Tudorel Toader

Semnalul momentului: Tudorel Toader se desparte clar de ALDE!

2653
Tudorel Toader face o adevărată declarație de detașare de atitudinea/politica ALDE și o apropiere de PSD. O apropiere care îi deschide alte porți...

BUCUREȘTI, 3 oct — Sputnik, Dragoș Dumitriu. Este scandal între ALDE și PSD pe cel puțin două teme majore — legea Offshore și Referendumul pentru familia tradițională. ALDE, prin vocea lui Tăriceanu a contestat modificările aduce de PSD legii — care aduce neajunsuri României, în primul rând din cauza redevențelor "negociate" de premierul Tăriceanu, la acea vreme; deunăzi, una dintre figurile proeminente ale ALDE, Andre Gerea, a atacat dur poziția susținută de PSD.

Nici în privința Referendumului chestiunea nu este mai simplă. Tăriceanu a dat un semnal că nu se alătură campaniei de susținere a votului "DA", declarând că va merge la Referendum, deoarce "este o obligaţie şi o responsabilitate cetăţenească", dar a declarat votul este "garantat a fi secret", ferindu-se a declara ce va vota. ALDE a spus însă clar că nu se alătură campaniei pentruReferendum.

În aceste condiții, cea mai proeminentă figură propusă de ALDE pe scana guvernamentală, ministrul Tudorel Toader a ieșit cu o declarație fermă, tranșantă:

"Voi participa la Referendum! Voi vota DA!", a decșarat ministrul Justiției.

Și, ca și cum aceasta nu ar fi fost destul, exigentul ministru revine cu precizări care taie în carne vie!

"Avem nevoie de copii sănătoși și frumoși, iar copiii au nevoie și de mamă și de tată", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

După cum se știe, Tudorel Toader nu vorbește și nu scrie niciodată la întâmplare, ceea ce face din scurtul său mesaj o adevărată declarație de detașare de atitudinea/politica ALDE și o apropiere de PSD. O apropiere care îi deschide alte porți… despre care vom mai vorbi.

Să precizăm că Toader a răspuns la o întrebare care i-a fost adresată la postarea sa:

"Domnule profesor, nimeni nu știe mai bine ca dvs că familia este deja definită în Codul civil ca fiind: uniunea dintre un bărbat și o femeie… și că întreaga legislație, în prezent, susține strict acest lucru. Pentru ce este necesar acest referendum?"

Răspunsul lui Tudorel Toader a fost scurt și la obiect, desființând această obiecție — sau argument contra — existent în spațiul public.

"Prin consacrarea de rang constituțional se conferă mai multa stabilitate!", a răspuns Toader. 

2653
Tematic
Tudorel Toader, reacţie dură – interviul Adinei Florea s-a amânat
Zi de foc pentru Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader la şefia DNA
Tudorel Toader, atac total - prevestește o bătălie finală
Zi de foc pentru Tudorel Toader: confruntare de gradul zero!
Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru DNA
Știrea dimineții: Ziua lui Tudorel Toader - a început în forță chiar din timpul nopții

Загрузка...