Platou TV, poză simbol

Doi din cei mai apreciați realizatori TV - implicați în scandal cu droguri!

1057
(reînnoit 12:51 11.10.2018)
Lovitură cumplită pentru două vedete TV, ar putea avea probleme foarte mari - DIICOT i-ar fi pus sub acuzare. Mircea Badea urmărește acest caz!

BUCREȘTI, 11 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Dezvăluirea scandaloasă a lui Mircea Badea pare să se transforme într-o adevărată dramă pentru doi dintre cei mai apreciați realizatori TV. Este vorba de Emma Zeicescu, realizator la TVR 1, și Claudiu Popa, de la Realitatea TV.

Acum circa o lună, Mircea Badea a prezentat în emisiunea sa câteva poze — de tipul celor făcute de poliție — cu mai multe țigări cu canabis, dar și cu o carte de identitate a unei persoane care ar fi fost reținută cu acea ocazie. Inițial, actul de identitate a fost prezentat acoperit, apoi însă au apărut poze din care se vedea că aparține lui Claudiu Popa.

Aseară, Antena 3 a anunțat că vedetele TV au fost chemate la DIICOT, audiate și puse sub acuzare — pentru "deținere și consum de droguri".

Precizăm că, deocamdată DIICOT nu a confirmat informația; dar, în urmă cu o lună, DIICOT anunța că s-a înregistrat un dosar in rem după ce persoanele menționate ar fi fost surprinse la un festival de muzică cu substanțe interzise asupra lor, în august, la Constanța.

Menționăm și că Antena 3 este singura sursă a informației privind punerea sub acuzare. În schimb, Claudiu Popa a negat vehement că ar avea probleme în acest sens și că nu ar fi consumat niciodată droguri. Emma Zeicescu a anunțat că se va afla timp de o săptămână în concediu medical, acuzând starea de oboseală.

O problemă mare a celor doi este înverșunarea cu care se pare că Mircea Badea urmărește și insistă pe acest caz, altfel destul de puțin important în ziua de azi, după cum se poate constata. Pe de altă parte, postul la care s-au lansat cei doi depășește orice limită cu acuzații vehemente, de multe ori nefondate, absurde, atacuri la persoană, incitări — ceea ce generează reacții cărora, iată, unii le pot cădea victime.

Emma Zeicescu și Claudiu Popa au format mult timp un cuplu și au împreună un fiu în vârstă de (aproape) 4 ani.

Claudiu Popa este un realizator de emisiuni informative apreciat, fiind bine documentat și obiectiv — și făcând din acest punct de vedere o notă distinctă la Realitatea TV, poate cea mai politizată și subiectivă televiziune "de știri".

Emma Zeicescu și-a început cariera la OTV, trecând apoi la Realitatea TV, unde s-a remarcat ca una dintre cele mai bune realizatoare de emisiuni de știri la nivel național. Excelent om de presă, a abordat cu dezinvoltură și profesionalism cele mai importante teme, impunând un stil propriu, inteligent și ironic, deranjant uneori pentru interlocutor, dar într-o notă de obiectivitate jurnalistică. A trecut la TVR, părăsind zona presei politice, în ciuda succesului de care se bucura.

Update: "muncă în folosul comunităţii"

Mai multe publicații confirmă în ultimele ore că Emma Zeicescu și Claudiu Popa au fost puși sub învinuire de procurorii DIICOT pentru deținere de droguri de risc în vederea consumului, citând "surse judiciare".

"Surse judiciare au declarat pentru Libertatea că Emma Zeicescu şi Claudiu Popa ar putea ajunge să facă muncă în folosul comunităţii pentru cele două ţigări cu canabis", scrie cotidianul bucureștean menționat, precizând că "Totul va fi stabilit însă de procurorul de caz de la DIICOT".

1057
Tagurile:
Realizatori TV, TV, Scandal, Droguri, DIICOT, Mircea Badea
Ajutor umanitar oferit de România Republicii Moldova

Ajutor pentru Moldova… sau golănie și tun financiar? Curtea de Conturi lovește crunt!

464
”Erori, abateri de la legalitate și regularitate, fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii PENALE - următorul pas ar putea/trebui să fie reprezentat de sesizarea organelor de urmărire penală”.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Mult trâmbițatul ajutor pentru Republica Moldova trimis de România pare a fi o mare combinație cu nereguli majore, pe care o echipă a Curții de Conturi le-a identificat în urma unui control realizat la Ministerul Sănătății în perioada 02.06.2020 – 02.07.2020.

Cunoscuta jurnalistă Floriana Jucan a publicat, în exclusivitate, Raportul Curții de Conturi și concluzia sa este gravă:

”Erori, abateri de la legalitate și regularitate, fapte pentru care există indicii că au fost săvârșite cu încălcarea legii PENALE, situații de nerespectare a principiilor de economicitate, eficiență și eficacitate în gestionarea fondurilor publice, toate se regăsesc în concluziile experților Curții de Conturi”.

Conform raportului, în acțiunea de ajutor umanitar pentru Republica Moldova, Curtea de Conturi a identificat ”NEREGULI în ceea ce privește modul de desfășurare a operațiunilor și confirmând nemonitorizarea de către Ministerul Sănătății a achizițiilor aferente ajutorului umanitar către Republica Moldova”.

Revista ”Q Magazine” a scris la începutul lui iunie despre ”ilegalități flagrante comise” odată cu trimiterea (pe 6 mai 2020) a celor 20 de camioane cu materiale de protecție împotriva covid-19. Având informații și documente ”privind ilegalități flagrante comise în acest caz”, Q Magazine a transmis întrebări pe acest subiect atât ministrului Nelu Tătaru și DSU, încă din data de 10 iunie.

”Nici până la data publicării acestui articol, 6 iulie, nu ni s-a răspuns deși, se presupune că detaliile donației făcute de statul român Republicii Moldova, cu atâta pompă, sunt cunoscute de mult”, scrie Q Magazine.

USR: ”Spălarea banilor murdari daţi pe măşti - noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate”

Reamintim că, tot la începutul lui iunie, deputatul USR Emanuel Ungureanu a denunțat ilegalități cu privire la acest ”ajutor”.

”Spălarea banilor murdari daţi pe măşti de proastă calitate, la suprapreţ, a fost făcută de o structură a statului român, numită Unifarm SA (…) noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate şi echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România, care s-au trezit la un moment dat cu cutii de la Unifarm în faţă, fiind obligaţi şi şantajaţi de minister să le cumpere, deşi erau de proastă calitate şi la suprapreţ”, a declarat Ungureanu.

Mai mult, Ungureanu acuza statul român că, prin Ministerul Sănătăţii, ”a făcut această spălare, provocând din punctul meu de vedere, şi o problemă diplomatică”.

Acum, Curtea Conturi ajunge la concluzii similare cu acuzațiile lui Ungureanu: ”Produse predate ÎNAINTE de semnarea contractelor. Echipamente predate ÎNAINTE de finalizarea procedurii de achiziție”, notează ”Q Magazine.

Concret, din analiza celor 3 contracte de furnizare, privind achiziția de medicamente, 10 izolete, 200.000 de măști chirurgicale, 500.000 de măști FFP2, 25.000 de combinezoane, 5.000 de viziere de  etc.  auditorii au confirmat neregulile!

Produse trimise în RM: ”Înșelătorie la alcool sanitar, tunuri financiare, prețuri umflate”

Și de aici bomba din Raport: deși contractele cu C.N. UNIFARM S.A. au fost încheiate și vizate CFP în data de 06.05.2020, „produsele au fost PREDATE de către acesta în custodia IGSU cu o zi ÎNAINTE (respectiv 05.05.2020)”, iar „în cazul echipamentelor de protecție și substanțelor dezinfectante, la data predării acestora în custodie, procedura de achiziție NU A FOST FINALIZATĂ”.

Ori, aceste produse, achiziționate în condițiile acuzate de Raportul CdC, au fost trimise în Moldova – cu tot alaiul! Cu premierul, ministrul Vela, dr. Arafat și mai mulți demnitari care s-au pozat la plecarea convoiului umanitar din Piața Victoriei către Republica Moldova!

Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova
Medicii din România au venit în ajutorul colegilor din Republica Moldova

Și nu se încheie aici nebunia! La achiziția de alcool sanitar  ”au fost semnalate NECONCORDANȚE „în ceea ce privește CANTITATEA/modul de prezentare a flacoanelor” recepționate/livrate” dar și ”în ceea ce privește datele, respectiv predarea în custodie către IGSU în data de 05.05.2020 și recepția efectuată de Ministerul Sănătății în data de 06.05.2020”!

Deci, observă Floriana Jucan, recepția a fost făcută ”DUPĂ momentul predării!”!

Nici în privința celor 10 izolete treaba nu e în regulă! ”În urma controlului au rezultat atât NECONCORDANȚE în ceea ce privește data recepției (…) dar și DIFERENȚE în ceea ce privește componentele/PREȚUL unitar al componentelor sistemului înscris în factură și, respectiv în oferta tehnică și financiară parte a contractului”.

Exemplele concrete nu au nevoie de comentarii: ”prețul unei structuri de susținere/cadru metalic din oferta tehnică și financiară era de 800 lei, prețul achitat, conform facturii, a fost de 2.000 lei, rezultând o DIFERENȚĂ de 1.200 lei”; prețul unui acumulator de rezervă din oferta tehnică și financiară era de 83,59 lei, prețul achitat, conform facturii, a fost de 1.000 lei, rezultând o DIFERENȚĂ de 916,41 lei”. Deci de 12 ori mai mare!

Concluzia jurnalistei, după citirea Raportului CdC este logică: ”Înșelătorie la alcool sanitar, tunuri financiare la componentele izoletelor. Prețuri UMFLATE și de 12 ori.”

Două contracte… paralele și măști la suprapreț

Să precizăm și că din Raportul CdC reiese că ”Ministerul Sănătății NU a urmărit EXACTITATEA, REALITATEA ȘI CONCORDANȚA documentelor și operațiunilor aferente ajutorului umanitar destinat Republicii Moldova”.

Mai mult, Jucan atrage atenția că Raportul semnalează o situație extrem de interesantă: ”ar fi existat DOUĂ contracte în original, având în vedere adnotările persoanelor cu atribuții care au semnat, dar și modificarea datei aferente controlului financiar preventiv propriu al companiei din 07.05.2020 în 06.05.2020”.

În fine, măștile… Ei bine, Raportul scoate la iveală că UNIFARM S.A. ”a procedat la vânzarea măștilor către Ministerul Sănătății cu un ADAOS COMERCIAL SUPERIOR, respectiv de 71%, comparativ cu adaosul comercial mediu de 12,90% practicat de către companie la comercializarea produselor specifice combaterii pandemiei cu coronavirus în perioada 15.03 – 15.05.2020”.

Rezultă deci că s-a făcut o ”afacere” cu această ocazie, Ministerul Sănătății cumpărând măști de la UNIFARM – aflată sub autoritatea Ministerului – ”la SUPRAPREȚ, rezultând o diferență de aproape 2,9 milioane lei”, constată Florian Jucan.

Și, în fine, verificarea Curții de Conturi scoate la iveală o că, din Nota verbală a Ambasadei Republicii Moldova referitoare la produsele livrate, a dat la iveală că „NU toate produsele care au făcut obiectul ajutorului umanitar se regăsesc în lista anexată la aceasta”!

De asemenea, ”RECEPȚIA produselor a fost efectuată ÎNAINTE de semnarea contractelor, în vama Băneasa, unde produsele erau deja încărcate în mijloacele de transport IGSU”, iar „recepția NU a fost efectuată conform prevederilor legale în vigoare”!

”Sursele Q Magazine confirmă că la nivelul Ministerului Sănătății situația este explozivă, concluziile Curții de Conturi (care sunt fundamentate pe documente) fiind, la acest moment, imposibil de combătut!”, scrie Florian Jucan, conchizând că, dacă raportul nu va suferi modificări, ”următorul pas ar putea/trebui să fie reprezentat de sesizarea organelor de urmărire penală” - infracțiuni de abuz în serviciu. Poate și alte infracțiuni, opinăm noi.

În plus, scandalul cu Moldova se anunță a fi uriaș! Reamintim de tupeul europarlamentarului Siegfried Mureșan, PNL, care acuza premierul Moldovei pentru gestionarea – în condițiile în care… iată ce face Guvernul partidului lui Mureșan!

Concluzie: toți oamenii… Moscovei!

În al doilea rând, e de amintit scandalul ipocrit cu prima oferită de primarul Renato Usatîi medicilor români – în condițiile în care ”toți medicii din prima linie din municipiu au primit câte un premiu lunar de 1000 de dolari”, după cum a declarat primarul de Bălți și alți oficiali.

A intervenit Ambasada României și… banii au fost returnați, cu scandal media de rigoare! Vezi, Doamne, omul Moscovei a ”mituit” medicii români! Ei, uite acum scandal cu ajutoarele pentru Moldova, prin care guvernul și partidul ”pro-american” a făcut bani și golănii!

Sau, cum titrează Floriana Jucan: ”abateri de la legalitate, fapte PENALE, tunuri financiare”. Și asta nu e tot – reamintim ce spune Ungureanu: ”Spălarea banilor murdari”. Sau poate o fi și el ”omul Moscovei”? Și Floriana? Și Curtea de Conturi? Așteptăm acum ca și Curtea de Conturi să intre sub tirul insultelor PNL, precum CCR și Avocatul Poporului.

Apropo, Ambasadorul Zuckerman… oare ce spune? De fapt, nu spune nimic, că el s-a lăudat cu țeapa americană cu ventilatoarele mecanice! Date pe mucho dinero României – și gratis Rusiei! Poate a avut dreptate americanca Ramona Ioana Bruynseels – ”Rusia e în NATO”.

Întregul articol și Raportul Curții de Conturi îl puteți citi în ”Q Magazine”. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

464
Tagurile:
Curtea de Conturi, Moldova
Tematic
Ajutor din partea MAI pentru românii din Diaspora: bani pentru chirie şi alimente
Ajutorul din România a ajuns în Republica Moldova
Președintele României anunță un gest frumos față de Republica Moldova
Ajutor de șomaj 2020: cum îl pot obține absolvenții de liceu și de facultate
România și Republica Moldova participă la reuniunea Parteneriatului Estic
Moldova ar putea cere ajutor extern pentru a opri răspândirea fără control a virusului

Загрузка...
Eugen Orlando Teodorovici

Teodorovici, incendiar despre ”combinația distrugătoare” și întrebarea cheie!

130
(reînnoit 09:29 06.07.2020)
”O combinație distrugătoare: prezumția de bună credință a Guvernului dublată de prezumția de vigilență a Parlamentului”

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Eugen Teodorovici continuă seria analizelor dure, în care face praf guvernarea și pe Ludovic Orban – cum este în cazul textului de față – ”Ticăloșia conduce România‼️”.

”Un individ care ocupă funcția de premier al României (după ce era, la propriu, șomer‼️) își permite cu nonșalanța unui impostor de rând, ca, sub însemnele statului român pe care a jurat să-l apere și ale cărui legi și Constituție a jurat să le respecte, să îndemne cetățenii la nesocotirea unei decizii a Curții Constituționale și la nerespectarea acesteia”, expune Teodorovici chiar din primul paragraf situația.

Fostul ministru arată că premierul Orban omite – Teodorovici e convins că ”din incompetență” - parcurgerea unor etape legale în ”adoptarea deciziilor de restrângere a unor drepturi ale cetățenilor, impusă de situația medicală din România”.

”Ulterior, exclusiv din rea voință, încăpățânare și ... aceeași incompetență, toți cei din jurul său au refuzat cu obstinență, chiar și în al 12-lea ceas, corectarea greșelilor făcute”, constată liderul PSD.

Teodorovici atrage atenția că ”întrebarea nu este dacă Orban este ipocrit sau iresponsabil, că răspunsul deja îl știam‼️” – adică și una, și cealaltă!

În schimb, atenție, există o întrebare cheie, pe care fostul ministru o prefigurează prin condițiile existente:

- CCR a arătat că starea de alertă a fost instituită cu încălcarea Constituției;

- DNA a arătat că unele achiziții s-au făcut cu încălcarea legislatiei;

- ”realitatea a arătat că unii liberali se testau preferențial în faţa românilor”;

- ”s-a demonstrat că în timp ce românii erau ținuți în case, în Palatul Victoria era “paranghelie”.

În atare context, probat, dovedit public, întrebarea cade ca un trăsnet:

”Exact ce anume au făcut corect și legal și pentru români PNL și Guvernul în ultimele 8 luni?”, scrie Teodorovici.

Pe de altă parte, Teodorovici admite, ironic, că și ”Parlamentul are partea sa de vină” prin faptul că, ”probabil, crezând în buna intenție pe care ar trebui să o manifeste cei care ocupă scaunele de la Palatul Victoria, a aprobat în grabă, fără să mai verifice dacă au fost parcurse toate etapele legale”.

”Așadar, o combinație distrugătoare: prezumția de bună credință a Guvernului dublată de prezumția de vigilență a Parlamentului”, încheie Teodorovici – o nouă analiză dură, finalizată cu această întrebare ucigătoare: de fapt, ”ce anume au făcut corect și legal și pentru români” mai ales în lunile Pandemiei?!

O întrebare care poate fi pusă și azi, când Ludovic Orban vine la „Ora premierului” în fața Parlamentului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

130

Загрузка...
A l'intérieur de la basilique Sainte-Sophie

Rusia: intențiile Turciei privind Hagia Sophia, „o amenințare” pentru civilizația creștină

0
(reînnoit 20:04 06.07.2020)
După ce președintele Turciei a propus transformarea Hagiei Sophia, de origine creștină, într-o moschee, Rusia și-a exprimat îngrijorarea, considerând acest proiect ca fiind o ameninţare la adresa „civilizației creștine”.

BUCUREŞTI, 6 iul – Sputnik, Doina Crainic. Autoritățile ruse și Biserica Ortodoxă şi-au exprimat luni (6 iulie) îngrijorarea cu privire la intenţia președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, de a converti fosta Hagia Sophia din Istanbul într-o moschee.

 

Patriarhul Rusiei Kirill a spus într-o declarație că este „profund îngrijorat” cu privire la o posibilă schimbare a statutului „unuia dintre cele mai măreţe monumente ale culturii creștine”, „deosebit de drag Bisericii Ruse”, moştenitoare a tradițiilor bizantine, potrivit Sputnik France

„Orice încercare de a umili sau a călca moștenirea spirituală milenară a Bisericii din Constantinopol este percepută de poporul rus – anterior, precum şi astăzi - cu amărăciune și indignare”, a avertizat patriarhul Moscovei.

„Valoare sacră”

„O amenințare la adresa Hagia Sophia este o amenințare la adresa întregii civilizații creștine și, prin urmare, la adresa spiritualităţii și istoriei noastre”, a adăugat patriarhul, cerând guvernului turc să „fie atent”.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, şi-a exprimat „speranța că Ankara va lua în considerare statutul Hagiei Sophia ca proprietate a patrimoniului mondial”. Acesta a mai spus că Hagia Sophia are „o valoare sacră” pentru ruși.

De asemenea, viceministrul rus pentru Afaceri Externe, Serghei Verchinin, a cerut Ankarei să „țină seama de importanța globală” a bazilicii bizantine antice.

Cea mai înaltă instanță administrativă din Turcia a examinat joi solicitarea privind transformarea fostei Hagia Sophia într-o moschee, măsură solicitată de președintele Recep Tayyip Erdogan, cu riscul creării de tensiuni în relaţiile cu mai multe țări.

Un monument arhitectonic important construit în secolul al 6-lea de bizantini, care îşi încoronau împărații acolo, Hagia Sophia constituie un patrimoniu mondial UNESCO și una dintre principalele atracții turistice din Istanbul.

Convertită într-o moschee după cucerirea Constantinopolului de către otomani în 1453, Hagia Sophia a fost transformată în muzeu în 1935 de către liderul tinerei Republici Turce, Mustafa Kemal, nerăbdător să „o ofere omenirii”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Civilizație, Rusia, Turcia
Tematic
Înalt ierarh al BORu: Sunt posibile vărsări de sânge, pe motive religioase, în Ucraina
Șeful BORu declară că există intenția de a distruge cea mai importantă forță ortodoxă
Cum îi va afecta pe enoriași răspunsul dur al BORu la acțiunile Constantinopolului
BORu a propus instituirea unui moratoriu la avorturi în perioada pandemiei
BORu: Miscarea Black Lives Matter capătă un caracter anticreștin
BORu a întrerupt relațiile cu Patriarhia de Constantinopol

Загрузка...