile:
România, Ludovic Orban, Școala
Tematic
Beijingul închide școlile și universitățile după revenirea epidemiei
Orban o somează pe Anisie pe tema școlilor. Reacția părinților
Titularizare 2020: Iohannis a dat drumul angajărilor în școli

Загрузка...