Floriana Jucan

Ingrid Mocanu și Floriana Jucan denunță: o judecătoare are relații suspecte cu Klemm!

6960
”Conflict de interese, divulgare de informații nedestinate publicității, trădare - prin transmitere de secrete către o putere străină”

BUCUREȘTI, 6 nov - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai controversate personaje din Justiție, actualmente judecător al Curții Constituționale, Livia Stanciu are la activ condamnările liderilor PSD Adrian Năstase și Liviu Dragnea, ambele mai mult decât discutabile.

Recent, un alt om politic condamnat de aceeași judecătoare, primarul Râmnicului Vâlcii, Mircia Gutău, a fost complet achitat după ce procesul său a fost rejudecat în urma unei decizii CEDO. Atât instanța cât și CEDO au constatat că decizia lui Stanciu a fost dată fără probe.

Tot Stanciu este acuzată că ar fi un pion al ”statului paralel”, fiind o apropiată a lui Traian Băsescu – și cea care l-a înlocuit la șefia Curții Supreme pe Nicolae Popa, exact în ziua în care ”se” semna un protocol între Curtea Supremă, Parchetul General și SRI  - iar ulterior judecătorul Popa afirmând că nu a semnat acel document.

Acum se pune o altă problemă: ”Livia Stanciu refuză să se abțină de la votul prin care CCR verifică dacă prin ce a făcut ea la ÎCCJ s-a încălcat Constituția”, scrie Ingrid Mocanu,  referindu-se  la votul de mâine de la CCR pe conflictul constituțional dintre Curtea Supremă și Parlament pentru problema ”completelor de cinci”.

Pe scurt, conflictul pleacă de la (noile) modificări legislative, conform cărora vicepreşedintele ÎCCJ şi preşedintele Secţiei Penale nu mai conduc completele de 5 judecători, ci toţi magistraţii din complet sunt traşi la sorţi.

Ei bine, aceste complete de cinci, care sunt legate de președinție Liviei Stanciu la ÎCCJ o pun pe aceasta în incompatibilitate.

”Doamna judecător Livia Doina Stanciu are o părere deja formată și pusă în aplicare prin deciziile pe care le-a adoptat în timpul exercitării mandatului de președinte al ÎCCJ - ca atare, rămânerea în complet a doamnei judecător ar fi de natură să lipsească completul de un vot imparțial, în condițiile în care în calitate de președinte al ÎCCJ a adoptat soluții identice cu cea contestată în cauza de față”.

Am citat din cererea de retragere de la dezbateri a judecătoarei Livia Stanciu, adresată de redacția Lumea Justiției Curții Constituționale.

Problema e că Livia Stanciu ar avea o altă agendă – ba chiar și o altă conexiune cu ”o potere străină”.

”Se pare că ea merge periodic la Ambasada SUA să îl informeze pe Klemm cu privire la ce se întâmplă în CCR”, scrie cunoscuta juristă Ingrid Mocanu într-un recent comentariu.  

 Aceeași informație o dă, invocând ”surse din CCR”, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste din România, Floriana Jucan, fondatoarea ”Q Magazine”.

”Potrivit acelorași surse, unul dintre judecătorii constituționali i-a atras atenția Liviei Stanciu să nu mai informeze ambasada Statelor Unite la București asupra unor chestiuni care se dezbat în interiorul Curții, avertizând-o că la prima abatere de acest fel va face publice detalii ale relației nepricincipiale pe care un judecător al CCR o are cu străini și că va cere sancționarea ei”.

Mai mult, într-un editorial al Florianei Jucan se menționează o informare a președintelui CCR despre această situație.  

”Q Magazine a transmis președintelui CCR, Valer Dorneanu, o solicitare privind punctul său de vedere asupra acestei situații, pe care îl așteptăm încă”, scrie Floriana Jucan în editorialul său

Ei bine, Ingrid Mocanu merge mai departe – identifică ”la o primă vedere 3 infracțiuni:

- conflict de interese

- divulgare de informații nedestinate publicității

- trădare (prin transmitere de secrete către o putere străină)

”Cam 12 - 15 ani la prima strigare :)”, dar, scrie cunoscuta juristă, ”mai căutăm”. Reamintim că Răzvan Savaliuc a cerut arestarea judecătoarei Stanciu, ”pentru aruncarea în închisoare, fără nicio probă, printr-o sentință fabricată, a primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircea Gutău”.

În aceste condiții este de așteptat, într-adevăr, răspunsul CCR în privința controversatei judecătoare.

Închei reluând declarația lui Titus Corlățean de săptămâna trecută:

”Vă aduceți aminte Ambasada americană, de 4 iulie, ”This brave prosecuter, magistrate…”? Vă aduceți aminte cine a fost în fruntea completului de judecată în cazul Adrian Năstase? Livia Stanciu! Cine au fost contributorii la condamnarea lui Adrian Năstase – oameni din serviciile intern și extern!”

Despre asta e vorba, pe zi ce trece devine mai clar.

6960
Tagurile:
judecător, Hans Klemm, Ingrid Mocanu
Tematic
Ingrid Mocanu intră la rupere: "Pentru această mizerie merită să fie dat afară, în stradă"
Ingrid Mocanu - bășcălie totală de protestatarii "gazați" - și adevăruri care supără!
Ingrid Mocanu s-a enervat - cea mai bună devoalare a situației, reacție totală!
Declarație șoc, Dragnea se recunoaște învins! Ingrid Mocanu, reacție dură!
Ingrid Mocanu, cea mai frumoasă reacție după eșecul Referendumului!
MIG-21 LanceR

Spectacol cu pilotul avionului prăbușit a fost accident sau regie?

216
MApN a făcut un adevărat spectacol din aducerea pilotului care s-a catapultat din avionul prăbușit – iar propaganda NATO a profitat de ocazie promovând ideea că trebuia dați mai mulți bani pentru cumpărarea de avioane și dotări militare

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Am relatat ieri că un avion MIG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș, iar pilotul s-a catapultat.

Am sesizat promptitudinea excepțională cu care a apărut SMURD la fața locului, preluându-l pe pilotul care, inițial, nu avea nimic, apoi se afla în stare stabilă – pentru ca mai apoi să trebuiască să fie transferat la București.

Și nu oricum, ci folosind o ditamai aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române – și asta cu echipa de filmare a propagandei NATO – emisiunea lui Radu Tudor – pe pista de aterizare!

Faptul pare bizar, pentru că efortul de a-l aduce pe pilotul clujean de la Târgu Mureș la București nu pare a se justifica. La Târgu Mureș este unul dintre cele mai performante centre medicale din țară – iar pilotul era în stare bună!

Într-un comunicat, MApN arăta că ”Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi, 20 aprilie, este stabilă”.

”Pilotul a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul a fost realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române”, arăta MApN.

Pilotul, locotenent-comandorul Andrei Criste (37 ani), este un experimentat pilot militar, în activitate  din anul 2008, cu 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Așa cum spuneam, faptul a prilejuit o transmisie în direct a propagandistului NATO – cu elogii la adresa pilotului și tot felul de atacuri la adresa celor care nu dau mai mulți bani pentru ca România să cumpere alte avioane.

Problema este că, deocamdată, NU se știe dacă de vină a fost aparatul – sau însuși pilotul! O anchetă se derulează în acest moment. Deci, de ce atâtea laude când nu se știa adevărul?

Am precizat faptul că, dată fiind situația tensionată în care România consideră că se află, este greu de crezut că avionul nu a fost perfect verificat înainte de decolare.

În același timp, misiunea de antrenament/instrucție a fost destul de ciudat aleasă – când condițiile meteo erau foarte rele – cu grindină și nori cu deplasare verticală în zona respectivă.

Deci revin la întrebarea din titlu: a fost accident – sau regie?

În fond, începând cu 1990, MApN și-a bătut joc de multe dintre dotările existente – printre care și avioanele de luptă sau de elicoptere – de exemplu nu a apelat de fabricant pentru a le moderniza, ci a făcut și contracte controversate (unele cu scandal) cu diverse firme. Ca să nu mai zic de cum s-au dat bani pe sistemul de rachete antiaeriene din Olanda, nepus în funcțiune – sau cum s-au jefuit unități militare care s-a decis să fie desființate. Sau scandalul corvetelor. Plus controverse majore la modernizarea unor baze, la diverse furnizări etc. etc.

© AP Photo / Vadim Ghirda

Pe scurt, MApN nu e în niciun caz o floare nepătată. Și, sub nicio formă – nici ”partenerii strategici” nu sunt.

Dimpotrivă! În cazul contractelor de cumpărare a avioanelor, elicopterelor, corvetelor, rachetelor etc. sunt interese uriașe – și nu au fost puțin cazurile în care au izbucnit scandaluri uriașe, în diferite țări ”civilizate”.

Așa că nu m-ar mira ca spectacolul aducerii pilotului și insistența cu care propaganda NATO a cerut, după prăbușirea de ieri, să se cumpere alte avioane de luptă – să fie semne că incidentul ar fi fost regizat.

Motivul? Alți bani pentru dotări militare – adică pentru „partenerul strategic” – în ciuda lipsurilor din țară și a crizei pandemiei.

Desigur, așteptăm ca ancheta oficială să dea mai multe detalii – pe care oameni de specialitate să le analizeze. Eu îmi spun doar opinia de jurnalist care a văzut multe în cei 31 de ani de ”democrație”. Multe și, în cea mai mare parte, urâte și perverse!

Mai jos urmăriți și ”performanța” propagandistului șef al NATO, Radu Tudor – iar ascultându-l cred că e mai ușor de înțeles suspiciunea care mi-a trezit-o.

Rusia a fost împotriva modernizării avioanelor MIG-21 din România

Producătorii ruși de arme au declarat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimilor 20 de ani, că se opun modernizării neautorizate a tehnicii militare rusești de către țările terțe, fără participarea sau acordul dezvoltatorilor ruși. Rosoboronexport a menționat anterior că repararea și modernizarea armelor și echipamentelor militare rusești, fără coordonare cu dezvoltatorii și producătorii săi direcți, are adesea consecințe negative, inclusiv până la pierderile umane.

În România, aeronavele de luptă MIG-21 au fost modernizate de compania israeliană Elbit și au primit numele Lancer. Ulterior au fost înregistrate mai multe accidente ale avioanelor din această serie, soldate cu moartea sau rănirea piloților.

"Partea rusă nu a participat la modernizare și nu poate fi trasă la răspundere pentru accidente", a subliniat Rosoboronexport. „Drept urmare, tehnica militară rusească este discreditată în străinătate, iar partea rusă suportă costuri morale pentru calculele greșite ale altora”, au precizat responsabili din cadrul instituției menționate.

216
Tagurile:
România, Armament, Bani, MIG-21, Avion

Загрузка...
Ludovic Orban și Florin Cîțu

Scandalul politic a folosit: BANII pentru arme s-au dat fără se bage de seamă

205
În timp ce Coaliția se certa, în Parlament s-au votat alți bani pentru dotări militare – sume uriașe, în pofida faptului că se taie banii pentru Sănătate

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Sub guvernarea lui Iohannis, țara noastră este campioană la două capitole: împrumuturi externe uriașe (record istoric!) și cheltuieli pentru înarmare. 

© AP Photo / Vadim Ghirda

Astfel, în ciuda reducerilor sau înghețărilor salariilor, a tăierilor de sporuri și bonusuri, a lipsei investițiilor promise în infrastructură, a nesusținerii economie în pandemie și mai ales a reducerilor de la Sănătate – ei bine, în pofida tuturor acestora, România dă MAI MULȚI bani la înarmare!

Într-un interviu de la începutul lui aprilie, ministrul de Externe Aurescu era încântat de felicitările primite de la principalul beneficiar al cheltuielilor, SUA: ””Secretarul de stat american a avut cuvinte de apreciere deosebită pentru cooperarea militară între România și Statele Unite, inclusiv pentru efortul pe care România îl face de a aloca 2% din PIB pentru apărare”.

”Iată, anul acesta depășim 2%, avem 2,07% - este cel mai înalt nivel de alocare până în prezent”, spune mândru Aurescu!

Dar asta nu e tot!

Ieri, în timp ce Coaliția se certa iar televiziunile dădeau fele și fel de teme ”de senzație”, în Comisiile de Apărare, s-a aprobat, în unanimitate, solicitarea MApN de începere a procedurilor de atribuire a unor contracte aferente a 10 programe de înzestrare a Armatei.

Urmează votul în plen, care are un rezultat clar de pe acum.

Ei bine, programele ajung la valori uriașe – sute de milioane – iar după unele surse mass media ar fi vorba de peste 1 miliard de euro.

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob notează: ”În timp ce scandalurile din pandemie iau amploare după vestea că ministerul Sănătății a tăiat 65% din banii destinați ATI, Parlamentul României dezbate azi, discret, aprobarea a zece programe militare ultra-secrete în valoare de cel puțin un miliard de euro”.

Dar, Bogdan Tiberiu Iacob este unul dintre puținii care au anunțat această nouă alocare de bani – și atât cât a putut, pentru că aceste 10 programe sunt clasificate ”secret de serviciu”.

De asemenea, odată votată procedura de atribuire a contractelor, sumele pot fi reevaluate – pentru că Parlamentul a votat doar un cadru necesar pentru contracte de peste 100 milioane euro, așa cum cere legea.

Iată și cele zece programe de înzestrare:

- Sisteme C4I cu capabilități de integrare ISTAR;

- Sistem UAS tactic clasa I;

- Sistem armament individual tip NATO;

- Aparatură optică și optoelectronică – Etapa I;

- Mașină de luptă a infanteriei, pe șenile;

- Echipamente și sisteme de detecție, avertizare, decontaminare și protecție (individuală și colectivă) CBRN;

- Sistem de război electronic mobil;

- Modernizare sistem artilerie antiaeriană Oerlikon Model GDF 103 la standardul sistem artilerie antiaeriană cu capacități CRAM;

- Sistem de securitate și apărare cibernetică;

- Autovehicule tactice blindate de tip ușor.

***

Reamintim că, tot ieri, un avion MIG 21 LanceR s-a prăbușit în zona Mureș, prilejuind o adevărată campanie a propagandei NATO pentru achiziția de noi avioane F16. Deci, să ne așteptăm la o nouă cerere ”de nerefuzat” din partea ministrului Ciucă – și probabil a președintelui Iohannis.

205
Tagurile:
armament, bani, MIG-21, Avion

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...