Monica Macovei

Viorica Dăncilă o desființează pe Macovei! Surpriză însă - iată cine a promovat-o!...

1406
(reînnoit 14:47 03.10.2018)
Considerând că europarlamentarii sunt de bună credință, nu ne mai putem mira că ei sunt convinși că în România au ajuns la putere "corupții" - dacă posturi oficiale promovează asta

BUCUREȘTI, 3 oct, Sputnik, Evan Răutu. "Acum, românii suferă din cauza unui Guvern, a acestui Guvern, care lucrează împotriva lor. (…) Guvernul a lovit cu bastoane și grenade propriii cetățeni. Imaginile din 10 august nu mint. Românii protestează, românii nu sunt inerți".

Evident, este un pasaj din discursul susținut azi de Monica Macovei în Parlamentul European. Macovei și-a relua refrenul — "Au schimbat Codurile penale, ca să scape de infracțiuni și să blocheze anchetele".

"Justiția este primul dușman al PSD și ALDE", spune Macovei, "Au schimbat legile justiției, ca să controleze magistrații".

Dar Macovei atacă într-o altă direcție interesantă: "Presa independentă este și ea amenințată", spune fosta procuroare.

"La ordinul unui condamnat penal la 10 ani de închisoare pentru spălare de bani, Dragnea a decis să pregătească legi ca să îngroape și presa independentă", afirmă Macovei. E vorba de "Realitatea" TV, societate cu datorii imense la stat, cu care, ce să vezi, Macovei nu are nimic! Nici cu faptul că singurii care afirmă că s-ar pregăti asemenea legi sunt chiar cei de la… postul în cauză!

După ce și-a ținut în Parlamentul European discursul fulminant, Viorica Dăncilă a revenit pentru a da replici criticilor. Cu acest prilej, a desființat-o în câteva propoziții pe Monica Macovei.

"Doamna Macovei, știu despre dezinformările dvs", a spus Dăncilă, caracterizând de la început atacurile europarlamentarei — "dezinformări". "Acest guvern pe care îl criticați atât de des a adus o creștere economică de 7% şi a ridicat nivelul de trai, de aceea românii îl iubesc".

Iar în concluzie, Dăncilă i-a spus în față lui Macovei, bătându-i obrazul: "Nu vă face cinste să aduceți lupta politică internă în PE, este o lipsa de respect față de români".

Dar, interesant este că atacul lui Macovei a fost susținut și promovat în zilele precedente de un post aparținând oficial… partenerului strategic. Mai exact, postul de radio "Europa Liberă" o găzduiește pe Macovei care a lansat aceste acuzații — dar reia și afirmațiile lui Hans Klemm.

Iată cam ce transmitea postul "partenerului strategic" — de exemplu, cu 48 de ore înainte de discursul lui Macovei:

"Șeful statului român a fost nevoit de exemplu s-o revoce din funcție pe Codruța Kovesi, care a condus Direcția Națională Anticorupție în ultimii cinci ani cu rezultate lăudate de reprezentanții Comisiei Europene — Înlăturarea ei din funcție (…) se înscrie în aceeași ecuație a contrareformei în justiție".

Europa Liberă preia și transmite "tezele" despre "șicanele făcute de ministrul Justiției procurorului general și amenințările venite dinspre zona politică și mediatică afiliată coaliției de guvernământ" sau "răspunsul violent al jandarmilor la manifestația pașnică din 10 august".

În plus, Europa Libera preia declarațiile lui Klemm: "magistrații sunt vizați de politicieni și presă pentru părerile exprimate", iar modificările "ameninţă să dea timpul înapoi, la începutul anilor 2000, când justiţia din România era afectată de corupţie şi influenţa politică".

O singură întrebare — dacă am consideră că europarlamentarii sunt de bună credință, ne mai putem mira că ei sunt convinși că în România au ajuns la putere "corupții" care îi calcă în picioare pe magistrați și justiția? Sigur că nu, dacă însuși "marele frate" promovează asta, pe canale oficiale!

Desigur, de vină o fi tot propaganda rusă probabil, care influențează Washington-ul să finanțeze Europa Liberă să atace România, nu-i așa? Sau cum?… Ah, am uitat Washington, Europa Liberă, Macovei vor binele României, mai ales atunci când o majoritate de milioane de români văd cu totul altfel situația. Da, #LumeaLiberă…

1406
Tagurile:
Discurs, Justiție, Guvern, Parlamentul European, Viorica Dăncilă, Monica Macovei, Strasbourg
Tematic
Viorica Dăncilă - lecție de demnitate în Parlamentul European! Le-a rupt gura!
Norica Nicolai, discurs dur în PE - propunere şoc pentru Timmermans
Timmermans, directive pentru ţara noastră: „Comisia face apel la România"
MIG-21 LanceR

Spectacol cu pilotul avionului prăbușit a fost accident sau regie?

247
MApN a făcut un adevărat spectacol din aducerea pilotului care s-a catapultat din avionul prăbușit – iar propaganda NATO a profitat de ocazie promovând ideea că trebuia dați mai mulți bani pentru cumpărarea de avioane și dotări militare

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Am relatat ieri că un avion MIG 21 LanceR s-a prăbușit în județul Mureș, iar pilotul s-a catapultat.

Am sesizat promptitudinea excepțională cu care a apărut SMURD la fața locului, preluându-l pe pilotul care, inițial, nu avea nimic, apoi se afla în stare stabilă – pentru ca mai apoi să trebuiască să fie transferat la București.

Și nu oricum, ci folosind o ditamai aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române – și asta cu echipa de filmare a propagandei NATO – emisiunea lui Radu Tudor – pe pista de aterizare!

Faptul pare bizar, pentru că efortul de a-l aduce pe pilotul clujean de la Târgu Mureș la București nu pare a se justifica. La Târgu Mureș este unul dintre cele mai performante centre medicale din țară – iar pilotul era în stare bună!

Într-un comunicat, MApN arăta că ”Starea de sănătate a locotenent-comandorului Andrei Criste, care s-a catapultat marţi, 20 aprilie, este stabilă”.

”Pilotul a fost transferat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare. Transferul a fost realizat în cursul acestei seri, cu o aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române”, arăta MApN.

Pilotul, locotenent-comandorul Andrei Criste (37 ani), este un experimentat pilot militar, în activitate  din anul 2008, cu 600 ore de zbor pe aeronave supersonice, fiind certificat ca pilot operațional pe aeronave MiG-21 LanceR.

Așa cum spuneam, faptul a prilejuit o transmisie în direct a propagandistului NATO – cu elogii la adresa pilotului și tot felul de atacuri la adresa celor care nu dau mai mulți bani pentru ca România să cumpere alte avioane.

Problema este că, deocamdată, NU se știe dacă de vină a fost aparatul – sau însuși pilotul! O anchetă se derulează în acest moment. Deci, de ce atâtea laude când nu se știa adevărul?

Am precizat faptul că, dată fiind situația tensionată în care România consideră că se află, este greu de crezut că avionul nu a fost perfect verificat înainte de decolare.

În același timp, misiunea de antrenament/instrucție a fost destul de ciudat aleasă – când condițiile meteo erau foarte rele – cu grindină și nori cu deplasare verticală în zona respectivă.

Deci revin la întrebarea din titlu: a fost accident – sau regie?

În fond, începând cu 1990, MApN și-a bătut joc de multe dintre dotările existente – printre care și avioanele de luptă sau de elicoptere – de exemplu nu a apelat de fabricant pentru a le moderniza, ci a făcut și contracte controversate (unele cu scandal) cu diverse firme. Ca să nu mai zic de cum s-au dat bani pe sistemul de rachete antiaeriene din Olanda, nepus în funcțiune – sau cum s-au jefuit unități militare care s-a decis să fie desființate. Sau scandalul corvetelor. Plus controverse majore la modernizarea unor baze, la diverse furnizări etc. etc.

© AP Photo / Vadim Ghirda

Pe scurt, MApN nu e în niciun caz o floare nepătată. Și, sub nicio formă – nici ”partenerii strategici” nu sunt.

Dimpotrivă! În cazul contractelor de cumpărare a avioanelor, elicopterelor, corvetelor, rachetelor etc. sunt interese uriașe – și nu au fost puțin cazurile în care au izbucnit scandaluri uriașe, în diferite țări ”civilizate”.

Așa că nu m-ar mira ca spectacolul aducerii pilotului și insistența cu care propaganda NATO a cerut, după prăbușirea de ieri, să se cumpere alte avioane de luptă – să fie semne că incidentul ar fi fost regizat.

Motivul? Alți bani pentru dotări militare – adică pentru „partenerul strategic” – în ciuda lipsurilor din țară și a crizei pandemiei.

Desigur, așteptăm ca ancheta oficială să dea mai multe detalii – pe care oameni de specialitate să le analizeze. Eu îmi spun doar opinia de jurnalist care a văzut multe în cei 31 de ani de ”democrație”. Multe și, în cea mai mare parte, urâte și perverse!

Mai jos urmăriți și ”performanța” propagandistului șef al NATO, Radu Tudor – iar ascultându-l cred că e mai ușor de înțeles suspiciunea care mi-a trezit-o.

Rusia a fost împotriva modernizării avioanelor MIG-21 din România

Producătorii ruși de arme au declarat în mai multe rânduri, pe parcursul ultimilor 20 de ani, că se opun modernizării neautorizate a tehnicii militare rusești de către țările terțe, fără participarea sau acordul dezvoltatorilor ruși. Rosoboronexport a menționat anterior că repararea și modernizarea armelor și echipamentelor militare rusești, fără coordonare cu dezvoltatorii și producătorii săi direcți, are adesea consecințe negative, inclusiv până la pierderile umane.

În România, aeronavele de luptă MIG-21 au fost modernizate de compania israeliană Elbit și au primit numele Lancer. Ulterior au fost înregistrate mai multe accidente ale avioanelor din această serie, soldate cu moartea sau rănirea piloților.

"Partea rusă nu a participat la modernizare și nu poate fi trasă la răspundere pentru accidente", a subliniat Rosoboronexport. „Drept urmare, tehnica militară rusească este discreditată în străinătate, iar partea rusă suportă costuri morale pentru calculele greșite ale altora”, au precizat responsabili din cadrul instituției menționate.

247
Tagurile:
România, Armament, Bani, MIG-21, Avion

Загрузка...
Ludovic Orban și Florin Cîțu

Scandalul politic a folosit: BANII pentru arme s-au dat fără se bage de seamă

228
În timp ce Coaliția se certa, în Parlament s-au votat alți bani pentru dotări militare – sume uriașe, în pofida faptului că se taie banii pentru Sănătate

BUCUREȘTI, 21 apr – Sputnik. Sub guvernarea lui Iohannis, țara noastră este campioană la două capitole: împrumuturi externe uriașe (record istoric!) și cheltuieli pentru înarmare. 

© AP Photo / Vadim Ghirda

Astfel, în ciuda reducerilor sau înghețărilor salariilor, a tăierilor de sporuri și bonusuri, a lipsei investițiilor promise în infrastructură, a nesusținerii economie în pandemie și mai ales a reducerilor de la Sănătate – ei bine, în pofida tuturor acestora, România dă MAI MULȚI bani la înarmare!

Într-un interviu de la începutul lui aprilie, ministrul de Externe Aurescu era încântat de felicitările primite de la principalul beneficiar al cheltuielilor, SUA: ””Secretarul de stat american a avut cuvinte de apreciere deosebită pentru cooperarea militară între România și Statele Unite, inclusiv pentru efortul pe care România îl face de a aloca 2% din PIB pentru apărare”.

”Iată, anul acesta depășim 2%, avem 2,07% - este cel mai înalt nivel de alocare până în prezent”, spune mândru Aurescu!

Dar asta nu e tot!

Ieri, în timp ce Coaliția se certa iar televiziunile dădeau fele și fel de teme ”de senzație”, în Comisiile de Apărare, s-a aprobat, în unanimitate, solicitarea MApN de începere a procedurilor de atribuire a unor contracte aferente a 10 programe de înzestrare a Armatei.

Urmează votul în plen, care are un rezultat clar de pe acum.

Ei bine, programele ajung la valori uriașe – sute de milioane – iar după unele surse mass media ar fi vorba de peste 1 miliard de euro.

Cunoscutul jurnalist Bogdan Tiberiu Iacob notează: ”În timp ce scandalurile din pandemie iau amploare după vestea că ministerul Sănătății a tăiat 65% din banii destinați ATI, Parlamentul României dezbate azi, discret, aprobarea a zece programe militare ultra-secrete în valoare de cel puțin un miliard de euro”.

Dar, Bogdan Tiberiu Iacob este unul dintre puținii care au anunțat această nouă alocare de bani – și atât cât a putut, pentru că aceste 10 programe sunt clasificate ”secret de serviciu”.

De asemenea, odată votată procedura de atribuire a contractelor, sumele pot fi reevaluate – pentru că Parlamentul a votat doar un cadru necesar pentru contracte de peste 100 milioane euro, așa cum cere legea.

Iată și cele zece programe de înzestrare:

- Sisteme C4I cu capabilități de integrare ISTAR;

- Sistem UAS tactic clasa I;

- Sistem armament individual tip NATO;

- Aparatură optică și optoelectronică – Etapa I;

- Mașină de luptă a infanteriei, pe șenile;

- Echipamente și sisteme de detecție, avertizare, decontaminare și protecție (individuală și colectivă) CBRN;

- Sistem de război electronic mobil;

- Modernizare sistem artilerie antiaeriană Oerlikon Model GDF 103 la standardul sistem artilerie antiaeriană cu capacități CRAM;

- Sistem de securitate și apărare cibernetică;

- Autovehicule tactice blindate de tip ușor.

***

Reamintim că, tot ieri, un avion MIG 21 LanceR s-a prăbușit în zona Mureș, prilejuind o adevărată campanie a propagandei NATO pentru achiziția de noi avioane F16. Deci, să ne așteptăm la o nouă cerere ”de nerefuzat” din partea ministrului Ciucă – și probabil a președintelui Iohannis.

228
Tagurile:
armament, bani, MIG-21, Avion

Загрузка...

Video cu DRONA: Cum s-a văzut de sus incendiul puternic de miercuri dimineață din Chișinău

0
Un incendiu extrem de puternic s-a produs în dimineața zilei de miercuri la un depozit cu vopsea din strada Calea Basarabiei. IGSU a acționat cu 15 autospeciale și 60 de pompieri.

Incendiul a izbucnit în dimineața de miercuri, în jurul orei 07:20, la un depozit cu vopsea amplasat în strada Calea Basarabiei, 30 din Capitală.

Pentru a lichida flăcările, la fața locului au fost îndreptate 15 unități de tehnică și 60 de pompieri, conform nivelului sporit de intervenție, de gradul III. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, suprafața depozitului afectat de flăcări este de 2 000 de metri pătrați. Totodată, salvatorii anunță că nu au fost raportate victime.

Ofițerul de presă al IGSU Liliana Pușcașu a declarat pentru Sputnik Moldova că incendiu a fost localizat la ora 08:57 și că flăcările deja nu se mai răspândesc. Totodată, pompierii continuă să lucreze la fața locului pentru lichidarea arderii. Circumstanțele și cauza producerii incendiului urmează a fi stabilite de specialiști.

0
Tagurile:
chișinău, Drona, video

Загрузка...