Rareș Bogdan

Știrea nopții: Închiderea "Realitatea" TV

6111
"Execută ceea ce îi spune Daddy ca la carte - acest plan îl ştiam de multă vreme, știam că Orlando l-a chemat pe şeful de la ANAF să îi spună să facă orice împotriva Realităţii TV".

BUCUREȘTI, 19 sept — Sputnik, Dragoș Dumitriu. "Dau o veste neplăcută telespectatorilor Realitatea TV… că domnii Dragnea şi Teodorovici lucrează la această lege a insolvenţei, cu obiect strict închiderea şi falimentarea Realitatea TV — formatul care a trecut în această dimineaţă de nişte avize ministeriale şi care se aşteaptă să fie aprobat, vizează direct Realitatea, nu are treabă insolvenţa în România şi dânşii au dori prin nişte metode ilegale, printr-o ordonanţă eventual să vizeze direct Realitatea TV".

Este anunțul făcut aseară de Cozmin Gușă, cel care, alături de controversatul om de afaceri Maricel Păcuraru administrează "Realitatea" TV. Gușă susține că are această știre de "vreo două zile".

"Nu vreau să se sperie nimeni, noi luptăm în continuare", mai spune consultantul politic. "Ăsta era motivul pentru care Orlando, minte-puţină se răstise la Tudorel Toader pentru că ministrul Justiţiei nu voia să semneze acest proiect legat de legea insolveţei pentru că el este ilegal şi vizează strict Realitatea TV", a afirmat Cozmin Guşă.

De fapt, a mai spus Gușă, Tudorel Toader ar fi fost "certat de Dragnea, nu de Teodorovici" și că "Orlando, săracul, e un băieţaş pe care Dragnea îl prosteşte cum vrea el".

"Execută ceea ce îi spune Daddy ca la carte — iar acest plan al lui Daddy îl ştiam de multă vreme, știam că Orlando l-a chemat pe şeful de la ANAF să îi spună să facă orice împotriva Realităţii TV", a declarat Gușă, preluat de "Știri pe surse".

Cozmin Gușă și-a închieat "dezvăluirile" definind "triunghiul de călăi": Liviu Dragnea, Orlando Teodorovici şi Darius Vâlcov.

Desigur, "bombele" aruncate de Cozmin Gușă, Rareș Bogdan și alte personaje din anturaj despre "închiderea" postului respectiv nu sunt chiar puține. Contrazicerile se rgăsesc deseori în propriile afirmații, atacurile la persoană abundă, fapt e că declarațiile scandaloase nu au avut urmări.

Cel puțin din punct de vedere al Finanțelor, situația marilor datornici media, "Realitatea" sau trustul Media Pro este mai departe nelămurită.

Dar, aseară, Rareș Bogdan a prezentat un document interesant, prin care PSD ar pune la cale un val de reclamații la CNA împotriva postului TV.

"PSD strânge în mod OFICIAL semnături pentru a închide Realitatea TV şi pentru a mă interzice pe mine să apar pe TV, cu nume şi prenume, în clar!" scrie Rareș Bogdan într-o postare pe Facebook, prezentând o adresă a unei organizații județene a PSD. "Oamenii ăştia chiar nu înţeleg DEMOCRAŢIA, nu sunt doar extrem de ticăloşi, sunt şi proşti rău", completează, în stilul care îi este propriu, Rareș Bogdan.

Realizatorul TV mai postează câteva texte dure la adresa lui Liviu Dragnea și a PSD, fapt din nou obișnuit pentru el.
Cert este că recent CNA a decis o nouă amendă pentru "Realiatea" TV, dattorită modului în care au reflectat diverse evenimente, dar și pentru declarațiile și comentariile făcute pe post. Ori, este clar că, la acest capitol, postul lui Gușă și Bogdan este unic!
Ca o paranteză, OTV, post închis pentru neplata unor amenzi la CNA, fusese sancționat mult mai dur pentru fapte (declarații, afirmații) cu mult mai puțin virulente decât cel care se produc, cu frecvență aproape zilnică. În plus, datoriile OTV erau minore față de cele ale "Realitatea" TV.
Intersant este că Rareș Bogdan împinge declarațiile sale dure la adresa PSD și Dragnea în zona cea mai amenințătoare pentru actuala Coaliție — președinție Consiliului UE.
"Faptul că are loc o asemenea perturbare a democrației, a dreptului la liberă exprimare, este ca o hârtie de turnesol: aceștia sunt politicienii care vor purta discuțiile sub președinția românească a Consiliului UE; aceștia sunt liderii pe care se bazează partenerii noștri europeni că nu vor face din România o nou Grecie; aceștia sunt politicienii chemați să asigure parteneriatul strategic cu SUA!", scrie Bogdan.
Deci, pe lângă acoperirea cu "parteneriatul", acum noua strategie pare să se suprapună cu cea a altor mass media anti-PSD, și anume forțarea ideii că România poate pierde rotația președinției Consiliului UE. Și, așa cum am mai demonstrat, este chiar o strategie care ar putea doborî PSD.

6111
Tagurile:
închidere, Realitatea TV, Realitatea
Florin Salam

Florin Salam, văzut de Mircea Badea: ”Secvență de autentic românesc, absolut neprețuită!”

435
(reînnoit 13:00 07.08.2020)
Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

BUCUREȘTI, 7 iul – Sputnik. Nu, cunoscutul realizator Mircea Badea nu a devenit un fan al genului muzical al talentatului  interpret Florin Salam.

În schimb, Mircea Badea a remarcat succesiunea evenimentelor la care a participat sau au fost provocate de Florin Salam. Mai întâi la priveghiul lui „Emi Pian”, apoi la spital, în fața presei.

De precizat că artistul şi familia sa au acuzat medicii, în faţa jurnaliștilor adunați (chemați, după unele surse) la Spitalul “Matei Balş”, că refuză să le comunice informații despre starea fratele lui Salam. Fratele artistului este internat în stare gravă, bolnav de COVID-19.

După cum se știe, Salam a cântat mai multe ore la priveghiul lui Emi Pian, într-un spațiu  unde erau zeci de persoane - și prin care au trecut câteva sute – fără nici un fel de protecție, deși, așa cum precizam, fratele său e grav bolnav de Covid!

Ei bine, Mircea Badea a comentat acest contrast: ”E o secvență de autentic românesc absolut neprețuită!...”

”Domnul Salam venea de la o adunare de cinstiți cetățeni, până la proba contrarie, care au pățit un lucru nasol (priveghiul lui Emi Pian) - acolo era o densitate de cetățeni pe milimetru pătrat!”, a spus Mircea Badea.

De acolo, ”domnul Salam s-a extras din mijlocul densității și a venit la reporteri cu masca... cum a putut și el... să se plângă de medicii de la Matei Balș”, a remarcat realizatorul TV.

”Asta mi s-a părut ceva atât de autentic românesc... a fost o secvență de Kusturica!”, a spus Mircea Badea, traducând și altfel – ”Venea din mijlocul adunării Covid practic, fratele lui fiind bolnav grav de Covid. S-a extras de acolo și a venit, cu masca pe bărbie... că toată lumea știe că prin bărbie se transmite virusul... și a spus că medicii de la Matei Balș e nasoi”.

Concluzia lui Mircea Badea: „E o secvență superbă!...”.

Dincolo de ironia cunoscutului realizator, secvențele în sine sunt relevante pentru situația unor segmente ale societății românești, pentru care nu doar măsurile excepționale de protecție sunt inexistente, dar de multe ori chiar cele mai elementare lipsesc. Și aceste segmente sunt imposibil de ținut sub control, în ciuda afirmațiilor (comice ale) poliției.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

435
Tagurile:
Florin Salam, Mircea Badea

Загрузка...
Poliția Română

Scandal uriaș și trădare în Poliție ar putea fi cutremur devastator până la vârful IGPR!

264
”Sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”. Situația este una mai mult decât gravă – munca sub acoperire este compromisă,  într-un domeniu  de maxim interes pentru grupuri de mare influență

BUCUREȘTI, 7 aug - Sputnik. În urma unei dezvăluiri a cunoscutei deputate Adriana Săftoiu, fost consilier prezidențial, a izbucnit un scandal uriaș.

Este un caz care poate zgudui din temelii Poliția Română, pentru că scoate la iveală nu doar legăturile cu lumea interlopă, ci și trădarea polițiștilor de către proprii colegi sau chiar șefi.  Iată relatarea deputatei Săftoiu:

”Polițistă, tânără, infiltrată într-o rețea de trafic de persoane. Infiltrată între traficanți, deconspiră o întreagă rețea la nivelul județului unde lucra. Fix în ziua în care îi oferă pe tavă pe capii rețelei, la câteva ore, acasă fiind, aude alarma mașinii. Se uită pe geam. Pe mașină - o coroană funerară. În cutia poștală, mesaj: Renunță acum, dacă nu vrei să ne ocupăm de copilul tău”.

Asta e pe scurt, povestea. Dar, situația se complică dacă luăm în calcul și celelalte date esențiale ale cazului, specifice muncii sub acoperire:

”Doar câteva persoane știau că e infiltrată. Extrem de puține. La fel de puține știau unde locuiește. Şi, totuși, la câteva ore după ce respectivii sunt reținuți, este amenințată. A renunțat și s-a retras. Și-a dat seama că nu de traficanți trebuie să se ferească, ci chiar de unii colegi”.

Cine este polițista? Aflăm de la Adriana Săftoiu… cât se poate, pentru că deputata îi protejează numele, din motive lesne de înțeles: ”a absolvit facultatea de psihologie şi a lucrat într-un DGASPC (protecția copilului, n.n.)”.

”Se decide să dea examen la Academia de poliție, ia examenul, absolvă şi e angajată în sistem, hotărâtă să se dedice destructurării traficului de minore”, mai adaugă Adrian Săftoiu.

Situația este una mai mult decât gravă – și transmite ceva sinistru: că această muncă sub acoperire este compromisă! Și nu în orice domeniu, ci într-unul despre care se spune că ar fi de maxim interes pentru grupuri de mare influență din Occident – traficul de copii.

Deci, da, e vorba de un cutremur care ar trebui să zguduie IGPR. Și e de menționat reacția jurnalistului de investigații Sorin Ovidiu Bălan, fost polițist, care spune clar – până acum trebuiau făcute deja arestări. Și nu ale interlopilor, ci chiar în Poliție!

”Eu am o problemă - sunt mirat că până la ora asta nu s-a făcut nicio arestare”, a spus Bălan la Antena 3. ”Și dacă ăia care ar trebui să investigheze sunt tâmpiți, vă spun eu! Fetei ăleia i s-a pus pe mașină o coronă de flori. S-a stabilit de unde a fost cumpărată coroana? S-a stabilit cine a cumpărat-o? S-a luat firul? În țara asta...”.

Sorin Ovidiu Bălan are un mesaj și pentru Poliția Capitalei: ”Domnul Berechet spune că totul e „sub control”… sub control era dacă erau arestați!”.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

264
Tagurile:
scandal, poliție

Загрузка...
Steagul Uniunii Europene și al Germaniei la Berlin

Berlinul a comentat amenințările SUA în adresa companiilor germane

0
(reînnoit 18:59 07.08.2020)
Secretarul de stat al MAE de la Berlin a criticat amenințările expediate de senatorii americani în adresa companiilor germane.

CHIȘINĂU, 7 aug – Sputnik. Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Niels Annen, a criticat într-un interviu oferit ziarului Handelsblatt senatorii americani, care au amenințat cu aplicarea unor sancțiuni administrația portului din orașul german Sassnitz, din cauza proiectului Nord Stream 2.

Cei trei senatori din SUA au expediat o scrisoare operatorului portului Sassnitz GmbH, în care se vorbește despre sancțiunile pe care le-ar pregăti autoritățile americane împotriva companiei germane, din cauza susținerii pe care o acordă construcției gazoductului. În special, în adresare se spune că în cazul continuării lucrărilor, portul Sassnitz se va confrunta cu “un dezastru financiar”.

“Politica SUA a sancțiunilor exteritoriale în raport cu partenerii și aliații lor reprezintă un atentat la suveranitatea noastră teritorială”, a declarat Annen.

Potrivit lui, tonul și conținutul scrisorilor care conțin amenințări în adresa companiilor germane sunt inadmisibile. Politica energetică a Germaniei și Europei va fi stabilită “exclusiv în Berlin și Bruxelles, nu la Washington”.

Annen a informat că Germania va profita de președinția țării în Consiliul UE pentru “a consolida suveranitatea europeană” și a adăugat că Europa nu trebuie să cedeze șantajelor.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Nord Stream 2, Berlin, SUA, Germania
Tematic
Nord Stream – 2: Germania amenință SUA cu tarife la gazul american
Schröder: Germania trebuie să se opună sancțiunilor SUA împotriva Nord Stream - 2
Danemarca a dat undă verde finalizării construcţiei Nord Stream 2
Business-ul german critică sancțiunile SUA împotriva Nord Stream - 2
UE, îngrijorată de sancțiunile SUA împotriva ”Nord Stream-2”
Wood Mackenzie: Nord Stream 2 va reduce semnificativ prețurile gazelor naturale în Europa
Polonia și Ucraina s-au unit împotriva ”Nord Stream-2”
Nord Stream 2: „Inițiativa politică a Washingtonului cere un răspuns politic”
Construcția Nord Stream 2 poate continua, a declarat Agenţia Daneză pentru Energie

Загрузка...