Proteste la București

Legătura clară dintre provocările #REZIST și atentatorul dement din Brăila

4777
Există îndemnuri programatice la violență și nesupunere - ce înțelege dementul din Brăila din asta? Dar cei care au atacat militarii jandarmi pe 10 august?

BUCUREȘTI, 12 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. În acest week-end, România a amuțit după actul dement al unui tânăr din Brăila – exact ca în imaginile din Kiev-ul Maidanului sau ca în scenele din Londra, Paris, Munchen… 

Insul era băut, probabil și drogat – și poate dement. Înainte de a intra cu mașina în mall și în grupul de oameni înjunghiase un om, îi luase mașina. În urmă cu doi ani comisese un atac cu ranga, dar și de alte loviri și violențe.

Dar, interesant este că potrivit unor martori din mall, în momentul în care a fost imobilizat,  tânărul striga ”trebuie să curgă sânge în țara asta” – fapt transmis de agenția ”Știri pe surse”

Ei bine, vă aduceți aminte de îndemnurile celui care se prezenta drept ”adevăratul organizator al mitingului diasporei”?

”Flăcări, fum și sânge pe străzi, probabil că așa se va rezolva problema - nu există altă variantă”, declara atunci un anume Ovidiu Grosu, un personaj cu audiență pe Facebook.

De fapt, violența scriptică și verbală este o caracteristică a prea multora dintre cei care promovează protestul #REZIST, un demers care, în timp, și-a pierdut orice fel de justificare concretă, rămânând doar o singură idee: ”să cadă ăștia”, cu ramificații de tip ”la pușcărie”, plus insulte de toate felurile.

Violența scriptică și verbală manifestată este cu adevărat ceva de neimaginat pentru cei cu un minim de bun simț – și e promovată chiar de persoane cu un nivel de școlarizare peste medie. Ca să nu vorbim de fenomenul ”muie”, încuviințat și potențat chiar de intelectuali lipsiți de jenă, precum Gabriel Liiceanu.

”O doză de spectacol, a vrut să atragă atenția asupra lui”

Problema este că Facebook e frecventat și de personaje precum dementul din Brăila, dar și de cei pe care i-am văzut de 10 august, aruncând cu bolovani, atacând cu obiecte contondente forțele de ordine, rupând în bătaie o femeie, aruncând cu excremente în militarii români.

Sigur, s-a spus că ar fi fost ”suporteri”, ba chiar că ar fi fost ”provocatori”. Ori, e suficient să urmărești postările cu îndemnuri la violență fizică extremă postate în perioada mitingului, dar și ulterior.

Chiar unii dintre protestatarii ”de profesie” s-au pozat cu arme albe sau chiar cu arme de foc, desigur, unii probabil din teribilism, din nevoia de spectacol – dar și asta duce la nenorociri.

”Orice gest făcut într-un mall are o doză de spectacol, a vrut să atragă atenția asupra lui. Și i-a ieșit. Din păcate, a făcut și victime. Nu cred că conștientizează gravitatea faptelor. Pentru el, e o chestie publicitară, un panou publicitar”.

Am redat mai sus opinia unui criminalist, comisarul-șef în rezervă Mihai Untaru, despre atentatorul de la mall-ul din Brăila (relatată de DC News).

Da, mesajele #REZIST, care implementează ideea că ”suntem conduși de niște tâlhari care nu renunță la putere decât siliți”, sunt cele care induc o altă idee, mai ales oamenilor simpli sau celor cu probleme psihice – ”să punem mâna pe par!”.

”Să simtă furia și disprețul. Asta merită!”

Mai mult, există îndemnuri programatice la violență și nesupunere, cum ar fi cele ale lui Sabin Gherman, găzduite de publicația cu finanțare neclară, Newsweek. Gherman, cunoscut pentru demersurile și atitudinea sa autonomistă și separatistă, cere public oamenilor să urmărească liderii (politici) ai statului.

”Unde stau ăștia? Unde locuiesc? Adresa exactă, așa cum are orice cetățean. Ei bine, poate că mulțimi de oameni îngrijorați, o mie sau zece mii, se vor duce și vor face de gardă la ușa lor. În fața blocului, în fața casei.  Să le strige sau nemulțumirile, să le spună sau nu ce au de spus, dar să fie acolo. Să fie văzuți, să simtă furia și disprețul. (…) Asta merită. Urmăriți pas cu pas, învăluiți în reproșuri, tăvăliți în vorbe de dulce, așa cum doar poporul ăsta la necaz știe să scoată”.

Am citat din Gherman! Ce înțelege dementul din Brăila din asta? Dar cei care au atacat militarii jandarmi pe 10 august? Dar personajul care mai întâi l-a agresat fizic pe septuagenarul deputat-medic Bacalbașa, apoi verbal pe președintele CCR – fiind în final gratulat cu strângere de mână de Iohannis?

Nu voi face o asociere între demersul libertarian al lui Florin Bădiță (”Corupția ucide”), de exemplu, care, cu toate rătăcirile lui, are un mesaj civilizat, ci al celor care se urcă urlând prin copaci, se leagă de gardul Guvernului cu bidoane cu benzină.

Una este promovarea civilizată a unor idei civice și politice, oricât de ciudate - iar alta este desființarea, pas cu pas, a oricăror limite în exprimarea publică, sau îndemnurile la violență.

***

Concluzia mea este simplă: dacă promovați violența, să nu vă plângeți când un dement vă va lovi cu mașina, într-un mall – pentru că voi i-ați pus benzină în rezervorul ideilor cretine!

Dacă vă credeți intelectuali, dar folosiți cuvinte grele și împroșcați cu acuzații fără fond și distrugeți autoritatea statului - atenție că mâine un dement precum cel de la Brăila sau cel din diaspora vă va umple de ”sânge și foc” – și să nu țipați atunci după jandarmi, fiindcă voi i-ați trimis acasă, nu ați vrut să vă apare, că ”v-ați luat țara înapoi”!

Problema e că și cel de la Brăila, și bătăușul de bătrâni, și agresorul ”fără penali” consideră că ”și-au luat țara înapoi”; și ”ultrașii” galeriilor de fotbal, și derbedeii agresori din Piață – și toți cei care vă citesc și interpretează după mintea lor îndemnurile violente.

Închei cu o nouă solicitare către cei în drept – faceți ceva să stopați violența de pe internet și pe cea transmisă prin mass media. Indiferent de felul ei, violența generează violență – de toate felurile.

4777
Tematic
Atacul de la Brăila, lecţia supravieţuirii – detaliul neştiut despre agresor
Ingrid Mocanu

Ingrid: ”Votanții mortului - mai normali decât votanții USR”

248
Plecând de la exemplul de la Deveselu, Ingrid Mocanu trage un semnal de alarmă contra celor care aleg să experimenteze cu USR

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. Cunoscuta avocată Ingrid Mocanu are o reacție dură față de alegerea masivă de care s-a bucurat USR, un partid cu o ofertă extrem de ciudată.

Ingrid Mocanu pleacă ce la exemplul de la Deveselu, care a uimit opinia publică, mai ales că a fost comentat în fel și chip. ”Dați-mi voie să nu fiu de acord cu corul de bocitoare care îi face ”idioți” pe locuitorii din Deveselu”.

”Nu, oameni buni, sunt mult mai normali oamenii aceia, care au votat un mort decât cei care au votat USR-iști casnici, fără experiență, care protejează ”căini”, plătesc autostrăzi inexistente, doar ca să vadă ”cum e și cu ăștia””, scrie Ingrid Mocanu.

Ce înseamnă acest vot pentru un partid fără oferă coerent constructivă? ”Practic, cei care au votat ”la ghici” și-au asumat să piardă 4 ani din viața lor, riscând o catastrofă administrativă, doar pentru că au căzut pradă manipulării unor campanii subterane”, explică avocata.

Ori, în cazul citat, ”locuitorii din Deveselu aveau o singură șansă ca 4 ani să iasă omul desemnat de partidul cu care empatizau: refacerea alegerilor. Și prin votarea ”mortului” au căpătat această șansă”.

”De ce să voteze cu ”purul” propus de USR? Doar pentru că soarta le-a fost nefastă? Doar pentru că ăla era ”viu”? Ce calitate e aia? Nu! Au procedat foarte bine!”, spune Ingrid Mocanu.

În aceste condiții, Ingrid Mocanu dă ”un singur sfat” dacă românii vor să păstreze democrația:

- ”ești de stânga... ai partid, oribil cum e el, cu ”capturatul” Marcelino”,

- ”ești de dreapta... ai și aici partid, rău-bun cum este el... PNL are capacitatea să gestioneze cu bune, cu rele, dezideratele tale”.

Dar, avertizează Ingrid Mocanu, ”sub nicio formă nu poți pretinde că ești ”democrat”, că vrei binele nației tale, și votezi cu un partid extremist, de orientare marxisto-stalinistă, care are ca singură ”politică” dictatura... și atât”.

Așa încât concluzia avocatei este că locuitorii din Deveselu merită felicitări, au oferit un exemplu!

”Felicitări locuitorilor din Deveselu care au înțeles, așa ”inculți” cum au fost ei catalogați de unul și de altul, cu muuult mai bine decât ”culții în cap” care au votat cu emanația neo-marxistă a serviciilor, ce înseamnă democrație și opinie politică”, scrie Ingrid Mocanu.

 

248
Tagurile:
Primar, Deveselu, alegeri locale
Тема:
Alegeri locale în România 2020

Загрузка...
Liviu Pleșoianu

Liviu Pleșoianu, reacție fulminantă după alegeri!

570
(reînnoit 07:20 29.09.2020)
Esențial pentru aceste alegeri a fost absența tendințelor pro-naționale, drept pentru care s-a înmulțit numărul aleșilor care nu au nimic cu România, dar pe care românii îi doresc ca stăpâni - ”Nu căutăm parteneri, ci stăpâni”, spune Pleșoianu

BUCUREȘTI, 29 sept - Sputnik. Una dintre cele mai spectaculoase reveniri în prim plan din ultima perioadă este a lui Liviu Pleșoianu, activul deputat care… a dispărut câteva luni din mediul online și din atenția mass media. Pleșoianu a fost însă foarte activ în campanie, dând la iveală mai multe documente video care au făcut furori.

Acum, după anunțarea rezultatelor la alegeri, Liviu Pleșoianu a scris un comentariu care merită, cu adevărat, atributul ”fulminant”.

”Nu, nu e o problemă că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried... Problema e că Ion crede că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried sunt ființe superioare”, începe Pleșoianu.

Sau, altfel spus, ”problema nu e că Ion votează Fritz și Klaus și Clotilde și Cosette și Siegfried” – ”problema e că Ion votează așa pentru că el crede că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried sunt mai mult decât Ion!”.

De ce asta? Pentru că ”ne-au băgat în cap, timp de zeci de ani, că suntem nimeni în drum, praful de pe tobă, musca din bere”.  Și, observă deputatul PSD, ”i-am crezut”, acesta fiind motivul care ”ne-a determinat să căutăm mereu nu parteneri străini, ci stăpâni...”.

Da, aceasta s-ar putea să fie cea mai dură constatare – pentru că pare realistă, dacă privim istoria – și nu numai pe cea de acum.

”De câteva decenii, ne vor resemnați și cu capul plecat, temători și lipsiți de speranță, încărcați de frică și convinși că suntem cei mai răi, cei mai leneși, cei mai corupți!”, scrie Pleșoianu, expunând și consecința: ”Dacă suntem „cei mai corupți”, „cei mai leneși”, „cei mai puțin capabili”, atunci ne trebuie mereu manageri străini, atunci ajungem să căutăm la nesfârșit administratori de țară din alte... țări”.

Așa că, în această logică, ”dacă ne-am fript cu stăpânul A, încercăm mai departe să vedem cum e cu stăpânul B, apoi cu stăpânul C și așa mai departe. Iar dacă vom ajunge să epuizăm tot alfabetul, probabil o vom lua de la capăt. „Poate de data asta...””.

Cum s-a putut asta? Pleșoianu are varianta lui: ”Ne-a dezbinat un sistem ticălos, pentru care NU am existat nicio clipă ca ființe omenești, ci doar ca pioni utilizabili într-un sens sau altul pe o tablă de șah care nu ne aparține și nu ne-a aparținut în mod real niciodată”.

”Când au avut nevoie să-și impună propriile planuri cu această țară, ne-au ATOMIZAT! Ne-au FĂRÂMIȚAT! Ne-au făcut mii de bucățele mici, apoi ne-au așezat în relații antagonice”, scrie Pleșoianu, arătând concretul politicii din ultimele două decenii: ”Ne-au împins într-un război al tuturor împotriva tuturor: tineri contra bătrâni, români din țară contra români din afara țării, oameni de la sat contra oameni de la oraș, pacienți/medici, profesori/părinți…”.

Și, da, ”aici am ajuns, aici suntem și nu trebui să ne mințim că ar fi altfel!” – exact cum scrie Liviu Pleșoianu.

Deci, concluzia, de fapt o repetare subliniată a celor spuse – ”problema noastră nu e că Fritz, că Klaus, că Clotilde, că Cosette, că Siegfried... Problema noastră e că Ion a ajuns să fie convins că Ion, ca om, e mai puțin ca Fritz, ca Klaus, ca Clotilde, ca Cosette, ca Siegfried...”.

”Nimic nu se va schimba în această țară până când Ion nu se va prețui cu adevărat pe sine ca Ion, fără să-i fie rușine de numele lui și de OMUL ce-și poartă cu mândrie numele...”, conchide Liviu Pleșoianu.

Reamintim că nici la aceste alegeri nu s-a manifestat cu succes vreo forță națională, cu foarte mici excepții.

570
Tagurile:
Rezultate, alegeri locale, Liviu Pleșoianu
Тема:
Alegeri locale în România 2020
Tematic
Rezultate Exil Poll la alegerile din Cluj-Napoca
Rezultat la Brașov – asta e adevărata surpriză a alegerilor!
Alegeri locale 2020 Baia Mare: Cherecheș a câștigat!
Rezultate alegeri: președinți Consilii Județene, toată lista
Rezultatele alegerilor locale - Harta Consiliilor Județene
Iohannis, declarații incendiare după alegerile locale
Rezultatele alegerilor: Primăria și Consiliul Județean Iași
Rezultat la Timișoara… e surpriza alegerilor!

Загрузка...
Cătălin Predoiu și Adrian Zuckerman

Predoiu, mutare scandaloasă - când românii nu sunt atenți!

0
Este un demers care ar putea ucide naționalismul românesc, atât cât mai suzistă – și ar pune în pericol mulți români care scot în evidență meritele unor personalități ale istoriei.

BUCUREȘTI, 29 sept – Sputnik. În timp ce opinia publică este atentă la alegeri, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, face o mutare pur și simplu scandaloasă: a solicitat CSM și Parchetului General ”analizarea oportunităţii dispunerii efectuării unui control tematic cu privire la infracţiunea prevăzută de art.369 din Codul Penal (incitare la ură) şi la alte infracţiuni ce cad sub incidenţa O.U.G. nr. 31/2002”.

Am aflat acest lucru dintr-o ”informare de presă” a Ministerului Justiței. De fapt, e vorba de ”Incitare la ură și discriminare” (art.369 nCP) – iar OUG 31/2002, devenită Legea 217/2015 – se referă la interzicerea organizațiilor, simbolurilor și faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob și a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război. 

Deci, un cuplu de acte normative aberante, care alătură ticăloasele și condamnabilele incitări la ură de rasă și xenofobie, cu promovarea reevaluării unor personalități marcante ale istoriei, cum ar fi Nicolae Ceaușescu – al cărui verdict dement și fals de ”genocid” nu a fost încă anulat! Cu alte cuvinte, dacă arăți meritele acestui conducător lăudat de toți liderii lumii și care a lăsat o țară bogată, este la fel de condamnabil ca și când ai promova mesaje antisemite!

Aceste legi au fost date la presiuni externe, de majorități parlamentare obediente – și care au mizat pe bunul simț și discernământul magistraților. Ceea ce s-a și întâmplat – procurorii și judecătorii nu au aplicat ”la sânge”, ad literam, ci au gândit în spiritul corect al legii.  Altfel, zeci de mii de români – sau poate sute de mii de români – care s-au pronunțat în public favorabil despre Ceaușescu sau chiar despre aspecte ale Mareșalului Antonescu ar fi trebuit trimiși în instanță.

Adică oameni care s-au manifestat patriotic, naționalist, relevând meritele unor personalități ale istoriei naționale, ar fi putut să cadă victime acelor prevederi, dacă magistrații nu ar fi judecat și ei echilibrat și patriotic. 

Ori, Cătălin Predoiu tocmai de acest aspect se leagă.

 ”Statisticile furnizate de Ministerul Public în perioada 2014-2017 și care se regăsesc în Raportul ECRI, elaborat de Consiliul Europei - Comisia împotriva rasismului şi intoleranţei, publicat pe data de 5 iunie 2019, arată că numai două din 113 cazuri de care s-au ocupat procurorii, conform art. 369 din Codul Penal (incitare la ură), au fost puse sub acuzare, în timp ce cinci din 77 de cazuri au ajuns în instanță ca intrând sub incidența unor articole din O.U.G. nr. 31/2002”, se arată în informare.

Acelaşi document arată că, între anii 2016 și 2018 (până în martie), ”numai trei cazuri au fost judecate drept încălcări ale art.369 din Codul penal, dintre care numai unul s-a soldat cu pedeapsă”.

Și, atenție, la final se precizează că ”prevenirea şi combatarea incitării la ură naţională, rasială sau religioasă, la discriminare, precum şi la interzicerea organizaţiilor şi a simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii corespunde cerinţelor europene în domeniu şi constituie, totodată, un semnal pozitiv dat de statul român pentru combaterea rasismului, antisemitismului şi xenofobiei”.

”Eficienţa acestui semnal depinde în mare măsură nu doar de adoptarea de măsuri legislative, dar şi de modalitatea de aplicare a acestora”, transmite Ministerul Justiției.

Deci, o lege care ar putea face ravagii în condițiile actuale dar care, de fapt, nu rezolvă esențialul: incitarea la ură.

Pentru că, așa cum am precizat, în articolul 369 citat, nu e vorba de ”incitare la ură” de tipul celei promovate periculos pe internet – incitare contra susținătorilor PSD sau ai partidelor patriotice, împotriva credincioșilor etc – ci e vorba de  incitare la ură și discriminare. Care e condamnabilă, dar care nu  e decât o consecință a celuilalt fenomen, al incitării la ură în societate.

De fapt, ce vrea Cătălin Predoiu, să ceară aplicarea în massă a legii, lovind astfel în ce a mai rămas din naționalismul românesc? Vom ajunge să interzicem din nou volume din opera lui Eminescu? A lui Iorga, Petriceicu Hașdeu, Nae Ionescu etc. etc. Și din nou să fie trimiși în exil sa interziși autori?...

Oare Cătălin Predoiu, un jurist de marcă, un om de al cărui patriotism nu am avut de ce să mă îndoiesc, vrea așa ceva? Nu mai bine pune la punct o lege bună care să oprească incitarea la ură – și o alta care să combată antisemitismul și xenofobia, dar inteligent, nu jignitor și, implicit, incitant?

Și să modifice legile astfel încât să permită românilor să fie mândrii de istoria lor, care nu include cumplite crime – ca istoria unor națiuni la care ne uităm ca la modele… deși sunt departe de așa ceva.

0
Tagurile:
Cătălin Predoiu
Tematic
Cătălin Predoiu face modificări importante în Ministerul Justiției
Predoiu, discuții cu Iohannis despre șefii Parchetelor
Dan Chitic și Savaliuc îl fac praf pe ministrul Predoiu, ”coada de topor din Justiție”

Загрузка...