Leader of Romania's leftist Social Democratic Party (PSD) Liviu Dragnea gestures during a news conference following the end of the parliamentary elections, in Bucharest, Romania December 11, 2016

PSD, lovit puternic de servicii: înregistrări șocante, care apar într-un moment cheie!

1519
(reînnoit 11:06 10.10.2018)
Avem de-a face cu înregistrări realizate profesionist -este același centru de comandă care a declanșat frământările inoportune din PSD - și care au ecouri și acum.

BUCUREȘTI, 10 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Una dintre cele mai șocante dezvăluiri a fost făcută aseară de către postul RTV, patronat de fostul deputat PSD și secretar a Comisie SRI, Sebastian Ghiță. România TV a prezentat înregistrări audio cu Adrian Țuțuianu, vicepreședinte PSD și al Senatului, fost ministru al Apărării și președinte al Comisiei SRI!

În înregistrări, Țuțuianu folosește un limbaj mai mult decât liber despre PSD, chiar insultător. Liderul organizație care a obțiunt cele mai multe voturi la alegeri vorbește de "partid de maimuțe", motivul fiind încrederea în Liviu Dragnea după ce acesta i-a făcut prima propunere de premier lui Iohannis fără a informa partidul.

"Nicăieri în lume nu s-a pomenit să te duci la președinte cu un nume de prim-ministru pe care partidul nu-l știe", spune Țuțuinau în înregistrare. "Sub pretextul că să nu-l atace, că nu știu ce, a plecat cu Sevil Shhaideh — a deranjat foarte multă lume chestiunea asta, iar noi ne-am comportat ca un partid de maimuțe".

De asemenea, pentru Țuțuianu "schimbarea a trei prim-miniștri" (?) a fost o "tragedie pentru partid." Schimbarea unor miniștri, "o tragedie" — iar "calitatea Guvernului, o tragedie".

Calitatea miniștrilor e reluată de Țuțuianu, cu referire directă la deținătorul portofoliului Economiei, Dănuț Andrușca.

"De ce ai nominalizat cel mai idiot ministru, care este ministrul Economiei?", l-ar fi întrebat Țuțuinau pe Ionel Arsene, controversatul lider de la Neamț. "Acest ministru este atât de prost încât nu poate asculta mai mult de 5 minute când vorbește cineva cu el — și are o singură legătură cu economia: a avut o vulcanizare".

Țuțuianu descrie și situația megascandalului legii Offshore, care ar fi "stat prin sertare şi după aia spuneau pe la televizor unii că vinde Firea cu Paul Stănescu bogățiile țării, că-l dă la o parte pe Dragnea".

"Uite că a schimbat-o Dragnea și așa că nu o mai putem nici trece la Camera Deputaților — de-aia nu s-a pus problema", afirmă Țuțuianu care continuă cu o afirmație gravă: "nu mai poate trece astăzi, că s-a rupt majoritatea care susţinea legea asta".

Dar poate cea mai gravă parte a înregistrării se referă la șansele PSD la prezidențiale — mai ales în fața lui Iohannis. Țuțuinau le prezintă celor din organizația Dâmbovița un sondaj în care ar avea în primul tur Iohannis 23%, Călin Popescu Tăriceanu 9%, Laura Codruța Kovesi 8%, "băgată candidat din partea USR-ului în sondaj, Dacian Cioloș băgat de la România Împreună — 7%", iar Liviu Dragnea — 4%!

"Eu nu am inventat acest 4%, îl găsiți aici". Spune Țuțuinau, care continuă cu turul II: "Azi, în condițiile în care nu facem nimic, Iohannis îl bate și pe Tăriceanu, o bate și pe Firea, îl bate și pe Dragnea de-l zvântură.

Până la această oră nu există nicio reacție a lui Liviu Dragnea. Codrin Ștefănescu și-a manifestat uimirea în emisiunea lui Victor Ciutacu, la RTV:

"Sunt înmărmurit, nici nu știam de această discuție!", a spus Ștefănescu". "Nu îmi vine să cred că aud vocea colegului meu susținând bazaconia asta cu sondajul — sondajul acela nu a fost dezbătut în CEX, sunt sondaje otrăvite".

Adrian Țuțuianu a postat acum puțin timp pe Facebook un text despre… holocaust! Nu ieri, când a fost Ziua dedicată… ci azi!

Cert este că avem de-a face cu înregistrări realizate profesionist — și care apar într-un moment extrem de delicat. Despre ce poate fi vorba? Clar, este același centru de comandă care a declanșat frământările inoportune din PSD — și care au ecouri și acum.

Au legătură cu oameni din servicii? Să recapitulăm: vorbim de un lider care beneficiază de protecția serviciilor (cel puțin SPP), ca vicepreședinte al Senatului și fost ministru al Apărării, plus alte funcții în diverse combinații interne și externe. Unde apar dezvăluirile: la o televiziune patronată de un personaj cu legături puternice în zona serviciilor.

În fine, când apar înregistrările? Când PSD, lovit de eșecul de la Referendum, are în planul imediat următor cam așa: legea Offshore, Fondul Suveran, legile Justiției, alte protocoale, implicit schimbări la servicii, dar și a unor diplomați.

Deci, are legătură acțiunea "Țuțuianu" cu serviciile? Altă întrebare! Care servicii, de aici, sau de afară? Ca și cum s-ar mai decide ceva aici…

Cert este un aspect: o mișcare greșită acum, poate arunca PSD în aer! De aceea afirm că este cea mai importantă lovitură — mai periculoasă decât "puciul"! Dacă nu cumva puciul a fost preambulul acestei lovituri, care poate nu va fi singulară — distrugerea principalelor organizații PSD.

1519
Tagurile:
înregistrări, PSD, Adrian Țuțuianu, Liviu Dragnea
Tematic
„PSD, PNL, UDMR şi ALDE nu au susţinut referendumul pentru că li s-a spus de la Bruxelles"
Nou scandal la Bruxelles. Membru PSD atacă Guvernul Dăncilă de față cu oficialii
"Apel la unitate și la colaborare" după "Lista nominală a semnatarilor scrisorii din PSD"
Tupeu maxim - Guvernul și PSD dau peste nas Germaniei!
"Lista puciștilor din PSD - cele 28 de nume" - iată ce confirmă Dragnea
Coloana Sfântului Simeon, Siria

"Yankee, go home!" ce se întâmplă în Siria?

85
(reînnoit 18:36 12.08.2020)
Militarii americani și grupările apropiate de SUA sunt supuse tot mai des unor atacuri din partea unor grupări înarmate „necunoscute”. Cine sunt acești anonimi, ne explică experții ruși.

MOSCOVA, 12 aug – Sputnik, Nicolai Protopopov. După atacurile asupra bazelor și patrulelor militare, atacuri cu rachetă și detonarea minelor pe traseele coloanelor, militarii lor nu se mai simt confortabil în Siria. Mai mult decât, atacurile au loc nu doar din partea grupărilor teroriste.

Din toate direcțiile

Zilele trecute o bază militară ilegală a SUA a fost supusă unui atac cu rachete în provincia al Hasakah, din Nord-Estul Siriei. Aici, la 60 de kilometri spre Sud de orașul Al-Hasakah, americanii au amplasat un aerodrom pentru avioanele și elicopterele de luptă și de transport. Potrivit informațiilor din presa siriană, baza a fost atacată de niște grupări paramilitare necunoscute.

În ultima lună americanii din Siria sunt supuși unor tiruri, înregistrează pierderi. Cele mai vulnerabile în fața atacurilor ale “anonimilor” sunt patrulele mobile. Astfel, la sfârșitul lunii mai, o coloană de automobile cu militari SUA și luptătorii grupării “Forțele Democratice Siriene” (FDS) au fost atacate în provincia Dier ez-Zur de un detașament înarmat cu pistoale automate, mitraliere și grenade. Trei americani și cinci membri ai FDS au fost răniți.

În aprilie a avut loc o serie întreagă de atacuri în provincia Al-Hasakah. În special, automobilul blindat „Hummer”, care transporta militari americani și membri ai FDS, a fost atacat de “niște persoane necunoscute” în apropierea satului Ruwaished. Câteva persoane au fost rănite. În urma unui incident similar în Dier ez-Zur, au decedat un ofițer al armatei SUA și luptători ai FDS. După un alt atac, doi militari au dispărut fără urmă și nici astăzi nu se cunoaște nimic despre soarta lor.

Deseori, în calea patrulelor sunt detonate dispozitive explozibile. Astfel, în iulie, o coloană de automobile a fost aruncată în aer în localitatea Sabha, provincia Dier ez-Zur. În unele cazuri militarii sunt atacați de sinucigaș cu automobile minate. Cele mai mari pierderi americanii au suferit în luna ianuarie a anului trecut: în Manbij, din Nordul Siriei, un sinucigaș a detonat o mină în apropierea patrulei pedestre: au murit doi soldați, un angajat al Ministerului Apărării al SUA și un mercenar.

Pentagonul neagă majoritatea informațiilor despre atacurile din Siria, numindu-le fake news.

Lupta pentru resurse

Expertul militar Iuri Leamin, a menționat într-o discuție cu RIA Novosti că, cel mai probabil, obiectivele militare și patrulele americane ar putea fi atacate de triburile locale, ajunse sub ocupația SUA și aliaților lor.

“E vorba de arabii care locuiesc în Estul și Nord-Estul Siriei”, a precizat Leamin, adăugând că “aceștia acum se află sub controlul kurzilor, susținuți de americani. Firește, oamenii sunt nemulțumiți de situația actuală, considerând că regiunea trebuie să fie controlată de Damasc. Iată de ce au loc revolte”.

În plus, aceste triburi sunt înarmate și pregătite militar destul de bine.

“Țara se află într-un război civil de ceva ani, populația are destule arme”, a subliniat Leamin. Nu e vorba doar de arme de calibru mic. Au și mortiere, mitraliere grele, chiar și sisteme ușoare de rachetă cu lansare multiplă de 107 mm, de producție chineză sau araba, care sunt foarte răspândite în Siria și Irak”.

Profesorul asociat al catedrei de politologie și sociologie al Universității Ruse de Economie “Plehanov”, membrul consiliului de experți ai organizației “Ofițerii Rusiei”, Aleksandr Perendjiev, consider că atacurile asupra militarilor americani ar putea fi parte a unor lupte din interiorul coaliției pentru resursele Siriei.

“De facto, este vorba de o luptă între tâlhari”, precizează el, adăugând că “pe de o parte există Pentagonul, iar pe de altă parte – diverse grupări financiar-industriale, care fac lobby pentru companiile militare private și înarmează teroriștii”.

Nici Pentagonul, potrivit lui, nu reprezintă o forță independent în jocul sirian, ci reprezintă anumite grupuri din SUA. Astfel de atacuri ascunse arată o intensificare a luptei pentru resursele minerale din Siria.

“Dacă era vorba de un atac al armatei siriene, Pentagonul ar fi recunoscut imediat acest fapt”, adaugă Perendjiev. “Atunci când vorbesc despre niște “detașamente necunoscute”, atunci nu vor să scoată la suprafață un război secret, intern. În același timp, sunt convins că americanii știu foarte bine de la cine au pățit-o”, susține expertul.

Mânia populară

Un alt pericol, care amenință americanii, este rezistența populară, scopul căreia este, așa cum spunea președintele țării, Bashar Assad, să elibereze teritoriile siriene de sub ocupația străină. Iar motive de nemulțumire sunt suficiente.

În iunie, locuitorii orașului Tell Abyad din provincia Hasakah au organizat un protest într-un punct de trecere a frontierei, încercând să împiedice scoaterea grâului din țară. În ajunul incidentului, Ministerul Afacerilor Externe al Siriei a declarat că insurgenții pro-turci și grupările paramilitare apropiate de SUA au incendiat în mai multe rândul lanurile de grâne pentru a destabiliza situația din țară. Comandamentul militar al SUA și aliații lor agravează intenționat situația umanitară din Nordul Siriei pentru a incita populația împotriva autorităților oficiale.

Deseori, din vina americanilor mor băștinașii. În mai, soldații americani au împușcat șoferul unui automobil în provincia Dier ez-Zur – sub pretextul că mașina ar fi cotit de pe șoseaua din apropierea câmpului petrolier “Conoco”. Militarii au considerat că gestul reprezintă un pericol și au deschis focul asupra lui.

În februarie, la un punct de control din apropierea orașului Qamishli, militarii sirieni au oprit o coloană a armatei SUA, care se deplasa pe un drum  necoordonat. Americanii au provocat un conflict cu localnicii. Drept urmare, soldații au început să tragă haotic asupra civililor. În urma conflictului a murit un tânăr de 14 ani, Faisal Khalid Mohammad, iar o altă persoană a fost rănită. Incidentul a fost aplanat doar în urma intervenției militarilor ruși, care au evacuat coloana spre locul de staționare permanentă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

85
Tagurile:
SUA, Siria
Тема:
Războiul din Siria. Tensiunile din provincia Idlib
Tematic
Pentru ce-i trebuie Rusiei extinderea bazelor militare în Siria
Un fost membru ISIS a povestit despre cooperarea SUA cu teroriștii în Siria
Putin și Merkel au discutat despre Siria, Libia, Ucraina și COVID-19
Rusia, Turcia și Iranul își intensifică coordonarea în problema Siriei
SUA vor pedepsirea Rusiei și Chinei pentru tentativa de ”înfometare" a sirienilor
Putin și Rouhani au discutat despre situația din Siria
Conflict în Siria: SUA spun că Rusia are mâinile murdare de sânge
Este pentru prima dată când Occidentul recunoaște succesul militar al rușilor în Siria
Migranți sirieni de negăsit: au fugit dintr-un centru de carantină din Turnu Severin

Загрузка...
Lucian Romascanu, Marcel Ciolacu

PSD, anunț incendiar Parchetul General e vizat direct! Ar putea fi o lovitura zilei!

713
(reînnoit 12:10 12.08.2020)
Un demers care, dacă va fi dus până la capăt, ar putea schimba multe; dacă însă e precum precedentul… atunci PSD Ciolacu se face de râs

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Fulminantul Raport al Curții de Conturi dă la iveală nereguli majore, care ar trebui preluate de organele de anchetă. Pentru cine nu știe, rapoartele Curții de Conturi nu se pot nici substitui anchetei procurorilor – și nici măcar NU e obligatoriu ca parchetele să se autosesizeze.

În acest context, PSD transmite un mesaj incendiar: ”Este obligatorie autosesizarea Parchetului în urma infracțiunilor constatate de Curtea de Conturi”.

Într-un text postat pe Facebook, ”Românii cu pandemia, Guvernul PNL cu hoția!”, PSD subliniază că în timp ce românii erau ținuți în case, ”Guvernul PNL a devalizat bugetul României!”.

”O spune clar ”Raportul Curții de Conturi privind cheltuielile Guvernului în starea de urgență”, care dezvăluie nu doar amploarea  jafului liberal, dar – ceea ce este și mai grav – demonstrează cu cifre faptul că Guvernul liberal a sabotat cu bună-știință sănătatea românilor!”, scrie PSD.

Iată care sunt motivele, extrase din Raport, pentru care Parchetul ar trebui să se ”autosesizeze”, așa cum le descrie PSD:

- Prejudiciu de aproape 700 de milioane lei

- 825 de cazuri de abateri, nereguli, erori și ilegalități

- Achiziția măștilor de protecție la prețuri de 100 de ori mai mari

- Achiziții de combinezoane și alte materiale sanitare la prețuri de până la 10 ori mai mari

- Subfinanțarea testării - doar 8 aparate PCR achiziționate din cele 32 pentru care au fost alocați banii în bugetul aferent perioadei  01.01. - 15.05.2020

- Punerea în pericol a vieții cetățenilor prin subfinanțarea secțiilor ATI

- Expunerea iresponsabilă a personalului medical din prima linie la îmbolnăviri, prin achiziții repetate de echipamente de protecție neconforme

- Alocarea cu întârziere și în mod deficitar a fondurilor pentru sprijinirea populației

- Plăți în avans de milioane de euro pentru ventilatoare care nu au fost livrate nici până în acest moment

- Plăți ilegale a costurilor de transport, livrare și manipulare a produselor contractate, deși acestea erau în sarcina furnizorului

- Achiziţii făcute prin contracte atribuite netransparent

- Salarii babane și sporuri acordate prin încălcarea legii

- Neplata la timp a şomajului tehnic (la finalul stării de urgență 21% din solicitări erau neachitate)

- Neplata la timp a indemnizației aferente părinților (la finalul stării de urgență 31% din cereri erau neachitate).

Sigur, apare întrebarea – de ce PSD nu face direct sesizare, pe baza Raportului Curții de Conturi – și cere PÎCCJ să se autosesizeze. O explicație ar putea fi că nu dorește să apară acuzații de politizare a CC – dar cred că e deja prea târziu pentru asta.

O altă explicație, mult mai logică prin fapte, este că PSD Ciolacu se limitează la vorbe, dar nu face nimic… concret, faptic!

Să ne amintim că pe 5 august – deci acum 7 zile - Marcel Ciolacu declara ”ferm”: ”PSD va depune AZI plângere penală la DNA împotriva tuturor reprezentanților PNL din Guvern și din teritoriu care au transformat instituțiile statului într-un rai al criminalității! Solicit organelor de urmărire penală ca acest dosar să fie soluționat cu celeritate!”

Da, de atunci au trecut 7 zile, iar ”AZI” nu a mai venit! Cam despre asta e vorba cu PSD Ciolacu.

”Guvernul PNL trebuie să plece urgent! Vom scăpa România de cel mai incompetent și hoț guvern din istoria României”, încheie PSD, o formulă care contrazice proverbul de bun simț ”câinele nu pleacă de la măcelărie”.

Deci PSD trebuie să gonească ”câinele” galben, nu să-i ceară, stupid, să plece!... Așa și cu ”autosesizarea” parchetului.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

713
Tagurile:
PSD

Загрузка...
Școala

Vor purta profesorii mască la ore? Autoritățile, anunț de ultimă oră

0
Directorul general al Institutului de Sănătate Publică, Simona Pârvu, vine cu lămuriri privind purtatul măștii la școală atât de elevi cât și de profesori. Ce recomandări sunt pentru recreații.

BUCUREȘTI, 12 aug – Sputnik. Ghidul sanitar care va transmis școlilor – să sperăm până pe 14 septembrie – va cuprinde și prevederi referitoare la purtarea măștii atât de către elevi, cât și de cadrele didactice.

Simona Pârvu, directorul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut câteva precizări în legătură cu ghidul sanitar așteptat de toate unitățile de învățământ din România.

”Noi am formulat niște recomandări pe care le-am transmis mai departe. Printre acestea se numără distanțarea de un metru între bănci, purtarea măștii în recreație, dar nu și în timpul pe care îl petrec copiii în clasă”, a spus Pârvu.

În ceea ce privește numărul de copii ce revin la școală, decizia va fi luată de fiecare unitate de învățământ în parte, în funcție de numărul de elevi, de spațiu, de personalul didactic și de numărul de cazuri de infectare.

”Profesorii vor purta mască tot timpul, în clasă”, a explicat oficialul.

Pârvu este de părere că măsurile de organizare a anului școlar trebuie gândite punctat pentru fiecare unitate de învățământ în parte, iar pregătirile locale ar trebui să înceapă deja.

Așa cum ne-au obișnuit, decidenții politici se contrazic. Mai exact, declarația șefului INSP contrazice anunțul pe care l-a făcut premierul Ludovic Orban. Primul ministru a declarat că, în școli, acolo unde începe activitatea normal, va fi necesar portul măștii pentru toată lumea: elevi, personal didactic, personal didactic auxiliar.

0
Tematic
Copii dificili? Ce pot face părinții în vacanță, în absența profesorilor
MEC rezolvă perfecționarea profesorilor cu televizorul. Mesajul Monicăi Anisie
Părinții: ”Profesorii, directorii vor ști abia atunci cum să se organizeze”

Загрузка...