Fifor Mihai

Fifor, implicat într-o Gafă teribilă a Antenei 3, după emisiunea lui Radu Tudor!

3995
Mihai Fifor pare urmărit de ghinionul… gafelor! De data asta, ministrul Apărării e doar victimă – și chiar după emisiunea propagandistului principal al NATO

BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik - Dragoș Dumitriu. După cum se știe, președintele Putin a răspuns la întrebările presei legate de intenția SUA de a ieși din Tratatul privind Forțele Nucleare cu Rază Medie de Acțiune – INF. Putin a acuzat SUA că au încălcat oricum INF prin construirea bazei de la Deveselu.

”Statele Unite deja l-au încălcat prin instalarea sistemului defensiv antirachetă în România, folosind lansatoare Aegis, punându-le pe pământ, într-un teritoriu - Instalațiile Aegis pot fi folosite și pentru rachete ofensive, nu doar pentru antirachete”, a spus Putin, explicând că pentru această schimbare ”e nevoie doar să schimbi software-ul computerului – e o treabă care durează câteva ore, atât!”.

 Invitat la emisiunea principalului propagandist NATO în România, Radu Tudor, ministrul Apărării a declarat că Deveselu nu are nicio legătură cu INF, că este un scut antirachetă cu caracter pur defensiv.

Ce a apărut însă pe numeroasele știri și postări ale Antena 3? Iată textul buclucaș:

 ””Răspunsul României este foarte ferm. Scutul nu este defensiv. Este un scut antirachetă. Atât”, a spus Fifor.”

Iată și titlul de pe pagina Antena 3: ”Ministrul Apărării, replică la amenințările lui Putin: Răspunsul e ferm. Nimic în România nu este defensiv”.

Titlu știre, pagina Antena 3
Titlu știre, pagina Antena 3

Același titlu se regăsește și pe pagina cu reluarea secvenței în care Fifor explică situația și face declarația transmisă greșit. Pentru că, facem precizarea, cu toate desele sale aberații privind ”amenințările” și ”provocările” Rusiei, Fifor nu a spus așa ceva. Iată dovada

Titlu știre, Antena 3
Titlu știre, Antena 3

Pe de altă parte, Fifor insistă cu o dezinformare privind ”interceptările” avioanelor ruse. De fapt, avioanele ruse nu intră pe teritoriul României sau a altei țări NATO, ci circulă prin zone libere -  ai mult, chiar extrem de aproape de granițele Rusiei, în cazul Mării Negre.

Așa că nu e vorba de ”interceptări”, ci de exerciții de interceptare, pe care avioanele străine staționate în România le fac mai mult pentru ca piloții să-și facă norma de ore de zbor. Nicio grozăvie, nici un act de bravură, ci un mod de a-și justifica solda.

Deci, ministrul ar trebui să nu mai transmită știri care pot crea panică – mai ales prin felul în care știe că sunt transmise aceste vești; cel puțin dacă-l ascultă pe Radu Tudor, telespectatorii au impresia că bravii aviatori britanici – cei mai lăudăroși, de departe! – au ”interceptat” și întors din drum o flotă aeriană rusă care tocmai invadase România, ba chiar privirea zbanghie a propagandistului parcă spune ”rușii erau să ne ocupe țara!”…

Text știre, Antena 3
Text știre, Antena 3

UPDATE: În urma publicării articolului din Sputnik, Antena 3 a corectat greșeala ridicolă ce putea declanșa un nou scandal, de care ministrul Apărării, Mihai Fifor, nu era cu nimic vinovat.

3995

Загрузка...