Oficiul RT de la Moscova

Opinie: De ce Occidentul pune bețe în roate instituțiilor media rusești

112
(reînnoit 18:35 20.09.2018)
Restricționarea activității presei rusești în spațiul anglofon este legată de frica colegilor locali de a pierde monopolul asupra informației, consideră expertul Piotr Lidov-Petrovski.

BUCUREȘTI, 20 sept — Sputnik. Instituțiile media occidentale se simt amenințate de intrarea presei rusești pe piețele anglofone și încearcă să le limiteze activitatea prin toate mijloacele posibile, a declarat directorul pentru comunicare și relații cu publicul al agenției internaționale de știri Rossya Segodnya, Piotr Lidov-Petrovski.

"Cele mai mari instituții de presă au încetat să mai fie unica sursă de informare, un filtru al informațiilor, pentru că prezintă doar ceea ce cred de cuviință…

A două tendință evidențiată este lupta acerbă a presei occidentale pentru dominația pe piețele tradiționale. Instituțiile media vestice se simt amenințate de intrarea pe piață, inclusiv a presei rusești, încercând să ne împiedice activitatea prin orice mijloace posibile. În același timp, tot mai multe organe mari de presă produc materiale în limba rusă, însă nimeni nu le limitează activitatea", a menționat el.

Potrivit lui Lidov-Petrovski, odată ce presa rusă reușește să obțină o audiență importantă în străinătate, colegii occidentali "uită de orice norme constituționale în ceea ce privește libertatea cuvântului".

Drept exemplu, acesta a amintit de informațiile difuzate de presa vestică despre atacurile chimice care ar fi avut loc în Siria în luna aprilie.

„Despre acest lucru au vorbit jurnaliștii de la CNN, BBC și alte instituții care nu-și au sediu în Siria, ci la Beirut și Ankara. În baza acestor informații, statele cu democrație triumfală au hotărât să lovească cu rachete Siria, iar peste o săptămână această decizie a fost realizată", a spus Lidov-Petrovski, reamintind că, potrivit (inclusiv) părții ruse, nu a existat niciun atac chimic.

"Prin invocarea unui pretext fals, lumea a fost pusă în pragul unui război. Aceasta este realitatea în care trăim", a spus el.

După un pretins atac cu arme chimice pe 4 aprilie, care ar fi avut loc în orașul sirian Duma, SUA, Marea Britanie și Franța au efectuat lovituri cu rachete asupra unor obiective din Siria, până la finalizarea anchetei experților Organizației pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW). Washingtonul, Londra și Parisul au acuzat Damascul, fără a prezenta vreo probă. Toate concluziile au fost făcute în baza unor clipuri video publicate în internet de grupările apropiate de opoziția anti-Assad.

112
Tagurile:
instituțiile media, presa, BBC, CNN, Piotr Lidov-Petrovski, Occident, Rusia, Siria
Tematic
Sputnik – unul dintre cele mai citite portaluri de știri din Franța
Londra elucidează echidistanța RT, Moscova e gata să dea un răspuns oglindă
RT a lansat un video cu noile arme ale Rusiei
Viitorul RT în Marea Britanie: Cine decide și cum va proceda Rusia în caz de suspendare
Simonyan a ironizat propunerea de eliminare a Sputnik și RT din fluxurile de știri
Departamentul de Stat al SUA trimite jurnaliștii americani la Sputnik și RT
RT a ajuns în finala prestigiosului New York Festivals
ONU a criticat restricțiile SUA privind RT și Sputnik
Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT
Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT
Un reporter Russia Today (RT) a fost ucis în Siria
Podesta: Sputnik și RT sunt surse preferate la Casa Albă. Reacția lui Simonian
Zaharova: Sputnik și RT prezintă un punct de vedere alternativ
„Sputnik” și „RT” vor deveni subiect de dezbatere în Parlamentul European
VIDEO: Jurnaliștii RT Arabic au ajuns sub rafale de foc ale artileriei în Siria
Sorina Matei

Sorina Matei: ”Dacă vaccinez? Răspunsul tinde spre NU”

162
O atitudine onestă, bazată nu pe idei preconcepute – și pe argumente! Sorina Matei expune aspecte controversate despre companiilor care produc vaccinul ce se va folosi în România

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Cunoscuta jurnalistă de investigații abordează cea mai discutată temă a momentului prin prisma deciziei în situația cea mai apropiată: a propriei sale persoane!

”Am fost întrebată dacă mă vaccinez. Răspunsul tinde spre nu”, spune deschis Sorina Matei, argumentând – ”Cum am urmărit PR-ul pentru proști al companiilor de la început de an, cum își rulează ei coco pe burse și își umflă buzunarele, vă spun că multe dintre companiile astea de rahat n-au făcut un vaccin NICIODATĂ”.

Într-adevăr, cele două mari companii americane, favorite în cursa livrării vaccinului în România, nu au mai produs vaccinuri – iar una dintre ele este chiar considerată un fel de debutantă.

”Moderna a sărit și etapele for coco. Verificați”, scrie Sorina Matei.

Jurnalista de investigații declară că ”din lista OMS am încredere doar în cei care au probat pe Sars, Mers, Zika etc. Adică ASIA”. Iar ”deocamdată ăștia grei, care au probat în trecut de mai multe ori, pe chestii grele, tac”.

Dar, concluzia și decizia Sorinei Matei se mai bazează pe un argument: ”Un vaccin eficient și pe bune nu se face într-un an”. Deci, conchide jurnalista – ”prefer deocamdată să mă protejez”.

162
Tagurile:
Sorina Matei

Загрузка...
Codrin Ștefanescu și Liviu Dragnea

Codrin, lecție dură pentru Iohannis, în numele lui Dragnea

542
(reînnoit 09:06 25.11.2020)
Fostul secretar general al PSD demontează acuzațiile aduse de președintele Iohannis și de PNL guvernărilor social democrate, arătând și cu ce se fac liberalii vinovați

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Chiar dacă este un critic dur al actualei conduceri a PSD, Codrin Ștefănescu nu rabdă ca partidul său să fie acuzat pe nedrept, mai ales de Klaus Iohannis.

Astfel, după atacul violent al lui Iohannis, Codrin a reacționat puternic, amintind de investițiile și realizările PSD din perioada Liviu Dragnea.

”Pe înțelesul lui Klaus! Dragnea și PSD au majorat salariile medicilor și personalului medical! Ca altfel plecau aproape toți din țară!”, spune pe șleau Codrin Ștefănescu.

În al doilea rând, Codrin atrage atenția că Dragnea și PSD ”au redeschis 41 de spitale din cele 64 închise de Boc și guvernarea PD-L - astăzi, toți la tine în partid!”.

”Dragnea și PSD au alocat an de an bugete imense pentru echipamente medicale!”, amintește Codrin Ștefănescu.

Pe de altă parte, fostul secretar general și luptător radical cu ”Sistemul”, îi aruncă în față lui Iohannis: ”Binomul tău i-a anchetat pe medici, pe unii chirurgi de talie mondială și manageri de spitale, pentru că au îndrăznit să facă aceste achiziții!”.

”Nu PSD e de vină, ci proasta organizare a guvernului tău! Care e plin de neamurile, rudele și piloșii șefilor din partid!”, conchide Codrin Ștefănescu.
542
Tagurile:
Klaus Iohannis, lecție, Codrin Ștefănescu

Загрузка...

Cazuri COVID - 19 în România, 25 noiembrie: Informarea zilei

0
(reînnoit 12:13 25.11.2020)
Reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică prezintă situația infectărilor cu noul coronavirus pe teritoriul României până astăzi, 25 noiembrie 2020.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Autoritățile precizează că, până ieri, 24 noiembrie 2020, pe teritoriul României, În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 7.753 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Informarea zilei de 25 noiembrie... în curs de actualizare

0
Tagurile:
România, coronavirus

Загрузка...